iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
29 Haziran 2021 Salı - 10:44

PEGASUS IBM İŞBİRLİĞİ

Pegasus Hava Yolları, çalışan deneyimine güç katmak için IBM’in yapay zeka çözümüyle operasyonlarını otomatikleştiriyor

PEGASUS IBM İŞBİRLİĞİ
Losev-1

Pegasus’un iç süreçlerini otomatikleştirmek ve çalışan verimliliğini artırmak için IBM Robotic Process Automation (RPA) çözümlerini kullanmaya başladı. Pegasus Hava Yolları, operasyonlarını ve iş süreçlerini optimize edip izlerken yetenek yönetimini iyileştirmek ve çalışanlarının daha yüksek değerli görevlere odaklanmalarına yardımcı olmak için IBM’in yapay zeka destekli otomasyon çözümünden yararlandı.

Çalışanların üzerinde çok fazla zaman harcadığı yinelenen operasyonlar, çoğu zaman günlük işler için kritik öneme sahip oluyor. Daha önemli işler için çalışanların zamanından tasarruf etmeyi hedefleyen Pegasus, iç süreçlerinin yürütülme şeklinde yeni bir yönteme geçti. Firma, yanıt verilmesi gereken e-postalar, takip gerektiren faturalar ya da işlenmesi gereken ödemelerin de yer aldığı evrak işleri gibi sık sık yinelenen rutin görevleri basitleştirmeye ve hızlandırmaya odaklandı.

Sık sık yinelenen işlerin yükünü azaltmak isteyen Pegasus, IBM RPA with Automation Anywhere çözümünü tercih etti. Şu an 40’tan fazla süreci RPA çözümüyle yönetmeyi hedefleyen Pegasus, ofis süreçlerinin verimliliğinde önemli ölçüde iyileştirme elde etti. Pegasus aynı zamanda RPA girişimlerini yapay zeka ile bir araya getirmek ve sohbet robotları kullanmak için yapay zeka destekli teknolojilerden yararlanmak gibi stratejik bir hedef de belirledi. 

IBM; müşteri memnuniyetini ve çalışan üretkenliğini artırmak amacıyla, sistemine otomasyonu dahil eden Pegasus gibi şirketlerin işlerini ve sektörlerini dönüştürmelerine yardımcı oluyor. Proje, RPA’ya özgü teknolojilere yatırım yapan ilk şirketlerden biri olan IBM Çözüm Ortağı 32Bit Bilgisayar ile iş birliği yapılarak uygulandı. RPA; otomatikleştirmek istenen süreçlerin çeşitli işletmeler arası platformlar, eski sistemler ve yasal düzenlemeler sebebiyle entegrasyon zorluklarının üstesinden gelmesine yardımcı oluyor.

Pegasus, finans departmanında RPA’yı uygulamaya koyarak ülkenin en büyük beş bankasından gelen ekstreleri e-posta yoluyla alan çalışanlar için süreçleri iyileştirdi. IBM RPA ile işlemler, doğrudan muhasebe yazılımına transfer ediliyor ve otomatik olarak işleniyor. Bu uygulama sayesinde departmandan daha fazla verimlilik alan Pegasus çalışanları, günde 5 saatlik bir iş yükünden tasarruf ediyor.

Türkiye’nin dijital hava yolu olma vizyonuyla hareket ettiklerini belirten Pegasus Hava Yolları Bilgi Teknolojileri Direktörü Barış Fındık şunları söyledi: “Havacılık sektörü gelişmiş planlama ve sürekli optimizasyon gerektirir. IBM’in yapay zeka destekli otomasyon yetenekleri sayesinde RPA çözümü artık iş birimlerimizi destekliyor ve iş gücümüze katkıda bulunuyor. Yaptığımız işbirliği verimimizin daha da artmasını sağladı. Bu sayede çalışanlarımız artık katma değeri yüksek operasyonlara odaklanabiliyorlar.”

IBM RPA with Automation Anywhere çözümünü uygulayan Pegasus’un stratejik hedefleri arasında yinelenen ve rutin operasyonel süreçleri yazılım robotlarına taşıyarak insan hatasını en aza indirmek ve çalışanlarının görevler otomatik hale geldikçe katma değeri yüksek işlere geçiş yapmalarına olanak sağlamak yer alıyor.

IBM Türkiye Ülke Genel Müdürü Volkan Sözmen yapılan iş birliği hakkında şunları söyledi: “Düşük maliyetli bir hava yolu şirketinin etkin bir şekilde yönetilebilmesi, belirgin değer yaratmayan tüm faaliyetlerin azaltılmasının yanı sıra, çalışanların şirket için belirgin değer yaratan işlere odaklanabilmelerinin sağlanması gibi zorlukları beraberinde getiriyor. Bu zorluklarla karşılaşan havacılık sektöründeki şirketlerin çok karmaşık ve çeşitli operasyonlar yönetmesi, RPA teknolojisine olan ihtiyacı ön plana çıkarıyor. Filosunu büyütmek, destinasyon ve yolcu sayısını artırmak için yatırımlar yapan Pegasus, verimliliği artırmak amacıyla IBM tarafından geliştirilen RPA with Automation Anywhere çözümünü tercih etti. IBM Cloud Pak for Business Automation’un bir parçası olan çözüm, acil görev otomasyonu ihtiyaçlarını karşılamak ve yazılım robotlarını daha akıllı ve çevik hale getirmek için tasarlandı.”

 
'ÜS BAKIM YETKİSİ' ALINDI
 
ABD'DE REKOR SİPARİŞ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
UÇUŞU DURDURULAN ÜLKELER
İçişleri Bakanlığı'nın 81 il valiliğine gönderdiği genelgeye göre Bangladeş, ...
SALDIRININ ÜZERİNDEN 5 YIL GEÇTİ
Atatürk Havalimanı'nda 45 kişinin hayatını kaybetmesi, 163 kişinin de ...
BİLET FİYATLARI YÜKSELDİ
Kurban Bayramı yaklaşırken bilet fiyatlarındaki artış dikkat çekiyor
 
İLK SICAK HAVA BALONU İHRACATI
Türkiye’den ilk kez sıcak hava balonu yurtdışına ihraç edildi
THY PİLOTU HAYATINI KAYBETTİ
Balkondan düşen genç pilot hayatını kaybetti
İLK SPOTTER ALANI
İstanbul Havalimanı Spotter Alanı hizmete girdi
 
ONURAIR'DEN AÇIKLAMA
Antalya Havalimanı’nın işletmecisi Fraport TAV'a olan borcu nedeniyle ...
TUSAŞ İKİNCİ SIRADA YER ALDI
Turkishtime tarafından hazırlanan “Ar-Ge 250, Türkiye’nin En Çok Ar-Ge ...
ONURAIR UÇAKLARINA HACİZ
Antalya Havalimanı’nın işletmecisi Fraport TAV, alacakları için icra yoluna ...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
EUROFIGHTER BAŞLANGIÇ OLUR MU
PET LOUNGE AÇILIYOR
ESKİ KALİTE MÜDÜRÜ KONUŞTU
PESKOV'DAN 'THY' AÇIKLAMASI
TİMSAH KORKUTTU
ALMAN CUMHURBAŞKANI ZİYARETİ
ÖZEL UÇAK PİSTTEN ÇIKTI
ALASKA'DA UÇAK DÜŞTÜ
HAVADA FECİ KAZA
İSG'DE 23 NİSAN KONSERİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
17 / 21 °C 15 / 19 °C 13 / 18 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •TUSAŞ
  •American Airlines
  •yolcu
  •salgın
  •filo