iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
5 Aralık 2013 Perşembe - 09:10

PEGASUS İŞ ETİĞİ KURALLARI

"Pegasus İş Etiği Kuralları" şirket yönetim kurulu tarafından kabul edilerek uygulamaya sokuldu.

PEGASUS İŞ ETİĞİ KURALLARI
Losev-1

"Pegasus İş Etiği Kuralları" şirket yönetim kurulu  tarafından kabul edilerek uygulamaya sokuldu.İşte 'O' kurallar 

PEGASUS HAVA TAŞIMACILIĞI A.Ş. İŞ ETİĞİ KURALLARI

"İş Etiği"; Aile Bireyleri, misafirler, müşteriler, tedarikçiler, çalışma ve iletişimde olduğumuz diğer kişi ve kuruluşlar (“İlgili Taraflar”) ile ilişkilerde akıl, vicdan ve sağduyu temelinde dürüst, saygılı,adil ve güvenilir davranışlar bütünüdür.

İş Etiği Pegasus’un tüm ilişkilerinin temelidir. İş Etiği, Şirketimizin hedeflerine ulaşmasında tüm İlgili Tarafların yardımlaşmasına, işbirliği içinde hareket etmesine, bilgi ve deneyimlerin aktarılmasına özen gösterilmesini ve sürekli gelişime yönelik yenilikçi bakış açılarıyla yaklaşmasını da kapsamaktadır.

"İş Etiği Kuralları", yukarıda yer alan İş Etiği tanımı ve aşağıda ayrıca tanımlanan sorumluluklardan oluşmaktadır. İş Etiği Kuralları Pegasus Yönetim Kurulu üyeleri ve çalışanlarından oluşan "Aile Bireylerini" kapsar. Şirketimizin bağlı ortaklıklarında görev yapanYönetim Kurulu üyeleri ve çalışanları da İş Etiği Kuralları çerçevesinde Aile Bireyleri arasında değerlendirilir. Ayrıca, Pegasus'un birlikte iş ilişkisi içerisinde olduğu İlgili Taraflarca da İş Etiğinin benimsenmesi esastır.

İş Etiği Kurallarında belirtilen hususlar İş Etiği ile ilgili her durumu kapsayamayabilir. İş Etiği Kuralları İş Etiği ile ilgili temel değerleri tespit ederek Aile Bireylerine davranışlarını yönlendirmek konusunda yol göstermeyi amaçlamaktadır. Gerekli durumlarda Şirketimizin ilgili iç düzenlemeleri ve mevzuatta yer alan düzenlemeler de uygulanabilir.Aile Bireylerimizin tüm davranışları ve İlgili Taraflarla yürüttükleri iş ilişkileri İş Etiği Kurallarına uygun şekilde olmalıdır. İş Etiği Kuralları çalışanlarımızla yapılan iş sözleşmelerinin ve Şirketimizin taraf olduğu tüm ilişki ve sözleşmelerin ayrılmaz bir parçasıdır.

I. Sorumluluklarımız

A. Şirketin Etik Kurallar Kapsamında Aile Bireylerine ve Diğer İlgili Taraflara Karşı Sorumlulukları

Pegasus, İş Etiği Kurallarında açıklanan etik değerlere sahip çıkacağını, bu değerleri koruyacağını ve İlgili Taraflarca korunmasını teşvik edeceğini kabul ve taahhüt eder. Bu çerçevede İş Etiği Kurallarına yönelik her nevi sorunun ve bildirimin değerlendirileceğini ve kaynağı belirli şikayet,endişe ve ihbarların cevaplandırılacağını; şikayet, endişe ve ihbar bildirimlerine karşı misilleme yapılmayacağını taahhüt eder. Pegasus, tüm Aile Bireylerine ırk, dil, renk, inanç, siyasi düşünce ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizineşit davranır.  Şirketimizin Yönetim Kurulu tarafından belirlenen esaslar çerçevesinde Aile  Bireylerinin niteliklerine ve performanslarına göre ücretlendirme ve terfi politikası izler.Tüm Aile Bireyleri üstlerinde yer alan yöneticilere ve Şirketimiz Üst Yönetimine kolayca ulaşabilir.Tüm Aile Bireylerinin ve İlgili Tarafların kişisel bilgilerinin korunması için azami özen gösterir.

Aile Bireylerinin gelişimi için gerekli eğitimlerin verilmesini sağlar. Bu kapsamda yalnız yeni bilgi elde etmeyi değil, bu bilgiyi paylaşarak hayata geçirme ve destekleyerek geliştirme yöntemi ile organizasyonel öğrenmeyi teşvik eder. İşyeri güvenliğini ve çalışan sağlığını korumak için gerekli önlemleri alır. Uçuş emniyeti ve güvenliğinin sağlanması ve geliştirilmesi için azami özen gösterir, ulusal ve uluslararası standartlarla uyum içerisinde faaliyet gösterir; bu amaca yönelik şirket içi uygulamaları yürürlüğe koyar, destekler ve uygulanmasını gözetir. Çevreye duyarlıdır.

B. Etik Kurallar Kapsamında Aile Bireylerinin Sorumlulukları

Tüm Pegasus Aile Bireyleri; şirketimizle, birbirleriyle ve diğer İlgili Taraflarla ilişkilerinde İş Etiği Kurallarına, yasal düzenlemelere ve şirketimizin diğer iç düzenlemelerine uymaktan sorumludur.

Sağlıklı çalışma ortamının sağlanması için her Aile Bireyi: 

Kendisinden beklenilen görevleri yerine getirirken İş Etiğine ve Şirketimizin hedeflerine uygun hareket eder,

• Çeşitliliğe (Farklılıklara) ve fırsatlara saygılıdır, tüm Aile Bireylerine ve İlgili Taraflara ırk, dil, renk, inanç, siyasi düşünce ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin eşit davranır,•

Tüm İlgili Taraflara ve temsilcilerine karşı; ayrımcılık, şiddet ve tacizden uzak durur, •

Tüm İlgili Tarafların, kendi onayları olmaksızın, bilgilerini kopyalamaz, kaydetmez, fikri mülkiyetlerini kullanmaz ve izlemez,

Çevrenin korunmasına duyarlıdır,

İşyeri güvenliği ve işçi sağlığı için azami önem gösterir ve bu doğrultuda gördükleri eksiklikleri yetkili kişiler ile paylaşır.

Aile Bireyleri Şirketimizin itibarının, görüşlerinin, imaj ve saygınlığının korunmasına azami özen gösterir.

Aile Bireylerinin kendilerinin ve yakınlarının faaliyetleri ve menfaatleri ile şirket menfaatleri arasında bir çatışma (“Çıkar Çatışması”) olmamasına azami özen gösterir. Şirket uygulama ve kurallarını, yetkisi olsa dahi, şirket menfaatine aykırı olarak, kendi ve yakınlarının çıkarları yönünde değiştiremez, uygulayamaz. Misafir, müşteri, tedarikçi ve diğer İlgili Taraflarla olan ilişkilerinde kişisel maddi ilişkilere girmez. Hediye alıp verme ve ağırlama uygulamalarının şirket menfaatlerine hizmet etmesine ve objektif iş kararları vermesini engelleyecek boyutta olmamasına özen gösterir. Sorumluluğunda olan şirkete ait tüm ticari, operasyonel veya mali kayıtları doğru, zamanında ve yasalara uygun düzenler.Pegasus ile ilgili olup kamuya açık olmayan bilgilerin korunması Aile Bireyinin sorumluluğundadır.

 

Aile Bireyleri Şirket varlıklarının Şirket kullanımı için olduğunu bilir ve Şirket varlıklarını gerektiği şekilde kullanır ve korur. Şirket varlıklarına; Şirketin parası, değerli kağıtları, alacakları; Şirkete ait üretim kaynakları (uçak, araç, ekipman, stok, bina, arsa, ofis malzemesi,vb.); iş yerinde ve görevlendirmelerde Aile Bireyinin geçirdiği zaman; çalışma ürünleri ve Şirkete ait bilgiler de dahildir.Rakipler ile ilişkilerde, rekabetle ilgili yasal düzenlemelere uygun olarak bilgi toplar ve ilişki düzenler.Kamu ile iş ilişkilerinin yürütülmesinde yasal düzenlemeler ile belirlenmiş ilişkilerin dışına çıkmaz.Aile Bireylerinin diğer İlgili Taraflar ile ilişkilerinde olduğu gibi kamu ile ilişkilerinde de yasa ve yönetmeliklere aykırı bir menfaat sağlamak, kişi ya da kurumların kararlarını etkilemek amacıyla herhangi bir ödeme yapmak, hediye vermek veya teklif etmek, benzer amaçlarla taahhütte bulunmak yasaktır.

II. İş Etiği Kurallarının Uygulanması

İş Etiği Kuralları, tüm Aile Bireyleri tarafından çalışma ortamı ve iş ilişkilerinin temeli olarak addedilmelidir. Aile Bireyleri İş Etiğine uygun davranmalı, bu konuda kendisini ve çevresini nesnel bir şekilde gözden geçirmelidir. Aile Bireyleri, İş Etiğine uygun davranışın sadece kişinin  kendisinin İş Etiği Kurallarına uygun davranması demek olmadığının, tüm İlgili Tarafların etik dışı davranışlarına göz yummanın da İş Etiği Kurallarının ihlali olduğunun bilincinde olmalıdır. Tereddüt ettiği, şüphelendiği her durumda aşağıdaki alternatif iletişim kanallarına danışmalı, bildirimde bulunmalıdır:

• Yöneticisi

• İnsan Kaynakları Direktörü

• İnsan Kaynakları Direktörlüğüne bağlı Etik Uygunluk Danışma Mail adresi: 

[email protected]

 İnsan Kaynakları Direktörlüğüne bağlı Peganet / Etik / İletişim Portalı

Aile bireyleri, yalan suçlamada bulunma, soruşturmalarda gerçeğe aykırı ve/veya eksik bilgi verme, soruşturmalarda işbirliği yapan aile bireylerine misilleme yapma veya yapmakla tehdit etme durumlarında İş Etiği Kurallarını ihlal etmiş olur.Çıkar Çatışması endişesi taşıyan hallerde yukarıda belirtilen kişi ve birimlere danışılmalı, gerekli hallerde yetkili Şirket birimlerinden yazılı onay alınmalıdır. İnsan Kaynakları Direktörlüğü İş Etiği Kurallarının eksiksiz bir şekilde uygulanmasını sağlamakla görevlendirilmiştir. İnsan Kaynakları Direktörlüğü bu görevini gizlilik esaslarına bağlılık içerisinde,Yönetim Kurulu Denetim Komitesi gözetiminde İç Denetim Direktörlüğü incelemesine açık olarak ve Şirketimizin ilgili birimleriyle işbirliği içerisinde hareket ederek icra eder. Yöneticiler de,kendilerine iletilen İş Etiği Kurallarına ilişkin tüm hususları İnsan Kaynakları Direktörlüğüne bildirir.

 

İş Etiği Kurallarının ihlalinin Şirket iç düzenlemelerimize göre bir disiplin suçu oluşturması durumunda ihlale ilişkin yaptırım Şirketimiz Disiplin Komitesi'nce görüşülerek karara bağlanır ve Şirketimizin İnsan Kaynakları Yönetmeliği'nde belirtilen esaslar çerçevesinde sonuçlandırılır. Yönetim Kurulu üyesi, Genel Müdür ve Genel Müdüre doğrudan bağlı Aile Bireyimiz ile ilgili İş Etiği Kuralları ihlallerinde Denetim Komitesi derhal bilgilendirilir. Yönetim Kurulu üyeleriyle ilgili ihlallerde İş Etiği Kurallarının uygulanması ile ilgili süreçler Denetim Komitesi tarafından belirlenir.

 

Bağlı şirketlerimiz bünyesinde İş Etiği Kuralları ihlallerinde ilgili şirketin Genel Müdürü Pegasus Genel Müdürü ile birlikte bilgilendirilir.Misafir, müşteri, tedarikçi ve diğer İlgili Tarafların İş Etiğine aykırılığı tespit edilen hallerde söz konusu İlgili Taraf ile iş ilişkisini yürüten birimin Şirketimiz Genel Müdürüne doğrudan bağlı üst yöneticisi ve Şirketimiz Genel Müdürü bilgilendirilir. Varsa, İlgili Taraf veya temsilcisine uygulanan yaptırımlar Denetim Komitesi ile paylaşılır. Bu bölümde yapılan tüm bildirimler, verilen cevaplar, alınan önlemler, yürütülen soruşturmalar, alınan kararlar ve yaptırımlar İnsan Kaynakları Direktörlüğü tarafından kayıt altına alınmak zorundadır. Bu kayıtlar Denetim Komitesine düzenli olarak raporlanır.

 

III. Yürürlük

Pegasus İş Etiği Kuralları, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: IV, No: 56 "Kurumsal Yönetim İlkelerinin Belirlenmesine ve Uygulanmasına İlişkin Esaslar Tebliği" çerçevesinde hazırlanmış olup 21 Kasım 2013 tarih ve 405 sayılı Yönetim Kurulu kararı ile yürürlüğe girmiştir. Pegasus İş Etiği Kurallarında herhangi bir değişiklik gerektiğinde, değişiklik yapılan hususlar Denetim Komitesi'nin uygun görüşünü müteakiben Yönetim Kurulu onayından geçtikten sonra geçerlilik kazanır ve Pegasus yatırımcı ilişkileri internet sitesi üzerinden kamuya açıklanır. Denetim Komitesi, İş Etiği Kurallarına uyum ve İş Etiği Kurallarının uygulanması konusunda Aile Bireylerimize rehberlik edecek düzenlemelerin hazırlanması, ilgililer ile paylaşılması ve güncellenmesi konusunda yetkilidir.

 

 
TAZMİNAT ÖDENMEZSE UÇAK KALKMAYACAK
 
BOEING’DEN İZMİR’DE İKİ YENİ EĞİTİM GİRİŞİMİ
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yolcu 5 Aralık 2013 Perşembe 13:42

Pegasusun şirketin ötesinde kurumsal vizyon taşıması bizleri memnun ediyor.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TAZMİNAT ÖDENMEZSE UÇAK KALKMAYACAK
Büro Memur-Sen üyesi bir grup, Meteoroloji Genel Müdürlüğü çalışanlarının ...
HAVA-İŞ THY’YE NE DAVASI AÇTI
Hava-İş Sendikası THY’de Uçucu Ekiplerin haklarını geriye götüren REV3 ...
BOEING’İN ÇOCUKLARA DESTEĞİ SÜRÜYOR
Boeing, Türkiye’de okul öncesi çocukların sosyal gelişimini desteklemeye devam ediyor
 
GENEL KURUL
Faruk Sayılır yazdı: Genel Kurul
THY’DEN YENİ REKLAM YENİ SLOGAN
Uçuş sağladığı 200’e yakın enternasyonal destinasyonla tüm dünyayı yolcuları ...
İSG’DE ENGELLİ SPORCULAR SERGİSİ
Türkiye’nin ilk ‘engelsiz’ havaalanı kuruluşu İSG, engelli sporcuların ...
 
THY İLE GEZEGENLER ARASI SEYAHAT
THY Genel Müdürü Temel Kotil: "Dünyanın her tarafına uçan bir şirket olmakla yetinmeyeceğiz"
SABİHA GÖKÇEN'DE ORTAKLAR DEĞİŞİYOR MU
Sabiha Gökçen Havalimanı'nın üç ortağından birisi olan Hintli GMR Infrastructure ...
DÜSSELDORF ANTALYA ARASI UÇACAK
Germanwings, yaz uçuş tarifesine Düsseldorf’tan olmak üzere 9 yeni destinasyon ...
 
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
TAHLİYEDE ÖNEMLİ HATA
HİTİT'E NİJERYA'DAN YENİ PARTNER
THY'DEN ÖNEMLİ ANLAŞMA
SANİ ŞENER TAV'DAN AYRILDI
İLK ÇEYREK SONUÇLARI AÇIKLANDI
101 YAŞINDAKİ KADINA BEBEK BİLETİ
TAVAN FİYAT ARTIRILDI
PİLVAK'TA YENİ YÖNETİM
AIR CANADA'YA TEPKİ
PLANÖR KAZASINDA TRAJİK ÖLÜM
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Salı Çarşamba Perşembe
13 / 19 °C 13 / 14 °C 13 / 18 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •COVID 19
  •pilot
  •seyahat
  •Sunexpress
  •turist