iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
1 Haziran 2016 Çarşamba - 11:21

PEGASUS’TAN TARİHİ ADIM

Pegasus Hava Yolları ana merkezi olan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki uçaklarına verilen tüm yer işletme hizmetlerini bugünden itibaren kendisi sağlamaya başladı

PEGASUS’TAN TARİHİ ADIM
Losev-1

Uçuşlarının check-in, bagaj ve boarding hizmetlerini uzun süredir kendisi veren Pegasus, apron ve uçak park alanı hizmetlerini de 1 Haziran itibarıyla tamamen devralıyor.

Pegasus Hava Yolları, ana üssü olan ve günde 400 sefere yakın bir operasyon düzenlediği İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda misafir memnuniyetini en üst seviyeye taşımak için tarihi bir adım attı. Uzun bir süredir terminal tarafındaki check-in, bagaj kabul, boarding vb gibi hizmetleri kendisi veren Pegasus, yer işletme hizmetlerinin apron ve uçak park alanı tarafında kalan; kendi uçaklarına bagaj yükleme ve boşaltma, terminal ile uçak arası misafirlerin transferleri, uçak içi temizliği, kargo, de-iceing, uçak yıkama, bagaj ayırma sahası ve tüm bunlara bağlı diğer hizmetleri doğrudan kendi personeliyle vermeye başladı.

1000 KİŞİ ALDI

Pegasus’un Genel Müdürü Mehmet T. Nane, konuyla ilgili düzenlenen tanıtım toplantısında, “Pegasus Hava Yolları olarak misafirlerimizin memnuniyetini artırmak için sürekli çalışmalarımıza devam ediyor ve iş süreçlerimizi geliştiriyoruz. Seyahatin bir parçası olan havalimanı terminalleri ile uçak arasındaki taşıma aşamasında da misafirlerimize Pegasus deneyimini ve yenilikçi uygulamalarını yaşatmak istedik. 18 Ağustos 2015’te Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden gerekli ruhsatımızı almamızı takiben 29 Mart 2016’dan itibaren de kademeli olarak hizmetlerimizi kendimiz vermeye başladık. 1 Haziran’dan itibaren de tüm ramp hizmetlerini kendi personelimiz ve ekipmanlarımız ile vermeye başlıyoruz” dedi.

Pegasus yer işletme hizmetleri için 1.000 kişilik ek istihdam sağladı ve 20 milyon Euro’luk ekipman yatırımı yaptı. Mehmet T. Nane, “Proje kapsamında yaklaşık 1000 kişilik yeni bir istihdam sağladık. Yeni arkadaşlarımızla beraber Pegasus’un toplam çalışan sayısını 2016 yılının ilk 3 ayı sonu itibariyle 5378’e yükselttik. Yeni çalışma arkadaşlarımız Ocak’tan bu yana Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün talimatnamesinin üzerinde eğitimlerini alarak peyderpey görevlerine başladı. Yeni çalışma arkadaşlarımız eğitimlerini satın aldığımız simülatörlerde, sınıflarda, sahada ve iş başında tamamladı. Ayrıca ekipler sürekli eğitimlerine devam ediyorlar ve araçlar üzerinde çalışmaya devam ediyorlar.

TÜRKİYE’DE OLMAYAN EKİPMAN ALDIK

Ekipman tarafında ise operasyonlarımıza Türkiye’de olmayan, yer hizmetleri konusunda en yeni ve en teknolojik ürünleri seçerek başladık. Ekipman parkını yeni oluşturduğumuz için yer hizmetleri pazarındaki en teknolojik ürünleri alma fırsatımız oldu. Bu operasyonu eksiksiz gerçekleştirebilmek için yaklaşık 20 milyon Euro’luk bir ekipman yatırımı gerçekleştirdik” şeklinde devam etti.

Toplam 7,2 Milyon Euro yatırım ile 24 adet TAM Durabus VivAir² 104WL modeli tedarik ettiklerini açıklayan Mehmet T.Nane, uçak merdiveni, konveyör bantı, temizlik jeneratörü, bagaj taşıma arabası,  su ve foseptik vb. satın alımları Timsan A.Ş. den, Ambulift olarak adlandırılan 5 adet Hasta Nakil Araçlarının teminini ise Denge Makine’den sağladıklarını açıkladı.

13 PUSH BACK ARACI

Pegasus, bunlarla beraber Alman Schoff ve Goldhofer firmalarından 13 adet Push Back “uçak itme traktörü”, Amerikan JBT’den 5 adet De-icing “Buz Çözme aracı”, Fransız Fayat Group Charlette’ten 38 adet Baggage Truck “Akülü Bagaj Traktörü”, Avusturyalı Hitzinger’den 18 adet Ground Power Unit “Harici Elektrik Ünitesi” ve Fransız Guinaut’tan da 2’şer adet Air Starter ve Air Condition “Motor Kompresörü ve Klima Üniteleri” tedarik etti.

SABİHA GÖKÇEN OPERASYONUNUN KALBİ

Pegasus olarak Sabiha Gökçen’de günde yaklaşık 200 iniş / kalkış ile 400 seferlik bir operasyon yönettiklerini ifade eden Mehmet T. Nane, “Bildiğiniz gibi İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, tarifeli seferlere başladığımız 2005 yılından bu yana Pegasus’un ana üssü konumunda. Şirketimiz düşük maliyetli uçuşları için Sabiha Gökçen’i merkez seçtiği dönemlerde, burada haftada birkaç sefer yapıldığı sıklıkla anlatılan bir hikâyedir. Bugün ne kadar Pegasus Sabiha Gökçen’de büyüdü diyebiliyorsak aynı şekilde Sabiha Gökçen de Pegasus ile büyüdü diyebiliriz. Sabiha Gökçen bizim uçuşlarımız başlattığımız 2005 yılı sonu itibarıyla 1.019.746 yolcuya hizmet veriyordu. Bu rakam 2015 sonu itibarıyla 28.285.578 oldu. Genel operasyonumuzun %59’unu yaz operasyonumuzun ise %70’ini Sabiha Gökçen’den yönettiğimiz bir dünyada, burada misafire sunduğumuz hizmetin kalitesi genel operasyon kalitemiz ve mükemmelliğimiz açısından kritik önem taşıyor.  Yer işletme servislerinde kontuarlardan sonra ramp bölgesini de devralarak sağlıklı bir operasyon kontrolünü ele alıyoruz” yorumunu yaptı.

 
EURO 2016 MAÇLARI THY’DE CANLI
 
SUNEXPRESS’TE ONLİNE CHECK-İN BAŞLADI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EURO 2016 MAÇLARI THY’DE CANLI
UEFA EURO 2016’nın resmi sponsoru Türk Hava Yolları, turnuva heyecanını ...
TAV HAVACILIKTAKİ BİRİKİMİNİ PAYLAŞIYOR
TAV Akademi, havacılık sektöründeki birikimini paylaşmak için yeni bir ...
JET LAG TARİH Mİ OLUYOR
Japon bilim adamlarının ürettiği molekülle, jet lag ve vardiyalı çalışmanın ...
 
MİNİ JETLER HEZARFEN'DE
Hezarfen Havaalanı içinde bulunan ve restore edilen model uçak ile model ...
THY MADRİD UÇAĞINA KUŞ ÇARPTI
Madrid-İstanbul seferini yapan Türk Hava Yolları uçağına, Atatürk Havalimanı’na ...
BUGÜN DÜNYA KABİN MEMURLARI GÜNÜ
Bugün 31 Mayıs Dünya Kabin Memurları Günü. Airkule ailesi olarak, özveri ...
 
EN İYİ SOSYAL MEDYA İLETİŞİMİ ÖDÜLÜ ONUR AIR’E
Bu yıl 13.’sü düzenlenen Kırmızı Reklam Ödülleri’nde “Kırmızı Dijitalde ...
ERCAN'DA İŞLER KARIŞIK
KKTC'nin havalimanını 4 yıl önce devralan Taşyapı’nın sahibi Emrullah Turanlı isyanda…
TRANSİT UÇUŞLARIN ORANI YÜZDE 60
THY Başkanı İlker Aycı, “Turizm sektörünün durumu ortada ama bu dönemde ...
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
11 / 18 °C 15 / 20 °C 14 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •TUSAŞ
  •almanya
  •karantina
  •Temel Kotil
  •trafik