iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
13 Mayıs 2013 Pazartesi - 18:33

PİLOTLARDAN TEPKİ VAR

Hava-İş Sendikası’nın bugün yaptığı son duyuruda vurgulanan bazı maddelere ve üsluba THY pilotlarından tepki geldi. İşte bunlardan sadece biri…

PİLOTLARDAN TEPKİ VAR
Losev-1

Hava-İş Sendikası bugünkü duyurusuyla grevle ilgili üyelerini uyardı. Sendikanın duyurusunda sıralanan bazı maddeler ve kullanılan üslup THY’nin pilotlarından tepki alıyor. Hava-İş’in duyurusunda tepki çeken maddelerden bazıları şunlar:

6-Sanmayın ki işveren sizleri koruyacak, uluslararası meydanlara gideceksiniz, orada da bizim kardeş sendikalarımız var hepside artık THY uçaklarını daha sıkı gözetim altına alacaklar.

7-Lisansının sertifikanın iptal edilmesini göze alabilir misin?

İşte Airkule’ye ulaşan tepki mesajlarından ismi bizde saklı bir kaptan pilotun mesajı…

Hangi demokratik eylemi yapmaya çalışan ve kendini demokratik kılıp THY A.O yönetimini anti demokratik davranışla suçlayan bir sendika üyelerini böyle tehdit eder...

Ben göğsümdeki brövemi Atilay Ayçin’den almadım ki beni sertifikamı kaybettirmekle tehdit etme hakkını kendinde bulacak kadar ileri gidiyor?

Çalışma hakkımı da yasal grev hakkımı da ben kendi öz irademle seçerim. Bu konuda bana dayatmacı tutum sergileyecek kişinin de alnından öperim... Şimdi tutumum ne mi olacak? İnadına çalışma hakkımı kullanacağım.

Lütfen dikkatlice okur musunuz yazılanı... Böyle bir sendikal tehdit olabilir mi?

Hem demokratik zeminde yasal hakkımızı aramaya çıkacaksın hem de üyelerini tehdit edeceksin? Kimsin? Nesin ki bu hakkı kendinde görüyorsun? diye sormak istiyorum. İstersem sendikadan da bir kalemde çıkarım. Beni sendikadan ihraç etmekle ve sendikal haklarımı alamamakla tehdit ediyor...

Sizce ben salak mıyım?

Sendikanın genel kurul kararı ile uygulanır bu sendikadan çalışanı çıkartmak! Ha, sen değil ben çıkarım beni böyle tehdit etmeye devam edersen...

Yılboyu sadece 305 kişiyi reklam amaçlı kullanacaksın... Haksız yere işten çıkarılmasına sebep olacaksın... Sonra da ben size illa katılın demedim ki diyeceksin... Sonra şiş yanmasın diye yeniden kullanacaksın... Ve geriye kalan 15 bin kişinin hakkını hukukunu aramak yerine ilk şart bunu sokmaya çalışacaksın... Yasaya intikal etmiş olan bir davayı sendikal hak göreceksin ve yasaların gereklerini yerine getirmesini beklemeksizin bir de üyelerini tehdit edeceksin...

Tekrar soruyorum: Kimsin sen? Kimsin ki benim uçuş sertifikamı tehdit edebiliyorsun? diyorum...

Sendikaya üye olduk diye egolarınızın da kölesi olmadık. Kimse haddini aşmasın! Yazıklar olsun ve yuh diyorum! Konu bu kadar basit ve açık...

Saygılarımla iyi çalışmalar...

 

 
TOPLANTI BİTTİ
 
HAVANDA SU DÖVDÜK
YORUMLAR
Toplam 26 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gereksiz 14 Mayıs 2013 Salı 17:00

Grev yapan yapar, yapmayan yapmaz. Her iki şeyide tercih eden sonuçlarini kendi görür. Mesele haline getirdiniz resmen, birbirinize kin kusuyorsunuz. Sana biri çikip "sen neden greve katiliyorsun saygisiz terbiyesiz vs" demiyorsa, greve katilmiyorum diyenede sen kalkip hesap soramazsin. Surda yazdiginiz cizdiginiz yorumlar kendinizi yormaktan baska birsey degil. İnsanlari kendi iradelerine birakin.

Yorumu oyla      0      0  
nesevimli 14 Mayıs 2013 Salı 14:40

Pilotlarımız; hiç bir zaman kendilerini İŞÇİ ve EMEKÇİ olarak görmediler. Yinede aynı görüşteler. Yani yine iktidarlara boyun eğecekler. Hemde bu kadar olumsuzluk varken.

Yorumu oyla      0      0  
Birinci Süvari 14 Mayıs 2013 Salı 10:47

Üçüncü bölüm, _o kadar yakıt tasarrufu yapıyoruz, kendimizi paralıyoruz.. ne teşekkür var ne de kar payı... _Döküman lazım oluyor yok, arka caddedeki fotokopicide THY nin tüm manuelleri var paramızla gidip alıyoruz.. _Gömleklerimiz eskidi, kol yaka çıktı.. hala şirket verecek diye bekliyoruz... bülten de çıkıyor giyim kuşam kuralları diye... _Yolcu bizi savcılığa şikayet ediyor, uçuşa kabul etmedik diye... şirket senin sorunun beni ilgilendirmez diyor... 15-20 avukata ödenek bağlıyor... _Uçakta karnımız acıkıyor , yemek yok... o zaman diliminde uçağa kokpit gıdası yüklenmiyormuş.. hak etmiyormuşuz... DOCO voçırsız, yeni kafeteryada yemek vermiyormuş... sadece kahve çay... parasıylada yemek yokmuş.. entersan değilmi Vesaire vesaire Çalışma hakkını kullanan kaptanlarımıza grevi kırdıkları için gücenmiyecem, küsmeyeceğim... onları kendileriyle baş başa bırakmak en doğrusu...

Yorumu oyla      0      0  
Birinci Süvari 14 Mayıs 2013 Salı 10:36

İkinci bölüm, _Hiç yoktan sebeplerle Bahadır Altan kaptan işten çıkartıldı... sendikacı diye _Boş gününde bir kaptan 305 e dahil oldu.. _Kaptanlar emekli oluyor sadece bir bültene resmi yapıştırılıyor.. "goodbye" _B777 nin first class ına kaptan giremez dendi.. _Birileri birilerini upgrade yapıyor VIP yapıyor bizim bilgimiz olmuyor... MÜSİAD başkanının kızı ... _Gidilecek meydan da hava kapalı 50m sis var. kalkın deniyor .. bile bile divert bile bile şirkete zarar verdiriliyor...hesabı onlar tutacakmış... hukuken biz sorumluyuz oysaki.. _Uçuş işletme Gn.Md. yardımcılığı ... en üstte olması gerekirken etkisizleştirildi.. başarı öyküleri, kutlamalar, konserler düzenleniyor haberimiz bile olmuyor genel merkezden .. biz TGS çalışanı gibi hatta koşturup duruyoruz... karargah vur patlasın çal oynasın _ İdari iş için GİSAT a gidiyoruz.. hoş geldiniz kaptanım lafı sadece TİP mdürlüklerinde var.. diğerleri öööyle yüzümüze bakıyor bu da kim diye... yardımcı olayım demek yok....

Yorumu oyla      0      0  
Birinci Süvari 14 Mayıs 2013 Salı 10:25

Sevgili Kaptan arkadaşlar, Sizlere bazı hatırlatmalar yapmak istiyorum _Şirkete alınan bir çok yabancı kaptan çekti gitti.. neden? Şirketi çözdü, acemiliği, haksızlığı gördü _Alman kaptan Sabiha Gökçen e gitmedi Neden? Mesaisini hakkıyla açamadığı için şirketin yanlış uygulaması neticesinde _Şirkete alınan, yetiştirilen yeni pilotların yandaş taraflarının konuşulur olması.. _İki Danimarkalı pilot bize çamur attı, ingilizce konusunda şirket canımıza okudu... _Schiphol kazasıyla ilgili alınan dersler rasyonel olarak bizimle paylaşılmadı... _Kokpitin iş yükü her gün artıyor, imza,kayıt tutma,acars tan bilgi verme vs vs.. oysa diğer branşlar işini azalttı..FWZ ile CArmen ile... _Şirket para kazanma hırsıyla ailemizle geçirebileceğimiz tatil olanağını uçaktan ailesiyle kaptanı indirecek boyutta yedi yuttu... BI lerde çağırıldık, kar yağdı 4 saat önce evden çıktık ama mesai zamanını 1 saat olarak açtık... 1:15 olan açma zamanı 1 saate indirildi..15 dk lık zaman/ücret iç edildi... Selametle..

Yorumu oyla      0      0  
Hostes 14 Mayıs 2013 Salı 09:42

Sasirtan bir tepki degil. Sendika tepkisinden sikayet ederken sirket baskisi altinda yillardir calistiklarini unutuyorlar. Insanlar hakettigi sekilde yonetilir.

Yorumu oyla      0      0  
hakiki vatandaş 14 Mayıs 2013 Salı 08:16

PİLOTLARIMIZ UÇMA HAKKINI KULLANSIN!!!!!BU YOLDA NİCE NİCE 305' LER VAR NASIL OLSA......

Yorumu oyla      0      0  
Editörün Notu 14 Mayıs 2013 Salı 07:13

Okurlarımızın bilgisine... THY Pilotlarından aldığımız çok sayıda tepki mesajı var. Yayınladığımız mektup bunlardan sadece birisi... Ayrıca haberde de belirtildiği gibi bu mektubu yazan kaptan pilot bizden adını gizlememiştir. Okurumuzun adı tarafımızdan habere konulmamıştır.

Yorumu oyla      0      0  
Eren 14 Mayıs 2013 Salı 05:00

Kaptanlar mantık adamıdır analiz adamıdır.. sağlıklı kararlar alırlar süreçleri düzgün izlerler. ben yukardakini yazanın kaptan olduğuna inanmıyorum. kızdım sana kule al çakıyorum uçağı demek gibi bişey bu... yapmaz hiçbir kaptan bunu..

Yorumu oyla      0      0  
gümüş 14 Mayıs 2013 Salı 01:15

saygıdeğer dobra kaptanlarım, acaba elinde olan şimdiki haklarının sendika sayesinde olduğunu bildiğin halde sendikana atarlanabiliyorsun süper çok güzel de aynı atarlanmayı insanların ekmekleriyle oynayan yuvalarını yıkan insanları perişan eden sn. hamdi topçu ya ve yönetime yapabiliyormusun yapta görelim yiğitliğini, siz bırakın işten atılanı, muhtemelen siz kendi haklarınızı bile işverene karşı arayacak cesaretiniz yok,kızmayın ama sizde dik duracak omurga yok. sizin için durmak yok ylmy devam.

Yorumu oyla      1      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TOPLANTI BİTTİ
Flaş, Flaş… THY’deki sürpriz görüşme bitti. Görüşmeden sonuç çıktı mı ...
THY’DE SÜRPRİZ GÖRÜŞME
Flaş, flaş… Türk Hava Yolları yönetim binasında sürpriz görüşme. Görüşme ...
F-16 İLE İRTİBAT KESİLDİ
Amasya'daki 5'inci Ana Jet Üs Komutanlığına ait bir F-16 uçağı ile görev ...
 
TOPÇU’DAN SENDİKAYA SON DAVET
NTV’ye konuşan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Hava-İş Sendikasına ...
THY NE KADAR YOLCU TAŞIDI?
Türk Hava Yolları Ocak-Nisan 2013 dönemine ilişkin trafik sonuçlarını ...
VE THY’DEN BEKLENEN AÇIKLAMA
Flaş… Flaş… Flaş… THY Yönetiminde yaşandığı ileri sürülen yönetim kriziyle ...
 
HAVA-İŞ’TEN ÜYELERİNE SON UYARI
Hava-İş Sendikası 15 Mayıs günü saat 03.00’de başlayacağı ilan edilen ...
MALİYE BAKANI’NA THY ÇAĞRISI
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran: Bu kadar sorun varken Bakan nasıl ...
AIRSHOW SİDE’NİN ŞAMPİYON KONUĞU
Airshow Side, kadınlar arası uçak akrobasisi yarışmalarında 7 kez dünya ...
 
Osman Gazi Baykal
HAVADAN İNSANİ YARDIM MALZEMELERİNİ ATMA
Osman Gazi Baykal
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
THY'NİN 100'ÜNCÜ YIL HEDEFİ
GÜNEY AMERİKA'DA BÜYÜYOR
SIA VAKIF KURUYOR
ERCAN'DA ‘KLASİK OTOMOBİL' ŞÖLENİ
SHGM YEMEKHANESİNDE SINAV
'HAYAT BELİRTİSİ YOK'
BİR YOLCUYLA İLETİŞİME GEÇİLDİ
SELAHATTİN BİLGEN AÇIKLADI
HELİKOPTERİ ACİL İNİŞ YAPTI
‘AEROSHARK' İLE TASARRUF
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Salı Çarşamba Perşembe
15 / 23 °C 15 / 24 °C 15 / 24 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Airbus
  •Rusya
  •Sabiha Gökçen Havalimanı
  •pandemi
  •TUSAŞ