iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
13 Şubat 2008 Çarşamba - 15:11

PORT CLİNİC KABINA SIĞMIYOR

Türkiye'nin 5 büyük havalimanında sağlık hizmeti veren Port Clinic, tıp merkezinden klinikler ve diş ünitelerine kadar peş peşe birçok yatırıma imza atmaya hazırlanıyor. Şirket 2009'da marinalara da el atıyor...

PORT CLİNİC KABINA SIĞMIYOR
Losev-1

İlk adımı 2008'de İstanbul'da 650 milyon dolarlık yatırımla tıp merkezi kurarak atacak olan Port Clinic, hemen ardından İzmir ve Ankara'da bünyesine diş üniteleri ekleyecek. Firma 2009'da ise marinalarda da sağlık hizmeti verecek. Ayrıca İstanbul'daki kliniğine kozmetoloji ünitesini dahil edecek olan firma 2010'da ise havalimanı yatırımları ile yurtdışına açılacak.

 

Port Clinic CEO'su İbrahim Kurt, "Bu yıl yapılacak tam teşekküllü tıp merkezinin yanı sıra 8 projeyi daha hayata geçireceğiz. Bu projeler hayata geçince şirkette ciddi bir büyüme olacak" dedi. Geçen yıl 5 havalimanında bulunan klinikleri sayesinde 14 bin poliklinik vakaya baktıklarını belirten Kurt, "Bu sayıyla küçük bir hastane kapasitesini yakaladık" dedi.

 

Dünyanın en iyisi unvanı için başvurdu

 

Havalimanındaki 33 bin çalışan ve yolculara yönelik olarak kurulan Port Clinic, 2007'yi 3 milyon dolar ciroyla kapattı. Geçmişte benzer girişimlerin zarar etmelerine rağmen Port Clinic'i açtıklarını ve yaptıkları 1 milyon dolarlık yatırımın karşılığını aldıklarını kaydeden Kurt, şöyle devam etti: "Normalde bu nüfusa hastane yapılıyor. Burada eğitim ve gelir ortalamasının en üst grubu çalışıyor. Özel sağlık sigortalılık oranı Türkiye'de yüzde 1,5 oranındayken burada yüzde 30. Yolcu popülasyonu da gelir ve eğitim seviyesinin üst tabakasından. Dolayısıyla bu kitleye dönük operasyonlar önem taşıyor."

Rekabetin olmadığı bir alanda faaliyet gösterdiklerini belirten Kurt, 2008'de daha yüksek bir kâr beklediklerini açıkladı.

Yatırımların yanı sıra "dünyanın en iyi havalimanı acil servisi unvanını" kazanmak için de harekete geçtiklerini belirten Kurt, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü ile diğer kuruluşlara konu ile ilgili tüm başvuruları yapacaklarını açıkladı. Kurt, yurtdışında sadece Frankfurt ve İsrail'de rakipleri olduğunu söyledi. Port Clinic'in havalimanı çalışanlarına özel hizmetler de geliştirdiğini belirten Kurt, bu hizmetlerden birinin de Biruni Laboratuvarları işbirliğiyle verilecek olan "VIP Lab" olduğunu açıkladı.

 

Hastanın bulunduğu yeri tespit ediyor

 

Çalışanların laboratuvar işlemlerini oldukları yerde karşılamayı amaçlayan proje kapsamında tahlil sonuçlarının da aynı gün internetten görülebileceğini belirten Kurt, Dünya Göz Hastanesi ile bir işbirliğinin de gündemde olduğunu sözlerine ekledi. Kurt yolcular ve çalışanlar için hayata geçirilen santral yapılanmasını da şöyle aktardı: "5555 no'lu telefonu havalimanının 5 ayrı santralına bağladık. Alandaki santrallara lokasyon belirleme özelliği ekleyince arayan hastanın tam olarak nerede bulunduğunu görebiliyoruz. Yolcular içinse limanın değişik yerlerine özel telefonlar yerleştirip doğrudan acil servisi arayan sistemler kuruyoruz. GSM operatörleriyle de benzer bir çalışma yapmak için çalışıyoruz."

"Türk Hava Yolları'na verilen engelli ve hasta yolcu transfer hizmetinde dünyanın en iyi 5 servisi haline geleceğiz" diyen Kurt, yolculara ambülans hizmeti dışında uçuş raporlarından uçakta refakate, hastalara otel bulmaya kadar pek çok alanda aktif olduklarını aktardı. Port Clinic 2008'de bu hizmetlere yolculara yönelik de seyahat sağlığı danışmanlığı ekleyecek. Böylece yolcular alan içinde veya telefon ve internet üzerinden gidilecek ülkelerin sağlık kuralları, koruyucu önlemleri hakkında bilgi alacak.

 

Berlin ve Rusya'dan teklif

 

Yurtdışında yatırım yapmaları için yabancı fonlar da dahil olmak üzere pek çok yatırımcıdan teklif aldıklarını kaydeden Kurt, "Şu an için Berlin'de yapılacak bir havalimanı için teklif aldık. Ayrıca Rusya'da da birbirine yakın 3 havalimanı için görüşmeler yapıyoruz. Bazı fon kuruluşları da önerilerde bulunuyorlar. Yurtdışından gelen teklifler bizi onurlandırıyor ama heyecanlandırmıyor. Daha ana gövde oturmadan yan dallara yüklenmemek lazım. Hemen değil 2010'da yurtdışını düşünüyoruz. Bu nedenle de gelen teklifleri reddetmeden değerlendirmeye alıyoruz" açıklamasını yaptı.

 

Referans

 
ÇELEBİ İLE ACCİONA ANLAŞMADI
 
GULF-HİTİT İŞBİRLİĞİ
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
12 Aralık 2009 Cumartesi 20:47

Esenboğa port klinik için söylediklerinize katılıyorum. Profosyonellikle hiçbir bağlantısı bulunmayan, "üst" lerin bi haber olduğu "alt" ların da ipleri eline alıp kendilerini "üst" ilan ettikleri, ekip çalışması ve kurumsallık kavramlarına düşman " karşılıklı menfaat" odaklı yaklaşımları dillerde dolanmakta. Türkiyede sorumluluların farketmeleri ve duruma el atmaları için illa ki sağır sultanına bile duyması gerekiyor hala..

Yorumu oyla      2      0  
dürüstçe 11 Aralık 2009 Cuma 13:08

Portclinic Atarük Havalimanı için değil yazdıklarım ancak Esenboğa Portclinic çok keyfi. Ankara sorumlusu olan hekim anlamında..Ankara daki başıboş, ekip çalışmasından uzak, kurumsallaşmamış. Profesyonel olarak işleyen bir şirket böyle olmamalı, tabi İstanbul Portclinic sorumluları, baştaki sayın yöneticiler bundan habersiz ne yazık ki..

Yorumu oyla      1      0  
Ali gökbakır 14 Şubat 2008 Perşembe 

Haberi okuyunca açıkçası bende bir sağlık çalışanı olarak gurur duydum tebrik ediyorum. Aynı ekip ile özürlü bir yakınımı THY uçağı ile göndermiştim hakikaten verilen hizmet,gösterilen ilgi ve alaka insanı çok gururlandırıyor.Teşekkürler tüm portclinic çalışanlarına

Yorumu oyla      0      3  
katılıyorum 13 Şubat 2008 Çarşamba 

gözlemci doğru tespitte bulunmuş. Nerde o eski dönemlerdeki sağlık hizmeti, nerde şimdiki durum. Hergün bir sağlık skandalı yaşanıyordu. Kalp krizi geçiren yolcuya orada tesadüfen bulunan doktorlar, masörler müdahale ediyordu. Çünkü DHMİ'nin doktorları ortada yoktu.Ara ki bulasın. Tebrikler...

Yorumu oyla      0      0  
gözlemci 13 Şubat 2008 Çarşamba 

Port Clinic yönetimini tebrik ediyoruz. Gerçekten güzel işler yapıyorlar. Devamını dileriz.

Yorumu oyla      0      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ÇELEBİ İLE ACCİONA ANLAŞMADI
Çelebi Hava Servisi, İspanyol Acciona SA Grubu ile münferiden yürütülmekte ...
AHL GÜMRÜĞÜ'NE BÜYÜK ODÜL
Atatürk Havalimanı Gümrük Müdürlüğü, Dünya Gümrük Örgütü tarafından “Uyuşturucu ...
SUNEXPRESS'TE HEYECANLI BEKLEYİŞ
SunExpress yeni Boeing 737-800 uçağını teslim almak için gün sayıyor. ...
 
HAVACILAR WOW OTEL'DE BULUŞUYOR
Havacılık sektörü temsilcileri Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru ...
THY'DE GÖREV DEĞİŞİMİ
Türk Hava Yolları Viyana Büro Müdürlüğü'ne Ali Rıza Mortaş atandı. Mortaş, ...
HAVA ULAŞIMI DURACAK
Komşu Yunanistan'da bugün hayat felç olacak. İç ve dış, tüm uçak seferleri iptal edildi.
 
HAVADA DEV BİRLEŞME
Dünyanın en büyük havayolu şirketi geliyor. İki Amerikan havayolu şirketi ...
TAV İZMİR'DE ARTIŞ BEKLİYOR
TAV, 2008 yılında İzmir’de yüzde 10’un üzerinde artış bekliyor.
HAVADA BÜYÜK KAPIŞMA
Amerikan ve Rus uçakları havada çatışmanın eşiğinden döndü. İşte ayrıntılar…
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
MÜZİKAL 181 BİN ÇOCUĞA ULAŞTI
TÜRKİYE'DE 10. YILI KUTLANIYOR
PARAZİT HAVA ARAÇLARI
UÇAĞIN MOTORUNA ÇARPTI
APRONDA BAŞIBOŞ KÖPEKLER
O'HARE YOLUNDA EYLEM
KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU
MEKSİKA'DA HELİKOPTER KAZASI
'HAVA SAHASI' KARARI
THY'DEN SEFER İPTALLERİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Salı Çarşamba Perşembe
16 / 24 °C 18 / 23 °C 14 / 19 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •COVID 19
  •Sabiha Gökçen Havalimanı
  •pandemi
  •uçak
  •Emirates