iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
9 Temmuz 2009 Perşembe - 14:06

PİLOTLAR PİTOT TÜPÜNÜ SORGULUYOR

Airkule.com'un uzman yazarı Ünal Başusta, Air France kazası sonrasındaki gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyor. İşte Başusta'nın çarpıcı izlenimleri...

PİLOTLAR PİTOT TÜPÜNÜ SORGULUYOR
Losev-1

Air France pilotları Fransız Kaza Araştırmaları Teşkilatı’nı pitot tüplerinin Airbus uçaklarında yaşadığı problemleri ve son kazadaki rolü hakkında sorgulamaya devam ediyor.

 

Pilotların sendikası SPAF, salı günü bir mektup yayınlayarak Fransa Kazaları Araştırma Teşkilatı BEA ve Fransız Sivil Havacılık Otoriteleri’ni EASA pitot tüplerinin daha evvel neden olduğu olayları daha ciddi bir şekilde inceleyerek, bunlar hakkındaki tahkikatlarını derinleştirmesini ve bu konuda sendikalarının bilgilendirilmesini istiyor. Bugüne kadar her iki hükümet otoritesinden de bu konuda bir yanıt gelmedi. (Officials at the agencies couldn't be reached for comment Wednesday.)

SPAF Başkanı Gerard Arnoux, her iki hükümet otoritesinin de bu konuda çalışmalara başlamadığından şüphelendiklerini ve hala kendi bildiklerinden şaşmadıklarını iddia ediyor. Başkan Arnoux, "Onların yapması gerekenleri yapmadıklarını iddia ediyoruz " dedi.

 

BEA, geçen hafta yayınladığı ilk raporda pitot tüplerinden uçak kazasına neden olabilecek sadece birkaç faktör olarak bahsederken, Airbus'ın ekonomik gücünden ve politik baskılardan ne kadar etkilendiğini göstermeye devam ediyor. BEA kaza araştırmacısı Alain Bouillard, "Pitotlar kazanın nedeni değil, sadece etkenlerden biri " dedi.

 

SPAF pilotlar sendikası yayınladığı diğer bir mektupla European Aviation Safety Agency o EASA'yı  Airbus'ı zorlayarak pitotlar hakkında yapılması gereken modifikasyonları yaptırtmamakla itham ediyor ve “Eğer bütün bunlar yapılmış olsaydı AF 447 kazası olmayacaktı” diyor.

Fransa’nın beş pilot sendikasının temsilcileri dün Air France menejerleriyle toplantı yaptı ve bu toplantı sonunda da yeni bir şey ortaya çıkmadı. Alter Union Başkanı Francois Hamant, "Yeni hiç bir şey duymadık" dedi.

 

Bugün Figaro’da yayınlanan bir makaleye göre, Air-France/KLM CEO’su Pierre-Henri Gourgeon, pitot tüpü buzlanmasının kazada bir faktör olabileceğini, fakat buna rağmen kazanın kesinlikle sebebi olduğunun ortaya çıkmadığını söyledi. Ayrıca ortalıkta dolaşan dedikodularda bahsi geçen pilotların kazadan evvel yaptıkları bir konuşmanın da olmadığını söyledi.  Gourgeon, “AF 447 ile başka hiçbir uçak arasında konuşma kaydı bulunmuyor. Uçaklarla Rusya üzerinde, Afrika’da ve Okyanuslar üzerinde temaslarımız sıklıkla kayboluyor ve daha sonra onları hep buluyoruz" diye konuştu.


Air France Uçuş Kontrol Merkezi’nin bir şeylerin doğru gitmediğini anlaması da epey zaman almış. CEO Pierre-Henri Gourgeon, “Uçağın yaptığı en son irtibatla BEA’ya uçağın kaybolduğu haberi gidene kadar 6 saat zaman geçmiş. Bu kazada bir sürü elektronik arıza mesajı ve ardından oluşan uzun bir sessizlik bizim bu uçağın kaybolduğuna dair şüphelerimizi artırdı. AF447 kazasının oluşu, bizim işimizi doğru yapmadığımızla ve ekonomik nedenlerle hiç alakası yok. Zaten böyle bir olayın imajımızı ne kadar sarsacağının da bilincindeyiz” dedi.

 

BİZDEN SES YOK

 

Bizim havacılık dünyamızda ise kazanın nedenleri ve bizlerdeki etkileri hakkında konuşan, harekete geçen, kararlar veren hiç kimse yok. Zaten bütün bu olayların bizim pilotlarımız ve uçaklarımızla da hiç bir alakası yok. Onun için pilotlarımız ve dernek başkanları karanlıklarda ıslık çalmaya, televizyon programlarında havadan sudan konuşmaya devam ediyor. Kimse kendi hayatlarını bu kadar yakından ilgilendiren bu önemli olaylar hakkında bir kelime laf etmiyor, rumuz arkasında bile bir fikir beyan etmekten korkuyor. Saygıdeğer SHGM’miz de her zamanki gibi Avrupa ve Amerika’daki abilerinin 20 adım gerisinde giderken, bu konuların kendilerini hiç bir şekilde ilgilendirmediği intibasını vermeye devam ediyor. Zaten bu onların işi bile değil… Bizler de geçmişte ve son zamanlardaki olayların akışından bu konuda kendimize bir muhatap bulacağımızı ve sorularımıza cevap alacağımızı beklemiyoruz. Sayın hükümet büyüklerimizin ise kadrolaşma gibi daha önemli dertleri var ve sistemi yeni kurbanlarını beklemek üzere kendi haline bırakmayı tercih ediyorlar.

 

 
SAFİ ERGİN: HEDEFİMİZ AVRUPA
 
'YÜZÜM UMUTTUR' SERGİSİ
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
THY TRE 11 Temmuz 2009 Cumartesi 10:22

Bizler yorumlarımızı kendi bünyemizdeki pilotlara yapıyoruz. ÖZET: 1-Optimum irtifanın üzerine yol boyu CB geçişi nedenyile çıkmak 2-Weather radarı iyi analiz edemeyerek, öndeki CB bulutundan kaçarken arkadakine yakalanmak veya CB nin çok yoğun olduğu merkez hattının tüm radar enerjisini yutarak görünmemsini kuralını bilmemek 3-Başlayan turbulans ve de optimum irtifada daralanan sürat margini nedeniyle uçakta düşük veya yüksek sürat koruma sisteminin devreye girmesi, bunun sonucu uçağın daha kötü bir duruma girmesi 4-Uçağın düşük sürat korumasından dolayı nose down olarak CB merkezine yaklaşması, 5- Yanlış pilotaj tekniği nedeniyle upset recovery de başarısızlık 6-Aşırı turbulans nedeniyle bilgisayarların ve diğer sistemlerin devreden çıkması 7-İlave nedenle kokpitte dikkat dağınıklığı nedeniyle Weather radarın iyi analiz edilememesi 8-kortrolun yitirilmesi

Yorumu oyla      0      0  
Bahadır Altan 10 Temmuz 2009 Cuma 08:07

Susmanın sorumluluğu konuşmaktan yazmaktan daha ağır. Gelecek nesillere nasıl bir havacılık bırakacağımız bu sorumluluğu üstlenmemize bağlı.Tek tek değil zincirin bütün halkalarıyla beraberliği örmemiz gerekiyor. Büyükusta yolumuza ışık tutuyorsunuz iyi ki varsınız.

Yorumu oyla      0      0  
Faruk Sayılır 9 Temmuz 2009 Perşembe 21:57

Konuya ne kadar duyarlı olduğumuzu şu yazıya gelen yorum sayısından anlayabiliriz. Kaç gündür yayında olan şu önemli yazının ciddi olarak okunduğundan hiç kuşkum yok,ama önemli olan yorumlarla katılıp konuya olan ilgimizi ve başta meslek örgütlerimiz olmak üzere diğer resmi ilgilileri ciddi eylemlere zorlamalıyız.Ama site yazarları,"kendi aralarında top çeviriyorlar"dense bile yorum yapmaktan kendimi alamadım.Sevgili Hocam,tespit ve önerileriniz son derece yerinde,umarım bizim ülkemiz ve ilgilenmesi gerekenler birgün sorumluluklarının farkına varacaklar ama o güne kadar çok ağır bedeller ödemek zorunda kalacağız.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MOBIUS THY'DE KÜÇÜLDÜ
Mark Mobius, THY’de sessizce küçüldü. Ünlü spekülatörün ne kadar hissesi kaldı?
HİTLER'İN HAYALET UÇAĞI
Hitler hayalet uçağı projesini hayata geçirmiş olsaydı büyük olasılıkla ...
BACAĞINA GÖKTEN BUZ DÜŞTÜ
Uçaktan düşen buz parçası bacağına çarptı. İşte inanılmaz olay…
 
YOLCULAR: PERİŞAN OLDUK
THY’nin New York’tan 7 saat rötarlı gelen yolcuları isyan etti: ‘17 saat uçağın içinde bekledik’.
ÜRPERTEN UYARI
CIA'den Türkiye'ye uyarı: “15-20 terörist, uçak kaçırarak, eylem yapmak için Türkiye'de..."
DREAMLINER İLK TESTTE
Boeing’in büyük bir merakla beklenen 787 Dreamliner modeli ilk testini ...
 
KRİZDE 333 MİLYON DOLARLIK SİPARİŞ
Ekonomik krizde yeni uçak siparişi alamayan üreticiler için her yeni sipariş büyük değer taşıyor.
THY UÇAĞI FIRTINAYA TAKILDI
Türk Hava Yolları’nın New York-İstanbul uçağı fırtına engeline takıldı. Uçak 7 saat rötar yaptı…
TEK SATIRLIK YANIT
İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu'nun THY Yönetiminin uygulamaları ...
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
12 / 18 °C 15 / 20 °C 14 / 19 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Rusya
  •United Airlines
  •American Airlines
  •Baykar
  •vize