iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
6 Temmuz 2021 Salı - 16:07

ROLLS ROYCE'A JAGUAR DESTEĞİ

Rolls-Royce, tamamen elektrikli uçuş hız rekoru girişimi için Jaguar Land Rover’dan tamamen elektrikli yer desteği alıyor

ROLLS ROYCE A JAGUAR DESTEĞİ
Losev-1

Rolls-Royce tamamen elektrikli “Spirit of Innovation” uçağını önümüzdeki haftalarda ilk kez gökyüzüyle buluşturmayı planlıyor. Bu kapsamda 300+ mph (480+ km/s) hızla dünya rekoru girişimi için çalışmalarını sürdüren Rolls-Royce, sıfır karbon salınımıyla gerçekleşecek bu projede Jaguar Land Rover tarafından ödünç verilen, tamamen elektrikli sıfır emisyonlu Jaguar I-PACE otomobillerini çekici ve destek araçları olarak kullanacak. 

Dünya rekoru girişiminde kullanılacak olan bu uçak, kısa adı ACCEL olan ‘Uçuşun Elektrifikasyonunun Hızlandırılması’ Programı kapsamında, ana proje ortakları olan elektrikli motor ve kontrolör üreticisi YASA ve havacılık start-up’ı Electroflight’ın katkılarıyla üretildi. Projenin yarı finansmanı ise, İngiltere İş, Enerji ve Endüstriyel Strateji Departmanı ve Innovate UK   ile ortaklaşa girişim olan Aerospace Technology Institute (ATI) tarafından sağlandı. Bu doğrultuda ACCEL ekibi, inovasyon çalışmalarını Birleşik Krallık Hükümeti’nin sosyal mesafe ve diğer sağlıkla ilgili yönetmeliklerine bağlı kalarak sürdürdü.

Rolls-Royce Elektrikli Sistemler Direktörü Rob Watson konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Rolls-Royce ve Jaguar Land Rover, kendi sektörlerinde elektrik teknolojisini geliştirmeye odaklanan öncüler konumunda. Bu sebeple; dünyanın en hızlı, tamamen elektrikli uçağını geliştirme çalışmalarımız sürecinde Jaguar Land Rover'ın bize I-PACE araçlarını ödünç vermiş olmasından dolayı memnuniyet duyuyoruz. ACCEL programının karbon nötr olması bizim için oldukça önemli ve şimdi bu hedefimiz yer desteği konusunda da tamamen elektrikli araçlarla desteklenecek.”

Spirit of Innovation uçağı, 500 beygir gücünü aşkın güç sağlayan elektrik motorlu tahrik sisteminin yanı sıra 250 eve enerji temin edebilen veya tek bir şarjla Londra'dan Paris'e uçmak için yeterli enerji kapasitesin sağlayabilen, şimdiye kadar bir uçağa monte edilmiş en güç yoğunluklu batarya paketini barındırıyor. Bunun yanı sıra I-PACE, son teknoloji 432 torbacık-pil modülünden oluşan 90 kWh lityum iyon bataryanın sağladığı kuvvetle toplam 394 beygir gücü üreten iki elektrikli motor kullanıyor. I-PACE ayrıca tek bir şarjla 310 km (WLTP) mesafe katedebiliyor. 

Jaguar Land Rover UK Direktörü Rawdon Glover ise, “I-PACE 2018'de piyasaya sürüldüğünde, Jaguar'ı elektrifikasyonda lider yapan ve markayı 2025 yılına kadar tamamen elektrikli hâle getirecek dünyanın ilk premium tam-elektrikli SUV'siydi. 300 mph hız rekoru girişimine imza atacak olan ‘Spirit of Innovation’ uçağıyla elektrikli havacılığı halkın zihinlerinde yer açtığı için Rolls-Royce'u ve ekibini desteklemekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

ACCEL projesi, Rolls-Royce'un faaliyet gösterdiği sektörlerin 2050 yılına kadar net sıfır karbona ulaşmasını sağlayacak yolculuğunun bir parçası. ACCEL projesi kapsamında geliştirilen teknolojileri kullanacak olan Rolls-Royce, bunu pazara yönelik ürünlere uygulayacak ve genel havacılık, kentsel hava hareketliliği ve küçük kısa mesafe uçak sektörlerine motor, güç elektroniği ve batarya portföyü sunacak. Aynı şekilde, Jaguar Racing Formula E ekibinin pistteki tecrübeleri, Jaguar'ın elektrikli araçlarında gerçek dünyada iyileştirmeler yapılmasına destek oluyor. ACCEL proje ekibinin birçok üyesi de geçmişte Formula E deneyimine sahip.

Hem Rolls-Royce hem de Jaguar Land Rover, ayak izlerini karbondan arındırmaya kendilerini adamış durumda. 2014 yılından bu yana faaliyetleri ve tesisleri ile ilişkili sera gazı emisyonlarını yarıya indiren Rolls-Royce,   bunun yanı sıra 2030 yılına kadar faaliyet kaynaklı emisyonlarını net sıfıra indirme hedefinde de ilerleme kaydediyor. Ayrıca Rolls-Royce, yeni ürünlerinin 2030 yılına kadar net sıfır karbon hedefleri ile entegre olmasını ve 2050 yılına kadar sahip olduğu tüm ürünlerinin net sıfır ile uyumlu olmasını da taahhüt ediyor. Jaguar Land Rover ise, 2039 yılına kadar tedarik zinciri, ürünleri ve faaliyetlerinde net sıfır karbon emisyona ulaşmayı hedefliyor.

ACCEL projesi Rolls-Royce için bir dizi ilkleri temsil ediyor. Tüm programı karbon nötr hâle getirmek için denkleştirme yoluna başvurulan ilk Rolls-Royce projesi olmak da bunların arasında yer alıyor.

 
UÇAĞIN ENKAZI BULUNDU
 
ERBİL HAVALİMANI’NA SALDIRI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YOLCU SAYISI 100 BİNE DAYANDI
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nı dün 99 bin 506 yolcu kullandı.
PARAŞÜTÇÜLÜK
Osman Gazi Baykal yazdı...
BASEL'E UÇAK KONUMLANDIRIYOR
Geçtiğimiz hafta Düsseldorf Havalimanındaki base operasyonunu duyuran ...
 
AMSTERDAM'DA FREKANS ARTIŞI
Türk Hava Yolları, Amsterdam uçuşlarında frekans artışına giderek Antalya, ...
ANTALYA'YA TURİST AKINI
Antalya’ya son 10 günde 2 bin 765 uçak geldi
'DESTINATION SUMMER'A DESTEK
İstanbul Havalimanı’ndan “Destination Summer” Kampanyasına destek...
 
UÇUŞ AĞINI GENİŞLETİYOR
Turizm ve havacılık sektörünün üzerindeki olumsuz pandemi etkilerinin ...
AYJET BAKIM TEKNİSYENİ ARIYOR
Ayjet, tecrübeli ve yetiştirilmek üzere uçak bakım teknisyenleri arıyor
DÜNYANIN AŞISINI TAŞIDI
Turkish Cargo, 100 milyon doz aşıyı dünyanın dört bir yanına taşıdı
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
'787 DREAMLINER' UYARISI
İGA'NIN YENİ KONUĞU
'TEST' YETKİSİ ALDI
GENÇLERE 'TEKNİK GEZİ XL' FIRSATI
ERCAN'DA BAYRAM RAKAMLARI
PETLAS'TAN BİR 'İLK'
AIR ASTANA'DAN EĞİTİM YATIRIMI
HAVACI ÇOCUKLAR BULUŞACAK
DUBAİ SULAR ALTINDA
MÜZİKAL 181 BİN ÇOCUĞA ULAŞTI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
13 / 20 °C 11 / 16 °C 11 / 13 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •pilot
  •kaza
  •United Airlines
  •Sunexpress
  •New York