iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
11 Mart 2021 Perşembe - 11:02

ROLLS-ROYCE GÜÇ VERECEK

Rolls-Royce, Vertical Aerospace’in tüm elektrikli uçaklarına güç vermeye hazırlanıyor

ROLLS-ROYCE GÜÇ VERECEK
Losev-1

Rolls-Royce çığır açan elektrik teknolojisi ile Vertical Aerospace’in en önemli gemisi Kentsel Hava Hareketliliği (Urban Air Mobility - UAM) uçağına güç vermeye hazırlanıyor. Rolls-Royce elektrikli güç sistemi ile kalkışa geçecek Kentsel Hava Hareketliliği uçağı, saatte 320 km üzerindeki seyir hızına ulaşarak, 200 km boyunca dört yolcu taşıma kapasitesine sahip olacak. Yapılacak çalışmalara ek olarak, 2024 yılında sertifikalandırılması planlanan Rolls-Royce elektrik sisteminin tam elektrikli dikey kalkış ve iniş (eVTOL) hava aracına entegre edilmesi planlanıyor.

Vertical Aerospace ile yapılan işbirliği, Kentsel Hava Hareketliliği (UAM) pazarındaki ilk ticari anlaşma olması ve iş ortakları ile test programlarında çalışmak üzere yapılan önceki anlaşmalara da ilave nitelikte olması sebebiyle Rolls-Royce Electrical için oldukça önemli bir konumda bulunuyor. Bu bağlamda Rolls-Royce, tüm elektrik tahrik sistemlerinin sistem mimarisini, en son 100kW sınıfı kaldırma ve itme elektrikli tahrik ünitelerini içeren elektrik güç sistemini, operasyonları destekleyecek güç dağıtımını ve izleme sistemini tasarlayacak.

Rolls-Royce Electrical Direktörü Rob Watson konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söylüyor: “eVTOL uçaklarına güç verecek elektrik teknolojisi için Vertical Aerospace ile iş birliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bizi oldukça heyecanlandıran bu fırsat sayesinde, insanları ve yükleri bir şehirden diğerine taşıma biçimini değiştirme potansiyeline sahip yeni Kentsel Hava Hareketliliği pazarına yönelik sürdürülebilir güç sistemlerinin öncü tedarikçisi olma hedefimizi ortaya koyuyoruz.’’

Vertical Aerospace CEO’su Michael Cervenka ise bu konuda yorumlarını: “eVTOL uçağımıza güç sağlamak üzere, kapsamlı uzmanlığa ve en ileri elektrik teknolojilerine sahip son derece deneyimli bir ekibe sahip Rolls-Royce ile iş birliği yapmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Gerçekleştirilen iş birliği, mevcut iş ortaklıklarımızın temelleri üzerinde yükseliyor. Bu iş birliği ile birlikte Vertical Aerospace, dünya çapında belirlenen en yüksek CAA ve EASA emniyet standartlarına göre sertifikalandırılan, dünyanın önde gelen eVTOL uçağını geliştirmek için kendini iyi konumlandırmış durumda bulunuyor.” sözleriyle paylaşıyor.

Dünyanın ilk sertifikalı eVTOL'lerinden biri olmayı hedefleyen uçağın geliştirilmesi için Macaristan, Almanya, ABD ve Birleşik Krallık'ta çalışan yaklaşık 150 Rolls-Royce mühendisi, Vertical Aerospace ekipleriyle iş birliği yapacak. Devam eden çalışmalar sayesinde, VA-X4'ün yapımından kısa bir süre sonra Birleşik Krallık'ta yapılacak montaj ile sürece başlanacak ve uçağın ilk uçuşu bu yıl içinde gerçekleştirilecek. Bu doğrultuda Bristol merkezli Vertical Aerospace ekibi daha öncesinde birçok tam ölçekli eVTOL prototipinin uçuşunu gerçekleştirmişti. 

Planlanan uçuşun elektrifikasyonu ise, Rolls-Royce'un sürdürülebilirlik stratejisinin önemli bir parçası olmakla beraber, 2050 yılına kadar şirketin net sıfır karbona ulaşılmasına katkıda bulunma hedeflerini destekleyecek. Bu kapsamda çalışmalar yürütecek olan Rolls-Royce Electrical ekibi hava, deniz, kara ve endüstriyel uygulamalar için sürdürülebilir, verimli ve daha sessiz teknoloji geliştirmeye odaklanan, alanında uzman bir kadrodan oluşuyor.

Tüm bunlara ek olarak Rolls-Royce, kısa bir süre önce Tecnam ve havacılık sektöründe önde gelen oyuncular ile P-Volt'un geliştirilmesi konusunda bir iş ortaklığı yaptığını duyurdu. Yapılan iş birlikleri sayesinde geliştirilecek olan P-Volt uçağı; yenilenebilir enerji ile çalıştırılan, tamamen elektrikle güçlendirilmiş, elektrikli çift motor içeren, çok amaçlı olarak tasarlanan, kısa ve orta menzilli bir yolcu uçağı niteliğine sahip. Öte yandan Rolls-Royce, geleneksel havacılık segmentlerindeki gelişmiş teknolojileri sayesinde entegre elektrikli marş jeneratörleri, yardımcı güç üniteleri ve uçaktaki elektrik sistemlerinin daha akıllı yönetimi ile yüksek oranda elektrikli uçak çözümleri geliştirmeye devam ediyor.

 
MALDİVLER VE SEYŞELLER FIRSATI
 
ANADOLUJET'TEN YENİ ROTA
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DUAYEN KABİN AMİRİ VEFAT ETTİ
THY'nin duayen Kabin Amiri Gönül Tezeren Korol Belçika'da vefat etti
ULUSLARARASI HAVACILIK ÇALIŞTAYI
Kapadokya Üniversitesi uluslararası havacılığın liderlerinin buluşacağı çalıştay düzenliyor
İSTANBUL HAVALİMANINA ATAMA
DHMİ İstanbul Havalimanı Başmüdürlüğü’ne Sadık Sürücü atandı
 
MASKE TAKMAYANA CEZA
THY'nin Antalya-İstanbul seferini yapan uçağında maske takmamakta ısrar ...
'RAKİPLERİMİZDEN POZİTİF AYRIŞTIK'
THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, “Pandemi sürecinde havacılık sektörü ...
UÇAK BAKIMINDA KADIN ELİ
Uçak bakımına kadın eli değdi
 
İSTANBUL HAVALİMANI YOĞUNLUĞU
İstanbul Havalimanı'nda son dönemin en yoğun günlerinden biri yaşandı
GÖVDE ÜSTÜ İNDİ
ABD'nin Virjinya eyaletinde iniş takımları kırılan bir Cessna, pistte gövde üstü sürüklenerek durdu
ŞUBAT AYI RAKAMLARI AÇIKLANDI
2021 yılı şubat ayı uçak, yolcu ve yük trafiği açıklandı
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
BOEING YÖNETİMİNDE DEĞİŞİM
ERCAN'DA YÜKSELEN TRAFİK
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
14 / 20 °C 12 / 18 °C 15 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Airbus
  •Delta Airlines
  •Birleşik Arap Emirlikleri
  •bilet
  •Dubai