iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
5 Şubat 2010 Cuma - 18:10

RÖTARLAR OLMAYACAK

THY Genel Müdürü Temel Kotil CNN Türk’te yayınlanan Eğrisi Doğrusu programında Taha Akyol’un sorularını yanıtladı. Kotil THY’nin bugününü ve hedeflerini anlattı.

RÖTARLAR OLMAYACAK
Losev-1

CNN Türk’te yayınlanan Taha Akyol’un sunduğu Eğrisi Doğrusu programına konuk olan THY Genel Müdürü Temel Kotil, en çok şikayet edilen rötarların önümüzdeki ilkbahar ve yaz aylarında azalacağını söyledi. Transit yolcuda THY’nin çok geliştiğini belirten Kotil, rötarların birçok nedenden kaynaklandığını vurgulayarak “TAV’ın bagaj ayırma imkanları yeterli gelmedi, kimi zaman elle bagaj ayırımı yapıldı. Şimdi onlar da çok büyük yatırım yapıyorlar. Normalde 45 dakika olan İstanbul-Ankara uçuşu için bir saat 15 dakika ayırdık. Kötü hava şartları da bizi engelliyor. Birçok alanda yeni yapılanmaya gittik. Dolayısıyla önümüzdeki bahar ve yaz aylarında rötarlar azalacak” dedi.

Rötarda kaybedilen 10 puanın geri alınacağını ve 2008 rakamlarına gelineceğini belirten Kotil, bu konuyla bizzat ilgilendiğini ifade ederek “Para kazanma adına filoyu çok koşturuyorlar algısı oluşmasın diye ilgileniyoruz” diye konuştu.

 

Sivil havacılığın gelişimi

Türkiye’de havacılığın gösterdiği gelişimde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın payının önemli olduğunu hatırlatan Temel Kotil, “İç hatların rekabete açılmasıyla diğer havayolu şirketlerinin devreye girdi ve rekabet ortamı oluştu. Bu gelişme THY’nin içten ziyade dışa dönmesini sağladı” dedi.

 

Türkiye’deki havaalanı yatırımları

Taha Akyol’un Türkiye’de yapılan havaalanı yatırımlarının da havacılığın gelişimine katkı sağladığını hatırlatması üzerine, Genel Müdür Kotil İstanbul’a yapılacak 3’üncü havaalanının yıllık 70 milyon yolcu kapasitesi olacağını söyledi.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın gelişimine de değinen Kotil, “Orada HABOM projesini başlatmıştık. 2004-2005 yıllarında ‘haftada 5 sefer yapar mıyız’ diye konuşuyorduk. Şimdi THY olarak 5 uçağımız günde 4’er sefer gerçekleştiriyor. Diğer şirketler çok daha fazla sefer yapıyorlar” dedi.

 

Yönetim her zaman iddialı oldu

THY yönetiminin her zaman iddialı olduğunu, yatırım yaptığını söyleyen Kotil, “2009’da 25.1 milyon yolcu taşıdık. Bu yönetim kurulunun başarısıdır. Onlar iddialı oldu, yatırım yaptı. Jet Airways’ten 777’ler getirildi, bizler içini doldurduk. 2009 yılını fırsata çevirdik. En güzel örneklerden biri İberia’dır. İstanbul seferlerini kaldırdı. Biz o hatta seferlerimizi artırdık. Şu anda İstanbul’u 119 şehre bağlamış durumdayız. Bunu 200’e çıkaracağız” diye konuştu.

 

Bizi tanımayan kalmadı

Son günlerin gündeminde olan sponsorluk anlaşmalarını da hatırlatan Kotil, THY’nin yıllık reklam harcamasının 70 milyon dolar olduğunu belirterek “Yaptığımız reklam ve sponsorluklarla bizi tanımayan kalmadı” dedi.

 

 
BÜYÜKYUMUKOĞLU ÇELEBİ'DE
 
THY UÇAKLARI NEREDEN UÇURACAK
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kazma 7 Şubat 2010 Pazar 19:20

Kutay berk'e; THY yi korurken bilmeden konuşmayınız!!! Hava yolu işletm eciliği diye bir disiplin vardır. THY badem bıyıklarının bilmek istemediği.. Uçakların amortisman değerlerini hesaplayamayan bir muhasebe sieteminden konuşuyorum.. Daha fazla ekonomik ayrıntıyı burada konuşmayayım, dili olan konuşmasın, içine biraz da bilgi katın

Yorumu oyla      0      0  
gercekler 7 Şubat 2010 Pazar 18:47

yabancı bildiklerini yazmış ve doğru... yabancıya cevap yazan arkadşımız konuyu yanlış anlamış gercekeleri yazmak bazılarını rahatsız etsede gercektir. oluşturulan mail ortamına kim gercekleri... onlar suni yazanlar tabii ki ikbal bekleyenler yabacıya cevap veren arkadaş eğer sistemde yönetiçi ise yazık nedeni basit deıceing sahasınıbile tanımıyor

Yorumu oyla      0      0  
yabancı-1 7 Şubat 2010 Pazar 18:23

gerçekler daima insanları rahatsız eder.. halkın arasına inerseniz gercekleri görürsünüz tahmin ediyorum siz tönetiçisiniz şöyle uzan ve dişarı bak bakalım de ıce ıng sahası hakikaten aydınlıkmı.. o karda sen otururken insanlar bir bucuk saat kuyrukta beklediler siz yine sorun bakalımda iyi öğrenin kaçtane kişi emekli oluyor.. yabacılar hakikaten similatore gelmişmi sorun söylesinler başka şeyler söylüyorlarsa sizi kandırıyorlar demektir. bunlar uydurma falan değil bunları sizler takip edin occ yi bir dinleyin mail ortamında yazılanlar tamamen yapay eğer yanlış yazdı isem özür dilemeye hazırım saygılarımla

Yorumu oyla      0      0  
Kutay Berk 7 Şubat 2010 Pazar 16:40

THY' hızla ilerliyor. Bir THY çalışanı oalrka bunu görmemek imkansız. Artık günde 2 saat kontuarda durup geri kalan vakitte çay, kahve içme örgü örme devri bitti. 1-2 aylık yer hizmetleri eğitimden başka bi kalifikasyonu olmayıp 2 bin 3 bin lira ücret alma devri bitti. Sanırım THY'nin başarısını çekemyenler bunlardan gocunuyor. Torpil var diyenlere sormak lazım. Önceden girenler sanki hakettikleri içinmi girmiş. Bi de THY raklmlarla oynuyor diyenlere sesleniyorum. Ticaret hukuku öğrenip yorum yazınız. Hİç bir Anonim ortaklığı kafasına göre bilanço belirleyemez. Herşey tek tek müfettişler tarafından kontrol edilir. Ayrıca IATA ve ICAO gibi kurluşlarda her sene gerekli belgeleri kontrol eder ve sıralamada bulunur.. Siyasi hırsınız gözünüzü bürümüş!...

Yorumu oyla      0      0  
Yabancıya 7 Şubat 2010 Pazar 15:49

Yazdığın herşey kafadan atma. Adamlar yaşı artırmayı düşünürken böyle şaçma sapan yalanlarla bundan vaz geçmelerine sebep oluyorsun. bu sene değil 4 sene içinde bile 63 e göre emekli olcaklar 70 kişi olmuyor. Hiç bir yabancı pilottan şikayet alınmadı adamın şirketi iflas etmiş gelmiş başka ülkede iş aramış bulmuş kıymetini senden 5 kat daha fazla biliyor sözleşme ile çalışıyor yani tam köle. haklı isteklerini böyle saçma sapan palavlalarla engelleme. Mail gurubu açılmış her maili genel müdür okuyor orada ismini de vererek haklı ve gerçek yaz emniyet açısından ne ihlal edilmiş açıkca yaz örnek ver. başkalarınıda mağdur etme.

Yorumu oyla      0      0  
7 Şubat 2010 Pazar 06:53

"Birçok alanda yeni yapılanmaya gittik" sözüyle rezilliklerinin beyandır. çalışanları at, tarikattan fason işçi al, sonra da yetmiyor diye profesyonel şirketlerden üstüne birdaha hizmet al. Bunu hiç bir kurum denetlemesin, mali yalanlarla bilançoyu makyajla, bazı etkisi sıfır sponsorluklarla milletin gözünü boya. Sonra da danışıklı dönüş programlarında ahkam kes. Takıyyeciliğin bu kadarı pes doğrusu...

Yorumu oyla      0      0  
HATTA inmek mi dediniz! 7 Şubat 2010 Pazar 02:15

UCAMAYAN BASKANI OLAN TEK MILLI HAVAYOLU BIZIZ UNUTMAYIN, YONETICI UCAMAYINCA DENETLEYEMEZ DENETLETTIRIR HEP UCAN BIRILERINE GEBEDIR GEBE KALMAK ZORUNDA YASAMINI SURDURECEKTIR. SIZ NASIL BIR CAMIASINIZ KI AHKAM KESENLER BILGISAYAR BASINDA KOMPLO TEORILERI KURUP PAMUK PRENSES KIVAMINDA GEZERKEN EMEGINIZI ANLATMAK ICIN BURAYI SECIYORSUNUZ. yAZDIGINIZ HER YAZI YENI KOMPLO TEORILERI URETILMEK UZERE MALZEME OLARAK KULLANILACAK YENI ACILIMLARDA POLITIK SILAH OLARAK KULLANILACAKTIR... AKILLI OLUN SENDIKAYA ILETIN ULUSLARARASI SIVIL HAVACILIK ORGUTLERINE GIDIN TOPLANTILARDA HITABET SANATI KULLANARAK ZEYTINYAGI GIBI USTE CIKANLARA MALZEME VERMEYIN... NASIL UCUCUSUNUZ SIZ KI KOSKOCA CAMOIA TOPLANIP AT SINEGI GIBI CAMA YAPISMAKTAN KURTULAMADINIZ!!!

Yorumu oyla      0      0  
yabancı 6 Şubat 2010 Cumartesi 23:38

sayın genel müdürüm yabancı pılotların uçuşlara gelmeyip bankokta tatil yaptıklarını bunu iki kez tekrarladıklarını, kaptan diye alınan bazı yabancı pılotların aslında küçük ucaklarda uçup buraya kaptanım diye gelenlerin ilk defa büyük uçakta uçtuklarını, deiceıng personelının sertfikalarının olmadığını, gece deıceıng yapılan bölgenin aydınlatmasının olmadığını personelin elindeki fenerlerın pıllerinin bitik olduğunu, bu sene 70 yakın tecrubeli kaptanın emekli olup hazır olarak thy dışında uçuşa başlayacağını, bütün kaptanların emekli yaşının 65e cikarılmasını beklediğini, haksız yere bir üst uçağa gönderilmeyen bazı kaptanların tip değiştirmek için beklediğini, dişarıdan gelen kaptanların mesai ve uçuş saatlerinden yakınıp toplu olarak istifa edeceğini, aşırı güvenlik önlemlerinin yolcular yıldırdığını ve bu nedenle yolculuk yapmak istemediklerini, size şirin görünmek için bazı kişilerin gercekelri sizden gizlediğini, occ nin uçuş emniyetine aykırı işler yaptığını biliyormusunuz

Yorumu oyla      0      0  
6 Şubat 2010 Cumartesi 20:17

Ben böyle komedi filmi görmedim geçen akşam uçağa gittik uçak zaten 40 dak rötarlı daha kaptan brifingi tamamladı hareketçı yolcuyu alalımmı diye bana sordu ,olay bir tek kapıyı kapatmksa kapatalım nerede bunun emergencysi teknik kontrolleri ikramı temizliği güvenlik kontrolleri havacılık ciddi iştir yolcu masası kırık ,ekranı çalışmıyor teknisyen vakit yok diyor sonra yolcu haklı olarak havada ben bu kadar para ödedim bu ne biçim iş diyor herkes kafayı kapı kapamaya takmış ama bu kapı bu halde kapanmamalı yöneticiler gelsinler biraz hatta inip gerçekleri görsünler

Yorumu oyla      0      0  
kristal 6 Şubat 2010 Cumartesi 20:14

thy patronlarinin kristal toplari var. tipki amsterdam kazasi olduktan 2 dk sonra "kimse olmedi" diye duyuru yaptiklari gibi simdi hala hayal dunyalarindalar.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BÜYÜKYUMUKOĞLU ÇELEBİ'DE
Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 2003-2010 yıllarında HEAŞ Genel Müdürü olarak ...
AHL'DE BOŞ YER KALMADI
35 ülkenin savunma bakanları NATO Savunma Bakanları Gayriresmi Toplantısı ...
LUFTHANSA İZMİR'İ SEVDİ
Lufthansa Alman Havayolları, İzmir’den hergün saat 16.05’de düzenlediği ...
 
KTHY GREVİ ERTELENDİ
Maaşların ödenmemesi nedeniyle KTHY çalışanları bugünden itibaren grev ...
HAVALİMANLARI ZİRVE YAPTI
DHMİ Genel Müdürlüğü, ocak sonu itibariyle önceki 7 yılın aynı dönemine ...
THY'NİN BİR ÇINARI VEDA ETTİ
Türk Hava Yolları’nın en tecrübeli kaptanlarından biri daha göklere veda ...
 
HAVADAKİ EYLEM YERDE KALDI
THY çalışanları Hava-İş'in değil, yönetimin çağrısına uyunca uçakların ...
THY'DEN BÜYÜK BİR KARAR DAHA
THY 20’si kesin, 15’i opsiyonlu olmak üzere 35 adet Boeing 737NG ailesi uçak alacak…
YILDIRIM'IN YERLİ UÇAK HAMLESİ
Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Türkiye'de uçak üretimi yapılması için kolları ...
 
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
BRUNEI ORDUSUNA AIRBUS
UNIFREE TEİD ÜYESİ OLDU
SİVİL HAVACILIK BİNASINDA EYLEM
AJET'TEN YÜZDE 40 AİLE İNDİRİMİ
TAYKONOTLAR DÜNYA'YA DÖNDÜ
İFADE ORTAYA ÇIKTI
PİSTTE ATA ÇARPTI
BİRLEŞİK KRALLIK'TA REKOR BÜYÜME
İSG'DEN MAYIS'TA 4 YENİ ROTA
TAHLİYEDE ÖNEMLİ HATA
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
12 / 16 °C 13 / 18 °C 13 / 14 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •pilot
  •Delta Airlines
  •Selçuk Bayraktar
  •motor
  •maaş