iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
8 Temmuz 2011 Cuma - 20:02

SHA'DAN DDK RAPORUNA ÖVGÜ

Sivil Havacılık Akademisi bir açıklama yaparak, Cumhurbaşkanı Gül’ün talimatı üzerine Devlet Denetleme Kurulu’nun hazırladığı raporla ilgili olumlu görüş bildirdi

SHA DAN DDK RAPORUNA ÖVGÜ
Losev-1

Sivil Havacılık Akademisi’nin açıklaması şöyle:

 

“DDK Raporuna Sivil Havacılık Akademisi’nden Alkış

Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’ün talimatıyla Devlet Denetleme Kurulu tarafından hazırlanan Sivil Havacılık Raporunun özeti yayınlandı. (http://www.tccb.gov.tr/ddk/ddk48.pdf) Raporu hazırlayanlar çok önemli zafiyet unsurlarını yakalamış ve ilgililere reçete gibi bir metin sunmuş bulunmaktadır. Kendilerini tebrik ediyoruz.

Sadece özetini okuyabildiğimiz ve tümü basına dağıtılmamış olan bu raporda, 10 Kasım 2010 günü Sivil Havacılık Akademisi (SHA) tarafından kamuoyuna sunulan Bildirge’de yapılmış olanlara paralel tespitler görmekteyiz. Resmi otoritenin bu gerçekleri gören bir rapor ortaya koyması, SHA olarak bizi sorunların üzerine gidileceği ve ülkemiz havacılığında uçuş emniyeti konusunda daha akılcı ve somut adımların atılabileceği konusunda umutlandırmıştır.

DDK Raporundan bazı pasajlar aşağıda özetlenmiştir:

 

1. Son yıllarda ülkemizin sivil havacılık sektöründe takdire değer gelişmeler sağlanmış olmakla birlikte; ulusal düzenlemelerin uluslararası kurallara uyumu, mali yapı, evrak kayıt sistemi, teknik denetçilik, kaza araştırma ve inceleme, havaalanları, operasyon, uçuşa elverişlilik, bakım ve diğer denetim faaliyetleri ve denetim sonuçlarının değerlendirilmesi, slot uygulaması, hava sahası kısıtlamaları, pilot eğitimi ihtiyacı ve diğer bazı sivil havacılık hizmetleri konularında çeşitli sorunların bulunduğu tespit edilmiştir.

 

2. Bu sorunların… SHGM’nin yeniden yapılandırılması esnasında insan kaynaklarıyla ilgili düzenlemelerin ihtiyaca göre yapıl(a)mamasından kaynaklandığı görülmüştür.

 

3. Sektöre THY dışında özel havayolu işletmelerinin de girmesine rağmen, hava trafik haklarının dağıtımındaki sorunlar… havacılık piyasasının gelişimini sınırlandırmaktadır.

 

4. Hava sahalarındaki kısıtlamalar nedeniyle rotaların gereğinden fazla uzatılmış olması sivil havacılığın gelişmesini olumsuz etkilemekte ve hava ulaşımında kayıplara yol açmaktadır.

 

5. Atatürk Havalimanı başta olmak üzere bazı havaalanlarındaki kapasitenin sonuna gelinmesi ve talep karşısında yetersiz kalınması, sivil havacılığın gelişiminde önemli bir engeldir.

 

6. Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü ve Avrupa Havacılık Güvenliği Kurumu tarafından sivil havacılık sektörünü düzenlemek amacıyla getirilen kuralların iç hukukumuza yansıtılmasında çeşitli aksaklıklar vardır.

 

7. Ülkemizde pilot eğitimi çalışmaları yetersizdir. Nitekim ülkemizde, 2010 yılı itibariyle bine yakın yabancı uyruklu pilot çalışmaktadır.

 

8. Ülkemiz… yeterli altyapı oluşturulduğu takdirde Asya, Avrupa, Afrika ve Ortadoğu’ya uçuş yapan şirketlere bakım hizmeti verebilecek durumdadır. Ancak bu konuda yeterli çalışma ve altyapının olmadığı görülmektedir.

 

9. SHGM'nin teşkilat, görev, yetki ve sorumlulukları ile ilgili esasları düzenleyen 5431 sayılı kanun, nitelikli personel sıkıntısının giderilmesini… sağlayamamıştır… Ayrıca ücret dengesizliği vardır.

 

10. Pilotların uçuş kontrolleri ve sertifikalandırılması bölümünde 2010 sonu itibariyle sadece 3 pilot bulunmaktadır. Aynı şekilde havacılık tıp bölümünde yaklaşık 6 bin pilotun sağlık rapor denetimleri sadece tek hekim tarafından yerine getirilmeye çalışılmaktadır.

 

Sivil Havacılık Akademisi olarak takdir ettiğimiz bu raporun içeriği bizi şaşırtmamıştır; olsa olsa “mâlumun ilâmı”dır ve tarafımızdan daha fazlası çeşitli vesilelerle kamuoyuna duyurulmuştur. Ama ilginç ve önemli olan, Cumhurbaşkanı tarafından verilen direktifle DDK’nın böylesine tarafsız bir irdeleme yapması ve sistemin zafiyetlerini cesaretle açıklamasıdır. Bu rapor artık “eski SHGM”ye bir ataş ile iliştirilmiştir; her tartışmada referans olacaktır. Bu bir milâttır; Akademi Bildirge’sini yok sayanlar bu resmi raporu yok sayamayacaklardır. Bundan sonrasında Ulaştırma Bakanının ve “yeni” SHGM’nin önünde iki seçenek vardır: Ya bazı gerçekler tevil edilmeye ve bu rapor değersizleştirilmeye çalışılacak; ya da cesaretle sorunlar kabul edilip çözülmeye girişilecektir. Sayın Bakanın ve Sayın Genel

Müdürün kişiliklerinde ikinci yolu benimseyebileceklerini düşündüren özellikler var gibi görünmektedir. Hiçbir komplekse kapılmadan atılacak radikal adımlar sivil havacılığımızda devrim niteliğinde değişimler yaratabilir. Bir sivil toplum kuruluşu olarak bunu ümit ediyoruz.

Kamuoyuna ve yetkililere saygıyla bildiririz.

 

SİVİL HAVACILIK AKADEMİSİ”

 
KONGO'DA UÇAK DÜŞTÜ
 
TEI SAVAŞ UÇAĞINA MOTOR YAPACAK
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bravo DDK, Bravo SHA 10 Temmuz 2011 Pazar 11:50

Devlet Denetleme Kurulu'nun raporu 'kral çıplak' diyor, eski SHGM'nin eksiklerini ve yanlışlarını bir bir sayıp döküyor... Sivil Havacılık Akademisi'nden başka birileri çıkıp helal olsun doğru söylüyorlar da demiyor, DDK hatalı yorumlamış da demiyor! Nasıl bir iş bu? Bu kadar önemsiz bir rapor mu bu? Gazete köşe yazarları nerede?Dedikodulu haberlere daha çok rağbet ediyorlar... Yeni SHGM'den çözüm bekliyoruz...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KONGO'DA UÇAK DÜŞTÜ
Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde 112 yolcu ve mürettebat taşıyan bir yolcu ...
LUFTHANSA'DAN 'SÜPER' SALON
Lufthansa’nın “Senator” yolcuları, bundan böyle Lufthansa’nın dünyadaki ...
EMIRATES'LE YAZA GÜLÜMSEYİN
Emirates Havayolu’nun dünya çapındaki ‘Summer Smiles’ (Yaz Gülümsemeleri) ...
 
KAZA ANINDA RADARLAR KARARMIŞ
Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu'nun hazırladığı rapora göre, ...
AIRBUS 640 UÇAK SİPARİŞİ ALDI
Airbus firması, yılın ilk altı ayında 640 uçak için kesin sipariş aldığını açıkladı
SİVİL HAVACILIKTA ARTAN RAKAMLAR
Sivil havacılık 12 milyar dolara çıktı yolcu 50 milyonu geçti
 
İLK SERİ HİBRİD UÇAK
Siemens, dünyanın ilk seri hibrid elektrikli uçağını üretti
TEKERLEK MOTORU TEST EDİLDİ
Airbus A320 ATRA sistemi ile fuel cell-güç alan burun tekerleklerindeki ...
SOUTHWEST UÇAĞINDA NELER YAŞANDI
ABD’de Phoenix’ten havalandıktan sonra California semalarında uçarken ...
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
BOEING YÖNETİMİNDE DEĞİŞİM
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
14 / 20 °C 12 / 18 °C 15 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Sabiha Gökçen Havalimanı
  •kriz
  •TUSAŞ
  •salgın
  •Temel Kotil