iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
23 Kasım 2021 Salı - 17:35

SIERRA SPACE'TE BÜYÜME YATIRIMI

Sierra Space, 1,4 milyar dolarlık A Serisi Büyüme Yatırımı aldı ve 4,5 milyar dolarlık değerlemeye ulaştı

SIERRA SPACE TE BÜYÜME YATIRIMI
Losev-1

1.100 çalışanı, 500'den fazla uzay görevi ve 30 yılı aşkın uzay uçuşu geçmişine sahip, alanında lider ticari uzay şirketi Sierra Space, 1,4 milyar dolarlık A Serisi bir yatırım aldığını duyurdu. Bu yatırım, şirket için ilk sermaye artışı olmakla birlikte, havacılık ve savunma sektöründe bugüne kadar yapılan dünyanın en büyük ikinci özel sermaye artışı. Sierra Space, Eren ve Fatih Özmen'e ait olan Sierra Nevada Corporation'ın (SNC) yan kuruluşu. SNC, Sierra Space'in çoğunluk hissesine sahip.

Sierra Space, uzay taşımacılığının geleceğini, ticari uzay destinasyonlarını ve altyapısını inşa ederek canlı ve büyüyen bir ticari uzay ekonomisi oluşturmaya yardımcı olacak teknolojiler geliştirmeyi amaçlıyor. Uzayın ticarileştirilmesinin hız kazanması, yenilenen kamu yararı ve savunma hususları nedeniyle alçak yörünge ekonomisi kritik bir dönüm noktasına ulaşırken,  
Sierra Space, bu büyüyen ekosistemi desteklemek için gereken temel altyapıyı geliştiriyor. Sierra Space, uzaya düşük maliyetli erişim imkânı sunuyor. Böylece mevcut işletmelerin, girişimcilerin, araştırmacıların ve hükûmetlerin, uzayda yeni medeniyetler oluşturma ve dünyadaki yaşama fayda sağlama konularında heyecan verici atılımlarda bulunmalarını teşvik etmeyi hedefliyor. 

General Atlantic, Coatue ve Moore Strategic Ventures öncülüğünde yapılan yatırıma, BlackRock Private Equity Partners ve AE Industrial Partners tarafından yönetilen fon ve hesaplardan da katılım sağlandı. Elde edilen fon, şirketin, dünyada benzeri olmayan ticari uzay uçağı Dream Chaser’ın geliştirilmesini hızlandıracak. Dream Chaser, yeniden kullanılabilir bir uzay uçağı olacak şekilde tasarlandı. Dünya’ya 1,5 g-kuvveti kadar düşük kuvvet ile yumuşak giriş yapabilme özelliğine sahip olan Dream Chaser, dünyanın hemen hemen tüm ticari pistlerine iniş yapabiliyor. 

Dream Chaser’ın ileri aşamalara ulaşan geliştirme çalışmaları, Uluslararası Uzay İstasyonu’na kargo ikmali görevi gerçekleştirmek üzere milyarlarca dolarlık NASA sözleşmesi kapsamında yürütülüyor. Dream Chaser; ticari, sivil, devlet ve savunma müşteri segmentlerinde ulusal ve uluslararası düzeyde, kargo ve yolcu taşımak veya ulusal güvenliğin uzay gereksinimlerini karşılamak üzere, esnek tasarım ve performans uyarlanabilirliğinden yararlanan üç modele sahip.

Bu yatırım ayrıca şirketin modüler LIFE platformunu geliştirmesine de destek olacak. LIFE, yörüngede kendiliğinden şişebilen, üç katlı, ticari ve bilimsel amaçlı kullanılabilen ve uzayda yaşam sağlayan bir habitat. 

Sierra Space Yönetim Kurulu Başkanı ve Sierra Nevada Corporation (SNC) CEO’su Fatih Özmen konuyla ilgili olarak, “Sierra Space şirketini 2008 yılındaki ilk oluşumundan bugünlere getirmek ve hızla büyüyen ticari uzay sektöründe stratejik bir konum elde etmek için çok emek verdik. Sierra Space, çığır açan teknolojileri ve kullanıma hazır yeteneklerinin yanında, aldığı bu önemli yatırımla büyümesini hızlandıracak. Eren ve ben, Sierra Space'in bu dönüm noktasında yeni ortaklarımız olan bu köklü ve deneyimli yatırımcı ekibini aramızda görmekten heyecan duyuyoruz. Sektöre yön verecek stratejiye ve olanaklara sahibiz. Şirketi hep birlikte yeni uzay yarışına liderlik edecek ve yeni uzay ekonomisinin büyüyen pazarında hatırı sayılır bir pay sahibi olacak duruma getireceğiz.” dedi. Türk iş insanları Fatih ve Eren Özmen, Sierra Space’in çoğunluk hissesini elinde bulunduran SNC’nin sahibi ve her ikisi de Sierra Space’in yönetim kurulunda yer alıyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sierra Space CEO’su Tom Vice, “İnsanlığın, gezegenimizin ötesinde medeniyetler oluşturmasını ve sürdürmesini sağlayacak yeni nesil uzay ulaşım sistemlerini ve uzay içi altyapıları ve destinasyonları inşa ediyoruz. Sierra Space aynı zamanda, farklı iş kolları için de yeni nesil bir platform inşa ediyor. Uzay; tıbbi ürünler, yarı iletkenler, fiber optikler ve enerji gibi kritik alanlarda dünya üzerindeki yaşamımızı doğrudan iyileştirecek yeni atılımları mümkün kılacak benzersiz bir ortam sağlıyor” dedi.

General Atlantic Başkanı ve CEO’su Bill Ford, “General Atlantic ve diğer yatırım ortakları olarak, ticari uzay ekonomisinin geleceğini tanımlama vizyonunda Sierra Space'i desteklemekten gurur duyuyoruz. Şirket, dönüştürücü potansiyeli olan ve Sierra Space'i yeni uzay çağında yeni bir lider olarak konumlandıran ürünler geliştirmek için ileri teknolojilerden ve inovasyon kültüründen yararlanıyor. Büyümesini hızlandırmak ve küresel etkisini artırmak üzere Sierra Space ve yönetim ekibiyle aktif bir ortaklık yürütmek için sabırsızlanıyoruz.” dedi.

Sierra Space ayrıca geçtiğimiz ay, Jeff Bezos'un Blue Origin ortaklığıyla inşa edilecek Orbital Reef’e yönelik planlarını duyurmuştu. Orbital Reef, ticari olarak geliştirilip işletilen bir uzay istasyonu olacak. Bu istasyon, gelecek için mükemmel bir ekosistem ve iş modelinin geliştirilmesine olanak sağlayarak, insanlı uzay keşfinde bir sonraki aşamaya geçecek. Dream Chaser ve LIFE platformu, Orbital Reef’in kritik bileşenlerini oluşturuyor. İstasyonun 2030 yılına kadar faaliyetlerine başlaması bekleniyor.

 
İGA-DENİZBANK İŞBİRLİĞİ
 
ÖZEL JETE KRİPTO PARA
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'ETİYOPYA'DAN AYRILIN' ÇAĞRISI
Etiyopya'daki Türk Vatandaşlarına ‘Ülkeden Ayrılın’ çağrısı
AY'DA TEHLİKELİ YAKINLAŞMA
Ay'da tehlikeli yakınlaşma. Uzay araçları çarpışmamak için manevra yaptı
KOLOMBİYA'DA HELİKOPTER KAZASI
Kolombiya Cundinamarca bölgesinde Ulusal Polis helikopteri düştü: 2 ölü
 
MOTOSİKLET KAZASINDA ÖLDÜ
THY'nin İrlandalı pilotu kazada hayatını kaybetti
AY'DA NÜKLEER SANTRAL PLANI
NASA, Ay’da nükleer santral kuracak girişimci arıyor 
ATLANTA HAVALİMANI'NDA PANİK
ABD'de Atlanta Havalimanında kazara silahın ateş alması nedeniyle uçuşlar kısa süreli durduruldu
 
RUSYA SINIRINDA UÇUŞ YASAĞI
Estonya, Rusya sınırına yakın uçuşlara geçici yasak getirdi
YUNANİSTAN'A AİT F-16 DÜŞTÜ
Yunanistan'a ait F-16 savaş uçağı düştü!
MÜRETTEBAT TEHLİKEDE Mİ
Rusya’nın füze atışıyla kendi uydusunu vurmasının ardından oluşan parçaların ...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
İGA SPOTTER ALANI AÇILDI
EMIRATES CEO'SU ÖZÜR DİLEDİ
'23 NİSAN' KAMPANYASI
BİLGEN ASALATEN ATANDI
İNGİLİZ ORDUSUNA AIRBUS
RUSYA'DA ASKERİ UÇAK DÜŞTÜ
HURDA UÇAK YANDI
KENYA'DA HELİKOPTER DÜŞTÜ
TAV'A 'SKYTRAX' ÖDÜLLERİ
KIRIK BACAĞIYLA UÇTU
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cumartesi Pazar Pazartesi
10 / 15 °C 10 / 18 °C 14 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Sabiha Gökçen Havalimanı
  •United Airlines
  •American Airlines
  •bilet
  •Ukrayna