iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
27 Eylül 2014 Cumartesi - 15:49

SIKORSKY YENİ MODELLERİNİ TANITIYOR

Sikorsky Aircraft, Airex Istanbul Havacılık Fuarı 2014 kapsamında S-76D VIP orta boy helikopterini, T.C. Başbakanlığı tarafından da kullanılan S-92 ağır yük helikopterini ve M28 sabit kanatlı uçağını görücüye çıkardı

SIKORSKY YENİ MODELLERİNİ TANITIYOR
Losev-1

Avrupa’dan Çin’e kadar, Orta Doğu’nun da dahil olduğu bölgedeki en önemli havacılık platformu olan AIREX, Türk Hava Yolları’nın Ana Sponsorluğunda düzenleniyor. İstanbul Aırshow adıyla düzenlenen fuar öncesinde İstanbul’da Hilton İstanbul Bosphorus Hotel’de müşteri toplantısı düzenleyen Sikorsky Aircraft, toplantıya katılan pilotlara, teknisyenlere ve araç sahiplerine sınıfının en düşük ses düzeyini sunan yeni S-76D model helikopterle ilgili gelişmeleri aktardı ve Sikorsky’nin halen TC Başbakanlık’a hizmet veren S-92 helikopterinin özelliklerini paylaştı.

Toplantıda konuşan Sikorsky’nin Orta Doğu, Türkiye ve Afrika’dan sorumlu Başkan Yardımcısı Anand Stanley, “Sikorsky daha çok Türk Kara Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri’nin  kullandığı BLACK HAWK ve SEAHAWK askeri helikopterleriyle tanınsa da, S-76 ve S-92 ticari helikopterlerimizle Türk iş dünyasına ve devlet yetkililerine de güvenli ve emniyetli  uçuş sunuyoruz” dedi. 

Gerek S-76, gerekse S-92 helikopterleri yolcu taşıma, arama ve kurtarma, acil tıbbi müdahale ve sahil güvenlik operasyonları gibi çeşitli misyonlarda güven ve emniyetle kullanılıyor.

İstanbul’da müşterilerini bilgilendirdi

İstanbul’da fuar öncesinde müşterilerini bilgilendiren Sikorsky Aircraft, Türkiye’de çeşitli şirketler ve özel kişilerin kullandığı helikopterler arasında B, C, C+ ve C++ modellerini kapsayan yedi adet çift motorlu S-76 modeli ile Eylül ayı dahilinde Türkiye’den kullanımı 10. yılını dolduran S-92  helikopteri hakkında bilgi verdi.

Helikopterin yeni jenerasyonu, kokpit ve mühendislik teknolojilerinde performans, güç ve kontrol geliştirmeleri hakkında bilgilerin de verildiği toplantıda yeni S-76D modelindeki Pratt & Whitney Canada PW210S motorların S-76C+ ve S-76C++ helikopterlere kıyasla faydalı yükte artış ve geniş menzil performansı sunduğu anlatıldı.

Toplantıda ayrıca; TC Başbakanlık tarafından da kullanılan S-92 helikopterleri hakkında bilgi verildi. S-92 helikopterleri arama ve kurtarma çalışmalarında, devlet başkanlarının ulaşımında, genel maksatlı uçuşlar ve uçak yolcuları için çeşitli misyonlarda da kullanılıyor.

Toplantıda sadelik ve dayanıklılığa sahip çift motorlu ve yüksek kanatlı M28 uçağı da tanıtıldı. Kargo taşımanın yanı sıra yolcu veya askeri personel ulaşımı gibi çeşitli amaçlara hizmet etmek üzere geliştirilen uçak, pistin kısa ve hazırlıksız olabildiği yüksek rakımlı arazi koşulları için ideal. M28 uçağı Polonya’daki PZL Mielec fabrikasında üretiliyor.

Koçoğlu ile ön anlaşma imzaladı

Sikorsky Aircraft, Türkiye’de yeni bir Sikorsky-yetkili S-76 Müşteri Servis Merkezi kurulmasına yönelik ön çalışmaların yapılması için Koçoğlu ile ön anlaşma imzalandığını İstanbul’da düzenlenen Uluslararası AIREX Sivil Havacilik Fuarında duyurdu.

Dünya çapında S-76 helikopterleri için 16 müşteri servis merkezi bulunan Sikorsky, Türkiye'de açmayı hedeflediği müşteri servis merkezi ile lojistik ve yedek parça envanterinde daha hızlı erişim sağlamayı hedefliyor.

Sikorsky 75 yılını kutluyor

Sikorsky Aircraft, modern helikopter uçuşunun yetmiş beşinci yılı kutluyor. 50 yaşındaki başmühendis ve test pilotu Igor Sikorksy 14 Eylül 1939’da VS-300 kodlu deneysel helikopteri ilk kez yerden bir masa boyu kadar yükseltmeyi başarmıştı. Sikorsky’nin tek rotorlu tasarımının etkinliğini kanıtlayan ve dört yıllık test programını başlatan bu uçuş, dünyada helikopter sanayinin doğumunu müjdeledi ve havacılık tarihinin rotasını değiştirdi.

“Bugün dünya semalarında on binlerce helikopter uçuyor ve hemen hepsinin konfigürasyonu tek bir ana rotorla anti-torklu bir kuyruk rotoru prensibine dayanıyor. Bu konfigürasyon 75 yıl önce Igor Sikorsky tarafından tasarlandı ve geliştirildi,” diyen Sikorsky Başkanı Mick Maurer, şöyle devam etti: “Aralarında BLACK HAWK, S-61™, CH-53, S-76® ve S-92® gibi modellerin yer aldığı en tanınmış helikopterlerimizin ve diğer pek çok üreticinin de helikopterlerinin atası VS-300 helikopterdir. Şirketimizin kurucusuyla gurur duyuyoruz ve insanlığın yararına etkin bir şekilde dikey yükselebilen bir hava aracı inşa etme hayalini gerçekleştirmesini derin saygıyla anıyoruz.” 

 
THY HANGİ HATTA FREKANS ARTIRDI
 
BAKAN ÇOK ALAN YOK
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
UÇAKLARDA CEP TELEFONU ARTIK...
Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA), yolcuların artık uçak seferleri ...
ETIHAD’IN YENİ KUYRUK VE GÖVDE TASARIMI
Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) ulusal havayolu şirketi Etihad Havayolları, ...
TGS’DEN ÖZEL UÇAKLARA VIP HİZMET
Türk Hava Yolları ve TAV Havalimanları Holding’in yer hizmetleri kuruluşu ...
 
'LOW COST' STRATEJİSİ NASIL OLMALI
Pegasus yöneticileri, Londra’da ‘düşük maliyetli havayolu’ uygulamasını anlattı
BİR GÖVDE GÖSTERİSİ DE AIRBUS'TAN
İstanbul Airshow 2014'ün ikinci gününde Airbus şov vardı. Havacılık devi, ...
BOEING 737 APU’LARI THY TEKNİK’E EMANET
Türk Hava Yolları Teknik A.Ş., Boeing 737 uçaklarında mevcut bulunan tüm ...
 
KAAN AIR AGUSTAWESTLAND’IN BAKIM ÜSSÜ OLDU
Türkiye’nin ilk ve tek büyük heliportuna sahip Kaan Air, AgustaWestland’ın bölgesel bakım üssü oldu
THY JAPON LİGİNE DE EL ATTI
Türk Hava Yolları, spor alanındaki sponsorluk anlaşmalarına bir yenisini ...
TOPÇU AIRBUS 350'Yİ İNCELEDİ
THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, İstanbul Airshow'ta sergilenen ...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
MÜZİKAL 181 BİN ÇOCUĞA ULAŞTI
TÜRKİYE'DE 10. YILI KUTLANIYOR
PARAZİT HAVA ARAÇLARI
UÇAĞIN MOTORUNA ÇARPTI
APRONDA BAŞIBOŞ KÖPEKLER
O'HARE YOLUNDA EYLEM
KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU
MEKSİKA'DA HELİKOPTER KAZASI
'HAVA SAHASI' KARARI
THY'DEN SEFER İPTALLERİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Çarşamba Perşembe Cuma
18 / 23 °C 14 / 20 °C 13 / 19 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Sabiha Gökçen Havalimanı
  •seyahat
  •karantina
  •İsrail
  •Temel Kotil