iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
7 Kasım 2022 Pazartesi - 10:35

SİNGAPUR'DA BÜYÜK BAŞARI

SIA Grup tarihin en yüksek yarı yıl ve çeyrek yıl faaliyet kârını açıkladı

SİNGAPUR DA BÜYÜK BAŞARI
Losev-1

SIA Grubu, Singapur'un Nisan 2022'de aşılı yolculara tamamen yeniden açılmasının ardından hava yolculuğuna olan talebin artması ve birçok önemli pazarda sınır kısıtlamalarının esnemesi nedeniyle, 2022/23 mali yılının ilk yarısında ve ikinci çeyreğinde rekor işletme kârı kaydetti. Rekor kârın kaynağında Grubun, bazı girişimleri gerçekleştirmekte hızlı davranması olduğu gösterildi. Bunlar arasında proaktif fon yaratma, yetenekleri elde tutma ve hava yolculuğunun toparlanmasına hazırlık olarak kaynak tahsisi yer alıyor.

Pek çok paydaşın güçlü desteğiyle, Singapur Hava Yolları ve Scoot, hükümetin sınırlarını uluslararası seyahate yeniden açmak için Eylül 2021'de Aşılı Seyahat Yolu lansmanından başlayarak, Singapur dışında hizmet verilen noktalara uçuş başlatan ve satışlara başlayan ilk havayolları arasında yer aldı.

Sonuç olarak, SIA ve Scoot, bir önceki yıla göre 13 kat artışla 30 Eylül 2022'ye kadar altı ay boyunca 11,4 milyon yolcu taşıdı. Yolcu ve kargo trafiği, altı ay boyunca sınır kısıtlamalarının büyük ölçüde yürürlükte kaldığı Doğu Asya hariç, tüm kabin sınıflarında ve rota bölgelerinde güçlüydü. Grubun yolcu kapasitesi, 2022/23 mali yılının ikinci çeyreğinde pandemi öncesi seviyelerin ortalama yüzde 68'ine yükseldi.

İlk yarıda, yolcu geliri yıllık 5,226 milyon $ (+694,0) artışla 5,979 milyon $'a yükseldi. Trafik 11 kat artarak %118,7'lik kapasite genişlemesini önemli ölçüde geride bıraktı. Sonuç olarak, yolcu doluluk oranı 66,8 puan artarak %83'e yükseldi. Kargo geliri, kargo yüklerindeki düşüşe (-%5,6) rağmen, daha yüksek getiriler (+%18,6) ile desteklenerek ve 224 milyon $ (+11.9) artarak 2.099 milyon $'a ulaştı. Sonuç olarak, Grup geliri 5.589 milyon $ (+197.7) artarak 8.416 milyon $'a yükseldi.

Giderler yıllık 3.735 milyon dolar (+108.4%) artarak 7.182 milyon dolara yükseldi. Bu durum, net yakıt maliyetinde 1.886 milyon dolarlık (%+232.8) bir artışın yanı sıra yakıt dışı harcamalarda 1.770 milyon dolarlık (+%65.2) bir artıştan ve geçen yıl piyasa yakıt fiyatı değişiklikleri sırasında kaydedilen 79 milyon dolarlık kazancın bu yıl yer almamasından kaynaklandı. Net yakıt maliyeti, temel olarak yakıt fiyatlarındaki %93 artış (+1.467 milyon dolar) ve artan servis kapasitesi (+708 milyon dolar) sayesinde 2.696 milyon dolara yükseldi. Yakıt giderlerindeki artış yüksek yakıt fiyatı riskinden korunma amacıyla yapılan alımlar sayesinde kısmen dengelendi (-365 milyon dolar). Akaryakıt dışı harcamalardaki artış yolcu kapasitesindeki artışın altında kaldı.

Grup, bir yıl önceki 620 milyon dolarlık zarara göre 1.854 milyon dolarlık bir gelir artışıyla 1.234 milyon dolarlık işletme karı kaydetti.

Grup, önceki seneden 837 milyon dolarlık zararına (+1.764 milyon dolar) kıyasla ilk yarıda 927 milyon dolarlık net kâr açıkladı. Bunun nedeni, daha iyi işletme performansı (+1.854 milyon dolar), düşük net finansman giderleri (+69 milyon dolar), ortak girişim ile bağlı şirketlerin sonuçlarındaki iyileşme (+46 milyon dolar) ve geçen yılki vergiye karşılık vergi kredisinin dengeleyici etkisi olarak gösterilebilir (-267 milyon dolar).

Grup, ilk yarı için yıllık 2.620 milyon dolarlık bir artışla 2.514 milyon dolarlık işletme nakit fazlası kaydetti.

Genel Bakış

Yıl sonu en yoğun seyahat sezonuna girerken talebin güçlü olması bekleniyor. Doğu Asya'nın bazı bölgelerinde son zamanlarda sınır kontrollerinin esnemesiyle birlikte, özellikle tatil döneminde Hong Kong, Taipei ve Japonya'daki noktalarda talebin artmasını bekliyoruz. İleriye dönük satışların, “Yeni Ay Yılı” dönemine kadar önümüzdeki aylarda da canlı kalması bekleniyor.

2022/2023 finansal yılının üçüncü çeyreğinde kargo talebinin, bu yılki beklenen hava kargo pik döneminde daha sessiz seyretmesi beklendiğinden, geçen yıla göre daha düşük olması bekleniyor. Bunun nedeni, küresel ekonomik dalgalanmaların tüketici talebi üzerindeki beklenen etkisinin yanı sıra ithalatçıların yüksek stoklarını azaltmaya çalışırken daha az üretim siparişi vermesi olarak gösterilebilir. Daha fazla yolcu uçuşunun yeniden başlamasıyla birlikte endüstrinin uçak altı kargo kapasitesinin kademeli olarak azalması da kargo gelirleri üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturacaktır.

Yüksek akaryakıt fiyatları, tedarik zincirindeki enflasyon baskıları, jeopolitik sorunlar ve küresel durgunluk riski de dahil olmak üzere makro ekonomik belirsizlikler, “Yeni Ay Yılı” döneminin ötesinde bir endişe kaynağı olmaya devam ediyor. Bunlar, SIA Group'un kilit pazarlarında yolcu ve kargo talebinde zorluklar yaratabilir. Grup, bu gelişmelerin işimiz üzerindeki etkisini yakından takip edecek ve gerektiği şekilde yanıt verecektir.

Grup, ortaya çıkan tüm gelir ve büyüme fırsatlarını değerlendirirken, maliyet disiplinini elden bırakmayarak operasyonel dayanıklılığını ve finansal sürdürülebilirliğini güçlendirmeye devam etmeye kararlıdır. Dönüşüm programı sayesinde grup, gelecekteki zorlukları aşmak için temellerini güçlendirmeye devam ediyor. Grup, ürünlere, hizmetlere, dijital yeteneklere ve çalışanlara yatırım yapmayı sürdürüyor. 

 
41 BİN KAÇAK SINIRDIŞI EDİLDİ
 
MAURITIUS'TA 20. YIL
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY UÇAĞINDA 'BOMBA' ŞAKASI
THY uçağında bir yolcunun "Elimdeki bardağı yere atsam, bomba gibi patlar" sözü ortalığı karıştırdı
MAÇLAR CANLI YAYINLANACAK
Qatar Airways, tüm FIFA Dünya Kupası maçlarını canlı yayınlayacak
YILLAR SONRA YENİDEN GÜNDEMDE
Türk Hava Yolları’nın Iğdır Havalimanı için ‘hayal edince’ temalı çektiği ...
 
ÇİN AIRBUS'TAN 140 UÇAK ALACAK
Çin, Airbus'tan 17 milyar dolara 140 yolcu uçağı satın alacak
SİVİL UÇUŞLARA AÇILACAK
Sivas'ın Divriği ilçesinde Nuri Demirağ tarafından 81 yıl önce inşa edilen ...
YILIN HAVAYOLU THY
Türk Hava Yolları, CAPA tarafından “Sürdürülebilirlik İnovasyonunda Yılın ...
 
EMIRATES-BATİK AIR İŞBİRLİĞİ
Emirates, Batik Air ile ortak uçuş anlaşması imzaladı
411 BİN YOLCU KULLANDI
Rize Artvin Havalimanını 411 bin 171 yolcu kullandı
THY'DE 3. ÇEYREK SONUÇLARI
Türk Hava Yolları talepteki güçlü toparlanma ve operasyonel çevikliği ...
 
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
PİLVAK'TA SEÇİM ZAMANI
HANEDA'NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI
PEGASUS'UN YENİ ROTASI
ÜREKSOY: 26 NİSAN'IN ÖNEMİ
LUFTHANSA'DA YENİ KABİN
ERCAN'DA 'PİLOTLAR GÜNÜ'
TAV'A 'EN İYİ İŞVEREN' ÖDÜLÜ
'GÖKYÜZÜ SİZİNLE DAHA GÜZEL'
INDIGO'DAN DEV A350 SİPARİŞİ
PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cumartesi Pazar Pazartesi
13 / 18 °C 13 / 18 °C 14 / 18 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •İstanbul Havalimanı
  •TUSAŞ
  •seyahat
  •Emirates
  •helikopter