iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
19 Nisan 2017 Çarşamba - 07:56

SİVRİHİSAR’DA 2017 ETKİNLİKLERİ

Sivrihisar Uluslararası Sportif Havacılık Merkezi, Necati Artan Tesisleri’nde bu yıl kaçırılmaması gereken birbirinden güzel etkinliklere hazırlanıyor

SİVRİHİSAR’DA 2017 ETKİNLİKLERİ
Losev-1

Sivrihisar Uluslararası Sportif Havacılık Merkezi, Necati Artan Tesisleri’nde bu yıl kaçırılmaması gereken birbirinden güzel etkinlikler organize ediyor:

-Kağıt Uçak Yarışması: 23 Nisan 2017 – İlk olarak, geleceğin havacıları için bir Sosyal Sorumluluk Projesi olan ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenlenen “Kağıt Uçak Yarışması” ile çocuklar havacılığa ilk adımlarını atmış olacak.

-Türkiye Pilotlar Günü Kutlaması: 29 Nisan 2017 – “Türkiye Pilotlar Günü” sebebiyle pilotlar ve aileleri, keyifli bir günün ardından gece hangar parti ile eğlenceli zamanlar geçirecekler.

-Uçmayan Köy Kalmasın: 4 / 13 Mayıs 2017 – Köylülerimizi gökyüzüyle tanıştırmak için düzenlenen bir Sosyal Sorumluluk Projesi daha: T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla geçtiğimiz yıl başlayan ve bu yıl da devam eden “Uçmayan Köy Kalmasın 4” ile Dutlu ve Ertuğrul Köyleri uçuyor.

-Model Uçak ve Helikopter Festivali: 19-20-21 Mayıs 2017 – Bu yıl ilk kez yapılacak olan “Model Uçak ve Helikopter Festivali”nde, yurt içi ve yurt dışı olmak üzere birbirinden değerli katılımcılar, seyirciler ile buluşacak. 7’den 70’e herkesin katılımına açık olan bu festivalde gökyüzü renk renk model uçak ve helikopterlerle şenlenecek.

-Sivrihisar Hava Yarışları: 01-02 Temmuz 2017 – Bu yıl ikincisi düzenlenen ve geleneksel hale gelen “SHY 2017 – Sivrihisar Hava Yarışları”nda, 4 ayrı kategoride yarışan pilotlar seyircilere enfes anlar yaşatacak. Günün sonunda düzenlenen ödül töreni ve hangar parti, pilotların eğlenceli vakit geçirmelerini sağlayacak.

-Paraşüt Günleri: 15-16 Temmuz 2017 – Sivrihisar Hava Parkı’nda bir ilk daha, “Paraşüt Günleri” seyircilere gökyüzünde rengarenk görsel bir şölen yaşatırken, bu sporu yapma fırsatını meraklılara sunuyor. Herkese açık ve iki gün boyunca sürecek olan bu etkinlik adrenalin tutkunları için eşsiz bir deneyim olacak.

-Sivrihisar Uluslararası Hava Gösterileri: 16-17 Eylül 2017 – Birincisi 2015 yılında yaklaşık 10000 seyirci huzurunda gerçekleştirilen “Sivrihisar Uluslararası Hava Gösterileri” bu yıl da gerçekleştirilecek olan muhteşem bir organizasyon!

“Sivrihisar Uluslararası Hava Gösterileri – SHG Airshow 2017” sırasında izleme fırsatı bulunacak pilotlardan bazıları: Türkiye’nin gururu Milli Akrobasi Pilotu Ali İsmet Öztürk, Türkiye’nin ilk Sivil Profesyonel Kadın Akrobasi Pilotu Semin Öztürk, Alman Akrobasi Pilotu Tim Tibo, İngiliz Helikopter Pilotu Georgina Hunter Jones, İngiliz Pilot Bob Pooler ve Amerikalı Akrobasi Pilotu Barrett Brummett gösterileriyle seyircilerine unutulmaz anlar yaşatacak. İtalya’dan katılan Pioneer Team, tecrübeli akrobasi pilotlarının gökyüzünde yaptıkları zarif manevralar ve rengarenk ışıklar eşliğinde gün batımında yapacağı gösteri uçuşu ile seyircilerine muhteşem bir görsellik sunacak. Paramotor ve Paraşüt Gösterileri, Model Uçak & Helikopter Gösterileri, Planör Gösterisi, Gyrocopter Gösterisinin yanı sıra MD-500 Helikopter Gösterisi bu etkinlikte yer alacak. Buna ilave olarak, geleneksel “Uçak Pistinde Bisiklet Yarışı”, bu sene ikinci kez düzenleniyor. Herkesin katılımına açık olan bisiklet yarışında seyircilerin ve katılımcıların zevkli vakit geçirmesi bekleniyor. “Sivrihisar Uluslararası Hava Gösterileri” sırasında geleneksel olarak düzenlenen bir diğer etkinlik ise “Hava Fotoğraf Yarışması”. Tüm amatör ve profesyonel fotoğrafçıların katılımına açık olan bu yarışmanın neticeleri merakla bekleniyor. 

-Geleneksel Cumhuriyet Fotoğrafı: 29 Ekim 2017 – Her yıl 29 Ekim’de düzenlenerek geleneksel hale gelen bu etkinlik, Cumhuriyet coşkusuyla atan kalpleri bir araya getiriyor. İlk olarak 2014 yılında 30 kişinin katılımı ile gerçekleşen bu özel fotoğrafta, 2015 yılında 500 kişi, 2016 yılında ise 861 kişi yer aldı. Bu sene ise etkinliğe en az 1000 kişinin katılması bekleniyor.

Bütün bunlara ilave olarak, nefes kesen akrobasi hareketleriyle izleyenleri büyüleyen Türkiye’nin ilk Sivil Profesyonel Kadın Akrobasi Pilotu “Semin Öztürk”, gökyüzündeki muhteşem dansıyla bu etkinliklerin hepsinde yer alacak.

Sivrihisar Uluslararası Sportif Havacılık Merkezi – S.U.S.H.M., Necati Artan Tesisleri, 2014 Mart ayında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından gerekli izinler alınarak hava parkı olarak faaliyetine başladı.

S.U.S.H.M.’nin misyonu, ülkemizdeki havacılık kültürünün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması yönünde. Hava parkında uçuşların yanı sıra, paraşüt atlayışları, paraşüt eğitimleri, uçuş eğitim okulları ile akademik birimlerin düzenlediği eğitimler/kamplar, model uçak eğitimleri, model uçak gösterileri ve akrobasi gösterileri yapılmaya devam ediyor. 

 
İÇİŞLERİ BAKANI ACI HABERİ VERDİ
 
ŞEHİT POLİS 'CANLI YAYIN' YAPMIŞ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PASAPORTLARINA DAMGA ZORUNLULUĞU KALKTI
Türk vatandaşlarının pasaportlarına damga vurulması uygulaması kapsamına ...
PEGASUS O HABERLERİ YALANLADI
Bu sabah sosyal medya üzerinden Pegasus adına şirket hisselerinin satıldığına ...
ACT KAZASI
Engin Aksüt yazdı...
 
PEGASUS İLK ÇEYREK SONUÇLARINI AÇIKLADI
Pegasus, yılın ilk 3 ayına ait hava trafik verilerini açıkladı. İşte Pegasus’un ...
İLKER AYCI: BU YILI 339 UÇAKLA KAPATIRIZ
İlker Aycı, Habertürk TV’de Güntay Şimşek’in konuğu oldu ve THY’nin türbülanstan ...
LEYLEKLER RÖTAR YAPTIRDI
İstanbul’da uçuş trafiğine leylek rötarları...
 
TC-SOE DE ANTALYA’YA KONDU
Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress’in, TC-SOC ...
UÇAK BİLETİNDE ‘FARK’ SKANDALI
Hürriyet Gazetesi yazarı Sefer Levent bazı acentaların bilet kurnazlığını kaleme almış
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORU ONAYLANDI
İGA'nın, İstanbul Yeni Havalimanı inşaatı esnasında hayata geçirdiği sürdürülebilirlik ...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
İNGİLİZ ORDUSUNA AIRBUS
RUSYA'DA ASKERİ UÇAK DÜŞTÜ
HURDA UÇAK YANDI
KENYA'DA HELİKOPTER DÜŞTÜ
TAV'A 'SKYTRAX' ÖDÜLLERİ
KIRIK BACAĞIYLA UÇTU
MİT-EMNİYET OPERASYONU
'787 DREAMLINER' UYARISI
İGA'NIN YENİ KONUĞU
'TEST' YETKİSİ ALDI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
12 / 14 °C 11 / 16 °C 11 / 19 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •COVID 19
  •Kargo
  •bilet
  •Baykar
  •maske