iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
2 Mayıs 2017 Salı - 01:45

SİVRİHİSAR’DA MUHTEŞEM BULUŞMA

Sivrihisar Uluslararası Sportif Havacılık Merkezi Necati Artan tesislerinde düzenlenen Dünya Pilotlar Günü etkinliği muhteşem oldu

SİVRİHİSAR’DA MUHTEŞEM BULUŞMA
Losev-1

Sivrihisar Uluslararası Sportif Havacılık Merkezi Necati Artan tesislerinde kutlanan Dünya Pilotlar günü etkinliğine büyük bir heyecan ile katıldık. Muhteşem bir organizasyonla yapılan bu etkinliğe, 25 yılımızın beraber geçtiği 6 arkadaş Cessna Mustang 510 tipi Jet ile planlama yaparak bu onurlu gün için meydanda yerimizi aldık.

Sivrihisar Hava Parkı’na Ali İsmet Öztürk’ün ilk hocasının adını vermesi, vefa duygusunun ne derece yüksek olduğunun göstergesiydi... Bizler de bu etkinliğe 25 yıl önce havacılığa başlamamızı sağlayan müthiş insan Necati Artan hocanın 6 pilot öğrencisi olarak katıldık.

Deniz Ağırbaş, Mustafa Erbaş, Bünyamin Atik, Erol Canpolat ve Naci Turhan’la birlikte benim de aralarında olduğum ekip, bu buluşmada sürekli hocamızı andık.

Deniz Ağırbaş arkadaşımıza ait TC-AGR tescilli Cessna Mustang 510 tipi Jeti ile kalkış planımızı gururla doldurduk. İlk bacak uçuşumuzu IFR (aletli uçuş)  olarak İstanbul Atatürk (LTBA) -Bursa Yenişehir (LTBR) meydanına yaptık. Öğle yemeğimizi Yenişehir’de yiyip, ikinci bacak uçuşumuzu Bursa Yenişehir'den (LTBR) - Sivrihisar Hava Parkı için planımızı çekip, okeyini aldıktan sonra IFR Yenişehir meydandan kalkış yaptık. Aletli meydan kalkışı (SID) tamamlayıp seviye 16,000 feete tırmanışımız 8 dakika sürdü. Ankara radar ile Yenişehir, Eskişehir ve Sivrihisar rotasında yaklaşık 80 nm. uçuş yaptık. SUSHM tesislerine 30 nm. kala Ankara'dan VFR (Görerek uçuş) şartlarına geçme izni alarak alçalmaya başladık. 131.625 Mhz “Artan Kule” çağrı yaparak kendi pozisyonumuzu belirttik ve meydan bilgisi aldık. Hocamızın adı ile çağrı yapmak da kuşkusuz çok farklı bir duygu idi…

İlk defa iniş yapacağımız meydanın aletli alçalması olmadığından, Cessna Mustang uçağımızın FMC sistemine meydan bilgilerini kalkmadan önce zaten girmiştik.

S.U.S.H.M. Koordinatlar 39°17’59.29’’ Kuzey 31°29’38.50’’ Doğu şeklinde, Pist  1800 metre uzunlukta ve 32 metre genişlikte, Hava Park AMSL 2.800 feet yükseklikte…

Bizde SUSHM meydan üzeri 2800+1500: 4,300 feet. irtifada olacak şekilde alçaldık. Meydanı kat edip 05 pisti için rüzgar altı pozisyonda 500 feet. daha irtifa vererek, 3,800 feet ile SUSHM meydanı rwy 05 pistini 3 milden karşıladık. Emniyetli bir şekilde inişimizi tamamladıktan sonra, Necati Artan tesislerine yaklaşırken İtfaiye su sıkarak ilk gelen jet, TC-AGR uçağını karşıladılar.

Ali İsmet Öztürk’ün nazik karşılaması, gençlerin ellerinde çiçeklerle bize koşması yaşadığımız duygu dolu anlardı… Necati Artan hocamız “muhakkak bir yerlerden bizi görüyordur” diye umut ettik. “Dünya Pilotlar Günü” etkinliği kapsamında hava parkını ziyaret etmek hepimizi çok mutlu etti.

Tesisi tanıdıktan sonra adeta şok yaşadık. Böyle bir emek ve yatırım ancak Ali İsmet Öztürk tarafından gerçekleştirilebilirdi... Kesinlikle herkesin gidip görmesi gereken bir tesis… Böyle bir Hava Parkı Türkiye'de ilk defa yapıldı.

Tesis, eğitim tesisleri, uçuş okullarına ayrılan farklı bölümler, hangarlar ve yapımı süren otel inşaatı ile Türkiye’de bir ilk… SUSHM’de beni en çok etkileyen detaylardan biriyse, Havacılık Müzesi’nin de yapılıyor olması…

Kısaca söylemek gerekirse; Ali İsmet Öztürk, taşıdığı vefa duygusunu bütünüyle bu güzel tesise aktarmış… Ve görkemli bir iş başarmış. Gençler, öğrenciler, meraklılar, eski havacılar herkes orada idi…

Günün en önemli etkinliği de Semin Öztürk’ün hava gösterisi idi. Bu genç kızımızın uçuşlarını yaptığı kırmızı Pitts S2-B’nin kuyruk kısmında Atatürk’ün bir sözü yazılı: “Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur...”

Türkiye’nin ilk sivil kadın akrobasi pilotu 25 yaşındaki Semin Öztürk, (TAI) Uçuş Okulu’nda PPL(H) Özel Helikopter Pilot lisansını da alarak ‘Türkiye’nin ilk kadın sivil helikopter pilotu’ unvanını kazanmış. Öztürk, tüm katılımcıların alkışları arasında gösterisini tamamladı. Türkiye’de yetişen bu evlatlara hepimizin sahip çıkması gerekli… Tüm gençlere örnek olan, ilkleri başaran Semin Öztürk'e teşekkürler…

SUSHM tesislerinde pist aydınlatması bulunuyor. Fakat Cessna Jet uçağımız için gece aletli kalkış (SID) bulunmadığından VFR (görerek şartlarda) gün batmadan istemeyerek de olsa kalkışımızı yapmak mecburiyetinde kaldık. Kalkış sonrası Ankara ile temasa geçip 12,000 feet irtifaya Eskişehir rotasında tırmandık. Müteakip Yenişehir ve İstanbul Atatürk meydana inişimizi gerçekleştirdik.

Necati Artan hocamızın adının yaşatılacağı bu hava parkı hepimizin gururu olmaya devam edecek.

16-17 Eylül 2017 tarihlerinde yapılacak olan Air Show için SUSHM hava parkında tüm pilotlar olarak yerimizi alacağız. Bu etkinliğe Ali İsmet Öztürk’ün de hocası olan ve bizim ekipte bulunan tüm pilot arkadaşlara emeği geçen, sevgili Kaptan Pilot Necmi Şen katılarak bizleri onurlandıracak. Hepimizde emeği olan Necmi Şen hocamız için 16-17 Eylül'de adına sürpriz parti bile planlanmış durumda. Heyecanla bekliyoruz.

Herkese kazasız belasız uçuşlar dilerim.

Şeref Sezgin / Airkule.com

 
KAPADOKYA HAVALİMANI 30 EYLÜL’E KADAR KAPANDI
 
KABİN İÇİNDE YENİ EĞLENCE SİSTEMİ
YORUMLAR
Toplam 27 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nevzat Erşen-1944 9 Eylül 2020 Çarşamba 11:50

Ban.ma çocu.yum, 1953-4 ilk.ok.lda Hoca. 6.Ana jet.s.de.kut.bizleri,götür..di. İlk sadviçi orada havacı.. sevgisini (nerede ise sürtünerek) geçen jetlerin altıda tatdık. Ban.çocokları sınıf arkadaşlarım Pilot-Cengiz Karabulut, Sabri Aydoğan.v.d.rahm. anar o günler.den bu günlere bu imkanları yaratanlara Şükürler olsun !!!

Yorumu oyla      0      0  
Oben Oğultarhan 8 Mayıs 2017 Pazartesi 01:49

Artan pistine inmek ve pilotlar gününde bulunmak gerçekten çok keyifli idi. Burası benim yuvam. Eksiksiz, mükemmel... Emeğine yüreğine teşekkürler Ali İsmet hocam.İyi ki varsın.

Yorumu oyla      3      0  
Demir Kanatlı 3 Mayıs 2017 Çarşamba 12:21

Havacılık aşkı başka bir şey. Çoşkulu günde olamadığım için üzgünüm. Selamlar.

Yorumu oyla      8      0  
ADNAN 3 Mayıs 2017 Çarşamba 12:19

TÜM HAVACI DOSTLARIMIZA SELAMLAR OLSUN.

Yorumu oyla      7      0  
ALİ TİMURCU 3 Mayıs 2017 Çarşamba 07:51

Güzel etkinlik olmuş, bilgilendirme için teşekkürler. Ülkemizde güzel şeylerde oluyor. Mutlu olduk, emeği geçen herkese sevgiler.

Yorumu oyla      7      0  
Ayhan Hep 2 Mayıs 2017 Salı 22:24

Haberimiz olamadı, keşke gelebilseydik. Güzel insanlar , güzel organizasyon. Herkesi kutlarım. Ali İsmet beye saygılar. Sizinde elinize sağlık. Uçuşu yaşatarak yazmanız takdir edilir. Cessna pilotlarını heyecanlandırdın hocam. Allah kaza bela vermesin.

Yorumu oyla      7      0  
İsmail Konukoğlu 2 Mayıs 2017 Salı 22:06

Sivrihisar hava parkı ülkemize hayırlı olsun. Katkı sağlayan herkese sonsuz teşekkürler. Ali İsmet Öztürk ve ekip arkadaşlarına başarılar. Güzel kızımızın gösterisi nefesleri kesmiş. Tam babasının kızı olmuş. Semin Öztürk hanımı Alnından öpüyorum onu. Tüm gençlerimize örnek oldu. Yazıyı yaşayarak kaleme alan Pilot arkadaşımız Şeref beyede teşekkürler.

Yorumu oyla      8      0  
VOLKAN DEMIRCI 2 Mayıs 2017 Salı 22:00

Tüm arkadaşlara selamlar. Böyle güzel insanlarla bir arada olmak vardı. İlk etkinlikte Sivrihisardayız. Havacılık başka bir şey.

Yorumu oyla      8      0  
Tıjen Artan 2 Mayıs 2017 Salı 18:43

Değerli insanın adını yaşatmak için yaratılan tesis ve Hava Parkı ülkemize hayırlı olsun. Öğrencilerinin bu katkısı inanılmaz güzel. Başta Ali İsmet bey olmak üzere emeği geçen herkese selam olsun.

Yorumu oyla      8      0  
Ufuk Söylemez 2 Mayıs 2017 Salı 14:14

Havacıları başta Ali İsmet bey olmak üzere hepinizi kutlarım. Böyle bir günde hocanızı hatırlayıp anmanız büyük fedakarlık. Hepinize sevgiler.

Yorumu oyla      9      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AIRKULE OKURLARINA MEKTUP
İbrahim Köktener yazdı...
İŞTE İLKER AYCI'YI GÜLDÜREN SORU
CNNTürk’de yayınlanan Hafta Sonu programına konuk olan İlker Aycı, program ...
LAPTOP DAĞITIMI ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BAŞLIYOR
THY Yönetim kurulu Başkanı Aycı, ABD ve İngiltere'ye yapılan uçuşlarda ...
 
AYCI’DAN MUNOZ’A DESTEK MEKTUBU
THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı, skandallarla değer kaybeden United Airlines’ın ...
TEL AVİV’E TAZE BALIK TAŞIYACAK
Turkish Cargo İzmir’den Tel Aviv’e taze balık taşıyacak
THY’DEN YENİ REKOR
Türk Hava Yolları(THY) bugün 210 bin yolcu taşıyacak
 
HIRSIZLAR BU VALİZLERE YAKLAŞAMAYACAK
Türk girişimci Volkan Yılmazer’ın geliştirerek patentini aldığı Mybag ...
THY’DEN YENİ “BAGAJ” UYGULAMASI
THY tüm dış hat uçuşlarında fazla bagaja ekstra ücret alacak
PİLOTLAR VAKFI YENİ BAŞKANINI SEÇTİ
Türkiye Havayolu Pilotlar Vakfı’nın bugün yapılan olağan genel kurulunda ...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
MÜZİKAL 181 BİN ÇOCUĞA ULAŞTI
TÜRKİYE'DE 10. YILI KUTLANIYOR
PARAZİT HAVA ARAÇLARI
UÇAĞIN MOTORUNA ÇARPTI
APRONDA BAŞIBOŞ KÖPEKLER
O'HARE YOLUNDA EYLEM
KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU
MEKSİKA'DA HELİKOPTER KAZASI
'HAVA SAHASI' KARARI
THY'DEN SEFER İPTALLERİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Salı Çarşamba Perşembe
16 / 23 °C 18 / 23 °C 14 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Rusya
  •uçak
  •filo
  •Temel Kotil
  •Katar Havayolları