iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
2 Ekim 2011 Pazar - 10:48

SORUŞTURMADA FLAŞ GELİŞME

BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazası soruşturmasında tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen 4’ü muvazzaf asker, 7 kişi tutuklandı

SORUŞTURMADA FLAŞ GELİŞME
Losev-1

Malatya’daki Özel Yetkili Savcılar Özden Doğan ile Şeref Gürkan tarafından sorgulandıktan sonra tutuklama istemi ile Özel Yetkili 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen 9’u muvazzaf 12 şüpheliden 7’si tutuklandı. Tutuklananlardan 4’ünün muvazzaf asker olduğu ifade edildi. Mahkeme 5 şüpheliyi tutuksuz yargılamak üzere serbest bıraktı.

 

Dün saat 08.00’de başlayan ve bu sabaha karşı 04.00’te sona eren yargılama sonucunda şüpheliler, Feridun Seren, Kerem Mumcuoğlu, Şıhmehmet Sevdim, Nusret Memiş, Nedim Bakırhan, Cemal Şahin ve Aydın Özsıcak'ın, ’Helikoptere ait cihazların çalınmasına iştirak etmek, suç delillerini karartmak, sahte tutanak düzenleme ve silahlı terör örgütüne üye olmak suçlamalarıyla tutuklandıkları bildirildi.

 

Tutuklanan muvazzaf askerler arasında, Cumhurbaşkanı Gül’e gönderilen videoda enkazda cihaz söktükleri iddia edilen askerler Aydın Özsıcak İle Nusret Memiş’nin de bulunduğu belirtildi.

 

Duruşma sonunda tutuklanan muvazzaf askerler adliyenin mahkum kapısından gizlice çıkartılırken, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nde görevli 3 kişi de Terörle Mücadele ekiplerinin aracıyla adliyeden cezaevine götürüldü.

 

Mikail PELİT/MALATYA (DHA)

 
BİZİ TEHDİT EDENLERİ LİSTELEDİK
 
İLK TÜRK UÇAKLARI
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
MUHAMMED 4 Ekim 2011 Salı 02:04

Bir gazete haberi aynen şöyle diyor. "Kaza kırım ekibinde yer alan Feridun Seren, Mehmet Sevdim ve Kerem Mumcuoğlu’nun tutuklanmalarındaki en önemli gerekçe evrakta sahtecilik." Şimdi SHGM'de her gün dünya kadar evrak üzerinde işler yapılıyor. O yüzden acaba bazı kişilere, şirketlere kıyak çekmek üzere, çıkarları için evraklarda sahtecilik yapan başka SHGM çalışanları olabilir mi? diye insanın aklına ister istemez sorular geliyor. Bu nedenle, SHGM'nin kamuoyunda yeniden güven kazanması oldukça zor olacak gözüküyor? Temizlik şart olsa gerek.

Yorumu oyla      0      0  
UBAK 3 Ekim 2011 Pazartesi 00:38

VAH VAH VAH.. SHGM NİN DÜŞTÜĞÜ BU DURUM ÇOK ACI VERİCİDİR. SHGM TARAFINDAN YAPILAN İŞLERDE; BİLGİ-TECRÜBE-DENEYİMİN ÖNEMİNİ GÖRMEK İÇİN BUNLARIN MI OLMASI GEREKİRDİ. TUTUKLANAN KAZA HEYET BAŞKANI-PİLOT VE MÜHENDİSİN İYİ İRDELENMESİ LAZIM. SHGM DE YAPTIKLARI İŞ NEDİR? ORJİN GÖREVLERİ NEDİR? KAZA TAHKİKATINDA NİÇİN GÖREVLENDİRİLMİŞLERDİR? BU KONULARDA HİÇ BİR EĞİTİMLERİNİN OLMAMASI-TECRÜBELERİNİN OLMAMASI VE DENEYİMLİ İNSANLARLA BİRLİKTE ÇALIŞMALARI SAĞLANMADAN BU GİBİ USTALIK İSTEYEN İŞLERE VERİLMELERİ SONUCU BU DURUMA DÜŞMÜŞLERDİR. KEŞKE BU NEDENLERDEN DOLAYI KAZA TAHKİKATI GÖREVİNİ KABUL ETMESELERDİ... HEYET BAŞKANI DHMİ PERSONELİ OLUP MAAŞI MÜSTEŞAR MAAŞINDAN FAZLADIR, PİLOT DA SÖZLEŞMELİDİR VE ONUN MAAŞIDA ÇOK YÜKSEKTİR VE MUHTEMELEN ÜÇÜNCÜ GÖREVLİDE SÖZLEŞMELİ İSE ONUN DA MAAŞI GENEL MÜDÜRDEN FAZLADIR. KONU ASLEN, İŞİN GEREKTİRDİĞİ USTALIK-BİLGİ-BECERİ-TECRÜBE VE DENEYİME SAHİP OLAMAMALARIDIR

Yorumu oyla      0      0  
MUSTAFA 2 Ekim 2011 Pazar 18:57

Allah insanın kalbine göre veriyor. Kalbi fesat olanın başına eninde sonunda mutlaka bir bela geliyor. Sıra, kalbi fesat olan ve kendi çıkarlarını Devletin çıkarlarının üstün tutan, SHGM’de ki diğer arkadaşlar da olsa gerek. İlahi adaletin hükmünden kurtuluş yoktur. Onlara tavsiyem, orada bir dakika bile kalmasınlar. Çünkü onların da benzeri durumlara düşmesi kaçınılmazdır. Tutuklananların, suçsuzlukları ilerde ispatlanmış olsa dahi bu duruma düşmek bile onları ve sevenlerini yıllarca ne kadar üzecektir.

Yorumu oyla      0      0  
Helikopter pilotu 2 Ekim 2011 Pazar 17:18

Bu olayı da ne kadar büyüttüler, yok kara kutuları askerler sökmüşmüş te!!!, allahın gariban jandarma eri (generali olsa da sökemez ya) helikopterin kara kutusunu tornavidayla sökmüş de, ne kadar havacılık cühelası olduğumuzun bir göstergesi, öyle paranoyak olduk ki siyasilerin birisinin arabasına kuş pislese derin devlet-asker sorumlu tutulacak, pes vallahi acıyarak gülerek izliyorum bu haberleri, bir kaç askeri daha içeri atmak için uydurulmuş sahte bir gündem daha, allah rahmet eylesin hepsine, kötü hava şartları sebebiyle meydana gelmiş elim bir kaza işte, kar yağışı-sis, seçim kampanyası sonucu program aksamasın diye alel acele uçmaya zorlanan bir pilot, bence tek sebep bu, gerisi paranoya, SHGM deki havacılık cahillerinde değil bunu yapacak, tasarlayacak kadar bile yetenek olduğuna inanmıyorum, bir uçak pas geçse 'havada büyük panik' diye basın ve böyle kabzımal kökenli shgm'si olan bir ülke için çok komplike teoriler bunlar, gülünç.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BİZİ TEHDİT EDENLERİ LİSTELEDİK
Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), dünyayı tehdit edebilecek büyük ...
KADDAFİ SONRASI İLK TRABLUS UÇUŞU
Türk Hava Yolları, ağustos ayında Muammer Kaddafi devrildiğinden bu yana ...
TEKVANDOCU KABİN AMİRİ
Türk Hava Yolları’nın deneyimli kabin amiri Nurten Gözoğlu kara kuşak ...
 
HÜRKUŞ 2012'DE HAVADA
Habertürk yazarı Güntay Şimşek yazdı: Türk tasarımı ilk uçak 2012’de havalanıyor...
TAV FAALİYET RAPORU'NA ÖDÜL
TAV Havalimanları’nın 2010 Faaliyet Raporu, ABD’nin New York kentinde ...
İSG EN HIZLI BÜYÜYEN HAVALİMANI
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, dünyanın en hızlı büyüyen havalimanı oldu
 
BOEING'E UYUŞTURUCU BASKINI
ABD'li uçak üreticisi Boeing'in bir fabrikasına uyuşturucu baskını ...
PİLOTUNUZ YORGUN MU?
Sivil Havacılık Akademisi (SHA) kamuoyunun dikkatini uçuş emniyetindeki ...
THY'NİN ROMANTİK PİLOTU
Türk Hava Yolları'nın (THY) Kaptan Pilotu Alper Demirer, yaptığı birbirinden ...
 
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
BRUNEI ORDUSUNA AIRBUS
UNIFREE TEİD ÜYESİ OLDU
SİVİL HAVACILIK BİNASINDA EYLEM
AJET'TEN YÜZDE 40 AİLE İNDİRİMİ
TAYKONOTLAR DÜNYA'YA DÖNDÜ
İFADE ORTAYA ÇIKTI
PİSTTE ATA ÇARPTI
BİRLEŞİK KRALLIK'TA REKOR BÜYÜME
İSG'DEN MAYIS'TA 4 YENİ ROTA
TAHLİYEDE ÖNEMLİ HATA
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
12 / 15 °C 13 / 18 °C 13 / 14 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •pandemi
  •uçak
  •turizm
  •vize
  •New York