iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
18 Mayıs 2023 Perşembe - 15:39

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK FONU AYRILDI

Emirates, 200 milyon dolar değerinde havacılık sürdürülebilirlik fonu oluşturuyor

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK FONU AYRILDI

Emirates, ticari havacılıkta fosil yakıtların etkisini azaltmaya odaklanan araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) projelerini finanse etmek için 200 milyon dolar ayırdığını duyurdu.

3 yıllık bir sürece yayılan fon, bugüne kadar herhangi bir havayolu şirketinin sürdürülebilirlik alanındaki en büyük taahhüdünü oluşturuyor. Emirates, bu kapsamda gelişmiş yakıt ve enerji teknolojileri üzerine çalışan lider kuruluşlarla ortaklıklar geliştirmeyi de planlıyor.

Emirates Havayolu Başkanı Sir Tim Clark konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Havacılıkta çevresel etkimizi azaltma konusunda en büyük engelle karşılaşılan alan olan gelişmiş yakıt ve enerji çözümlerine 200 milyon dolar ayırmayı planlıyoruz. Havayolu şirketlerinin mevcut emisyon azaltma yollarıyla, sektörümüzün belirlenen zaman çizelgesinde net sıfır hedeflerine ulaşamayacağı açıktır. Sektörümüzün daha iyi çözümlere ihtiyacı olduğuna inanıyoruz ve bu nedenle Ar-Ge konusunda önde gelen kuruluşlarla ortaklık kurmayı hedefliyoruz. Amacımız, ticari havacılığın uzun vadeli sürdürülebilirliği için pratik çözümlere anlamlı bir katkı sağlamaktır. 200 milyon dolarlık fonumuz, Ar-Ge faaliyetleri için ayrılmış olup, işletme maliyetlerine harcanmayacaktır."

Emirates'in Çevresel Sürdürülebilirlik Yürütme Kurulu, teknik uzmanların desteğiyle fondan yapılan ödemeleri denetleyecek.

Emirates'te emisyon azaltma girişimleri

Emirates'in uzun süredir devam eden çevre politikası ve stratejisi, faaliyetlerini 3 alana odaklıyor: emisyonların azaltılması, sorumlu tüketim ile vahşi yaşamın ve alanlarının korunması.

Ocak ayında Emirates, Boeing ve GE ile ortaklaşa %100 SAF ile çalışan ilk gösteri uçuşunu başarıyla tamamladı. Havayolu, 2017'de SAF ile yaptığı ilk uçuştan bu yana, SAF pazarına aktif olarak katılmaya ve mümkün olan durumlarda SAF'ı kullanmak için uçuş ağında fırsatlar aramaya devam ediyor. 

Bununla birlikte, şu anda ticari olarak temin edilebilen tek SAF türü olan biyo-bazlı SAF arzı son derece sınırlı durumda. IATA, tüm dünyadaki yıllık SAF arzının havayollarının ihtiyaçlarının %0,1'inden azını karşıladığını tahmin ediyor.

Emirates, sürdürülebilir havacılık yakıtı konusunda çeşitli endüstri çalışma gruplarına ve paydaş katılımlarına dahil olmaktadır. Havayolu, geçtiğimiz aylarda BAE GCAA ile birlikte BAE'nin Temmuz 2022'de başlatılan, Enerji ve Altyapı Bakanlığı ile Dünya Ekonomik Forumu tarafından ortaklaşa hazırlanan power-to-liquid (PtL) yakıtlar yol haritasının geliştirilmesine katkıda bulunmasının yanı sıra BAE'nin Enerji ve Altyapı Bakanlığı tarafından Ocak 2023'te başlatılan Ulusal Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı Yol Haritasına da katıldı.

Emirates'in genç ve modern uçak filosuna yaptığı yatırım, emisyonlarını azaltmaya yönelik kararlılığını ortaya koyuyor. Havayolu, şu anda A350'ler ve 777X'ler de dahil olmak üzere en yeni Airbus ve Boeing geniş gövdeli uçaklarından 200'e sahip.

Emirates'in genç ve modern bir uçak filosuna yaptığı yatırım, emisyonlarını azaltmaya yönelik en büyük taahhüdü olmaya devam ediyor. Havayolunun şu anda A350'ler ve 777X'ler de dahil olmak üzere sipariş edilmiş 200 adet en yeni Airbus ve Boeing geniş gövdeli uçağı bulunuyor.

Havayolu, operasyonel olarak mümkün olan her yerde gereksiz yakıt tüketimini ve emisyonları azaltmanın yollarını aktif olarak araştıran ve uygulayan kapsamlı bir yakıt verimliliği programına sahip. Programın en önemli girişimlerinden bazıları şunlardır:

-Her uçuş için en verimli uçuş planını oluşturmak üzere hava seyrüsefer hizmeti sağlayıcılarıyla ortaklaşa çalıştığı "esnek yolların" veya esnek rotaların işletilmesi, karşıdan esen rüzgarlardan ve hava sistemlerinden kaçınırken doğal arka rüzgarlardan yararlanılması. Bu çabalar 2003'ten beri devam ediyor ve Emirates ayrıca bu rota sistemini mümkün olan yerlerde standart bir işletim prosedürü olarak dünya geneline yaymak için IATA ile birlikte çalışıyor.

-Uçak yerdeyken yakıt tasarruflu uygulamaların tanıtılması; örneğin: uçağın Yardımcı Güç Ünitesi (APU) yerine yer güç ünitelerinin kullanılması ve inişten sonra taksi yaparken bir veya iki motorun kapatılması.

-Emirates ayrıca, Dubai'deki bazı operasyonel binalarına güç sağlamak için güneş panellerinin kurulumu ve hem hava hem de kara tarafında elektrikli araçların kullanımı dahil olmak üzere yenilenebilir enerji girişimlerine yatırım yapıyor. 

 
İGA'DA 'SOSYAL YATIRIM'IN ETKİSİ
 
THY SPONSORLUĞUNDA BAŞLIYOR
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İGA'DA 'SOSYAL YATIRIM'IN ETKİSİ
İGA İstanbul Havalimanı’nın her 1 TL’lik yatırımı 5,6 TL değerinde sosyal etki yaratıyor
TERCİH HAVAYOLU OLDU
2022'de yolcuların ulaşım tercihi havayolu oldu
TARİHİ KÂR AÇIKLADI
Singapur Havayolları Grubu, 76 yıllık tarihindeki en yüksek net kârı açıkladı
 
YER HİZMETLERİNDE ÖNCELİKLER
IATA, Yer Hizmetlerinde üç önceliğin işe alım ve elde tutma, küresel standartlar ...
TAILWIND ACENTELERLE BULUŞTU
Tailwind Havayolları Arnavutluk’ta sektör paydaşlarıyla buluştu
EMIRATES'TE GELİR REKORU
Emirates Grubu 2022-23 sonuçlarını açıkladı
 
HÜRJET BELGESELİNE İLGİ
TUSAŞ'ın hazırladığı "Hürjet Belgeseli" sosyal medya platformlarında ilgiyle izleniyor
SHM'DE 'UÇAN GENÇLİK' ETKİNLİĞİ
Sivrihisar Havacılık Merkezi, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor ...
AIR ASTANA 21 YAŞINDA
Air Astana, 21.kuruluş yıldönümünü kutluyor
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
'GÖKYÜZÜ SİZİNLE DAHA GÜZEL'
INDIGO'DAN DEV A350 SİPARİŞİ
PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
AIRBUS'TA İLK ÇEYREK SONUÇLARI
TÜRKSAT 6A İÇİN TARİH VERİLDİ
HEATHROW'DA RAKAMLAR OLUMLU
TAV YOLCU SAYISINI ARTIRDI
AYJET'TE MEZUNİYET TÖRENLERİ
EUROFIGHTER BAŞLANGIÇ OLUR MU
PET LOUNGE AÇILIYOR
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cumartesi Pazar Pazartesi
13 / 19 °C 13 / 19 °C 14 / 19 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •koronavirüs
  •COVID 19
  •Airbus
  •turist
  •uçak