iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
13 Aralık 2011 Salı - 10:53

TALPA'DAN THY'YE DESTEK

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) THY pilotları hakkında yabancı basında çıkan olumsuz haberler üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Haberleri kınayan TALPA’nın açıklaması bir tık ötede…

TALPA DAN THY YE DESTEK
Losev-1

TALPA BASIN BİLDİRİSİ

 

SON GÜNLERDE BAZI BASIN VE YAYIN ORGANLARINDA ; MİLLİ HAVAYOLUMUZ TÜRK HAVA YOLLARI VE ÖZEL ŞİRKETLERİMİZDE GÖREV YAPAN TÜRK PİLOTLARI VE  ŞİRKETLERİMİZE YÖNELİK ASILSIZ HABERLER VE YORUMLAR GÖZLENMEKTEDİR.

 

ÖZELLİKLE PİLOTLARIMIZIN EĞİTİM SEVİYELERİ, HAVA TRAFİK KONUŞMALARINDAKİ İNGİLİZCE DÜZEYLERİNİN YETERSİZ OLDUĞU BELİRTİLEREK SİSTEME YÖNELİK SALDIRILAR BAŞLATILMIŞTIR.

 

SON 10 YILDA ÜLKEMİZ SİVİL HAVACILIĞI ÇOK BÜYÜK GELİŞME GÖSTEREREK GEREK ULUSAL, GEREKSE ULUSLARARASI ALANDA AKTİF, REKABETÇİ, ÖNCÜ VE SAYGIN ROLÜNÜ PEKİŞTİRMİŞTİR. SEKTÖRÜN GELİŞMESİNDE PİLOTLARIMIZ EN ÖNEMLİ ROLÜ ÜSTLENMİŞTİR. TÜRK SİVİL HAVACILIĞINDA FAALİYET GÖSTEREN ŞİRKETLER ; EĞİTİMLERİNİ ULUSLARARASI STANDARTLARA GÖRE İCRA ETMEKTEDİRLER. EĞİTİM SONUÇLARI, KENDİ İÇ BÜNYELERİNDEKİ KONTROL MEKANİZMALARI İLE T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YETKİLİLERİNCE DENETLENMEKTEDİR.

 

SEKTÖRDEKİ TÜM ŞİRKETLER EĞİTİM BAŞARILARINI  DÜNYA HAVACILIK SEKTÖRÜNDE DE İSPAT ETMİŞLERDİR. BU ŞİRKETLER HALİHAZIRDA YABANCI KAYNAKLARA DA EĞİTİM VERİR DURUMA GELMİŞTİR.

 

TÜRK PİLOTLARIN İNGİLİZCEYİ KULLANMA VE KONUŞMA DÜZEYLERİNİN ANADİL SEVİYESİNDE OLMASI GİBİ BİR ZORUNLULUK YOKTUR. ULUSLARARASI STANDARTLAR DOĞRULTUSUNDA BELİRLENEN HAVA TRAFİK İNGİLİZCESİ SEVİYELERİ VE YETERLİLİKLERİ GEREK ŞİRKETLER, GEREKSE SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN BELİRLENMEKTE, KAYITLARI ULUSLARARASI STANDARTLARLA LİSANSLARINA İŞLENMEKTEDİR.

 

AMAÇ HAVA TRAFİK İNGİLİZCESİNİ BELİRLENEN MİNİMUM İHTİYAÇLARA GÖRE KULLANABİLMEKTİR.

 

TALPA OLARAK ; PİLOTLARIMIZA YÖNELİK, HİÇBİR BİLİMSELLİĞE DAYANMAYAN, KASITLI SALDIRILARI ŞİDDETLE KINAMAKTAYIZ. DEĞİŞİK PLATFORMLARDA GÜNDEME GETİRDİĞİMİZ YABANCI PİLOT İSTİHDAMININ KISITLANMASI KONUSUNDAKİ TUTUM VE KARARLILIĞIMIZI DA SÜRDÜRMEKTEYİZ. BU KARARIMIZDA NE KADAR HAKLI OLDUĞUMUZ ORTADADIR.

 

SİVİL HAVACILIĞIMIZIN BAŞLANGIÇ TARİHİNDEN BUGÜNE KADAR ÜLKEMİZİ ULUSLARARASI HAVACILIK PLATFORMUNDA BAŞARI İLE TEMSİL EDEN TÜRK PİLOTLARINA YÖNELİK BU VE BENZER MESNETSİZ , ART NİYETLİ, HAKSIZ HABER VE YORUMLARDA BULUNAN YABANCI AKTÖRLER İLE BUNLARA DESTEK SAĞLAYAN, BEYANDA BULUNANLARLA HER ORTAMDA MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEKTİR.

 

KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR.

 

TÜRKİYE HAVAYOLU PİLOTLARI DERNEĞİ

        YÖNETİM KURULU

 
ANKARA UÇUŞLARINI SİS VURDU
 
IATA LUFTHANSA'YI ÖDÜLLENDİRDİ
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Low Visibility Operation 14 Aralık 2011 Çarşamba 21:53

Zaman tüm pilotların birlik olma zamanıdır.Kavga etmenin hiçbirşeye faydası olmayacaktır. Lütfen tüm pilotlar yaklaşan TALPA seçimlerine gelsinler ve oy kullansınlar. Önümüzde aşmamız gereken çok önemli sorunlar beklemektedir. Tekrar ediyorum lütfen tüm pilotlar şahsi menfaatlerinizi, şahsi düşüncelerinizi ve duygularınızı şu önemli zor zamanlarda bir kenara koyun ve birlik olun. Gelin genel kurulda konuşun ve kendinizi gösterin. Pilotlara yakışan fikirdaşlık, gönüldaşlık, iyi yurttaşlık ve kader arkadaşlığıdır. Sevgi ve saygılarımla..

Yorumu oyla      0      0  
DAVRANIŞ 14 Aralık 2011 Çarşamba 12:12

YABANCILARIN BZI YORUMLARINDA ASKER KÖKENLİ PİLOTLARIN DAVRANIŞLARINDAN ŞİKAYET ETMELERİ, MEYDANIN SANDIKLARI KADAR BOŞ OLMADIĞINI ANLAMALARI BAKIMINDAN FAYDALI OLMUŞTUR. NE YANİ MEMNUN OLSUNLAR DİYE MİSAFİR MUAMELESİ YAPILIP, ALTTAN MI ALINMALIYDI. YABANCILARIN KÜLTÜR VE ZİHNİYET FARKINDAN OLAN DAVRANIŞ VE YAKLAŞIMLARINI TÜRK KÜLTÜRÜNE VE HATTA THY NİN KURUMSAL KÜLTÜRÜNE GÖRE DEĞİŞTİRMELERİ İÇİN ASKER KÖKENLİ PİLOTLARIN HASSASİYETLERİ TABİİKİ DAHA FAZLADIR. AYRICA YALAN YANLIŞ DUYDUKLARI UÇAK OLAYLARINDAN ABARTILI BAHSETMELERİ ÇOK ÇİRKİN İFTİRALARDIR. OLAYLAR HİÇ DE BAHSEDİLDİĞİ GİBİ OLMAYIP LİSAN ANLAŞMAZLIĞI İLE DE ALAKASI YOKTUR.

Yorumu oyla      0      0  
KAPTAN 14 Aralık 2011 Çarşamba 11:54

TALPA NIN MESLEKİ DAYANIŞMAYA ÖRNEK OLAN AÇIKLAMASI EMNUNİYET VERİCİDİR. BU AÇIKLAMAYI YAKLAŞAN TALPA OLAĞAN KURULU VE SEÇİMİNE BAĞLAMAK SAMİMİYETSİZLİK, MESLEKİ DAYANIŞMAYA İNANMAMAKTIR... TALPA NE İŞE YARIYOR Kİ ÜYE OLALIM DÜŞÜNCESİNDE OLAN MESLEKİ SORUNLARA ÇÖZÜMLER, MESLEĞE KARŞI YAPILAN SALDIRILARA KARŞI KOYMA VS. KONULARINDA FİKRİ OLMAYAN KİŞİLERİN ÇAPSIZ SALDIRILARI HEP OLMUŞTUR. HİÇ ETKİLEMEZ. TALPA NIN YAPISI,KURULUŞ AMACI DOĞRULTUSUNDA DEVAM ETMESİNİ İSTEYENLER EZİCİ ÇOĞUNLUKTUR.

Yorumu oyla      0      0  
Yorgun pilot 14 Aralık 2011 Çarşamba 08:05

TALPA gülünç oluyorsun.. THY bizim gururumuz,bayrak taşıyıcımız, herşeyimiz. İyi güzel de, pilotlarını limit üstü uçmaya zorlayan, Brüksel olayı sonrası adeta isyan ederek "kronik yorgunluk sendromu" diyerek istifa eden kaptan yönetim kurulu üyenize, eften püften sebeplerle istifaya zorlanan kaptanlarınıza arka çıkmayıp, suskun kaldınız da, şimdi neden celallenip ayağa kalktınız. Bu eyleminizin sırrı, bildirinizin son satırında yatıyor. THY'na karşı bu yayına beyanatıyla destek verenlere karşı mücadele edeceğiz diyorsunuz. Yani yaklaşan genel kurulda yönetime aday olan Nuri Sakarya'yı aklınız sıra hedef alıyorsunuz ve ona vuruyorsunuz güya çaktırmadan. TALPA yönetimi, sizin gösteremediğiniz cesareti gösteren ve acı gerçeği korkmadan söyleyebilen Sakarya kaptan, mücadele edilecek değil aslında Talpa yönetiminin başına getirilecek kişi. Korkmadan söyle Muzaffer kaptan; SKPK ile limit aşımına zorlanan ve savunması istenen THY kaptanına hangi desteği verdiniz. Susmadınız mı? İnsaf..

Yorumu oyla      0      0  
Birinci Süvari 13 Aralık 2011 Salı 18:57

PPRUNE sitesindeki yorumların tamamını okudum. Bir çok konu doğru yani doğruya doğru demek gerekli... En çarpıcı sorun asker kökenli kaptanların CRM eksikliği.. bunu düzeltmek için kabul etmek gerekiyor, onlar da iyi insanlar ancak davranış bozukluğu gösteriyorlar.Bu sorunlarını eminim düzeltirler.. Bence yorumların diğer kapsamı politik/siyasi/sosyolojik yaklaşımlar, pozitif değil.. açıkçası kıskançlık ve çocuk gibi şikayetten ibaret... hatta biraz da Türk düşmanlığı var... mesela bir ingiliz diyorki artık TC gitmek için easyjet yada BA ile uçarım bu "endemically dangerous culture" ülkesine... yani gelme o zaman neden geliyorsun... sanki biz Londra da kenar mahallerdeki kriminal olaylarda başı çeken olayın kepazeliğin küçük çocuk cinsel tacizi olduğunu bilmiyoruz... Bankok ta 60-70 yaşındaki ingiliz amcaların 15-18 liklere düşkün olduğunu bilmiyoruz "endemically" ymiş.. velakin eleştiriden çıkaracağımızı da almalıyız net olarak..

Yorumu oyla      0      0  
TALPA topu taça at! 13 Aralık 2011 Salı 16:36

TALPA Topu Taça at! TALPA yönetimi koltuk kaygısı içersinde THY yönetiminin yanlışlıklarını örtme ve topu taca atma çalışmalarını sürdürüyor. Aynı hatayı yine AMS kazası sırasında sergileyip kaza sebebini öndeki uçağın turbulansına bağlayan ve demeç verenler yine görev başında. Zayıf İnglizcesi nedeniyle İngiltere' de kule ve yer ile bir türiü iletişim kuramayıp İngilterenin hakkıda soruşturma açtığı pilotu neden anlatmıyorsunuz? Bu olay her ne kadar politik güçlerle kapatılmış ve sümen altı edilmiş olsa bile kayıtları hala mevcut.

Yorumu oyla      0      0  
misafir 13 Aralık 2011 Salı 16:09

muzaffer kaptan turk pilotlarina sahip ciktigin icin tesekkurler fakat turkiyenin yabanci pilot cenneti olmasinin lutfen onunu kes ve thy nin aklini basina getir seni sonuna kadar desteliyoruz. bize bizden baska dost yok yabanci hayrani genclerde aklini basina toplasin.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ANKARA UÇUŞLARINI SİS VURDU
Ankara’da etkili olan sis Esenboğa’dan yapılan ve yapılacak uçak seferlerini vurdu.
PİLOTLAR FORUMUNUN KONUSU THY
Dünya pilotlarının bir araya geldiği PPRUNE.org forumunda hararetli bir ...
KAMU PARASIYLA ÖZEL HAVALİMANI
Hükümetin, Çukurova Bölgesel Havaalanı ihalesinde, havalimanına her yıl ...
 
LİSANS YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
Uçak Pilotu Lisans Yönetmeliğinin bazı maddelerinde değişikliğe gidildi
HAMDİ TOPÇU İDDİALARA TEPKİLİ
THY yönetiminden Danimarka gazetesindeki habere sert tepki geldi: “Uçuş ...
THY'NİN TRAFİK RAKAMLARI
THY Ocak-Kasım 2011 dönemine ilişkin trafik sonuçlarını açıkladı. İşte ...
 
HAVAYA UÇAN 100 MİLYON DOLAR
Atatürk Havalimanı’nın yoğun trafiği THY’ye pahalıya patladı
BAKANDAN 'ACEMİ TÜCCAR' ESPRİSİ
İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na yapılacak iç hatlar terminali inşaatı ...
'SAĞDUYUDAN UZAK VE ABARTILI'
THY Genel Müdürü Temel Kotil, Danimarka gazetesinin konu ettiği iddialara ilişkin ne dedi?
 
Osman Gazi Baykal
HAVADAN İNSANİ YARDIM MALZEMELERİNİ ATMA
Osman Gazi Baykal
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
HAVA ŞEHİTLERİMİZ ANILDI
STAR TREK İLE HAVALANIYOR
SLOVAKYA'YA DİREKT UÇUŞLAR
PEGASUS'UN YENİ HATTI
AIR ASTANA 22. YILINI KUTLUYOR
JAPONYA'DA HELİKOPTER KAZASI
TALPA 66 YAŞINDA
BEBEK ARABASINDA 73 KİLO ALTIN
SİVRİHİSAR'DA ‘UÇAN GENÇLİK'
ABD'Lİ MÜZE MÜDÜRÜ GÖZALTINDA
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Çarşamba Perşembe Cuma
11 / 19 °C 12 / 19 °C 13 / 23 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Airbus
  •bilet
  •salgın
  •Kargo
  •Antalya