iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
23 Mayıs 2013 Perşembe - 19:12

TALTA’DAN AÇIKLAMA: KAYGILIYIZ

Tüm Uçak Bakım Teknisyenleri Derneği THY’nin son açıklamasını değerlendirdi. TALTA yönetimi, THY’nin tarif ettiği durumun, tüm çalışanlar için sendikasız, toplu sözleşmesiz bir çalışma şekli olduğunu bildirdi

TALTA’DAN AÇIKLAMA: KAYGILIYIZ

İşte TALTA’nın açıklaması: 

Bilindiği gibi, TİS sürecinin THY AO bünyesinde devam etmesi sebebiyle grev sürecine dair tutum açıklamayan tek derneğiz. Grev ve TİS hakkında taraf belirten bir açıklama yapmadık.

Ancak gelinen aşamada, THY yönetiminin toplu iş sözleşmesi hukukunun dışına taşan ve tek yanlı biçimde sözleşme sürecini bitiren açıklaması, THY AO bünyesinde devam eden 24.Dönem toplu iş sözleşmesindeki uyuşmazlığı aşan bir durumdur. THY yönetiminin 22 Mayıs günü yapmış olduğu açıklama, derneğimizi kaygılandırmıştır. THY bünyesindeki tüm çalışanların geleceğine dair sendikasız, toplu sözleşmesiz bir çalışma ilişkisini tarif etmektedir.

TALTA olarak, toplusözleşme hukukundan, sendika ve grev hakkından hiçbir biçimde vazgeçilemeyeceğini/vazgeçmeyeceğimizi THY yönetiminin ve kamuoyunun bilmesini isteriz.

Aynı şekilde, TİS görüşmelerinin TİS masasında sona erdirilmesi gerektiğine dair Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırm’ın çağrısına da kulak verilerek, THY ve sendika yönetiminin masada çözüm yönünde acilen görüşmelere kaldığı yerden başlayarak sonuçlandırılmasını arzu etmekteyiz.

Görüşmeler yoluyla ve masa başında ulaşılacak acil bir çözüm, THY bünyesinde iş barışını yeniden tesis etmeye fırsat vereceği gibi, uçuş emniyeti başta olmak üzere hizmet veren personelin ve hizmet alan yolcuların da çıkarlarını temsil etmiş olacaktır.  

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

TALTA Yönetim Kurulu

 
THY İŞÇİLERİNDEN HARLEM SHAKE
 
‘YOK ÖYLE BİR ŞEY’
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gerçekler 2... 24 Mayıs 2013 Cuma 14:02

AKP iktidarına minnet borcu olan bir şahıs nasıl olur da sizler adına hukuktan bahsedebilir? On yıldır haksız yere işten atılan binlerce insanın sırtından servetler elde etmesinin hiç mi önemi yoktur? Bu sistemden beslenenler hala çıkıp ortalıkta konuşurken, gözlerimizin içine baka baka yalan söylemeye devam etmekteler. Yaşam biçimi ile sözde işçi gibiymiş. Sen onu gel de benim külahıma anlat. Bizim paralarımızı nasıl kullandığının hesabını bir kez bile olsun vermeden, oturduğun evin kredi borcunun hala bitmediğini söylerken Bodrum'dan satın aldığın mülke parayı nereden bulduğunu açıkla da öğrenelim. Bu düzene hiç itiraz etmeyen zavallı çıkarcılardan sa hiç söz etmeye gerek yok. Hava-İş şahıs malı değildir!İşçilerin olana kadar bu soytarılıkla mücadele sürecek... Greve katılanlar ve katılmayanların birliktelikleri bu sendika ağalığını yılacak güçtedir. Sonrasında da işverene dur diyecek örgütlenmeyi sağlayacaktır...

Yorumu oyla      3      2  
gerçekler... 24 Mayıs 2013 Cuma 13:46

TALTA'nın açıklamasından duyduğunuz rahatsızlığı bir de kendinize bakabilseniz ve birşeyler hissedebilseniz keşke. Örneğin sendika temsilcilerinin greve katılmayışını! Bahadır hala korkulu rüyanız... Rahat olun. Dert etmeyin. Öyle bir iş yaptınız ki, yüzünüze gözünüze bulaştırdınız. Greve katılan işçileri bile bir kaç parçaya bölmek için elinizden geleni yaptığınızı görüyoruz. Her konuşmasında 24 yıllık genel başkanım derken, utanacağı yerde pişkin pişkin gururlanırcasına çevirdiği tüm entrikalar ile koltuğunu koruyabilmesini hala başarı zannetmesini hayretle izliyoruz. Soru sormadan, sorgulamadan, neden bu greve katılımın üretimi etkileyecek düzeyde olmadığını düşünmeden devam edin. Onların yaptığını işveren bile bu güne kadar başaramamıştı. İşveren önlem alacağını 15'i öncesi söylememişmiydi? Güllerle mi karşılanacaktı işçiler. Kolluk güçleri psikolojik olarak etkiledi ama hiç bir müdehale olmadı! Sadece Abdi polisle tartışmaya girerek provakosyonu denedi ama olmadı!

Yorumu oyla      2      4  
Kabin 24 Mayıs 2013 Cuma 13:40

Bu oldukça açık ve hiçbir yere çekilemeyecek tarafsızlıktaki duyuru için TALTA'ya minnetarım. Havacılık zincirinin en temel halkası olmasına rağmen taşeron uygulamaların büyük sillelerini yemiş, işverenin tehdidine belki de en uzun süreli maruz kalmış teknik işçilere canı gönülden iyi dileklerimi sunuyorum.

Yorumu oyla      2      2  
Prometheus 24 Mayıs 2013 Cuma 11:59

Grev sürecinin içinden çıkılmaz hale gelmesinin taraflarından biriside şüphesiz işverendir, iki tarafta farklı çıkarlar farklı beklentiler sonucunda süreci çıkmaz hale getirip istedikleri sonuçlara ulaşmaya çalışıyorlar. Geldiğimiz noktada amacına ulaşan işveren sendikanız bir topluluk yaratmak için hiçte hukuka uygun olmayarak sendikayı tamamen yok sayarak işçi ihtiyaçlarını tek başına belirleyip pişkince tek taraflı olarak sözleşmeyi sonlandırdığını beyan etmiştir. Burada kazanılmış haklardan en temeli olan toplu iş sözleşmesi hakkına alenen bir saldırı olmuş ve ortadan kaldırılmıştır. Kimse grevi desteklemek zorunda değil ama herkes en azından bu güne kadar kazanılmış hakların temel nedeni olan toplu iş sözleşme hakkını korumak için elinden geleni yapması gerekir. Bu çağrı sadece işverene değil aynı zamanda sendikayadır. Taplanın ve tassanın kaygılarından daha çok korkularından gösteremedikleri tepkiyi tereddüttsüz gösterdiği için TALTAyı yürekten kutluyorum.

Yorumu oyla      3      1  
duruş mu? 24 Mayıs 2013 Cuma 00:25

Yavuz Bey bakanı işin içine katarak bi yerlere mesaj göndermiş. ne o bahadır işverencilerle berabermi çalışıyorsun yoksa.

Yorumu oyla      5      2  
Havacı 23 Mayıs 2013 Perşembe 19:17

Tebrikler TALTA en doğru tavrı siz gösterdiniz. Bu duruş diğerlerine de örnek olsun.

Yorumu oyla      3      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY İŞÇİLERİNDEN HARLEM SHAKE
Grevdeki THY çalışanlarından Harlem Shake şovu. Genel müdürlük önünde ...
BOY ÖLÇÜSÜNÜ ALIRKEN ÇUKURA DÜŞTÜ
THY Yönetim Kurulu Bakanı Hamdi Topçu, Hava-İş Sendikası başkanı Atilay ...
THY GREVİNDE İDDİALAR
İşte THY önündeki grev alanında son durum ve Hava-İş Genel Teşkilandırma ...
 
HAVA-İŞ’TEN AÇIKLAMA
Hava-İş Sendikası, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’nun dün akşam ...
GREVİN 9. GÜNÜNDE ÇARPICI İDDİA
THY Genel Müdürlük önünde toplanan grevdeki THY çalışanları, protesto ...
GÖKKUŞAĞI HAREKETİNİN ÇAĞRISI
Gökkuşağı Hareketi, grevin 8. Gününde gelinen noktayı değerlendirerek, ...
 
YILDIRIM'DAN THY VE HAVA-İŞ'E MESAJ
Fiilen işlemeyen grevin anlamsız olduğunu belirten Ulaştırma, Denizcilik ...
THY MAHKEMEYE BAŞVURACAK
THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, katıldığı TV programında grev ...
THY ZAM ORANLARINI AÇIKLADI
Flaş, flaş… Grevin sürdüğü Türk Hava Yolları yeni zam oranlarını açıkladı. ...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
'GÖKYÜZÜ SİZİNLE DAHA GÜZEL'
INDIGO'DAN DEV A350 SİPARİŞİ
PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
AIRBUS'TA İLK ÇEYREK SONUÇLARI
TÜRKSAT 6A İÇİN TARİH VERİLDİ
HEATHROW'DA RAKAMLAR OLUMLU
TAV YOLCU SAYISINI ARTIRDI
AYJET'TE MEZUNİYET TÖRENLERİ
EUROFIGHTER BAŞLANGIÇ OLUR MU
PET LOUNGE AÇILIYOR
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cumartesi Pazar Pazartesi
13 / 19 °C 13 / 19 °C 14 / 19 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Airbus
  •seyahat
  •Emirates
  •vize
  •Osman Gazi Baykal