iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
10 Ağustos 2012 Cuma - 09:06

TANIDIK HAVA YOLLARI

Tanıdık Hava Yolları THY'deki kadrolaşmanın peşini bırakmayan CHP'li Umut Oran, "Son 9 yılda deneyimli personel işten atıldı yerlerine yandaş getirildi. Uçuş, yolcu güvenliği hiçe sayılıyor" dedi

TANIDIK HAVA YOLLARI
Losev-1

Türk Hava Yolları (THY), ettiği zarar ve 1 günde 305 çalışanın işten çıkarmasıyla kırdığı rekorlara bir yenisini daha ekledi. CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran'ın soru önergesine, Maliye Bakam Mehmet Şimşek'in verdiği yanıt, THY'deki kadrolaşmanın katmerlendiğini ortaya koydu. Şimşek'in yanıtına göre; AKP'nin göreve geldiği 2003 yılından 2012 yılı Mayıs sonuna kadar 9 bin 780 çalışanın kurumla ilişkisi kesildi, yerlerine 16 bin 636 kişi alındı.

 

"En büyük tasfiye hareketi"

Bakan Şimşek, 6 genel müdür yardımcısı, 32 başkan ve 437 müdürün görev yaptığını açıklarken, bu kişilerin maaşlarına yer vermedi. 9.5 yılda kurumla ilişkisi kesilen memurların sayısı ise 4 bin 659... 715 işçi de aynı akıbete uğramış.

 

Oran, "Ekonomik kriz dönemleri hariç iş dünyasının yaşadığı en büyük tasfiye hareketlerinden biri. Çıkarılan 9 bin 780 personel arasında bin 653 kabin memuru ve 490 pilot var. Deneyimli 2 binden fazla uçucunun gözden çıkarılmasının, uçuş emniyetini tehdit ettiği de çok açıktır" dedi.

 

A sınıfa yıllık 150 milyon lira

THY'nin yandaşa iş bulma alanına döndüğünü belirten Oran, şunları söyledi: "Gariban memurları kapıya koyup yandaşlara iş alanları açmışlar. Sadece 500 kişilik yönetici grubun giydirilmiş ücretleri ile sağlanan ilave menfaatlerin toplamı yıllık 150 milyon lirayı geçiyor. Bu kadrolar A sınıfı yandaşlara tahsis edilmiş. Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'nun akrabaları, Rizeli hemşerileri pastadan önemli pay almış. Onbinlerce üniversiteli işsiz geziyor, AKP'liler THY'ye kapağı atıp ekonomik güce kavuşuyor."

 

Mesajcı THY avukatı Feriha'nın babası çıktı

Grev yasağına karşı eylem yapan çalışanları "grevci" ilan ederek kısa mesajla atılmasının fikir babası olan THY avukatı Abdurrahman Serhat Kaya'nın, son olarak "Adını Feriha Koydum" adlı dizide başrol oynayan Hazal Kaya'nın babası olduğu ortaya çıktı. Kaya son olarak da tarafsız arabulucu Prof. Dr. Fevzi Şahlanan'ın THY'ye Hukuk Danışmanı olarak hizmet vermesi ile gündeme gelmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ulaşım A.Ş.'de çalışırken 2003 yılında THY'ye avukat olarak girmişti.

 

İşten atıp, 'ölü' saydılar

Türk Hava Yolları'nda (THY) sivil havacılıkta getirilen grev yasağına karşı oldukları için geçen 29 Mayıs'ta işten çıkarılan 305 çalışan mağdur olmakla kalmadı, onlardan biri ölmeden "öldü" gösterildi. THY Kabin Amiri Meltem Akdağ, 29 Mayıs'ta işten çıkarıldığı için ABD'nin Los Angeles kentinden İstanbul'a dönmek için eşiyle pas (ücretsiz) bilet almak istedi.

 

O yazı şoke etti

Ancak Akdağ, satış sisteminde karşısına çıkan yazıyla büyük şok yaşadı. Sisteme "öldü olarak not düşülen Akdağ, bunun nedenini kısa sürede anladı. THY'deki pas (ücretsiz) bilet uygulamasına göre; karı-koca çiftlerden birinin pas hakkını kaybetmesi için ya ölmüş olması ya da çiftin boşanmış olmaları gerekiyor. THY de bu sebeple Meltem Akdağ'ı ölmüş olarak gösterdi. Akdağ'ın eşi de THY'de çalışıyordu.

 

Mehmet ŞEHİRLİ - Sözcü

 
ARMSTRONG BY-PASS OLDU
 
KTHY ÇALIŞANLARI MEMUR OLDU
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BLUESKY 14 Ağustos 2012 Salı 18:33

THY deki bariz kadrolaşma bugüne kadar ne görülmüş nede duyulmuş cünki THY de bulundugu görevle ilgili hicbir bilgisi olmayan tabiri cayiz ise toplama yandaşları ile şirketi yürütmeye calışıyorlar ama nereye kadar belli degil. sonları saddam gibi olmasa bari yazık cok yazık böylesine büyük kurum ne hale geldi hatırlayın apronda deve kesmeler takonya ile dolaşşmalar bakın siz pirestıje...

Yorumu oyla      0      0  
11 Ağustos 2012 Cumartesi 18:29

Öncelikle bu yazıdan dolayı airkuleye çok teşekkürler. Bu kadar insanın hak hukukuna diğer tarafta nasıl cevap vericekler bakalım çok merak ediyorum. Rize bilhassa çayeli ilçesinde dağda köyde işsiz kalmadı. Onlara her an her kadroda alım var. Makam mevki gelip geçici bunu geçte olsa zamanı geldiğinde malum kişiler anlayacak eminim. Bende havalimanında çalışmış biriyim. Tgs Ahl için 4 ay önce sınav ve mülakatı geçmiş biriyken işe alınmadım yerime ingilizce tek kelime konusamayan adamlar iş başı yaptı. Akrabayı kollama particiler hak yemeye devam göbek ve bıyıklı amcadan özgeçmişler onaylı olsun yeter, allaha havale ediyorum tümünü!

Yorumu oyla      0      0  
FİGO 11 Ağustos 2012 Cumartesi 18:25

Aradan 50 yıl da geçse bunların hesabı tek tek sorulacak. Hangi YETENEKSİZLER nerelerde görev yaptı bir bir ortaya çıkacak ( Özellikle Genel müdür İŞLETME YARDIMCILIĞNDA)

Yorumu oyla      0      0  
mağdur 10 Ağustos 2012 Cuma 22:18

evet THY de yaşanan ve binlerce gariban memurun, işçinin kıyımına neden olan katliam yandaşa, cemaatçilere ve rizelilere yer açmak uğruna hiçbir kabahatı, işinde aksaklığı olmayan, düzgün çalışan ve daha emekliliği bile gelmemiş gariban, torpili olmayan personeli düzmece nedenlerle işten atıyorlar ve de boşalan kadrolara kendi adamlarını işe yerleştiriyorlar. şirket içinde yaşananlar resmen zulüm boyutuna ulaşmıştır. daha da kötüsü saçma sapan nedenlerle işinden olan eski gariban personel son seçenek olarak işe iade davası açmakta ve bu davayı kazanıp mahkeme işe iade kararı vermesine rağmen THY tarafından hukuk kuralları hiçe sayılıp kimse işe geri dönememektedir. çünkü o kadroları başkalarını işe almak için boşaltıyorlar. yazıklar olsun çıkarları ve menfaatleri uğruna insanları yoktan yere aç ve işsiz bırakanlara. milletvekili sayın oran THY'deki yaşanan bu yolsuzlukların üstüne daha da ısrarlı bir biçimde gitmeli ve bu işin peşini bırakmamalıdır çünkü binlerce kişiyi mağdur ettiler.

Yorumu oyla      0      0  
A sınıfı 10 Ağustos 2012 Cuma 19:17

A sınıfı nitelemesi cuk oturmuş. Bilet ücreti sınıfları gibi... AĞA sınıfı demek.. Sadece AĞALARIN tosunları bu sınıfa giriyor. Örnek Kemal Babuşçu, Mahmut Demirkapı vs. A sınıfı beyaz eşyada tasarruf anlamına gelir. TK'da ise müsriflik, gözü doymazlık, her ay 10'ar bin liraları götürmek anlamına geliyor...

Yorumu oyla      1      0  
BRAVO AİRKULE 10 Ağustos 2012 Cuma 19:12

İbrahim bey, dürüst haberciliğinizi gösterdiniz. Diğer sitede tık yok.. Yanlız Fevzi Şahlanan ile ilgili bölümü almamışsınız. Orada çok daha ciddi bir iddia daha var. Bir başka danışmana da 70.000 TL ödenmiş.. Onu da yayınlarsanız çok memnun oluruz. İlkeli yayıncılık için teşekkürler.

Yorumu oyla      0      0  
Demek ki doğru ! 10 Ağustos 2012 Cuma 15:44

THY yalanlamadığına göre, Müdürler 10-12.000 TL, Başkanlar 20.000 TL, Gn Md.Yrd.ları 25.000 TL alıyor demek ki... Hatta daha fazla ki, seslerini çıkarmıyorlar. Tabi 4'er tane de ikramiye. Bi de % 17 TİS zammı koy.. Tadından yenmez.. Piyasaya çıksa 2000 TL'ye iş bulamayacak adamlar ayda 20-25 götürüyor.. Haram olsun !

Yorumu oyla      0      0  
HADİ HAMDİ BEY 10 Ağustos 2012 Cuma 15:41

Hamdi bey, Umut Oran'ın verdiği rakamlar yanlışsa şu Başkanların, Müdürlerin, Gn Md. Yrd.nın bordrolarını bi açıkla bakalım. Ama Makam ve dil tazminatları da görünsün, aylık harcırahları da olsun, makam arabalarının kiraları, benzin ve otopark mesarifleri de olsun.. Bunu yapabilirsin, pilotun KM'nin GİYDİRİLMİŞ ÜCRETLERİNİ açıkladın ya.. Bunu da yap, millet AK mı KARA mı görsün...

Yorumu oyla      0      0  
Hem oruçlu hem kindar. 10 Ağustos 2012 Cuma 15:37

Dünya markasına bak, İşçi düşmanı emek düşmanı.. 10.000 aileyi perişan etmişler.. Bu kadar kul hakkı yiyorsunuz artık oruç yemenizde de bir sakınca yok.. Boşuna aç kalmayın..

Yorumu oyla      0      0  
SAĞANAK 10 Ağustos 2012 Cuma 15:34

Umut Oran'a yağmur gibi ihbar yağıyormuş.. Yakında yeni bombalara hazırlıklı olalım. THY yönetiminin fiyakası bozuldu, karizması fena halde çizildi. Artık Angelina Jolie'ye bile sponsor olsan hikaye...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MANU VE BARÇA'YA 'THY' ŞİKÂYETİ
ITF, Manchester United ve Barcelona kulüplerine mektup yazarak THY’de ...
‘HATA YABANCIYI OLUMSUZ ETKİLER’
TAV Holding CEO’su Sani Şener, “Atatürk Havalimanı’yla ilgili hata yapılacağını ...
3 YENİ HAVALİMANI HİZMETE GİRİYOR
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, yeni havalimanlarını hizmete ...
 
BEŞ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Muğla’da düşen yangın söndürme helikopterinde bulunan beş personelin ...
THY PAS GEÇTİ
THY yönetimi, 305 çalışanını işten çıkarmakla kalmadı, işten atılan ancak ...
THY’DEN ‘ARABULUCU’ YANITI
THY, Çalışma Bakanlığı’nın arabulucu listesinde yer alan Profesör Dr. ...
 
‘TOPÇU ŞAHSİ SORUMLULUK ALMALI’
ITF genel sekreteri, THY ve Hava-İş arasındaki uyuşmazlıkların çözümü ...
THY'Yİ FENA ÇARPTI
THY İstanbul İstasyon Satış Müdürlüğü İç Hat Satış Ofisinde görev yapan ...
THY BÜYÜK UÇAKLARDAN VAZGEÇTİ
Habertürk Gazetesi yazarı Güntay Şimşek, THY’nin Airbus A-380, Boeing ...
 
Osman Gazi Baykal
HAVADAN İNSANİ YARDIM MALZEMELERİNİ ATMA
Osman Gazi Baykal
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
EN GÜZEL '19 MAYIS' KUTLAMASI
VİZE REDDİNDE ÇİN GERİDE KALDI
'SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK' ADIMI
KIRGIZİSTAN SOCEA'YA KATILDI
YER PERSONELİ UÇAKTAN DÜŞTÜ
İZMİR'DEN 7 YENİ ROTAYA UÇACAK
TB-2 POLONYA'YA İHRAÇ EDİLDİ
SIA REKOR KAR AÇIKLADI
'CAFE YANIMDA' İLE FARKINDALIK
HEDEF: 10 MİLYON YOLCU
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cumartesi Pazar Pazartesi
13 / 20 °C 15 / 23 °C 15 / 22 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •TUSAŞ
  •almanya
  •turizm
  •Osman Gazi Baykal
  •Ukrayna