iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
7 Kasım 2014 Cuma - 18:08

TAV 9 AYDA NE KADAR KAR ETTİ

TAV Havalimanları’nın konsolide net kârı 2014 yılının ilk dokuz ayında yüzde 52 artışla 174 milyon avro olarak gerçekleşti.

TAV 9 AYDA NE KADAR KAR ETTİ
Losev-1

Havalimanı işletmeciliği alanında Türkiye’nin dünyadaki lider markası TAV Havalimanları, 2014 yılının ilk dokuz ayında net kârını önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 52 artırarak 174 milyon avroya yükseltti. Şirketin, işlettiği havalimanlarında hizmet verdiği yolcu sayısı da önceki yıla göre yüzde 14  artış gösterdi.

BÜYÜMEYE DEVAM

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı M.Sani Şener,İstanbul Atatürk Havalimanı ile yola çıkan TAV Havalimanlarının faaliyette bulunduğu 14 yıl boyunca portföyüne 13 yeni havalimanı ekleyerek dinamizmini açıkça ortaya koyduğunu ifade ederek '' Büyüme politikamızı Temmuz 2014’te devraldığımız Milas - Bodrum Havalimanı iç hatlar terminali ve aynı havalimanının Ekim 2015’te devralacağımız dış hatlar terminali ile devam ettiriyoruz.Bu havalimanının turizm potansiyelini sonuna kadar kullanarak hem ülkemize hem de hissedarlarımıza hizmet edeceğiz'dedi

EN BÜYÜK HAVALİMANI PLATFORMU

Ana ortakları  Aéroports de Paris ile birlikte dünyadaki en büyük havalimanı platformunu kurduklarının altını çizen Şener' 'Bu platformun teşkil ettiği küresel know-how ve iş yapma kültürü ile dünyadaki en iyi havalimanı geliştirme fırsatlarını yakalayıp kullanmak için artık çok daha donanımlıyız. TAV’ın geleneklerinde bulunan farklı kültürlerde iş yapabilme becerileri artık küresel bir ölçeğe ulaştı. 2013 yılı Aralık ayında portföyümüze eklediğimiz Zagreb Havalimanı ile birlikte ilk 9 ayda hizmet verdiğimiz yolcu sayısındaki inorganik artış yüzde 4 olarak gerçekleşti. Toplam yüzde 14’ü bulan yolcu büyümemiz bu iki havalimanı olmasaydı yüzde 10 seviyesinde kalacaktı” diye konuştu.

HİZMET ŞİRKETLERİNİN BÜYÜMESİ ÖNEMLİ

Şener,2014’ün üçüncü çeyreğinde TAV Havalimanları’nın hizmet şirketlerinin inorganik büyümesi açısından da oldukça verimli geçtiğini ifade etti. Şener söyle devam etti:

“52 binden fazla ürünü ’travel value’ konseptiyle yolcularımızla buluşturan ATÜ Duty-Free Umman Salalah ve Tunus’ta beş havalimanındaki duty-free alanlarının işletmesi imtiyazını kazandı. Böylece operasyonlarını yedi ülkede 19 havalimanına taşımış olacak. TAV İşletme Hizmetleri, Almanya’da Air France-KLM yolcularına hizmet veren 3 lounge’da hizmet vermeye başladı. Böylece primeclass markamızla sunduğumuz konforun ayrıcalığını yaşamak şimdi Almanya’nın Frankfurt, Münih ve Stuttgart havalimanlarındaki özel yolcu salonlarında da mümkün. Buna ek olarak BTA, İstanbul’un en büyük yaşam ve kültür merkezlerinden biri olan Uniq İstanbul’un yiyecek içecek alanlarını işletmeye başladı. Hizmet şirketlerimizin inorganik büyümesi önümüzdeki dönemlerde de bizim için çok önemli olacak.”

9 AYLIK PERFORMANS

Şener, ilk dokuz aylık finansal performansı da şöyle açıkladı: “2014’ün ilk 9 ayında gelirlerimiz yüzde 4 artarak 720 milyon avro, FAVÖK ise yüzde 9 artarak 327 milyon avro olarak gerçekleşti. Katı bir maliyet disiplini politikası ve güçlü faaliyet kaldıracı sonucunda FAVÖK marjımız yüzde 45.4’e çıkarak şu ana kadar elde ettiğimiz en yüksek 9 aylık FAVÖK marjını elde ettik. 174 milyon avroya ulaşan net karla şimdiden, geçtiğimiz yılsonu elde ettiğimiz karlılığın üstüne çıktık. 3. çeyrekte gümrüksüz satış segmentindeki toparlanma tamamlandı ve geçen yılın üç aylık gelirlerinin üstüne çıktık. Havaş’ta uygulamaya koyduğumuz verimlilik programı sonucunda yakaladığımız yüksek karlılık bu çeyrekte de devam etti. BTA, Cakes&Bakes ve lojistik şirketleri ile büyüme ivmesini daha da artırdı. Bu olumlu gelişmelere karşılık, İzmir’de açtığımız yeni iç hatlar terminalinin işletme gelirleri ve Ankara’da uygulamaya koyulan muhasebe politikası değişiklikleri bu şirketlerin marjlarını baskıladı.”

KURUMSAL KÜLTÜRE VURGU

TAV’daki kurumsal yönetim kültürüne de vurgu yapan Şener “Ülkemizde kurumsal yönetim alanında örnek teşkil eden şirketlerden biri olma hedefi bizim için çok önemli. Faaliyetlerimizi iyi bir kurumsal yurttaş olarak çevremize ve toplumumuza bütün etkilerini etraflıca gözeterek gerçekleştiriyoruz. TAV olarak, gerekli kriterleri karşılayıp Borsa İstanbul’un yeni oluşturduğu Sürdürülebilirlik Endeksi’ne dahil edilen 15 şirket arasında bulunuyoruz. Endeks, Türkiye’de uzun vadeli ve toplumsal faydayı gözeten yatırımları teşvik edecek önemli bir girişim olacak. CDP Türkiye’nin iklim değişikliği raporunda da performansı en yüksek 10 şirket arasında gösterildik. 14 yılda örnek bir dünya devi yaratan tüm çalışanlarımıza ve bize güvenen tüm iş ortaklarımız ile paydaşlarımıza en içten teşekkürlerimi sunarım. ”dedi.

ÖZET FİNANSAL VE OPERASYONEL BİLGİLER

(milyon avro) 

9A13

9A14

% değişim 

Konsolide ciro*

693

720

4%

FAVÖK*

300

327

9%

FAVÖK marjı (%)

43,3%

45,4%

2,1 puan

Net Kâr

114

174

52%

       

Ortalama çalışan sayısı*

14.295

13.657

5%

Yolcu sayısı (mn)

63.631

72.263

14%

- Dış hat

36.352

41.875

15%

- İç hat

27.279

30.388

11%

 

Not: Bu bültendeki bilgiler TFRS Yorum 12 için düzeltilmiş ciro ve FAVÖK baz alınarak hesaplanmıştır.

TAV Havalimanları Holding hakkında

Dünyanın önde gelen havalimanı işletmecileri arasında yer alan TAV Havalimanları, Türkiye’de İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Milas Bodrum ve Alanya Gazipaşa havalimanlarını işletiyor. TAV yurtdışında ise Gürcistan’ın Tiflis ve Batum, Tunus’un Monastır ve Enfidha-Hammamet, Makedonya’nın Üsküp ile Ohrid, Suudi Arabistan’ın Medine ve Hırvatistan’ın Zagreb Havalimanı’nda faaliyet gösteriyor. Holding, duty free, yiyecek-içecek hizmetleri, yer hizmetleri, bilişim, güvenlik ve işletme hizmetleri gibi havalimanı operasyonunun diğer alanlarında da faaliyet gösteriyor. Bu çerçevede TAV Havalimanları, Letonya’nın Riga Havalimanı’nda da duty free, yiyecek içecek ve diğer ticari alanların işletmesini gerçekleştiriyor. Şirket 2013’de iştirakleriyle birlikte yaklaşık 652 bin uçak seferine ve yaklaşık 84 milyon yolcuya hizmet sundu.

 
İNGİLTERE’DEN ANTALYA’YA UÇACAK
 
O İNİŞ KAMERADA
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İNGİLTERE’DEN ANTALYA’YA UÇACAK
Jet2.com Havayolları İngiltere’nin 5 şehrinden Antalya uçuşlarına başlıyor
BORAJET EMBRAER’LERİ DÖRTLEDİ
Borajet, büyüme stratejisi çerçevesinde filosuna SMBC Aviation Capital'den ...
THY NÜRNBERG HATTINI TANITIYOR
Türk Hava Yolları, ilk seferin 41 yıl önce yapıldığı İstanbul-Nürnberg ...
 
ORHAN BİRDAL İDDİALARI YANITLADI
İki gündür Habertürk’teki köşesinde İstanbul’un yeni havalimanına ilişkin ...
KALKARKEN BUFALOYA ÇARPTI
Hindistan'da iç hat seferini yapan uçak kalkışı sırasında Bufalo ile çarpıştı
SORUŞTURMA ALTINDAKİ THK'DAN SİGORTA İHALESİ
Bazı usulsüz işlemler yapıldığı iddiasıyla soruşturma altına olan THK sigorta ihalesine çıkıyor
 
EMIRATES ‘DALYA’ DEDİ
Emirates, 100’üncü Boeing 777-300ER uçağını teslim aldı
THY ZORUNLU İNİŞ YAPTI
THY uçağı zorunlu iniş yaptı
3’ÜNCÜ HAVALİMANINDAN YENİ DETAYLAR
Habertürk yazarı Fatih Altaylı, bugünkü yazısında da 3’üncü havalimanı ...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
BİLGEN ASALATEN ATANDI
İNGİLİZ ORDUSUNA AIRBUS
RUSYA'DA ASKERİ UÇAK DÜŞTÜ
HURDA UÇAK YANDI
KENYA'DA HELİKOPTER DÜŞTÜ
TAV'A 'SKYTRAX' ÖDÜLLERİ
KIRIK BACAĞIYLA UÇTU
MİT-EMNİYET OPERASYONU
'787 DREAMLINER' UYARISI
İGA'NIN YENİ KONUĞU
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cumartesi Pazar Pazartesi
10 / 15 °C 10 / 18 °C 14 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •TUSAŞ
  •salgın
  •Antalya
  •Katar Havayolları
  •karantina