iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
14 Eylül 2017 Perşembe - 11:11

TAV TEKNOLOJİ’YE ABD’DEN ÖDÜL

TAV Teknoloji’nin Abu Dhabi Midfield Terminali Bilişim Altyapı Projesi “Mimari Mükemmellik” ödülünü aldı

TAV TEKNOLOJİ’YE ABD’DEN ÖDÜL
Losev-1

Projeyi yöneten TAV Havalimanları Holding’in CIO’su ve TAV Teknoloji Genel Müdürü Binnur Güleryüz Onaran ise “En iyi Global Business CIO” ödülüne layık görüldü. Ödüller 11-12 Eylül tarihlerinde Washington D.C.’de düzenlenen “Architecture World Summit 2017”de verildi.

Havalimanı bilişim çözümlerinde uzmanlaşarak dünyanın önde gelen markaları arasına giren TAV Teknoloji, Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dhabi’de yapımı süren ve 2019 yılında hizmete girmesi planlanan Midfield Terminali Bilişim Altyapı Projesi,  kurumsal ve bilişim teknolojileri mimari hizmetlerinin öncü ve lider kurumu iCMG tarafından iki ödüle birden layık görüldü.

Dünyanın lider Kurumsal & BT Mimarlık organizasyonlarından iCMG, ödülleri, 11-12 Eylül 2017 tarihlerinde Amerika’nın başkenti Washington D.C.’de gerçekleşen “Architecture World Summit 2017” kapsamında verdi.  Zirvede TAV Teknoloji, Abu Dhabi Havaliamanı Midfield Terminal Binasının tüm bilişim ve iletişim altyapısına uyguladığı merkezileştirmiş yüksek verimlilikli operasyon modeli ile "Bilgi Teknolojileri Hizmet Yönetimi" kategorisinde “Mimari Mükemmellik” ödülünü aldı.

Proje, tüm bilişim ve iletişim altyapısının uçtan uca tasarımı, kurulumu, işletimi ve teknik destek hizmetleri için operasyonel sistemlerin ve altyapıların tasarlanarak hayata geçirilmesini kapsıyor.

TAV Teknoloji Genel Müdürü ve TAV Havalimanları Holding CIO’su Binnur Güleryüz Onaran ise Kurumsal & BT Mimarlık (Enterprise & IT Architecture) konularında elde ettiği başarılar, liderlik özellikleri, geliştirttiği çözümlerin iş süreçlerine olan katkıları nedeniyle En iyi Global Business CIO ödülünü kazandı.

Zirve dolayısıyla düzenlenen paneller iş dünyası profesyonellerini bir araya getirdi. Etkinlik kapsamında Genel Müdür Yardımcısı Hakan Öztürk’ün Abu Dhabi Midfield Terminali Bilişim Altyapısı projesi ve TAV Teknoloji’nin entegre ve merkezileştirilmiş yüksek verimlilikli operasyon modeli hakkında yaptığı sunumu büyük ilgi topladı.

ONARAN:ÖDÜL TÜRKİYE’NİN BİLİŞİM ALANINDA NE KADAR YOL KATETTİĞİNİN GÖSTERGESİ

“En iyi Global Business CIO” seçilen TAV Teknoloji Genel Müdürü Binnur Güleryüz Onaran, “Dünya çapında önemli bir otorite olarak kabul gören böyle bir kuruluştan, dünya standartlarında gerçekleştirdiğimiz Abu Dhabi Havalimanı Midfield Terminal Binası bilişim altyapı projesi ile ödül almak bizim için çok gurur verici. Merkezileştirilmiş yüksek verimlilikli operasyon modelimiz ve geliştirdiğimiz ürün ve hizmetlerin dünyanın farklı havalimanlarında kullanılıyor olması, Türkiye’nin bilişim alanındaki başarısını ve ne kadar yol kat ettiğini bir kez daha gözler önüne seriyor. Bu vesile ile öncelikle Abu Dhabi proje ekibimizi ve bu projede emeği geçen tüm TAV Teknoloji ailesini kutlarım” şeklinde yorum yaptı.

Projenin sorumlusu TAV Teknoloji, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar Bölgesi Genel Müdürü Saltuk Akşahin de,“Havalimanı inşaatı ve işletmesinde dünyanın en önemli projelerinden biri olarak gösterilen Abu Dhabi Midfield Terminali projesinde, tek Türk bilişim firması olarak ihaleye davet edildiğimiz 2015 yılında sekiz uluslararası bilişim şirketini geride bırakarak ipi göğüslememiz başarımızın ilk adımıydı. Bu proje, bir Türk bilişim şirketinin yurtdışında aldığı en yüksek bütçeli ihalelerden biri. Bu sebeple bölgede yapılmakta olan en büyük havalimanlarından biri olan Abu Dhabi Midfield Terminal projesinde yer alıyor olmanın farklı bir tecrübe ve gurur kaynağı olduğunu düşünüyorum” dedi.

Proje hakkında

Tamamlandığında dünyanın en büyük terminal binalarından biri olacak olan Abu Dhabi Midfield Terminal binası 21 futbol sahası (700.000 m2) büyüklüğünde olacak ve aynı anda 8 Airbus A380 uçağa da hizmet verebilecek, 65 yolcu kapısına, 156 check-in bankosuna ve 8.000’den fazla CCTV kameraya sahip olacak. Fiziksel büyüklüğü,  bilişim sistemleri çeşitliliği ve havalimanı operasyonunun karmaşıklığının yanı sıra yüksek teknik ve koordinasyon becerisi gerektiren kompleks proje yapısı dolayısıyla Abu Dhabi Midfield Terminal Projesi benzerleri arasında hem teknik hem finansal hem de yönetimsel açıdan ayrışıyor.  Abu Dhabi Midfield Terminali Bilişim ve İletişim altyapısı projesi kapsamında 1 veri merkezi, 2 ana sistem ve iletişim odası, 171 ikincil iletişim odası, 6 şase üzerinde 38 blade sunucu, 155 sanal sunucu, 40.000 kullanıcılı IP telefon sistemi, aynı anda 64.000 kullanıcıya hizmet verecek kablosuz ağ ve tüm bu yapının üzerinde çalışacağı ağ altyapısı sistemlerinin tasarımını, kurulumunu, test ve devreye alınmasını TAV Teknoloji mühendisleri gerçekleştirecek.

TAV Teknoloji, bilişim ve iletişim altyapı işlerine ilave olarak, fiziksel güvenlik, kapalı devre kamera sistemi (CCTV), fiziksel erişim kontrolü ve bunların bilişim ve iletişim altyapıları için yetişmiş ve teknik becerileri yüksek mühendislik ekipleriyle; tasarım, kurulum, test ve devreye alma konularında profesyonel danışmanlık hizmeti de sağlamaktadır.

iCMG Hakkında

iCMG, dünya çapında öncü ve lider bir tam hizmet Kurumsal ve BT Mimarlık Firmasıdır. iCMG Avustralya, Amerika, Avrupa, Asya, Ortadoğu ve Afrika olmak üzere 6 kıtadaki 42 ülkede geniş bir müşteri yelpazesine mimari hizmetler sunuyor. Müşterilerine sunduğu eksiksiz Kurumsal & BT Mimarisi; danışmanlık, eğitim ve sertifikasyon ve araştırma gibi hizmetleri içeriyor.

TAV Teknoloji hakkındaTAV Havalimanları Holding’in önemli iştiraklerinden olan TAV Teknoloji, havacılık sektöründe yazılım ve donanım anlamında önemli bir marka olarak yerel ve küresel havalimanı hizmetleri ile çözümlerini üretiyor, geliştiriyor ve uyguluyor. Havalimanlarında kullanılan farklı sistemleri entegre etmek, yeni nesil teknolojiler kullanarak destek vermek, sunduğu uçtan uca çözümler ve anahtar teslimi projeler ile yolcu ve havalimanı dostu ürünlerini sektöre sunmak da dahil olmak üzere TAV Teknoloji, üç kıtada, 32 havalimanına ve 21 farklı şirkete hizmet veriyor. 

 
SUNEXPRESS 737 800 MAX'DE KARAR KILDI
 
MOSKOVA’DAN UÇUŞLARI BAŞLIYOR
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY OFİSİNE BÖYLE SALDIRDILAR
Ruvikonas isimli anarşist grup THY’nin Atina ofisine böyle saldırdı
THY OFİSİNE ÇİRKİN SALDIRI
Yunanistan’ın başkenti Atina'da THY ofisi bir grubun saldırısına uğradı. ...
RYANAİR 110 UÇUŞUNU NEDEN İPTAL ETTİ
Ryanair, Fransa’daki kontrolör grevi nedeniyle 110 uçuşunu iptal etmek zorunda kaldı
 
KOPENHAG HAVALİMANI'NDA ALARM
Kopenhag Havalimanında şüpheli paket alarmı yaşanıyor. Polis, büyük boyuttaki bir valizi inceliyor
IRMA ADASINI YERLE BİR ETTİ
Irma kasırgası ünlü milyarder Richard Branson'ın 180 bin dolara satın ...
EMİRATES’TEN 100’NCÜ A380’E ÖZEL KAMPANYA
Emirates100. çift katlı ve geniş gövdeli uçağının filosuna katılışını ...
 
ÇOK SAYIDA PİLOT AYNI ANDA HASTALANDI
Airberlin'e şok... Aynı anda çok sayıda pilot hastalandı
UÇAKTA KLİMA ÇALIŞMAYINCA
Suudi Arabistan Havayolları Saudia’nın Medine-Karaçi seferini yapan uçağında ...
MİAMİ HAVALİMANI OTEL OLDU
ABD’nin doğu kıyılarını ve özellikle Florida’yı vuran Irma Kasırgası nedeniyle ...
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
14 / 19 °C 12 / 18 °C 15 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Airbus
  •Airbus
  •thy
  •kabin memuru
  •almanya