iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
18 Ekim 2019 Cuma - 09:54

TAV VE ADP'DEN GİRİŞİMCİYE DESTEK

Paris ve İzmir havalimanlarını yaratıcı girişimlere açan TAV Havalimanları ve Groupe ADP, ulaştırma alanında çalışan girişimlere kolaylaştırıcılık desteği verecek. Programa Türkiye’den ve Fransa’dan toplam dört girişim seçilecek

TAV VE ADP DEN GİRİŞİMCİYE DESTEK
Losev-1

Dünyanın en geniş havalimanı işletmeciliği platformunu oluşturan TAV Havalimanları ve Groupe ADP, Paris Charles de Gaulle ve İzmir Adnan Menderes havalimanlarını yaratıcı girişimlere açtı.

TAV, İzmir’de bugün düzenlenen etkinlikte, ulaştırma ve seyahat sektöründe inovatif çözümler üzerine çalışan girişimlere yönelik bir destek programı başlatacağını açıkladı.

Türkiye ve Fransa’dan ikişer girişim altı ay boyunca TAV ve Groupe ADP’nin deneyiminden faydalanacak, ürünlerini havalimanlarında deneme imkanı bulacak ve yatırımcılarla buluşacak.

Geleceğin yolcu deneyimi

Groupe ADP ve TAV Havalimanları, tüm dünyada 25 havalimanında yılda 281 milyon yolcuya hizmet sunuyor.

TAV Havalimanları Yönetim Kurulu Başkanı ve Groupe ADP İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Edward Arkwright “Gücümüzü havalimanlarımızın yer aldığı ülkelerin inovasyon ekosistemleri ve dinamizmine dayalı bir grup olmaktan alıyoruz. Bugün Türkiye ve Fransa arasında, yarın işlettiğimiz diğer havalimanlarını da birleştirerek inovasyon gücümüzü artıracağız. Bu havalimanları ve girişimciler için kazan-kazan ilişkisi. Havalimanları ihtiyaçlarını ortaya koyarak girişimlerle birlikte dönüşümü ve inovasyonu gerçekleştiriyorlar. Başlattığımız programa katılan girişimciler deneyimli uzmanlar ve mentörlerden oluşan bir ağa erişim sağlayacak, pazara giriş konusunda zaman kazanacak ve uluslararası alana daha hızlı açılacaklar” dedi.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener “TAV olarak her zaman finansal başarıyla sosyal faydayı birlikte yaratmayı amaçladık. Groupe ADP ile oluşturduğumuz bu programla, Türkiye’den yaratıcı girişimlerin uluslararası alana açılması için önemli bir destek sunacağız. Aynı zamanda, geleceğin seyahat deneyimini oluşturacak çözümleri ortaya çıkararak havalimanlarımızda uygulama fırsatını yakalayacağız. TAV, havalimanları işletmeciliğinin her adımında hizmet sunan entegre bir iş modeline sahip. Bu iş modeli sayesinde yolcularımızın ihtiyaç ve beklentilerini her adımda takip edebiliyor ve inovatif çözümler üretebiliyoruz. TAV Teknoloji şirketimizdeki bilgisayar mühendislerimizin ürettiği 43 ürün ile yolcu deneyimini kolaylaştırıyoruz. Şimdi sahip olduğumuz bütün bu birikimi, veriyi ve havalimanlarımızı, yaratıcı fikirlere sahip genç girişimlere açıyoruz” dedi.

Girişimlere destek programı başlıyor

Girişim hızlandırma programı, bu yıl aralık ayında seçilecek Türkiye’den iki ve Fransa’dan iki girişimle başlayacak. Aralık 2019’da başvurular başlayacak ve Mart 2020’de seçilen girişimler açıklanacak.

Bu girişimler altı ay boyunca ADP Innovation Hub ve TAV İnovasyon Merkezi’nde çalışma imkanı bulacak; TAV ve ADP tarafından işletilen havalimanlarında geliştirdikleri ürünleri deneyebilecekler. 

TAV ve ADP’nin ilişkide olduğu iş ortakları ve uzmanlardan oluşan ağa erişim sağlayarak büyüme stratejilerine destek alabilecekler. Yeterli olgunluğa ulaşan girişimlere TAV ve ADP yatırım desteği de sunacak.

Paris-İzmir girişimcilik köprüsü

Groupe ADP tarafından üç yıldır düzenlenen Airport Startup Day etkinliği bu yıl İzmir’e de taşındı.

Uluslararası bir jüri tarafından seçilen girişimler önceki gün Charles de Gaulle, bugün de Adnan Menderes havalimanında yolcular, sektör temsilcileri ve potansiyel yatırımcılarla buluştu.

İzmir’deki etkinliğe Türkiye’den 15 ve Fransa’dan iki şirket katıldı. TAV, Fransa’daki etkinliğe de Türkiye’den iki girişimi götürdü.

Etkinliğin sonunda ziyaretçilerin oyları ve jürinin değerlendirmeleriyle dört girişim ödüllendirildi.

İlk sırada yer alan Kodeco 7-10 Ocak 2020’de Las Vegas’da düzenlenecek dünyanın en büyük tüketici teknolojileri fuarı CES ziyareti kazandı.

İkinci sırada yer alan Bagaj seçecekleri bir uluslararası etkinliğe katılma hakkı elde etti. Üçüncü firma Bewell TAV’ın yeni uygulaması LoungeMe aboneliği ile seyahatlerinde tüm dünyada 400’den fazla özel yolcu salonundan faydalanabilecek.

Oylamada dördüncü olan Emse ise TAV İnovasyon Merkezi’nde geliştirme desteği alacak.

TAV Teknoloji Genel Müdürü Kerem Öztürk “TAV Teknoloji bugün 11 ülkede, 35 havalimanında kendi kaynaklarıyla geliştirdiği 43 ürünüyle alıyor. Ürün ve hizmetlerimizle yolcular için daha akıcı bir seyahat deneyimi, havalimanları için de kaynak verimliliği sağlıyoruz. Yeni oluşturduğumuz TAV İnovasyon Merkezi’nde grup olarak bu alanda sahip olduğumuz tüm yetkinliği, yolculuğun her adımında sağladığımız çözümleri deneyimleme imkanı sunuyoruz. Şimdi, bu alanda çalışan girişimlere de bu kaynakları açarak geleceğim yolcu deneyimini oluşturmak üzere yeni işbirlikleri ortaya çıkaracağız” dedi.

Groupe ADP Innovation Hub Yöneticisi Sebastien Couturier “Geleceğin havalimanları akıcı bir seyahat deneyimini, yeni mobilite çözümleri ve verimli bir altyapıyla birleştirecek. Paris’te yer alan Innovation Hub merkezimizde gerçek bir laboratuvar ortamı ve muhteşem bir oyun alanı, uzmanlık ve mentörlükle birlikte yatırım olanağı da sunuyoruz. 2017’den bu yana her yıl yaklaşık 15 yeni uygulamaya havalimanlarımızda ürünlerini test etme imkanı sunduk. Şirket olarak sekiz girişimine yatırım yaptık, dört girişimin de dışarından yatırım bulmasını sağladık. İzmir’le birlikte bu etkinliği uluslararası alana taşımış olduk” dedi.

Airport Startup Day İzmir ayağı

Fransa ve Türkiye’de yapılan etkinliğe uluslararası jüri tarafından belirlenen toplam 34 girişim katıldı. Girişimler, Paris ve İzmir’de iki günde yaklaşık 42 bin yolcuyla buluşma imkanı yakaladı. 

Yine jüri tarafından belirlenen iki şirket, RebelRoam ve Further Network ise 15 Ekim’de Paris’te düzenlenecek etkinliğe katıldı. Fransa’dan iki şirket de İzmir’e geldi.

  • ONES Bilişim Teknolojileri en üst seviyedeki güvenlik çözümlerini tek bir sistem içinde sunan biyometrik ve kart tabanlı bir çözüm altyapısı geliştirdi.
  • İzmir merkezli KODECO, temiz enerji ve akıllı teknolojilerle geleceğin ulaşım çözümlerini geliştirmek üzere çalışıyor. Güneş enerjili araç projesini tamamlayan şirketin sürücüsüz araçlar üzerine de çalışmaları bulunuyor.
  • AYVOS otomatik öğrenme, sanal ağlar ve derin öğrenmeye dayalı görüntü işleme yazılımları ve otomasyon sistemleri geliştiriyor.
  • BEAD gerçek zamanlı verilerle enerji yönetimini, pazarlama stratejileri ve operasyonlarını optimize eden yapay zeka tabanlı bir sistem sunuyor.
  • Eskişehir merkezli Bewell Technology yapay zeka, nesnelerin interneti, veri madenciliği, veri akışını izleme ve yönetme alanlarında uzmanlaşarak farklı sektörlerde iş süreçlerini optimize edecek çözümler üzerinde çalışıyor.
  • Londra, Berlin ve İstanbul'da ofisleri bulunan Rent'n Connect, gezginler için cep wi-fi cihazı ve ilave hizmetler sunan bir seyahat teknolojileri şirketi.
  • inMapper, havalimanları, alışveriş merkezleri ve ofisler için interaktif bir iç mekan harita platformu sunuyor.
  • SADELABS, kablosuz teknolojileri kullanarak müşterilerini nesnelerin interneti uygulamalarıyla işlerini geliştirme konusunda güçlendiren bir şirket.
  • Skysens 2015'te kurulan ve endüstri odaklı kablosuz nesnelerin interneti çözümleri üzerinde uzmanlaşmış bir teknoloji şirketi.
  • İzmir merkezli Delta Smart Technologies, akıllı şehirler için akıllı otopark yönetimi, akıllı olay yönetimi ve KidsBus okul servis yönetimi çözümlerini geliştirdi.
  • Çağrı sistemleri, gerçek zamanlı müşteri memnuniyeti ölçümlemesi gibi alanlarda uzmanlaşan Ankara merkezli Emse, havacılık sektörüne özel geliştirdiği çözümlerle seyahat deneyimine katkı sunuyor.
  • Faaliyet tanıma ve insan davranışı analizi konularında çalışan Xena Vision akıllı acil durum tanıma sistemiyle şirketlere geleceğin güvenlik teknolojilerini sunuyor.
  • Redhorizon tarafından geliştirilen AvioVR sanal gerçeklikle desteklenen bir uçuş fobisi tedavisi programı. Klinik psikologlar tarafından yürütülen AvioVR, uçuş anksiyetesi için hızlı ve kalıcı bir tedavi olanağı sunuyor.
  • Bagaj, cep telefonu üzerinden kullanılabilen dolap hizmeti sunuyor.
  • Canbay Systems ise yapay zeka odaklı havacılık çözümleri üzerinde çalışıyor.

 
ALASKA’DA PİSTTEN ÇIKTI
 
BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NDEN TUSAŞ'A ÖDÜL
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TAŞKENT HAVALİMANI PROJESİNE ÖDÜL
GMW Mimarlık tasarımı Taşkent Uluslararası Havalimanı, Amerika menşeli ...
THY'DEN MEHMETÇİĞE SELAM
Türk Hava Yolları, Milli Savunma Bakanlığı’nın Barış Pınarı Harekâtı için ...
PRIORITY PASS İLE ''İGA LOUNGE'' FARKI
Havalimanında geçirilen zamanı eşsiz bir deneyime dönüştürmeyi hedefleyen ...
 
GÖREVLİYE HAKARETİN BEDELİ
İstanbul Havalimanı'nda görevliye hakaretin cezası belli oldu
BVLGARI İSTANBUL HAVALİMANI'NDA
Bir Unifree Duty Free ve TAV Havalimanları Holding iştiraki olan ATÜ Duty ...
THY PİLOTLARI MİLLİ TAKIMI TEBRİK ETTİ
THY kaptan pilotları, Fransa-Türkiye maçının ardından Paris-İstanbul uçuşunda ...
 
SABİHA GÖKÇEN'E ÖDÜL
Sabiha Gökçen Havalimanı, Fortune Dergisi'nin "Yılın İşletme Destek Hizmetleri ...
TÖSHİD'DEN "BARIŞ PINARI" AÇIKLAMASI
Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD), sürmekte olan ...
TUSAŞ SEUL FUARI'NDA YER ALACAK
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ilk kez Seul Uluslararası Havacılık Fuarı ...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
RUSYA'DA ASKERİ UÇAK DÜŞTÜ
HURDA UÇAK YANDI
KENYA'DA HELİKOPTER DÜŞTÜ
TAV'A 'SKYTRAX' ÖDÜLLERİ
KIRIK BACAĞIYLA UÇTU
MİT-EMNİYET OPERASYONU
'787 DREAMLINER' UYARISI
İGA'NIN YENİ KONUĞU
'TEST' YETKİSİ ALDI
GENÇLERE 'TEKNİK GEZİ XL' FIRSATI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
12 / 14 °C 11 / 16 °C 11 / 19 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •koronavirüs
  •Airbus
  •kaza
  •Qatar Airways
  •Birleşik Arap Emirlikleri