iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
6 Kasım 2012 Salı - 21:12

TEK İSTEĞİ İŞE GERİ DÖNMEK

29 Mayıs günü işten çıkarılan 305 THY işçisi arasından ilk işe iade davasını kazanan Kabin Memuru Yusuf Uçan Airkule’ye konuştu…

TEK İSTEĞİ İŞE GERİ DÖNMEK
Losev-1

Yusuf Uçan 2000 yılının Temmuz ayından itibaren THY'de kabin memuru olarak görev yapıyordu. 12 yıllık bu sürede THY Genel Müdür Yardımcılığı’ndan aldığı birçok teşekkür belgesi var. Bu sürede hastalık nedeniyle uçuşa gelemeyip rapor aldığı gün sadece 2 veya 3 kez olmuş. Yani “teşekkürleri” raporlarından çok fazla… Ne yazık ki, bu son raporu 29 Mayıs tarihine denk gelmiş. Evinde istirahat ederken sms ile “işten çıkarıldığı” haberini almış. Evli ve 2 çocuk babası Yusuf’un birçok arkadaşı gibi 29 Mayıs’ta yaşamı alt üst olmuş. Bakmakla yükümlü olduğu babası ve annesi de var.

 

Son dönemde yaşadıklarından ötürü o kadar dolu ki, sorularımızı yanıtlamaya “Beş aydır çektiğimi bir ben bilirim” diye başlıyor. 8 yaşında kızı ve 8 aylık oğluna hissettirmeden yaşamı sürdürmeye çalışıyor. Sürekli iş arıyor. Mahkeme kararını avukatı Hasibe Nayır telefonla bildirdiğinde de çok mutlu olduğunu söylüyor. Bu süre içinde sendikadan hiçbir yardım almadığı gibi "Bizi hiç arayıp sormadılar bile" diye ekliyor. "Kuşkusuz sendika üyesiyim ancak işten atıldığımızda sendikamız sorumluluğu üstlenip, bizlerin bir suçu olmadığını açıklayabilirlerdi. Kendilerini kurtarmak için bizim işsiz kalmamıza seyirci kaldılar" diyor.

 

Mahkemenin de haklılığını onaylamasından çok mutlu olduğunu, belirlenen tazminatın bu 5 aylık sürede hiçbir birikimi de olmadığı ve eşi de çalışmadığı için doğal olarak banka borçlarına gideceğini söylüyor. Tek isteği işine geri dönmek… "Çünkü işimi seviyorum ve hep severek yaptım" diyor. "Tazminat değil, ben işe geri dönmek istiyorum" diye özellikle vurguluyor.

 

“Mahkemenin kararına saygı göstermeliler”

Yönetim Kurulu Başkanı'nın mahkeme sonucunu beklediklerini açıkladığını hatırlatarak umutlu musunuz diye soruyoruz: "Şimdi mahkemenin kararına saygı göstermeliler. Davayı tekzip etmeden bizleri daha fazla mağdur etmeden işe iademizi sağlamalarını bekliyorum" diyor.

 

Gün boyunca birçok arkadaşının kendisini ve avukatını arayarak tebrik ettiklerini bu olayın diğer arkadaşları için de moral ve umut yarattığını söylüyor.

 

Bu ilk işe iade kararının ardından 29 Mayıs günü işlerini kaybeden diğer 304 işçi için de açtıkları davaların benzer kararlarla sonuçlanacağı büyük olasılık. Bundan sonra gözler THY yönetiminin alacağı tutumda olacak. Umarız onlar da, mahkemeden işe iade kararı ile gelen işçilerin mağduriyetini giderecek.

Airkule.com/Özel

 
THY’DEN LUFTHANSA AÇIKLAMASI
 
KOTİL’DEN YABANCI PERSONEL YANITI
YORUMLAR
Toplam 36 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ex km na 14 Kasım 2012 Çarşamba 23:22

İsten cikarildim 5 ay once ama issiz (!) oldugum kanisina nerden variyorsun ey benim cahil ama mutlu kardesim? Okuman da mi yok?gokhan rumuzuyla yazan kisi de benim dedigimi soylemis zaten. bu siteden bile sadece bana ozel olmadigini anlayabilirsin ayrica benim duydugum birkac kiside bu masrafi sendikaya odetmis inanmamakta israr ediyorsan acar sendikaya sorarsin bu kadar basit sana kimsenin yalan borcu yok di mi? Bu saldirganligin amaci nedir onu hic anlayamadim kendi capinda dalga gecer gibi konustugunu dusunuyorsun ama komik bile olamamissin. Davalarimizi kazanalim seninle resim cektirir bu siteye veririz cok istersen;)

Yorumu oyla      0      1  
Ex km na 14 Kasım 2012 Çarşamba 02:06

Anliyorum isten atildik guvenecek insan bulmak zor vs ama su komplo teorilerini de biyere birakin artik. insanca benim yaptigim ve birkac kisinin daha yaptigini bildigim(dosya masrafini sendikadan temin etmek) birseyi size anlatiyorum bunun altinda bile buzagi ariyorsunuz. ben gittim sordum disardan acmak istedigimi soyledim ve makbuzumu alip sendikaya verdim dosya parami odediler bukadar. sendikadan kimse de benim ismimi cismimi sorsan bilemez guzel kardesim torpilli bi durumum yok yani.

Yorumu oyla      0      0  
Ex KM''e Fikir Belirtene 13 Kasım 2012 Salı 18:59

Amin abi, ben zaten cahilligimle basbasa ve mutluyum. Senin gibi gormus gecirmis ilim irfan sahibi (ama issiz) alimlerin yaninda soz etmek soru sormak haddim diil ama.... iste 40 yilda bir seytan durtuyo bi sor diye.. O da inan kendim icin diil, belki soramayan baska benim gibi cahiller vardir diye... Belki bizde sizin pozitif enerjonizden yararlanir azda olsa birseyler ogreniriz boylece.. Sorumsorumuz su.. Asagidaki yazilardan anlasildigi gibi sizden baska disardanOzel avukati yuzde yuz sendikaya odettirmeyi basaran olmamis. Su sonsuz ilim ve irfaninizi paylassanizda bu is nasil yapiliyor buraya birkac cumlede yazsaniz.. belki faydalanan bir garip olur ve sizede bi hayir duasi eder... AYRICA Umariz bizde sizin yakisikli resminizi bu hafta icinde yukarda gorur tebrik etme imkanina nail oluruz. Basarilarinizin devami deleyigle!

Yorumu oyla      0      0  
Ex km na 12 Kasım 2012 Pazartesi 15:32

sendikadan masraf temin etmek??? yapabilen var mı?

Yorumu oyla      0      0  
Ex km na 12 Kasım 2012 Pazartesi 15:31

farklı avukatla devam edenlerin masraflarını karşılayan sendikayla 'masrafları cebinizden ödeyeceksiniz' diyen sendika aynı değil sanırım değil mi? yada aynı sendika altında farklı belkide kişiye göre belirlenen tutumlar var...

Yorumu oyla      0      0  
Ex km na 12 Kasım 2012 Pazartesi 12:04

Davasini maddiyatsizliktan dolayi sendikayla actigini soylemis ben de diyorumki dava acmak icin gerekli olan parayi sendikadan temin edebilirdi. benden baskalari da bunu yazdigina gore istisnai bir durum soz konusu degildir! kimse muneccim degil elbet herseyi bilemez lakin arastirmadan sormadan bir hukme varmak kadar da sacma birsey olamaz. herseyi biliyordun madem neden isten cikarildin diye sorabilen sahsiyet senin icin uzulemiyorum bile kendi cahilliginle bas basa kal.

Yorumu oyla      0      0  
İşçi 11 Kasım 2012 Pazar 02:23

BU GERÇEKLERE HAYIR DİYEBİLECEK VARMI? 1-Sendika, "bu benim çağrım değil, işçiler kendileri göreve hazır hissetmiyorlar!" dedi. Hiç bir zaman sorumluluğu üstlenmedi. 2- Olaydan hemen sonra sendikadaki toplantıda Avukat %10 alırım derken, Atılay efendi de "e o kadar da alsın artık!" dediğini hepimiz duyduk ve salak değiliz hatırlıyoruz. 3- 29 Mayıs Birliği kurulduktan sonra sendika %10 ları biz ödeyeceğiz dedi. BU SONRADAN ÇARK ETME DEĞİL DE NEDİR? 4- 305 kişi işten atıldı aylardır mağdur, sendikacılar ise tuzu kuru ve dışarıda "nasıl eylem yaptım" diye kabarıyor! 5-Ceren hanım ve yanındaki 3-5 kişi bu gerçekleri bilmiyor mu? Bal gibi biliyor ama diğerlerine hakaret etmeye, işe dönmek istemiyorum demeye devam ediyor. O zaman İşe dönmek istenmiyorsa grev yasağı da kalktıysa "direniş" neden yapılıyor? Ağaları parlatmak için mi?

Yorumu oyla      0      0  
şule'den ceren'e 10 Kasım 2012 Cumartesi 21:49

demişsinki saçınızdan tutup mu işe göndermedi sendika. bu lafına çok güldüm. sendika ve paralı askerleri kaç kişiye tükürdüğü saçlarından çekti içeriye girmek isteyenlerin. o sözü ben yazdım sana ama isim yazmayı unutmuşum. size fazla laf yetiştiremem çünkü işim var gücüm. sendikadan para almıyorum. o eylem senin bu eylem benim gezmiyorum annemle. ekmeğimi kazanmaya çalışıyorum.

Yorumu oyla      0      0  
305 10 Kasım 2012 Cumartesi 21:42

Ben de sendikadan değil de, dışarıdan başka bir avukatla açtım davamı. Sendika neyin parasını ödüyormuş bir açıklasanız da bilsek. Yalan söylemeyin. Bahsettiğiniz ödeme olsa olsa dava açış masrafıdır. Avukatın parasını ödemez sendika. Ya bir arayıp sormamış ne haldesin diye aylardır, avukatımızın parasını mı öderler. Kiralık direnişçi çalıştırıyorlar alan girişinde. Bence de siz bilip bilmeden fikir üretmeyin !!!

Yorumu oyla      0      0  
Ex KM'e Fikir Belirtene 10 Kasım 2012 Cumartesi 19:55

Bir insanin herhangi bir hata yada yanlislik yapmasi fikir belirtmesine engel degildir! Sizin herseyden haberiniz varda, nicin isten atildiniz?? O halde kendi PRENSIBINIZE uyup, sizde fikir belirtmeyin derim!

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DÜNYADA İLK 5 ARASINA GİRECEĞİZ
THY Teknik A.Ş. Genel Müdürü İsmail Demir’den iddialı hedef: “Sektörden ...
THK'DAN TÜRKİYE'Yİ UÇURACAK PROJE
Her Kurban Bayramı'nda deri toplama tartışmalarıyla anılan Türk Hava Kurumu, ...
'REKABET KARŞITI DEĞİLİZ'
Havaş Genel Müdürü Müjdat Yücel, Airkule’ye konuştu: İETT’nin açtığı ihaleyi ...
 
NEDEN DUBAI OLMAYALIM ?
myCARGO Murahhas Azası Yavuz Çizmeci, getirecekleri yeni uçaklarla Türkiye’nin ...
THY'DE UÇUŞ EĞİTİMİ-2
Amsterdam Kazası’nın pilot eğitimlerine etkisi ne oldu? THY pilotları ...
THY PİLOTLARININ EĞİTİMİ
Türk Hava Yolları pilotları nasıl bir eğitimden geçiyor? Pilotlar yılda ...
 
ACM ATAĞA KALKTI
1991 yılında kurulan, bilet satış ve turizm, teknik ve yakıt brokerliği ...
ADALETLİ DAVRANACAĞIZ
DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, Slot Koordinasyon Merkezi’nin DHMİ’ye ...
PİLOTLAR SENDİKASI PİLOTA KARŞI
Kıbrıs Türk Hava Yolları(KTHY) Pilotlar Sendikası UÇ-SEN, bir gazeteye ...
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
BOEING YÖNETİMİNDE DEĞİŞİM
ERCAN'DA YÜKSELEN TRAFİK
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
15 / 20 °C 12 / 18 °C 15 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •COVID 19
  •Airbus
  •yolcu
  •uçak
  •Antalya