iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
4 Eylül 2020 Cuma - 17:41

TEKNOFEST'TE ROKET YARIŞMASI

TEKNOFEST için geri sayım devam ederken, en yükseği hedefleyen gençler için ROKETSAN ve TÜBİTAK SAGE yürütücülüğünde düzenlenen Roket Yarışması Tuz Gölü’nde muhteşem atışlara sahne oluyor

TEKNOFEST TE ROKET YARIŞMASI
Losev-1

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve 2019’da ziyaretçi rekorları kıran dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST için geri sayım devam ederken, en yükseği hedefleyen gençler için ROKETSAN ve TÜBİTAK SAGE yürütücülüğünde düzenlenen Roket Yarışması Tuz Gölü’nde muhteşem atışlara sahne oluyor. Öğrencilerin uzay teknolojileri alanına ilgilerini artırarak kabiliyetlerini geliştirmek amacıyla yapılan yarışmada yine öğrencilerin aylarca üzerinde çalıştığı roketler Tuz Gölü’nden gökyüzüne fırlatıldı.

Heyecanlı anlara sahne olan atışlar nefes kesti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı & Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve Teknofest İcra Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Kacır, Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci ile Tübitak SAGE Müdürü Gürcan Okumuş entegrasyon alanında hazırlanan tüm takımları ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldılar. Entegrasyon alanının ardından atış izleme alanına geçerek roket atışlarını yerinde izlediler. Tuz Gölü’nde bugün roket atışı gerçekleştiren altı takım için geri sayım yapılarak gözünü gökyüzüne diken gençlerin heyecanına ortak oldular.

Roketlerin ateşlenmesinin ardından konuşma yapan Selçuk Bayraktar; “2020 yılında Teknofest yarışmalarına başvuran öğrencilerimizin sayısı 100 bin oldu. Bugün 5 bin öğrencimiz 21 farklı alanda yarışıyorlar. Bugün Teknofest’i düzenleyen 63 farklı kurum var. Bunlardan bir kısmı yarışma düzenleyicisi olarak karşımıza çıkıyor. Bu yarışmalar geleceğin trendi olan teknoloji alanlarında genç kardeşlerimizi hazırlamaya, meraklarını ve heyecanlarını arttırmaya yönelik düzenleniyor. Bu yıl ilgi çok daha büyük oldu” dedi.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise “Bu sene festivalimizin finalini Gaziantep’te gerçekleştiriyoruz. Aslında orada sergilerle, hava gösterileriyle dolu dolu bir festival hazırlıyorduk. Ancak içinde bulunduğumuz pandemi sebebiyle bu sene sadece yarışmalarla kısıtlı bir festival düzenliyoruz. Ama Anadolu’da bu heyecanı bundan sonraki senelerde devam ettireceğiz. Roket yarışmamızda ise gençlerimiz roketlerini 1500 metreye, 3000 metreye ateşliyorlar ve önümüzdeki günlerde yüksek irtifa dediğimiz 6000 metreye çıkarmaya çalışacaklar. İnşallah bu yarışmalarla biz gençlerimizin heyecanını diri tutmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Teknofest 2020 kapsamında 21 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarına Türkiye’de 81 ilden 20 bin 197 takım başvuru yaptı. Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmalarına katılan 100 bin genç geliştirdikleri projeler ile geleceğin teknolojilerine hazırlanıyor. 1-13 Eylül tarihleri arasında Tuz Gölü’nde yapılan roket yarışması alçak, orta ve yüksek irtifa kategorilerinde gerçekleştiriliyor. Bu yıl ilk kez düzenlenen Yüksek İrtifa Kategorisinde takımlar, 20.000 feet irtifaya atış yapıyor. Yarışma kapsamında alçak irtifa için 262, orta irtifa için 207 ve yüksek irtifaya ulaşacak roket tasarlamak için 47 takım başvurdu. Roket yarışmasına üç ayrı irtifa kategorisi için başvuruda bulunan toplam 516 takım arasından ön değerlendirme süreçlerini başarıyla geçen 82 takım yarışmaya katılmaya hak kazandı. Lise, lisans ve lisansüstü öğrencilerinin katıldığı yarışmada bugün Yıldız Teknik Üniversitesi Sitare Takımı ve Çelikyay Uzay ve Havacılık Takımı orta irtifada roket atışlarını gerçekleştirirken; Baybars Roket Takımı, ÖTÜKEN Takımı, Vefa İnsansız Sistemler Takımı ve Konya BİL-TEK takımı ise alçak irtifada roket atışlarını gerçekleştirdi.

Toplumun tamamında teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturmayı, Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST, gençlerin geleceğin teknolojileri üzerinde çalışmalarını desteklemek için 21 farklı kategoride teknoloji yarışmaları düzenliyor. Teknoloji yarışmalarına pandemiye rağmen bu yıl ise toplam 20.197 takım başvuru yaparak yeni bir rekor kırdı.

#MilliTeknolojiHamlesi sloganı ile yola çıkan ve Türkiye’nin teknoloji üreten bir topluma dönüşmesini hedefleyen TEKNOFEST, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde; Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu kurumları, medya kuruluşları ve üniversitelerinin destekleriyle 24-27 Eylül 2020 tarihlerinde Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

 
SABİHA GÖKÇEN’DE COVİD-19 DENETLEMESİ
 
EMIRATES 81 ŞEHRE UÇACAK
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SABİHA GÖKÇEN’DE COVİD-19 DENETLEMESİ
İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen koronavirüs ...
KATAR EMİRİ 2 KAMYON EŞYAYLA GELDİ
Milas-Bodrum Havalimanı'na iniş yapan Katar kraliyet ailesinin özel Jumbo ...
TURİZM SEKTÖRÜNDE COVID-19 RİSKİ
Turizm sektörü çalışanlarında ciddi Covid-19 vaka artışlarının olduğu ileri sürülüyor
 
UÇAKTAN COVID-19 HASTASI ÇIKTI
Koronavirüs hastası uçağa bindi, 12 kişi karantinaya alındı
BAYKUŞLARI SEVER MİSİNİZ
Osman Gazi Baykal yezdı...
TEMEL KOTİL YOĞUN BAKIMA ALINDI
Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil ...
 
İSTANBUL HAVALİMANI'NDA ZAFER BAYRAMI
İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın CEO'su Kadri Samsunlu 30 Ağustos ...
300 İHA GÖĞE "BÜYÜK ZAFER" YAZACAK
30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi üzerinde ...
SABİHA GÖKÇEN'DE 30 AĞUSTOS
Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
11 / 18 °C 15 / 20 °C 14 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •COVID 19
  •test
  •Delta Airlines
  •Qatar Airways
  •yolcu