iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
8 Ağustos 2011 Pazartesi - 09:27

THY AVRUPA'NIN SİMÜLATÖR MERKEZİ

Türk Hava Yolları, uçuş eğitim tesislerindeki 15 adet simülatörü ile Avrupa’nın en büyük merkezlerinden biri haline geldi. Dünyanın her yerinden pilotlar eğitim için THY’ye geliyor

THY AVRUPA NIN SİMÜLATÖR MERKEZİ
Losev-1

Yaptığı yatırımlar ve ulaştığı 175 uçaklık filosuyla tüm dünyada adından söz ettiren Türk Hava Yolları, uçuş eğitim tesislerindeki 15 adet simülatörü ile Avrupa’nın en büyük merkezlerinden biri haline geldi. Arap ülkeleri, Balkanlar, İngiltere, Hindistan, Güney Afrika ve Türki Cumhuriyetler’den pilotlar simülatör eğitimleri için THY’ye geliyor.

 

AVRUPA’NIN EN BÜYÜK MERKEZLERİNDEN BİRİ

Pilotların periyodik olarak aldıkları simülatör eğitimleri Türk Hava Yolları(THY) Uçuş Eğitim Başkanlığı tesislerinde konusunda uzman ve çok tecrübeli öğretmenler tarafından veriliyor. 175 uçaklık filoya ulaşan THY’nin simülatör sayısı da geçen yıla göre iki kat artmış durumda. Uçak kokpitleri ile bire bir aynı olan son teknoloji ürünü simülatörlerde pilotlar eğitime gelerek bilgilerini tazeliyor. THY’de şu anda 3 adet Boeing 737, 2 adet Airbus 320, 1 adet Airbus 330-340, 1 adet Boeing 777 ve 1 adet RJ simülatörü var. Full motion(tamamen hareketli) bu 8 simülatörün yanı sıra hareketsiz sınıf ortamında 4, THY Uçuş Akademisi’nde 1 ve  1 adedi de önümüzdeki ay gelecek olan kabin eğitimleri için 2 olmak üzere toplam 15 simülatör var.

 

PİLOTLARA SIKI EĞİTİM

Türk Hava Yolları Uçuş Eğitim Başkanı Menderes Çakıcı, uçak filosunun büyümesine paralel olarak simülatör sayısını da artırdıklarını belirterek, “Amacımız pilotlarımızı 6 ay yerine 3 ayda bir eğitime tabi tutmak. Şu anda bu süre 6 ay, bazı filolarda ise 4 aya inmiş durumda. Uluslar arası mevzuata göre bir pilotun uçması gereken saat yılda 3 kere toplam 12 saat. Biz yaşadığımız Amsterdam kazasından sonra bunu 16 saate, bazı filolarda 24 saate çıkardık. Pilotlarımız daha fazla antrenmana geliyor” dedi.

 

DÖVİZ GİRDİSİ SAĞLANIYOR

“Çevremizde, Avrupa’nın en büyük merkezlerinden biri haline geldik” diyen Çakıcı, “Bizim gibi büyük havayollarının ilk üç içindeki merkezlerden biri olduk. 175 uçağımız var, 15 de simülatörümüz oldu. Arap ülkelerinden, Körfez ülkelerinden, Balkanlar’dan her taraftan pilotlar geliyor. Batıda İngiltere’den, doğuda Hindistan’dan, güneyde Güney Afrika’dan, kuzeyden Türki Cumhuriyetler’den geliyorlar. Şu anda 20’den fazla müşterimiz var. Ama şu anda büyük çoğunluğunu biz kapattık çünkü, kendi pilotlarımızın eğitimleri var. Yerimiz yok, tamamen dolu. Önümüzdeki yıldan itibaren rahatlayacağız. Şu anda yüzde 90’ını biz kullanıyoruz, yüzde 10’unu yabancı havayolu şirketlerinin pilotlarına satıyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren belki yüzde 60’ını biz kullanırız, yüzde 40’ını satarız. Şirketimize döviz girdisi artacak. Yurtdışına gittiğimizde yaklaşık iki katından fazla maliyeti var bize bu eğitimlerin. Burada bir pilota 20 bin dolar harcıyorsak, yurtdışında bu 45 bin doları buluyor. Ülkenin bir döviz çıktısı oluyor. Eğitimleri kendi tesislerimizde verdiğimizde eğitim kalitesi daha fazla oluyor, çünkü pilotlar daha fazla uçma şansı buluyor” diye konuştu.

Süleyman ŞEN/Airkule.com-ÖZEL

 
YAMALI KANATLA UÇTU
 
EMIRATES KABİN MEMURU ARIYOR
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Edim Kaya 20 Ocak 2020 Pazartesi 02:31

THY 2019 Ağustos ayında açacağı tip eğitimini hala açamadı. Belirsizlik devam ediyor THY hiçbir yıl tip eğitimini kapamazken durum neden böyle, yeni açılan Havalimanın da pilot ihtiyacı varken... Arızalı uçaklar alınmış mış ta ... Pilotlara maaş artışı çok yapılmış ta... Eğitim bekleyen mağdurların durumu ne olacak... THY bu kadar çözümsüzlük içeriğinde mi vah...

Yorumu oyla      1      0  
British de Simülatör sayısı 14 Ağustos 2011 Pazar 08:19

British de toplam 12 tane var. 12 büyüktür 15 ?

Yorumu oyla      0      0  
THY 14 Ağustos 2011 Pazar 08:15

Geçen sene 550 pılot aldık. Bu pilotlara kısa sürede tip eğitimi vermek için bizim merkez dunyanın en büyüğü olsa dahi bu kadar büyük sayının hepsini burada yetiştiremezdi. Artık Avrupa da tüm simulator merkezleri yetmiyor. Amerika'daki Simulatör merkezlerinden de SIMULATOR ve öğretmen kiralayacagiz. THY nin yaptığı testlerde kalanlar genelde torpilden bahsetmeyi severler. Günün sorusu: Testten başarılı olamayanlar ne derler, torpil, tarikat ve her türlü saldırı.

Yorumu oyla      0      1  
Ön yargılı olmak 14 Ağustos 2011 Pazar 07:55

Bende lalede uçuyorum. Evet eğitim merkezimiz gittikçe büyüdüğünü her tazeleme eğitimine gittiğimde görüyorum. En son gittiğimde yeni bir ilave simülatör merkezi daha yapılmış. Uçuş Eğitimin çok hızlı büyüdüğünü görmemek imkansız. Burada içimizden gönüllü çalışan ve hepsi pırıl pırıl arkadaşlarımız var. Onlarla gurur duyuyorum. Hatta uçarken yanımıza yurt disından ve yurt içinden birisi geldiyse gecmiste hep şikayet ederdik. Şimdi bizim eğitim merkezinden tip eğitimi almışlardan çok mutluyum ve şikayetim yok. Demekki bu ekip işini iyi yapıyor. Burada çamur atanlar hem kıskançlıklarından hemde ön yargılarından atıp tutmuşlar. Havayollar arasindaki rekabet ortamında bazıları burada kin ve nefret kusmuşlar. Burada eğitim merkezimizdeki bu arkadaşlarımız bizlere, sizlere ve ülkeye hizmet ediyorlar. Uçuş Egitimin partisi ve siyaseti olmaz. Bu ön yargılı ithamları, bizim değerli pilot ve kaptan öğretmenlerimiz ve hele de yıllardir burada emek vermiş Başkanımız hak etmez.

Yorumu oyla      0      1  
T.C. vatandasi 12 Ağustos 2011 Cuma 11:28

Arkadasim sen hangi bilincinle elestirmeye kiziyorsun anlamadim ama, bence bazi koseleri kapanmis bilincinin, neyazikki.! Torpil havayollarinda egitimin citasini yukseltmekten mi bahsediyorsun sen?? bunu neye dayanarak soluyorsun anlamadim, umuyorum anlamadik.. ankaradan gelen telefonlarla ise alinan kisilerin hangi kalitesinin yukseltilmesinden bahsediyorsun..Enufak biseyde ellerindeki personeli cikartip ucus/kabin heran gelebilecek telefon ve hatir isleri icin devamli bi kontenjan ellerinde tutuyorlar malesef. biliyormydun bunu? peki promosyon dedigin egitime gonderilen personelin orda sacma sapan bi egitim aldigini, geri donduklerinde zorlandiklarini ve bircok kptin, bu egitimi gecse dahi bu ucucu personeli begenmedigini biliyormuydun? ondan sonra bidaha ektra egitimler, ucuslar, sim. egitimleri icin tekrar zaman ve bu ulkenin halkinin parasinin harcandigini biliyormuydun? bos keseden atip konusmayalim.. ellerimiz yakalarinda olacak bu nerden direktifleri aldiklari belli olmayan insanlarin

Yorumu oyla      1      0  
had bilmek 12 Ağustos 2011 Cuma 03:49

bilinçsizce eleştirdiğiniz şahıs THY uçuş eğitim başkanıdır, ve tüm emeğini THY'de eğitimin çıtasını yükseltmek için harcamaktadır. dışarıya gönderilen pilotlar, satın alınan uçaklar karşılığında promosyon olarak verilen eğitimler çerçevesinde gönderiliyor. ve de daha önce THY'nin sahip olmadığı simülatörler için gönderiliyorlardı. artık her tipin simülatörü mevcut. eleştirirken haddinizi aşmayın lütfen, tüm mesaisini bu iş için harcayan birini nasıl böyle bilinçsizce ve arsızca eleştirirsiniz anlamıyorum.

Yorumu oyla      0      0  
Tarikatınız hangisi? 11 Ağustos 2011 Perşembe 19:13

Bu beyanatı verene bir soralım: B-777, A-340, A-330 pilotlarını eğitime nereye yolluyor Thy??? Bu zatın durumdan haberi var mı, yoksa tarikat atamasından nasiplenenlerden mi??

Yorumu oyla      1      0  
lale 11 Ağustos 2011 Perşembe 11:09

Sanırım avrupanın en büyük merkezlerinden biri olduğunu söyleyen şahıs bu işten anlamıyanları kandırmak için veya kendi reklamını yapmak için konuşmuş. Bildiğim kadarı ile türk hava yolları kendi pilotlarının büyük kısmını dış ülkelere eğitime gönderiyor. Kendisi yeterli ve büyük ise bu eğitimi niye kendi vermiyor. Acaba bizim yabancıya verecek paramız mı çok yoksa standart yabancı hayranlığı mı?

Yorumu oyla      1      0  
Lalesiz lions 11 Ağustos 2011 Perşembe 09:24

Beyanatı verenin havacılıkla ilgili çok bilgisi ve görgüsü olmadığı anlaşılıyor. En ufak havayolu eğitim merkezinin yanında ucube kalan THy sim merkezi yine toplumu manipüle etmek için uydurulan çanak haberlerden birisi...

Yorumu oyla      1      0  
Kkk 10 Ağustos 2011 Çarşamba 18:37

BU IDDIADA BULUNAN THY YETKILISI LUFTHANSA, KLM, AIR FRANCE BRITISH GIBI HAVAYOLLARININ EGITIM MERKEZLERINDEN BIHABER OLMALI, EN KUCUGUNDE DAHI EN AZ 20 SIMULATOR VE INANILMAZ TESISLER MEVCUT. PEK INANDIRICILIK YOK BU BEYANATLARDA.

Yorumu oyla      1      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YAMALI KANATLA UÇTU
Kanadı delik Rus uçağına yamalı tedbir! Atatürk Havalimanı’nda TGS bagaj ...
KIBRIS SEMALARI MAYIN TARLASI GİBİ
KKTC ve Rum Kesimi birbiriyle iletişim kurmadığından, son beş yılda dört ...
GÖZDE JETLERİN ZOR GÜNLERİ
Uçak üreticileri sürekli yeni uçaklar tasarlayıp üretmek ya da mevcut ...
 
TGS'DE ACI GÜN
TGS’nin İstanbul Atatürk Havalimanı’nda görev yapan 34 yaşındaki çalışanı ...
AHL RÖTARDA DERECEYE GİRDİ
Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı'nın (Eurocontrol) yıllık verilerine ...
BİRDAL SMART'I DENETLEDİ
DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, Atatürk Havalimanı Yeni Hava Trafik Merkezi'nde ...
 
HAVA-İŞ THY'Yİ SUÇLADI
Hava-İş Sendikası ile THY arasındaki 23. dönem toplu sözleşme görüşmelerinin ...
ALMAN LBA'DAN TÜRKİYE'YE ZİYARET
Alman Sivil Havacılık Otoritesi LBA Operasyon Bölüm Başkanı Hans-Henning ...
HEATHROW'DA YOLCU ÖYKÜLERİ
Londra Heathrow Havaalanı Alain de Botton’dan sonra gazeteci-yazar Tony ...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
İGA SPOTTER ALANI AÇILDI
EMIRATES CEO'SU ÖZÜR DİLEDİ
'23 NİSAN' KAMPANYASI
BİLGEN ASALATEN ATANDI
İNGİLİZ ORDUSUNA AIRBUS
RUSYA'DA ASKERİ UÇAK DÜŞTÜ
HURDA UÇAK YANDI
KENYA'DA HELİKOPTER DÜŞTÜ
TAV'A 'SKYTRAX' ÖDÜLLERİ
KIRIK BACAĞIYLA UÇTU
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cumartesi Pazar Pazartesi
10 / 15 °C 10 / 18 °C 14 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •koronavirüs
  •Airbus
  •Birleşik Arap Emirlikleri
  •salgın
  •uydu