iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
7 Eylül 2009 Pazartesi - 07:11

THY ÇAĞRI MERKEZİ VE HOŞNUTSUZLUK

Akşam Gazetesi yazarı Yurtsan Atakan, ödül millerini kullanmak için THY Çağrı Merkezi’ni aradığında yaşadığı problemleri yazdı. Sistem, nasıl müşteri çıldırtma merkezine dönüştü?

THY ÇAĞRI MERKEZİ VE HOŞNUTSUZLUK
Losev-1

Hızla benimsediğimiz ve yaygın bir biçimde kullandığımız Çağrı Merkezleri teknolojisini doğru kullanıp kullanmadığımızı tartıştık.

İki hafta önce Bodrum'a gidecektim. Zamanında kullanmadığım için hep yaktığım THY ödül millerini kullanmaya karar verdim. İnternet sitelerine girip, daha fazla mile mal olan yer garantili ödül bilet almaya çalıştım. THY bu uygulamasında, iki katı mil harcama koşuluyla uçakta yer olduğu sürece bilet vermeyi taahhüt ediyor. Gelin görün ki parayla satın almaya kalktığınızda uçakta yer olduğunu gösteren THY İnternet sitesi, bu yerleri mille almaya kalktığınızda yer yok diyor.

İşimi internet teknolojisini kullanarak halledemeyince, Çağrı Merkezi teknolojisiyle halledeyim dedim. Yok oraya tuşla, yok buraya tuşla aşamalarını başarıyla geçip, telefon faturamı bir hayli kabarttıktan sonra müşteri temsilcisine ulaşmayı başardım.

O da uçakta yer yok demez mi? Nasıl olur satın almaya çalışınca uçak bomboş görünüyor, diye itiraz edince teslim oldu, yok denilen koltuklar bulundu.

Uzun işlemler sonrasında, ödememi alıp biletimi kesebilmek için sesli otomatik yanıt sistemine bağladı. Sesli otomatik yanıt sistemi bir türlü düzgün çalışmadı. Pin pon topu gibi bir sisteme bir temsilciye bağlanıp durdum. Yaklaşık 45 dakika böyle geçtikten sonra, sistem bozuk tekrar arayın deyip işin içinden çıktılar. İki saat sonra tekrar aradığımda, sistem yine çalışmıyordu. Tekrar arayın dediler. İşlemimi o gün tamamlayamazsam rezervasyonumun da yanacağını, tüm işlemleri tekrarlamam gerekeceğini eklemeyi de ihmal etmediler.

Madem sistem çalışmıyor, bunun manüel bir yedek sistemi olmalı. Teknoloji bu. Ne kadar ileri olsa da kusursuz çalışmıyor. Bazen iflas ediyor. Bu gibi durumları önceden görüp, önlemini almak gerekiyor. Sistemin çöktüğü zamanlarda devreye sokulmak üzere manüel çalışan bir yedek işleyiş tasarlamak çok mu zor? Değil, ama düşünen yok. Teknolojiye yatırım yapmışlar, yeter daha ne istiyorsunuz? İlla çalışacak o sistem ama çalışmıyor işte… O zaman da müşteri memnuniyeti için kurduğun sistemler müşteri çıldırtma merkezlerine dönüşüyor.

 

YURTSAN ATAKAN-Akşam

 
HAVACILAR DESTEK BEKLİYOR
 
ASKERİ UÇAK KAYIP
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
myr 19 Eylül 2009 Cumartesi 00:50

INTERNETTEN ALDIĞIM BİLETİ DEĞİŞTİRMEK İSTEDİM. 444 0849 U ARADIM. YALOVADAN DEĞİŞTİREBİLİRSİNİZ DEDİLER. ANTALYADA YAŞIYORUM NE YALOVASI DEDİM. VALLA BILETİ ORADAN ALMIŞSINIZ DEDİLER... MEĞER ÖĞRENDİM Kİ CALL CENTER ÖZELLEŞMİŞ .. İŞ BİLMEYEN ADAMLAR DOLMUŞ...

Yorumu oyla      0      0  
boşver 18 Eylül 2009 Cuma 17:34

Sikago bileti alana; arkadaşım haksızsın eğer yer olmasa bile yer garantili kapsamı olayı vardır ;) eğer yer yoksa nasıl sisteme bağladılar nasıl sistem bozuk dediler yer garantili mil de yüksek mil öder yolcu ama uçağa biner.. bu arada sistem windows 96ysa sistem tabi bozulup durur ben de elit yolcuyum ve kartımı iptal ettirdim çoluk çocuk kısmının işleriyle uğraşamam dedim çünkü hiç ilgi alaka yok eskiden süperdi herşey yanlış yaptı thy yazık..

Yorumu oyla      0      0  
desma 10 Eylül 2009 Perşembe 23:16

tüm işlemlerinizi yetkili satış acentalarından yaptırırsanız hiçbir problem yaşamazsınız...Lütfen seyahat acentalarını kullanınız..HER BİLET SİZİ UÇURMAZ!!!

Yorumu oyla      0      0  
"Akil veren" devam ediyor 8 Eylül 2009 Salı 19:15

THY kesip veremez iken, nasil olurda elin adami bu bileti kesip verir, anlasilamaz bir durum di mi? THY ile JFK-IST on kereden fazla uctum, bir kere olsun THY'den almadim biletimi. Siz neden denemiyorsunuz? THY her zaman oldugu gibi zorluklar cikarir, faks numarasi ister, kredi kartini begenmez, sistemimiz cokmustur der. Diger sitelerden gercekten 5 dakika icinde alabiliyorsunuz. Cok isterseniz ucus gununden 3 ay once THY'yi telefonla arayip "seat reservation" yapabilirsiniz. Veya 24 saat oncesinden online check-in yaparken koltuk degistirebilirsiniz.

Yorumu oyla      0      0  
Bana Akil Verene 8 Eylül 2009 Salı 08:03

THY biletini neden THY den almaya calisiyorum. Internetten, telefondan ustelik kendi merkezlerinden alamadigim bileti, Expedia, Travelocity nasil sistemlerinden cekip alip bana verecek???? THY kendi sisteminden yeri belirleyip bana biletimi kesemezken, bu saydiklarin nasil veriyor? Ya da kisaca ne kullaniyorsunuz bu guzel akillari bize verebilmek icin?

Yorumu oyla      0      0  
ELVAN 8 Eylül 2009 Salı 00:36

THY,çağrı merkezine milyon dolar harcamıştı ama,bu harcamnın bedelini ertesi 2 yılda aldı,"en iyi büyüme-gelişme kat eden Cağrı merkezi ödülü"nü aldı.Herşey rayına oturmuşken,bir toplu sözleşme sonrası,yok pahasına,üretilen hizmette,THY nin tırnağı olamayacak 2 şirkete peşkeş çektiler. Türkiyenin ilk profesyonel çağrı merkezleri olan Siemens ve Global Bil. şirketleri bile aynı işe,birim fiyat olarak thy nin maliyetinden fazla maliyet hesapladığı dönemde outsource ettiler bu hizmeti.Şimdi de bu şirketler işi yapabilsin diye habire harcama yapıyor,yalnış duymadınız,taşeron şirketlere PASS-İkram pası bile veriyorlar.ama bu komedi filmleri uzayacak,akıllarını başlarına aldıklarında iş işten geçmiş olmaz umarım. Milano a uçacak yolcuya Mardin bileti satmak gibi hatalar bundan böyle ne kadar süre daha telafi edilecek,yaşayıp göreceğiz.

Yorumu oyla      0      0  
Hüsnü Mubarek1 8 Eylül 2009 Salı 00:08

Çağrı merkezini kötülemek, Ulaştırma bakanınmızı mahcup etmek demektir. Aman dikkatli olun, ergenekoncu olarak içeri atılırsınız.

Yorumu oyla      0      0  
demiryolu 7 Eylül 2009 Pazartesi 19:28

AKP her şeyi güzel yapar, THY bakın ne kadar başarılı, hiç kazasız, makyajı olmayan bilançolarla, çalışanları mutluluktan kuduruyor. Herkes çok memnun, muhalefet yapanlar art niyetli münafıklardır.

Yorumu oyla      0      0  
Meraklı M. 7 Eylül 2009 Pazartesi 19:10

Her ne kadar maliye bakanı özel şirket statüsünde dese de siyasi iktidarlar ve onların zavallı ucuz hırslı üyeleri THY yi rahat bırakmadığı sürece, bu zavallılık komedisi devam edecek gibi görünüyor.

Yorumu oyla      0      0  
hoppala 7 Eylül 2009 Pazartesi 14:52

Gayet güzel çalışan son derece modern cihazzlarla donatılmış, anlı şanlı özel şirkete karşı bu eleştriler haksız rekabet konusuna girmektedir. Üstelik bakan dahil tüm AKP liler başarılı şirkete tam destek vermişken sizleri anlayamıyorum. Art niyet olduğu çok açık, çekememezlik var.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HAVACILAR DESTEK BEKLİYOR
Corendon Havayolları Genel Müdürü Yıldıray Karaer, turizmin canlandırılmasında ...
SKYLIFE SANSÜR MÜ UYGULADI
Akşam Gazetesi yazarı Yiğit Karaahmet, yazar Buket Uzuner’in, yazısına ...
AIR FRANCE İŞÇİ ÇIKARACAK
Air France pazarlıkla 1500 kişiyi işten çıkartacak…
 
ABD'DE UÇAK KAZASI
ABD’nin Oklahoma eyaletindeki kazada, küçük uçak parka düştü, 2'si çocuk 5 kişi hayatını kaybetti.
SİZCE HANGİSİ KAZANIR
Göklerin kraliçesi ile dünyanın en hızlı spor otomobili Porsche Singapur ...
ÇİZMECİ: İRAN'DA UÇAĞIM YOK
World Focus’un Başkanı Yavuz Çizmeci, İran’a dolaylı olarak uçak sattığı ...
 
TAV'A 'İYİ' NOT
TAV Havalimanları Holding A.Ş. ‘İyi’ derecede kurumsal yönetim notu aldı.
KARA KUTULAR TARİH Mİ OLUYOR?
Kara kutular tarihe mi karışacak? Artık kara kutulardaki veriler canlı ...
BİR DEVRİN SONU
Ruslar bir ‘Soğuk Savaşı’ daha kaybetti! Aeroflot, yıl sonuna kadar filonun ...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
RUSYA'DA ASKERİ UÇAK DÜŞTÜ
HURDA UÇAK YANDI
KENYA'DA HELİKOPTER DÜŞTÜ
TAV'A 'SKYTRAX' ÖDÜLLERİ
KIRIK BACAĞIYLA UÇTU
MİT-EMNİYET OPERASYONU
'787 DREAMLINER' UYARISI
İGA'NIN YENİ KONUĞU
'TEST' YETKİSİ ALDI
GENÇLERE 'TEKNİK GEZİ XL' FIRSATI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
12 / 16 °C 11 / 16 °C 11 / 19 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Rusya
  •Emirates
  •Birleşik Arap Emirlikleri
  •maske
  •savunma