iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
29 Mayıs 2018 Salı - 14:10

THY ÇALIŞANLARI BURADA YAŞAYACAK

THY ve Emlak Konut GYO, İstanbul Yeni Havalimanı’nın 12 km yakınında 10 bin konuttan oluşan yeni bir şehir kuruyor. Yapılan ankette sadece THY A. O’dan 12 bin kişi daire almak için talip oldu

THY ÇALIŞANLARI BURADA YAŞAYACAK
Losev-1

THY ÇALIŞANLARI İÇİN HAVALİMANINA YAKIN ŞEHİR

Türk Hava Yolları (THY), ilk etabı 29 Ekim’de hizmete girecek İstanbul Yeni Havalimanı’nda (İYH) görev yapacak çalışanları için yeni bir yaşam alanı kurmak üzere ilk adımı attı. THY, Emlak Konut GYO ile Yeni Havalimanı’na 12 kilometre uzaklıkta 350 hektar alanda, yaklaşık 10 bin konuttan oluşması planlanan şehrin temellerini atmak üzere anlaşma imzaladı.

THY ve Emlak Konut GYO’dan Dev Proje

Türkiye’nin bayrak taşıyıcı havayolu Türk Hava Yolları ile en büyük gayrimenkul yatırım şirketi olan Emlak Konut GYO, 29 Ekim’de açılacak İstanbul Yeni Havalimanı’na 5 dakika ulaşım mesafesindeki 350 hektar alanda, çoğu konut olmak üzere yeni bir şehrin temellerini atmak üzere anlaşma imzaladı. Türk Hava Yolları çalışanının daha etkin, verimli ve mutlu çalışmalarını sağlayacak yaşam alanlarını oluşturmak amacıyla ilk adımı atılan proje; Yavuz Sultan Selim Köprüsü, İstanbul Yeni Havalimanı ve Kanal İstanbul gibi devasa projeler ile birlikte daha da değer kazanan Arnavutköy bölgesinde kurulacak.  

İmza töreni, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı ve Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürü Murat Kurum’un katılımı ile Türk Hava Yolları Genel Müdürlük binasında gerçekleşen Proje; modern şehircilik ve yatay mimari yaklaşımını ilke edinen bir anlayışla hayata geçirilecek.

Aycı; “Bizim için yeni bir çağ başlıyor”

İmza töreninde konuşan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı şunları kaydetti: “Bizim için yeni bir çağ başlıyor. 29 Ekim 2018 tarihi itibarıyla dünyanın en büyük ve en modern havalimanlarından biri Türk Hava Yolları uçaklarının yeni evi olacak. İstanbul Yeni Havalimanı’ndan uçacak ilk uçağımız ile birlikte Türk sivil havacılığının geleceği yeniden şekillenecek. Yaklaşık 50 bin çalışanı ile Türk Hava Yolları ailesi bu değişimi heyecanla beklemektedir. Bu değişim yalnızca işimize de değil, hayatımızın her anına dokunacaktır. Çalışma arkadaşlarımız arasında yaptığımız bir ankette 12 bin 500 arkadaşımız Yeni Havalimanı’na yakın konumda yeni bir konut ve yaşam alanı ihtiyacı olduğunu belirtti. Biz de bugün burada tıpkı Yeni Havalimanı’mız gibi modern ve devasa bir yaşam alanı kurmak için ilk adımı atıyoruz. Bu alanda Türk Hava Yolları ailesi özlenen semt kültürüne yeniden kavuşacak ve ihtiyaç duydukları tüm hizmetleri yanı başında bulacak. Umuyoruz ki Türk Hava Yolları ailesi bu alanlarda huzurlu ve mutlu bir yaşam sürer.”

Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürü Murat Kurum ise “29 Ekim 2018 tarihinde açılacak İstanbul Yeni Havalimanı ile birlikte ülkemiz dünyanın yeni sivil havacılık merkezi konumuna gelecek ve İstanbul’un kuzeyinde gerçekleşecek bu değişim ile birlikte doğrudan ve dolaylı olarak 225 bin kişi bu projede istihdam edilecektir. Bu çerçeveden baktığımızda havalimanının çevresinde nitelikli bir yaşam alanı ihtiyacı doğacağı aşikardır. Bugün Türk Hava Yolları ile birlikte bu ihtiyacı karşılayacak yeni bir yaşam alanı kurmak üzere ilk adımı atıyoruz. Şirketimizin sahip olduğu yaklaşık 3,6 milyon metrekare arsamızın %50 hissesini Türk Hava Yolları’na devrederek önemli bir ortaklık gerçekleştiriyoruz. Ülkemizde planlı kent anlayışının ilk temsilcileri arasında yer alan Emlak Konut GYO A.Ş. bu projede Türk Hava Yolları ile iş birliği içerisinde olmaktan onur duymaktadır. Türk Hava Yolları ailesine projenin hayırlı olmasını diliyorum.” açıklamasında bulundu.

Arsa alanı bakımından Emlak Konut GYO’nun şimdiye kadar geliştirdiği en büyük proje

İlk etabı 29 Ekim 2018 tarihinde açılacak olan ve tamamlandığında Türkiye’yi dünyanın yeni havacılık merkezi konumuna taşıyacak İstanbul Yeni Havalimanı, kıtaların kesiştiği bir noktada, küresel sivil havacılık pazarında dengeleri değiştirmeye hazırlanıyor. Dünyada uçtuğu ülke sayısı bakımından rakipsiz havayolu şirketi olan Türk Hava Yolları için ise Yeni Havalimanı ile birlikte dünyanın en iyi havayolu olma yolunda önemli bir süreç başlıyor.

Yeni nesil mahalle gelişimini ve geleneksel semt tasarımını harmanlayan proje,; sosyal birlik duygusunu, özlenen semt kültürü yaşamını en üst seviyeye çıkartacak şekilde hayata geçirilecek. Projede; 2+1  3+1, 4+1 gibi daire tipleri Türk Hava Yolları çalışanlarının tercihine sunulacak.

Proje; her yaştan insanın faydalanabileceği  bölgesel park ve rekreatif alanları, meydan ve etkinlik alanları, dini tesis, eğitim, sağlık, spor alanları, sosyal ve kültürel tesis alanları ile yaya ve bisiklet yolları gibi gündelik yaşamın gereksinimlerini bünyesinde barındıracak. Ayrıca sürdürülebilirlik kapsamında projede yenilenebilir enerji kaynaklarından, yağmur suyu ve gri su geri kazanımı teknolojisinden yararlanılması hedefleniyor.            

Vadileri, tepeleri ve ormanlık alanları koruyan, yeşile ve doğaya saygılı proje aynı zamanda arsa alanı bakımından Emlak Konut GYO’nun şimdiye kadar geliştirdiği en büyük proje olma özelliğini taşıyor.

 
TAV’A İNGİLTERE’DEN İŞ GÜVENLİĞİ ÖDÜLÜ
 
KUR YÜKSELDİ THY BOY LİMİTİNİ İNDİRDİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YENİ HAVALİMANI İÇİN KONUT PROJESİ
İstanbul Arnavutköy’e bağlı Dursunköy’de 3.6 milyon metrekare alanda THY ...
HAVAYOLLARININ TERCİHİ OLDU
3 gram ağırlığındaki 'macunlu diş fırçası' havayolları şirketleri tarafından tercih ediliyor
THY'DEN ÖNLİSANS MEZUNLARINA MÜJDE
THY pilot olmak isteyen önlisans menuzunlarına da kapılarını açtı
 
İŞTE THY’NİN EN YENİ UÇUŞ NOKTASI
THY, Finlandiya'nın Rovaniemi şehrine tarifeli sefer başlatma kararı aldı
REKABET KURULU'NDAN ANTALYA'NIN SATIŞINA ONAY
Rekabet Kurulu, TAV’ın IC İbrahim Çeçen Yatırım Holding AŞ'nin Antalya ...
BAKAN ARSLAN BAĞLANTI YOLLARINI İNCELEDİ
İstanbul Yeni Havalimanının yüzde 90,5 tamamlandığını açıklayan Ulaştırma, ...
 
ABD’NİN F35’İNE ALTERNATİF: RUS SU-57
Türkiye'den ABD'nin F-35 ambargosuna alternatif: Rus SU-57
MİLLET BAHÇESİ TURİZMCİLERİ HEYECANLANDIRDI
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı Millet Bahçesi projesi turizmciyi ...
DHMİ'DEN 20 EURO AÇIKLAMASI
DHMİ İstanbul Yeni Havalimanı’nda dış hat yolcularından alınacak 20 ...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
İGA SPOTTER ALANI AÇILDI
EMIRATES CEO'SU ÖZÜR DİLEDİ
'23 NİSAN' KAMPANYASI
BİLGEN ASALATEN ATANDI
İNGİLİZ ORDUSUNA AIRBUS
RUSYA'DA ASKERİ UÇAK DÜŞTÜ
HURDA UÇAK YANDI
KENYA'DA HELİKOPTER DÜŞTÜ
TAV'A 'SKYTRAX' ÖDÜLLERİ
KIRIK BACAĞIYLA UÇTU
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cumartesi Pazar Pazartesi
10 / 14 °C 10 / 18 °C 14 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •COVID 19
  •Airbus
  •kaza
  •Qatar Airways
  •Birleşik Arap Emirlikleri