iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
15 Mart 2024 Cuma - 13:27

THY'DEN YOLCULARA UYARI

THY 5 ülke için yeni koşulları duyurdu. Bu ülkelere gidiş için artık yalnızca pasaport ve vize yetmeyecek, yolcu kabulünde uygulanan ek kontroller uçuşa kabul sırasında da uygulanacak

THY DEN YOLCULARA UYARI
Losev-1

Türk Hava Yolları, Venezuela, Meksika, Kolombiya, Küba ve Brezilya yolcularında aranacak koşulları açıkladı. Bagajı olmayan, transit uçuşu 24 saati geçen, otel rezervasyonu veya dönüş bileti olmayan yolcular uçuşlara kabul edilmeyecek.

Son günlerde başta Meksika olmak üzere birçok ülkeye Türk yolcuların kabul edilmediği gündeme gelmişti. Konuyla ilgili olarak THY, Venezuela, Meksika, Kolombiya, Küba, Brezilya varışlı uçuşlarda yolcu kabulü için pasaport ve vize zorunluluğunun dışında bazı ek kontrollerin uygulanmakta olduğunu açıkladı.

Belirlenen ek kontroller sonucunda yolcular için ülkeye giriş reddi verileceği için uçuşa kabul sırasında benzer kontrollerin yapılacağını duyurdu. Havayolu şirketi ülkelere giriş şartlarından herhangi birinin karşılanmaması durumunda, yolcuların ilgili uçuşa kabul noktasında problem yaşayabileceklerini de açıkladı.

VENEZUELA İÇİN NOTER ONAYLI RESMİ DAVET YAZISI

Konuyla ilgili olarak THY internet sitesinden ülke ülke giriş şartlarının yer aldığı bir bilgilendirmede bulundu. Yapılan bilgilendirmede, “Venezuela Karakas Simon Bolivar Havalimanı varışlı uçuşlar için dikkat edilmesi gereken kurallar, Yolcularımız Karakas Simon Bolivar Havalimanı’nı aktarma noktası veya Venezuela’ya giriş amacıyla kullanabilirler.

Aktarma noktasında, Karakas Simon Bolivar Havalimanı’nda ülkeye giriş yapmadan aktarma uygulaması mevcut değildir. Ülkeye giriş için gerekli genel şartlar ise, Vize( Seyahat amacına uygun), Otel rezervasyonu (Ödemesi yapılmış ve sayahat sürecini kapsayan, dönüş bileti ve noter onaylı resmi davet yazısı gerekmektedir" denildi.

MEKSİKA, BAGAJI OLMAYAN YOLCUYU KABUL ETMEYECEK

Yapılan bilgilendirmede Meksika’da ise, yabancı otoritelerce alınan karar doğrultusunda, ülkeye giriş için Meksika Elektronik onay belgesi (aynı belgenin tekrar kullanılmamak şartıyla), otel rezervasyonu ( ödemesi yapılmış ve seyahat sürecini kapsayan), dönüş bileti zorunluluğu bulunuyor.

Ayrıca, uzun süreli konaklaması olup bagajı olmayan yolcular, ilk kez yurt dışına seyahat eden yolcular, beyan ettiği seyahat amacına uygun belgeleri bulunmayan yolcuların ülkeye giriş talepleri kabul edilmeyecek.

KOLOMBİYA’YA GİRİŞ İÇİN ŞARTLAR

Türkiye üzerinden Kolombiya’ya gitmek isteyen yolcular ise ülkeye giriş şartları arasında otel rezervasyonu, gidiş ve dönüş yolculukları için aynı PNR’da yer alan dönüş bileti (Bilet tarihinin vize gerektiren ülkeler için vize gereklilik süresinin içinde olması koşuluyla) ve transit uçuş olması halinde transit süresinin 24 saatten az olması bulunuyor.

Ülkeye girişi daha önce reddedilmiş olan, uzun süreli konaklaması olup bagajı olmayan, beyan ettiği seyahat amacına uygun belgeleri bulunmayan yolcuların ise ülkeye girişlerine izin verilmeyecek.

POLİS MÜLAKATINDA UYGUN CEVAP VEREMEYEN ÜLKEYE GİREMEYECEK

Bilgilendirmede, Panama ile ilgili olarak, THY uçağıyla Panama’ya gidecek yolcular ise, son varış noktası olan Panama üzerinden aktarma yapacak yolcular için geçerli vizeye sahip olması (vize gerektiren ülkeler için), gidiş dönüş yolculuklar için dönüş bileti, otel rezervasyonu ve transit uçuşlar için aktarma süresinin 12 saati aşmaması şartlarını yerine getirmek zorunda.

Ayrıca, uzun süreli konaklaması olup bagajı olmayan, beyan ettiği seyahat amacına uygun belgeleri bulunmayan ve Panama varışında gümrük polisi mülakatında uygun cevapları veremeyen yolcular ülkeye kabul edilmeyecek denildi.

İLK KEZ YURT DIŞINA ÇIKAN KÜBA’YA KABUL EDİLMEYECEK

Yapılan bilgilendirmede, Küba’ya seyahat edecek yolcuların, gidiş-dönüş ve transit yolculuklar için dönüş bileti, otel rezervasyonu şartı bulunuyor.

Ayrıca Küba’ya gitmek isteyen yolcuların uzun süreli konaklaması olup, bagajı olmaması, beyan ettiği seyahat amacına uygun belgeleri bulunmaması, ilk kez yurt dışına çıkması ve kalış süresince yeterli olacak nakit veya geçerli kartı olmaması durumunda Küba’ya girişlerine izin verilmeyeceği belirtildi.

BREZİLYA’YA ŞARTLARA UYMAYAN YOLCULAR KABUL EDİLMEYECEK

Brezilya’ya seyahat edecek yolcular için ise gidiş-dönüş ve transit yolcular için dönüş bileti, otel rezervasyonu, transit uçuşlar aktarma süresinin 24 saati aşmaması şartı aranacak.

Ayrıca ülkeye uzun süresi konaklaması olup bagajı olmayan, beyan ettiği seyahat amacına uygun belgeleri bulunmayan, ilk kez yurt dışına seyahat eden ve kalış süresince yeterli olacak nakit veya geçerli kredi kartı olmayan yolcuların ülkeye girişlerine izin verilmeyecek. (DHA)

 
PREMIUM CLASS'TA YENİLİK
 
JAPON ROKETİ HAVADA PATLADI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PREMIUM CLASS'TA YENİLİK
Singapore Airlines, Premium Economy Class uçakiçi deneyimini geliştiriyor
OSPREY YENİDEN HAVADA
Japonya'daki ABD kuvvetleri, Kasım 2023'te düşmesi sonrası yerde tutulan ...
GÜLİZ ÖZTÜRK'E 'LİDERLİK' ÖDÜLÜ
Pegasus Hava Yolları CEO’su Güliz Öztürk, Aviation Week Network tarafından ...
 
TÜRK YILDIZLARI UÇAĞI DÜŞTÜ
Konya’da Türk Yıldızları uçağı düştü: Uçağın düştüğü bölgede iş makinesi kullanan bir kişi öldü
THY'DEN GREV İPTALLERİ
Almanya'da yapılacak güvenlik personeli grevi nedeniyle THY, bugün ve ...
ROLLS ROYCE MOTOR TERCİH ETTİ
Rolls-Royce, Vietjet Air'in 40 adet Trent 7000 motoru satın alacağını duyurdu
 
MALEZYA'DA GÖRÜCÜYE ÇIKTILAR
Çin üretimi ARJ21 ve C919, Malezya Sultan Abdülaziz Şah Havaalanında sergilendi
AIRBUS'TAN 'OpenCargoLab'
Airbus, önde gelen hava taşımacılığı endüstrisi ortaklarıyla birlikte bir OpenCargoLab kuruyor
YENİ HATLAR YENİ HEDEFLER
SunExpress, Türkiye turizmine katkısını artırıyor: 2024 yazı için 28 yeni rota
 
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
THY'DEN ÖNEMLİ ANLAŞMA
SANİ ŞENER TAV'DAN AYRILDI
İLK ÇEYREK SONUÇLARI AÇIKLANDI
101 YAŞINDAKİ KADINA BEBEK BİLETİ
TAVAN FİYAT ARTIRILDI
PİLVAK'TA YENİ YÖNETİM
AIR CANADA'YA TEPKİ
PLANÖR KAZASINDA TRAJİK ÖLÜM
İRFAN SARP VEFAT ETTİ
PİLVAK'TA SEÇİM ZAMANI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Pazartesi Salı Çarşamba
14 / 15 °C 14 / 18 °C 13 / 14 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •koronavirüs
  •seyahat
  •uydu
  •Baykar
  •Dubai