iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
21 Temmuz 2007 Cumartesi - 11:53

THY DÜŞÜŞTE

Referans Gazetesi yazarı Mensur Akgül, Türk Hava Yolları’nın kısa sürede tırmandığı zirveden düşmeye başladığını yazdı. İşte Akgül'ün yazısı...

THY DÜŞÜŞTE
Losev-1

THY ile uçmanın üç altın kuralları

Türk Hava Yolları pek çok sıralamada dünyanın en iyi havayolları arasına giriyor. Hatta bence çoğunu da geçiyor. Uçak içi ve dışındaki servis rakipleriyle karşılaştırılamayacak kadar iyi. Yemekler, özellikle de kısa mesafelerde verilen sandviçler yeni ikram şirketi ile birlikte çok daha lezzetli oldu. Sık uçan yolcuların kullandığı CIP salonu da dekorasyonunun sakilliğine karşın gittiğim hemen her ülkedekinden daha iyi.

Filosu ise mükemmel. 20-30 yıl öncesinin kabus havayolu son yıllarda yaptığı atılımlarla müthiş bir değişim geçirdi, kar eder, müşterilerini tatmin eder hale geldi. Yani zirveye çıktı. Ama galiba zirveden de düşüş başladı.

Eğitim ve sistem sorunu

Görebildiğim kadarıyla ani büyüme önce eğitim, sonra da sistem sorununu gündeme getirdi. Bir ara THY uçuşlarında güler yüzlü kabin memuru bulmak imkansız gibiydi. Şu sıralarda kabin memurları daha bir güler yüzlü ama diğer sorunlar henüz çözülemedi. Galiba en önemli sorun da rezervasyon sisteminde.

Umarım onları da aşarlar. Ama ben onlar aşana kadar kendim bazı önlemler geliştirdim. Siz de benim gibi ille de THY ile uçmak istiyorsanız, THY ’nin yazılı olmayan kurallarına göre hareket etmenizde yarar var. Etmezseniz üzülürsünüz, sinirlenirsiniz, bazen de aynı bileti iki defa alırsınız.

Biletine güvenme yolcu

Benim neredeyse her hafta yaptığım iç ve dış hat uçuşlarından öğrendiğim ilk altın kural; bilete asla güvenmemek gerektiği oldu. Çünkü THY genel kural olarak fazla bilet kestiği için sizi hiçbir gerekçe göstermeden uçağa almayabilir. Elinizde ELIT bilmem ne kartı olmasına rağmen kapıda kalabilirsiniz.

Mesela benim iki hafta önce Ankara ’ya giderken yaptığım gibi sakın uçağa ve uçacağınıza güvenip randevularınızı uçak saatine göre ayarlamayın. Yüzde 5 fazla bilet kesim kuralı ya da bunun arkasına saklanan torpilli yolcu uygulaması yüzünden havaalanına gitmeden önce mutlaka elektronik check-in yaptırın. Aksi takdirde başkası uçar siz bakarsınız. Veya uçağa kavga dövüş biner, gittiğiniz yerde sinirden ne söylediğinizi bilemezsiniz.

Elektronik check-in

Elektronik check-in’in yer kapmaktan başka bir diğer faydası da elinizdeki biletin geçerli olup olmadığını anlamanız. Dedim ya altın kural THY biletine güvenmemek. Bazen THY Yeşilköy ofisinden -altını özellikle çiziyorum, herhangi bir turizm acentasından değil- aldığınız mesela Paris-İstanbul dönüş biletiniz geçersiz çıkabilir. Para verip aldığınız ve değişiklikleri kağıtla da belgelediğiniz biletin karşılığı Orly havaalanında görünmeyebilir. Üstelik size uçakta yer olmadığı da söylenebilir.

Belki yine kavga eder, dilekçe yazar, bilet gösterir, sonunda uçağa binersiniz, ama her zaman bu kadar şanslı da olmayabilirsiniz. Özellikle de rezervasyon değişikliğinizi telefonla yaptırdıysanız çok dikkatli olmanızda, 4440849 numaralı çağrı merkezinin söylediklerine güvenmemenizde yarar var.

Çağrı merkezini ararsanız, kiminle, hangi gün ve hangi saatte konuştuğunuzu mutlaka not etmeniz gerekiyor. Not etmezseniz, ihtilaf vukuunda THY sorumluluk kabul etmiyor. Sizi önce 02124652269 numaralı telefona yönlendiriyorlar, eğer bu numaranın meşgul olmadığı anı yakalarsanız sizden derdinizi anlatan bir mail yazmanızı istiyorlar, sonra da mailinizi takip etmenizi talep ediyorlar.

Çağrı merkezi kibarlığı

İtiraf etmeliyim ki her iki çağrı merkezi de son derece kibar ve tüm zorlamalarınıza rağmen sinirlerini hiç bozmayan sabırlı insanlar çalışıyor. Ancak kibar olmaları sonucu değiştirmiyor. Sizden yazdığınız maili takip etmenizi ve hakkınıza sahip çıkmanızı talep ediyorlar. İki telefon numarası arasında yaptığınız onlarca görüşme ve telefon şirketinize ödediğiniz yüklü meblağ sonrasında bir dosya numarası elde ediyorsunuz.

Ama sakın sevinmeyin. Dosya numarası elde etmeniz işe yaramıyor. Sizden rezervasyon değişikliğini hangi gün ve saatte yaptığınızı söylemenizi istiyorlar. Tabii çetele tutma alışkanlığınız yoksa, söyleyemiyorsunuz. Onlar da size yazılı veya sözlü cevap vermiyor. Daha doğrusu verdikleri cevap kusura bakmayın saati ve günü söyleyemezseniz kayıtlarımıza bakamayız oluyor. Buna rağmen herkes son derece kibar davranıyor ve siz de kibar kibar biletinizi bir kez daha satın alıyorsunuz.

Tabii bir şansınız daha var. İsterseniz ve sık uçan biriyseniz millerinizi kullanıp da uçabilirsiniz. Fakat o da öyle kolay değil. Bodrum ’dan dönüş normal şartlarda Avrupa uçuşları için kullandığınızın iki misli. Diyelim ki Bodrum’da mahsur kalmış üç kişilik bir aile için 67 bin 500 mil. Ki bu da, mili olanlar bilir, hiç fena bir rakam sayılmaz. Söylemeye gerek bile yok, insafla da bağdaşmaz.

Bol para bol mil gerek

Kısacası THY ile uçmanın ikinci altın kuralı yanınızda bol bol para, o da yoksa bol bol mil bulunması. Her zaman gerekmeyebilir ama para ve milin mutlu bir yolculuk için yanınızda bulunmasında büyük yarar var. Bence seyahat ederken bütçenizi biraz ferah tutun. Böylece tatilinizin zehir olmasının, iş ziyaretinizin gergin geçmesinin önüne geçmiş olursunuz. Hem ayrıca milli hava yolu şirketimizi de desteklersiniz. Ne olsa yakında grev ya da güçlü bir toplu pazarlık var.

Son altın kural ise bagajınızla ilgili. Bagajınız kaybolmasın, beklemeyeyim diye düşünüyorsanız, mutlaka kabin bagajı ile uçun. Benim bagajım bunca yıldır sadece iki defa kaybolup, ikisinde de bulunmuş olsa da şu sıralarda kayıp bagaj büroları önünde gördüğüm kalabalık gözümü korkutuyor. THY’dan vazgeçemeyeceğim için en yakın zaman da büyükçe bir kabin bagajı almayı düşünüyorum.

Bir de unutmadan söyleyeyim, THY’nin tüm bunları açıklayabilecek rutin cevapları var. THY çağrı merkezleriyle konuşmanız çok rahatlatıcı oluyor. Karşılaştığınız sorunun aslında sorun olmadığını ya da sorunun sizden kaynaklandığını anlıyorsunuz. İçinizi rahatlatıyorlar, şirketinizle iftihar ediyorsunuz.

Haksız da sayılmazlar. Bu devirde uçmak kolay mı? Uçmak için telefon görüşmelerinizin çetelesini tutmanız, aldığınız bilete güvenmemeniz, iki eliniz kanda olsa elektronik check-in yaptırmanız gerekiyor. Biraz da parayı gözden çıkartmanız...

Mensur AKGÜN
REFERANS

 

 
TEKER YUVASINDA DONDU
 
ESENBOĞA'DA ŞÜPHELİ ÇANTA PANİĞİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TEKER YUVASINDA DONDU
Çin'in Şangay kentinden kalkarak ABD’nin San Fransisko kentine giden uçağın ...
BAKAN UNAKITAN’DAN GREV YORUMU
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Türk Hava Yolları'nda (THY) grev kararının ...
THY ÇALIŞANLARI GREV KARARI ASILMASINI BÖYLE KARŞILADI
Hava-İş Sendikası'nın THY Genel müdürlüğü önünde gerçekleştirdiği grev ...
 
KARLITEKİN UMUT SAÇTI
NTV Televizyonu’nda canlı yayına katılan THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan ...
KARLITEKİN YUHALANDIĞI AN'I ANLATTI
THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, NTV'de canlı yayında soruları cevaplıyor.
İŞTE CANDAN KARLITEKİN'İN YUHALANDIĞI AN
İşte THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin'in yuhalandığı an ve ...
 
GREV KARARI ASILDI
Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin, grev kararını THY Genel ...
İŞTE GREV KARARI
İşte, THY Genel Müdürlük Bİnası kapısına asılan grev kararı...
CANDAN KARLITEKİN YUHALANDI
SON DAKİKA... THY Genel Müdürlük Binası'nda grev kararı asıldığı sırada ...
 
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
TAHLİYEDE ÖNEMLİ HATA
HİTİT'E NİJERYA'DAN YENİ PARTNER
THY'DEN ÖNEMLİ ANLAŞMA
SANİ ŞENER TAV'DAN AYRILDI
İLK ÇEYREK SONUÇLARI AÇIKLANDI
101 YAŞINDAKİ KADINA BEBEK BİLETİ
TAVAN FİYAT ARTIRILDI
PİLVAK'TA YENİ YÖNETİM
AIR CANADA'YA TEPKİ
PLANÖR KAZASINDA TRAJİK ÖLÜM
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Salı Çarşamba Perşembe
13 / 19 °C 13 / 14 °C 13 / 18 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Airbus
  •kaza
  •maske
  •Temel Kotil
  •Antalya