iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
1 Temmuz 2013 Pazartesi - 12:44

THY GREV KOMİTESİ’NDEN AÇIK MEKTUP

Türk Hava Yolları’nda(THY) devam eden grev sürecinde geçtiğimiz hafta inisiyatif alarak THY yönetimi ile sürpriz bir görüşme yapan, ancak daha sonra işverenci olmakla itham edilen Grev Komitesi, kamuoyuna yönelik bir açıklama yaptı.

THY GREV KOMİTESİ’NDEN AÇIK MEKTUP
Losev-1

Grev Komitesi’nden şu açıklama yapıldı:

THY Grevcileri ve THY işçileri başta olmak üzere

tüm işçi ve sendika kamuoyuna… (30 Haziran 2013)

Grev Komitesinden Açık Mektup

Değerli arkadaşlar,

24/25 Haziran tarihlerinde THY Yönetim Kuruluyla yeniden TİS görüşmelerinin başlamasına katkı yapan Grev Komitesi üyesi işçiler olarak, aldığımız sorumluluk gereği, TBMM görüşmelerinden başlayarak, işverenle görüşmemizin seyrini ve sonuçlarını THY çalışanları ve sendikal kamuoyu ile paylaşma, bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur. İşçiler gerçeği ve doğruyu bilmelidir.

TBMM’deki Partilerle Görüşmeler

Ankara seyahatimizde, TBMM’de 18-19-20 Haziran’da, 3 partiden, aralarında 1 Genel Başkan, 2 Genel Başkan Yardımcısı, 3 Grup Başkan Vekili,  1 Grup Müdür Yardımcısı, 1 Komisyon Başkanı, 2 Komisyon Üyesi, 1 MKYK Üyesi olmak üzere 20'den fazla milletvekili ve Ulaştırma Bakan Yardımcısı ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı ile yapılan görüşmeler neticesinden alınan tek müspet sonuç, Hamdi Topçu ile randevu oldu.

Grevin 38. Gününde durum şuydu: Operasyonda nerdeyse aksama olmamış, tespitler yapılmış fakat dosya henüz teslim alınamamış, davadan alınacak sonuç belirsiz, 16 bin kişiden sadece 700 kişi grevde, Türkiye'nin yüzde 80’i THY’deki grevden habersiz, milletvekilleri bile duyunca şaşırıyorlar. Müsteşar Bey hafiften dalgayla başladığı görüşmeyi, önce azarlayarak, sonra nasihatlerle sonlandırıyor. Ana muhalefet partisi başkanı Sayın Kılıçdaroğlu;"Yapacak pek bir şey yok, malum şartlar diyor." Hukuki şartları yerine getirip uygulanan greve, ancak 38 gün sonra (20 Haziran) mahkeme hukuki diyordu.

Arzuhalimizi arz etmeye belagatimiz yetmiyor ama tüm bu görüşmelerin bizi getirdiği sonuç, grevin çokta başarılı sonuçlar vermediği, amacına uygun yürümediğiydi.

Özellikle adalet komisyonu üyesi, Sayın Turgut Dibek'in ‘bu işi muhalefet tarafından çözülemeyeceği’ tavsiyesi, iktidar partisi milletvekilleri ve ulaştırma bakan yardımcısı Yahya Baş ile görüşmelerimize yol açtı. T.H.Y.A.O. yönetim kurulu başkanı Hamdi Topçu ile bir görüşme ayarlandı.

Sendika yönetimini ilk elden bilgilendirdik

İstanbul’a döndük. Üç gün süren Ankara görüşmelerinden sonra, Cuma sabaha karşı İstanbul’a gelişimizden sadece 6 saat sonra, saat 09.00 da sendika binasında Hava-İş yönetim kurulu ile tekrar bir araya geldik. 09.30’da başlayan görüşmede, Ankara'da yapmış olduğumuz görüşmelerin tüm detayları, Hava-İş yönetim kurulunun üyeleri ile paylaşıldı. Bu detaylarda öne çıkan asıl unsur: İşçinin gücü olan emeğini üretimden çekmemiş olmasının; muhalefet kanadında greve katılımın az olduğu ve işimizin zor olduğu, iktidar kanadında ise kuralı kazananın koyacağı aksi halde kişisel hesaplaşmaların sendikal örgütlülüğün bitirilmesi ile sonuçlanabileceği algısının apaçık ortaya koydu.  

Görüşmenin neticesinde, Hamdi Topçu ile olan randevuya icabet etmenin grev sürecine ne şekilde etkisi olacağı tartışıldı. Hava-İş yönetim kurulunun kendi arasında yaptığı toplantıdan sonra görüşmenin gerçekleşmesinde bir sakınca olmadığı söylendi ve olası detaylar üzerine birkaç tavsiyede bulunuldu. Olası bir davet olursa ya da böyle bir ortam sağlanırsa, olumlu karşılanacağı teyidi alındıktan sonra toplantı sona erdi.

Sendika yönetiminin ‘masaya oturmaya hazırız’ mesajı ile görüşmeye gidildi

Saat 15.00 için alınan randevuya 14.45’te gitmemize rağmen derhal kabul edildik. Bir saat yedi dakika süren görüşmede bugün için uyuşmazlık ile sonuçlanan maddelerden bir kısmı sohbet havasında konuşuldu: 305, başından beri görüşmeleri anlaşma yönünde tıkayan en önemli sorun olarak gösterildi. Çözüm noktasında işverenin tutumu; Hukukçulardan kurulu ortak bir komisyon kurup, haksız yere atıldığına inanılan personelin (200 civarında olduğu) görüntü kayıtları ile tespit edilip, işe geri alınmasının sağlanması yönünde olduğu, fakat Hava-İş yönetimin bunu zamanında kabul etmediği söylendi.

Diğer yandan, mesai yönetmeliği; kendisine eşdeğer şirketlerin (Lufthansa, British vb.) mesai talimatnamesinin birebir uygulanması, hâlihazırda benzer şirketlerde uygulanan 24 saat istirahatlı ER uçuşlarının dönüşlerinde, ana üste 56 saat istirahat yapmak gibi kurallar konusu kabul edilebileceği bildirildi. Sağlık raporları; 20 gün üzeri ise, işe dönüş muayenesi şirket hekimi tarafından yapılamaması ve hakem hastanelere giderek uçuş hekimine muayene olduktan sonra uçuşa uygunluk raporu verilmesi ya da verilmemesi neticesinde ücretsiz izne çıkma zorunluluğu olmasını ilettiğimizde kendisinin bu durumdan haberi olmadığı ve konuyu araştırıp iyileştireceği bilgisini aldık.

Ayrıca görüşmede, şirketin iki ay öncesinden greve katılacak personeli max.1000 civarında olacağını öngörüp, grev başlamadan önce son iki ayda 1100 kabin memurunu işe aldıklarını ve bu doğrultuda, grevdeki hiç kimseye ihtiyaçlarının olmadığı belirtildi.

Tüm bunların ve bugüne kadar gelen TİS sürecinin konuşulmasından sonra biz;
sadece haklarını arayan, grev işçiler olarak, TİS’in hak kaybına yol açmadan imzalanarak işimize dönmek istediğimizi belirttik. 

İlk etapta bunun söz konusu olmayacağı ve isteyenin gelip çalışabileceği şeklinde bir cevap aldık. Grevdeki işçilerin bir kısmının dönmesi ile iş barışı ve huzur ortamının sağlanamayacağı, bu durumun devam etmesinin greve hiç katılmamış işçilerin de huzursuz olmasına yol açacağını belirttik. Bu diyalog esnasında imzalanacak TİS'in, tüm çalışanları kapsamasının sendikal örgütlülüğün devamı için önemli olduğunu vurguladığımızda, bu konunun kendileri ile değil, Hava-İş yönetimi ile konuşulması gerektiği cevabını aldık. Görüşmenin devamında ısrarımız neticesinde gündemlerinden çıkarmış oldukları TİS sürecini, tekrar başlatmayı kabul ettiler. 

Sendika yönetiminin verdiği sözler

Sendikanın, görüşmenin detaylarının kimseyle paylaşılmadan önce kendileri ile paylaşılması yönündeki istekleri üzerine, Hava-İş genel merkezde kimseye haber vermeden toplandık. 

Görüşmenin tüm detayları paylaşıldıktan sonra, Hava-İş yönetim kurulu THY  insan kaynakları müdüründen Pazartesi saat 11.00 için randevu aldı.

Sendikayla yapılan toplantıda alınan iki önemli karardan birincisi, "ne olursa olsun (en kötü şartlarda bile) sözleşmenin imzalanıp imzalanmayacağının grevdeki işçilere sorulacağı" idi.

İkincisi ise, "sendikal örgütlülüğe gelebilecek olası zararları bertaraf etmek için, TİS’ten tüm üyenin yararlanması gerektiği fikriydi".

İkinci noktada, sendika yönetiminin bugüne kadarki stratejisi gereği, TİS’ten herkesi yararlandırma fikrinin, grevci işçilere benimsetilmesi için bizzat Atilay Ayçin, "komiteden mutlak yardım" istedi ve biz komite üyeleri de bunu kabul ettik.

Sendika yönetimi sözünde durmadı, komite feshedildi

Ancak olaylar, sendika yönetimiyle grev komitesi arasında konuşulan ve anlaşmaya varılan çizgide gelişmedi. Sendika Yönetim Kurulu verdiği sözleri tutmadı.

Pazartesi günü, Atilay Ayçin’in daha görüşmeye gidilmeden, mikrofonu eline alarak, komiteyi tek taraflı feshetti. Grev Komitesi görüşmelere katılmak istediğini sendika yönetimine iletmişti. İşveren de sakınca görmemişti.

Grevci işçileri temsilen komitenin görüşmelere katılmasının engellenmesi saat 11.00’deki görüşmenin ve sonrasının akıbetini de ortaya koydu.

Salı günkü görüşmeye ne şartla, hangi koşullarda, kimlerin nasıl katıldığı grevcileri malumu.

Bilmeyenler için hatırlatalım: İşçilerin seçtiği Grev Komitesinden hiç bir grevci görüşmelere alınmadı. Sendika yönetimi kendi seçtiği kişilerle görüşmelere gitti.

İşverenin teklifi işçilere sunulmadan reddedildi

Salı günkü görüşme 15 dakika sürdü.

Görüşmenin ardından sendika Genel Sekreteri Mustafa Yağcı'nın mikrofonu alarak grevcilere fikrini sormak yerine "bu şartlarda TİS’in imzalanması mümkün değil" söyleminde bulunması, yönetim kurulunun verdiği sözlerle ters düştüğünü apaçık ortaya koydu; grevcilerden büyük tepki geldi. Tepkiler üzerine, sendika yetkilileri konuşmanın yanlış anlaşıldığını, her ne olursa olsun, grevdeki işçinin fikrinin alınacağını beyan ettiler. Neden sonra tüm grevdeki işçilerin gergin bekleyişi devam ederken, Hava-İş yönetim kurulu üyeleri açıklama yapmaksızın grev alanını terk edip gittiler. Aradan yaklaşık 2 saat geçtikten sonra Hava-İş’in resmi sitesinden, bu şartlar altında TİS’in imzalanamayacağı, bir bildiri ile duyuruldu.

Oysa sendika yönetim kurulunun verdiği söze inanacak olursak, her ne olursa olsun işverenin teklifi işçilerin görüşlerine ve onayına sunulması gerekiyordu. İşverenin teklifi de geçen dönem imzalanan sözleşme maddelerinin kabulü ve açıkladığı ücret zammını içeriyordu. Yeni bir hak elde edilmese de hak kaybını içermiyordu. Grevin geldiği noktada yapılabilecek bir sözleşmeydi ve işçilerin onayından kaçırılmış olması, sendika yönetiminin işçilere güvenmediğinin ifadesiydi.

Ana hatlarıyla anlatmaya çalıştığımız bu süreçte, Grev Komitesinin kuruluş amaç ve hedeflerinden taviz vermeksizin emek veren tüm bireyleri, her aşamada sendika yönetimi ile beraber hareket ederek iyi niyetle çalışmıştır. Bu çalışma ve gayret sendika yönetimi tarafından boşa çıkartıldı. Sürecin noktalanması aşamasında, grev komitesi kararlı konumunu sürdürmüş olsa da, Hava-İş yönetimi verdiği sözlere aldırış etmeksizin sözünde durmamış, komitenin iradesini tanımamış, en önemlisi de grevcilerin fikrini almamıştır. Farklı bir tutum sergilemiştir. Grevdeki işçilere sorulmadan, grevdeki işçilerin talepleri önemsenmeden Hava-İş yönetimince tek taraflı ve işçi aleyhine bir karar alınmıştır.

Bütün bu yaşananlar neticesinde, her aşamada tereddütsüz Hava-İş yönetimi ile hareket eden grev komitesine çok ağır ithamlara hedef oldu. Komite üyeleri ayrı ayrı hedef gösterildi, tehdit telefonları açıldı. Bunlar, 45 gün grevde kalmış ve işçiler tarafından seçilmiş komite üyeleri açısından kabul edilemez bir tutumdur.

Sonuç olarak

Greve çıkış sebebimiz TİS hakkımızı korumaktı. THY yönetiminin çalışma koşullarımızı ağırlaştırmasına karşı, haklarımızı savunmak için greve çıktık. Grev hakkımızı kullandık. Bu doğruydu. Ancak 15 Mayıs-25 Haziran arasında yaşadığımız süreç, greve az sayıda işçinin katılımı ve sendika yönetiminin izlediği politika nedeniyle inişli çıkışlı oldu. Grevcilerin bütün gayretlerine rağmen gelinebilecek en üst nokta, yani işverenin ‘bitti’ dediği TİS görüşmelerine yeniden başlanmasının sağlanmasıydı ki, bunu sağlayan Grev Komitesi oldu. Bu noktada TİS’in imzalanmasının önündeki tüm engeller kalkmıştı ve sendika yönetimi de buna onay vermişti. Ancak son dakika ne olduysa oldu ve sendika yönetim kurulu önüne gelen bu olanağı elinin tersiyle bir çırpıda silip attı.

24/25 Haziran görüşmelerinin sonuçları işçilerin onayına sunulmadan, tek yanlı olarak reddedilmesi, güven sarsıcı olmuştur. Grevin işçiler lehine sonuçlanması zora sokulmuştur.

Hak kaybına, hatta en önemlisi sendikal örgütlülüğe ve Toplu İş Sözleşmesi hakkımızın elimizden alınmasına yol açmadan bir sözleşmenin imzalanmasından yana olan işçiler olarak, işçinin onayına başvurmayan, grev komitesini, grevci işçileri dinlemeyen bir sendika yönetiminin, 45 gün boyunca tanık olmadığımız ve bizlere verilen sözlerle ilgisi bulunmayan bu tutumunu kınıyoruz.

Sözünden dönen, tutum değişikliği yapan sendika yönetim kurulu, bizim gibi yüzlerce işçinin de tutum değiştirmesine yol açmıştır. Bu inançla, inisiyatif biz çalışanlarda olmadığı sürece, işçiler olarak kaybedeceğimizi her grevci işçinin bilmesinde fayda var.

Grevin işçi lehine sonuçlanması adına attığımız adımlarımız, en olumlu noktada, sendika yönetimince kırılmıştır. İşçi haklarının, sendika ve TİS hakkının savunulmasını, etkisiz bir ‘grev’ ile yürütemeyeceğimiz çok açıkken, TİS’i geldiğimiz noktada imzalamayarak grevcilerin kayıplarını artıran, mağduriyetlerine yol açan tutumda ısrar etmenin, işçilerin hak ve çıkarlarını korumak için kurulmuş bir sendikanın tutumu olamaz. Sendika yönetiminin tutumunu değiştiremiyoruz ve TİS’in imzalanmasını sağlayamıyoruz. Bu nedenle 45 günlük grevimizi sona erdiriyor, işe geri dönüyoruz. İşçi hakları için mücadelemizi sürdüreceğiz.

Grev, işçi haklarını elde etmek için bir araçtır. Grevin savunulması, TİS için gereklidir. TİS’te belirli bir noktaya gelinmesi, grev sayesinde olmuşken, yeniden başa dönülmesi, işçilerin iradesine başvurulmaması, grevci işçiler arasında heyecan ve destek yaratmamış, grevcilerin sayısının hızla azalmasına yol açmıştır. Bunun sorumlusu biz değiliz; sendika yönetimidir.

Öte yandan, sendikal hak mücadelesi kısa vadeli değil uzun vadeli bir mücadeledir. İşveren karşısında haklarımızı almanın tek yolu bütün işçilerle birlikte yürütülecek mücadele ve grevlerle mümkün olacaktır. Yine de her şeye rağmen, hakları için grevin sürdürülmesini tercih eden yürekli işçi kardeşlerimize desteğimiz tamdır. Onlar için her zaman elimizden gelen yardımı yapmaya hazır olduğumuzu herkesin bilmesi istiyoruz.

Saygılarımızla…

Grev Komitesi

 

 

 

 
PİLOT ZEHİRLENDİ SEFER İPTAL OLDU
 
PEGASUS’UN ‘BEREN K.’SI İSTANBUL’DA
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Diren 4 Temmuz 2013 Perşembe 02:00

Bu nasıl bir mantıktır anlayamıyorum. Şimdi de 50 gündür sizlerle birlikte grevde olan arkadaşlarınızı "işverenci" "grev kırıcı" ilan ediyorlar siz de bu komplo teorilerine inanıyorsunuz. "Camide içki içtiler, türbanlı kızlarımıza saldırdılar " masallarına inananlardan farkınız yok. İşvereni de bırakmış aylardır size Gökkuşağı Hareketi'nin anti propagandasını yapıyorlar, siz de çocuklar gibi yutuyorsunuz. Birileri çıkıp kral çıplak diyor hemen onlara saldırıyorsunuz. Gelin artık 15 bin THY işçisinin gördüğü gerçeği siz de görün artık.

Yorumu oyla      2      4  
Rezillik!!! 3 Temmuz 2013 Çarşamba 00:13

Bu ne rezilliktir ki grevi kıran, işe geri dönenler haklılıklarını iddia etmekteler.... 29 Mayısı kurduran irade onları das meclise gönderdi.. Şimdiki gren komitesi gibi... 29 Mayıs nasıl 305 ten ayrıştı ise, şimdiki 15 Mayıs hareketi de grevcilerden ayrıştı. Sendikayı suçlayarak işbaşı yaptı.... Yazıktır. Günahtır. Ayıptır. Grev kırıcılığı ne zamandır haklılık içermektedir? Kavramları ters yüz etmeyi 29 Mayısı ve 15 Mayıs'ı kurduran Bahadır Altan'dan mı öğrendiniz. İşverenin sizler varken sarı sendikaya asla ihtiyacı olmaz... İtiraflar belgesel olacak nitelikte... Arkadaşlar sendika yöneticisi (Pardon Sarı sendika yöneticileri) gibi Hamdi Topçu ile pazarlık yapıp Havaİş yönetimini de zorlayacaklarını düşünmüşler. Sonrasında da yanlış hesapları Tersyüz olunca Kapağı Hamdi Topçu!nun yanında yer almakta, İşbaşı yaparak (Hamdi Topçu!nun posta atmasına rağmen)Greve birlikte çıktıkları arkadaşlarını terk etmişler. Kim bunlar? Grev Komitesi... Breh breh breh. Satış Komitesi ismi daha uygun düşecek. İşe geri dönebilmek için dostalarını arkadaşlarını, örgütlü oldukları sendikalarını ortada bırakarak son hızla İşveren safına geçenleri tarihe havale etmek en iyisi. Bahadır Altan'ın misyonuna alet olmak ne acı bişey... Sol gösterip sağ vurmak... Ne diyelim? Emniyetli uçuşlar... Yüzleriniz kızarmadan

Yorumu oyla      7      2  
2 Temmuz 2013 Salı 03:19

komite falan kalmadı! hala neyin açıklamasını yapıyosunuz, neyin peşindesiniz. önünüze bakın, geriye kalanları da rahat bırakın!

Yorumu oyla      11      2  
misafir 1 Temmuz 2013 Pazartesi 23:51

Gökkuşağı Hareketinin muhalefet anlayışını ve ilkelerini bilerek ya da bilmeyerek beğenmeyen arkadaşların gösterecekleri bir adres var mı?

Yorumu oyla      1      8  
305 1 Temmuz 2013 Pazartesi 23:09

Sendika hem isimizden olmamiza sebep hemde aciklamalara gore donebilcek 200 yakin insanin tekrar donmemesine size diyecek bsey bulamiyorum elinizd yuzunuze bulastirdiniz 1 senedir stresten kurtulamiyoruz mahkemelerimiz mechul bircogumuzun Allah sizi bildgi gbi yapsin hakkim sizede haram olsun bin kere..

Yorumu oyla      8      8  
diren gezi 1 Temmuz 2013 Pazartesi 22:42

grev komitesini yerlere vuran şahıs!kurduğunuz cümlelerle arkadaşlarınızı aşağılama konusundaki gayretkeşliğinizi bir de sizi yöneten sendikacı esnafını eleştirebilecek cesaretiniz olabilse de takdir edilseniz. bakın aşağılamak değil sadece eleştiri! normal seviyede zekaya sahip bir insanın yazabileceği şeyler değil ama yorumunuzda zikrettiğiniz sendika esnafa tekmil vererek nasıl yazdım abi demiş olduğunuz duyuluyor! ha yok ben böyle bir şey yapmam diyorsanız, o zaman sizi tanımladığınız gibi sanmıyoruz! epeyce öyle olduğunuzu üzülerek söylemeliyim. para alan emir alır! talimat alır! öyle bir hale gelir ki,söylemek istediklerini sadece grev sürecinde değil,bir ömür boyu söyleyemez duruma gelir.senin durumun ne yazık ki böyle.korkarım senin için yapılabilecek hiç bir şey yok...

Yorumu oyla      2      9  
Aptal sandiklarinizdan biri 1 Temmuz 2013 Pazartesi 19:45

İse geri donen grev komitesindeki bir arkadasin istifa ettigi ve Yeni kurulacak sendikanin yonetiminde yer alma olasiligina ne dersiniz? Super planlar. Bravo. Tebrik ediyorum komiteyi ve Gokkusagini. Harikasiniz. Grevdeki diger kisiler beyinsiz de grev komitesi mi akilli. 40 gun sonra Tis imzalanmadan kim doner soyliyim ancak o toplantida birinci agizdan bitakim garantileri alan insanlar. Grev komitesinde olmak kimseyi sendikaci yapmaz. Bizim sectigimiz komite iki gunde sendikaci kesildi basimiza haberimiz yok. Arabulucuk tamam hangi vasifla isverenle gorusuluyor duyulmus yasanmis sey diil bunca senedir. Madem gorusme arabuluculugu edildi biz sendikamiz adina randevu aldik bizi aşar demelilerdi. Burdaki hata sendikanin arkasindan is cevireceklerini dusunmemesidir. Bunu dusunmeliydi! İsverenin grevi kirmak icin bu firsati kacirmayacagini ben bile dusundum nasil sendika dusunemedi inanamiyorum. Bu komitedeki arkadaslarla bizzat Mustafa Yagcinin aciklamasindan sonra konustuk ve dedikki bu saatden sonra her dönen geri kalanlari cok buyuk tehlikeye atar. Sayi azaldikca guc azalir donulecekse karar verip hepberaber baski yapalim yada kendimiz donelim dedik. Lakin onlar organize olup yanlarina alabildikleri hatta inandirabildiklerini alip donduler. Ne tesadufdir ki saat 15:00 e kadar diye verilen surede bu anlarda gerceklesti. Saat psikolojide baski yapar bilmeyenimiz yok. Kisacasi greve cikmayanlardan binbeter birsey yaptilar. Kendilerine o odada ne teklif edildi bilmiyoruz ama bi teklif oldugu kesin! Artik ben sendika kurdurtuyorum gelin sizde katilin mi? yoksa baska seyler mi bilemiyoruz. Ben gordugume inanirim. Onlara tek sozum YAZİKLAR OLSUN!

Yorumu oyla      15      6  
K/A Engin 1 Temmuz 2013 Pazartesi 19:08

Evet grev in katılımı THY yönetiminin baskısı kanun ve demokratik hakları tanımaz tutumu sayesinde tahminden daha düşük greve katılımcı işçi sayısı ile 48.gununde devam etmektedir. imzalanana kadarda devam edecektir. Vicdan azabı çeken grevi kırıp uçuşa dönen kader arkadaslarını satan şahısların, günah çıkarmaktan öteye gecemiyecek açıklamalarıdır.

Yorumu oyla      16      4  
hakiki vatandaş 1 Temmuz 2013 Pazartesi 18:02

Bir avuç insan hak-hukuk uğruna kendini helak ederken , alemin keyfi yerinde ya! bu duruma çok üzülüyorum.

Yorumu oyla      16      1  
Komite 1 Temmuz 2013 Pazartesi 16:54

Eda hanım bu görüşmelerin hiçbir safhasında yer almadınız. Üstelik bilgilendirme için yapılan komite toplantısına da katılmadınız. Peki hariçten okuduğunuz gazelin anlamı kaldı mı şimdi.

Yorumu oyla      5      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PİLOT ZEHİRLENDİ SEFER İPTAL OLDU
Amerikan Delta Hava Yolları’nın İstanbul-New York seferini yapacak olan ...
UÇAKTA İNTERNET YAYGINLAŞIYOR
Dünyanın en büyük uçak filolarından birine sahip olan Air France-KLM, ...
DALAMAN'A İLK AZERİ TURİSTLER
AZAL Azerbaijan Airlines ilk Bakü-Dalaman seferini gerçekleştirdi.
 
MALDİVLER'E VERGİSİZ UÇUŞLAR
Türk girişimcilerin turizm alanındaki yatırımları dolayısıyla havayolu ...
BU REKOR HABERİ ANTALYA'DAN
Antalya Havalimanı’na dün 937 uçak iniş-kalkış yaptığı bildirildi.
3. HAVALİMANININ KADERİ BÜYÜMEYE BAĞLI
Betam'ın araştırma notuna göre, 3. havalimanının kaderi, Türkiye ekonomisindeki ...
 
20 YILDA İNŞA EDİLDİ 1.5 YILDA KAPANDI
İzmit'te inşaatına 20 yıl önce başlanan Cengiz Topel Havaalanı, yolcu ...
BİŞKEK ÜZERİNDEN UZAKDOĞU
Kırgızistan ile yeni bir mutabakata imza atan Türkiye, Bişkek üzerinden ...
THY’NİN ORTADOĞU GELİRİNDE ARTIŞ
Ortadoğu’da 13 ülkeye uçan THY’nin bu bölgede elde ettiği gelir, iç hatlardan ...
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
11 / 18 °C 15 / 20 °C 14 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •COVID 19
  •Katar Havayolları
  •Temel Kotil
  •New York
  •Temel Kotil