iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
1 Ekim 2019 Salı - 13:33

THY HAVACILIK AKADEMİSİ'NDEN EĞİTİM ANLAŞMASI

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB), UPS ve Türk Hava Yolları Havacılık Akademisi ile “Tehlikeli Maddeler Taşımacılığı ve Eğitimi” işbirliği protokolü imzaladı.

THY HAVACILIK AKADEMİSİ NDEN EĞİTİM ANLAŞMASI
Losev-1

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB), UPSve Türk Hava Yolları Havacılık Akademisiile “Tehlikeli Maddeler Taşımacılığı ve Eğitimi” işbirliği protokolüimzaladı.

İş birliği kapsamında İKMİB’e üye olan firmalar, tehlikeli maddeler sınıfına giren kimyevi ürünlerin gönderimleri için gerekli IATA sertifikasıeğitimini alarak numune gönderimini gerçekleştirebilecek. Bununla birlikte yapılan iş birliğinin, ETGB (Elektronik Ticaret Gümrük Beyannamesi) ile yapılan hızlıihracatın artışına ve küçük paket ihracatına ivme kazandırması bekleniyor.Ayrıca, eğitime başvuru yapan İKMİB üyesi ilk 100 firma temsilcisi eğitim ücretinde yüzde 50 indirim hakkı kazanacak.

İKMİB’in, UPS ve Türk Hava Yolları Havacılık Akademisi ileDış Ticaret Kompleksi’nde gerçekleştirdiğiprotokol imza törenine, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, UPS Türkiye Genel Müdürü Burak Kılıç,Türk Hava Yolları Eğitim Başkanı Müjdat Uludağ ve İKMİB Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Faik Bitlis katıldı.

İmza töreninde konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanıİsmail Gülle, “Bugün göz bebeğimiz Türk Hava Yolları ve dünyanın en büyük taşımacılık firmalarından UPS ile İKMİB arasında imzalanan “Tehlikeli Maddeler Taşımacılığı ve Eğitimi” protokolü ihracatçılarımıza sunacakları hizmetlerin koordinasyonu ve firmalarımızın bu alandaki bilgi ve eğitim eksikliklerinin kapatılması noktasında önemli bir boşluğu dolduracaktır. Bilhassa “tehlikeli maddeler” ihracatında gönderilen numunelerin daha hızlı ve dijital ortamda daha güvenli yapılabilmesi, ilgili sertifikaların sağlanmasında büyük bir adımdır. ABD gibi uzaklık algısı olan pazarlara erişimde, numune gönderim süreleri ve masrafları ciddi bir fırsat maliyeti yaratmaktaydı. Verilecek eğitim ile, süreçlerin hızlandırılmasında ilgili personele kazandırılacak know – how, sektörün hızlı büyümesinde ve pazara erişiminde de en önemli zorluklardan birisi olan zaman kısıtını minimuma indirmeyi amaçlıyor. İKMİB’in başvuru yapan ilk 100 firma temsilcisinin ücretlerinin yarısını karşılayacak olması da, ihracatçılarımız için son derece teşvik edici bir uygulama” dedi.

“Başvuru yapan ilk 100 firma temsilcisinin eğitim bedelinin yüzde 50’sini İKMİB karşılayacak”

İmza töreninde konuşan İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister ise, “Kimya ihracatında yer alan ve çoğu tehlikeli maddeler sınıfına giren ürünlerin numunelerinin iletilmesi kapsamında transfer işlemlerinin sürdürebilmesi için de Tehlikeli Maddeler Kuralları (DGR) sertifikası gerekiyor. İKMİB olarak, ihracatı doğrudan etkileyen, firmaların ihracatını arttırmak için önemli bir süreç olan numune gönderimi ile ilgili yaşanan bu sorunu çözmek amacıyla Tehlikeli Maddeler Kuralları (DGR) sertifikası eğitimi konusunda uzman olan Türk Hava Yolları Havacılık Akademisi ve uluslararası tehlikeli madde taşımacılığı konusunda ,ülkemizde de hizmet veren UPS ile iş birliği yapıyoruz” dedi.

İş birliği kimya ihracatına katkı sağlayacak

Kimya sektörünün stratejik önemine dikkat çeken Pelister,”GerekTicaret Bakanımızın açıkladığı İhracat Ana Planı’nda gerekse de ABD ile ticaret hedefimizde kimya sektörümüz öncelikli hedef sektörler arasında yer alıyor. Ülkemizin ihracatında ikinci sektör olmayı başaran kimya sektörümüzün yılsonunu 20 milyar dolar ihracatla tamamlamasını bekliyoruz. Bu kapsamdakimya ihracatına ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlayacağına inandığımız bu işbirliğinin başta üye firmalarımız olmak üzere tüm taraflar için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

UPS Türkiye Genel Müdürü Burak Kılıç da imza töreninde yaptığı konuşmada, “Şu an 123 ülkeye hava yolu ile tehlikeli madde ihracatı yapabilir durumdayız. Bu iş birliği protokolü ile İKMİB üyesi ihracatçılarımız tehlikeli madde konusunda eğitilecek ve UPS ile dünyanın en büyük ekonomilerine tehlikeli madde sınıfında gönderi yapabilme kapasitesine ulaşacak. Bu iş birliği ile İKMİB üyesi olan tüm UPS müşterileri ayrıca avantajlı fiyatlardan da yararlanabilecek. İhracatçımız rakip ülkelere göre bir adım önde olacak, yeni fırsatlara, yeni pazarlara çok daha hızlı erişebilecek” dedi.

Türk Hava Yolları Eğitim Başkanı Müjdat Uludağ ise, “Ülkemizin bayrak taşıyıcısı olarak Türk ihracatçısını dünyanın 300'den fazla şehrine ulaştırıyoruz. İhracatçılarımıza olan desteğimizi bugün eğitim alanında gerçekleştirdiğimiz yeni iş birliğimiz ile pekiştiriyoruz. Türk Hava Yolları Havacılık Akademisi İKMİB üyesi firmalara uluslararası standartlarda eğitim sağlayarak onlara yeni pazarlara ulaşma noktasında önemli bir katkı sağlayacak.” diye konuştu.

Türk Hava Yolları Havacılık Akademisi’nden IATA Sertifikası

Yapılan iş birliği kapsamında Türk Hava Yolları Havacılık Akademisi tarafından İKMİB’e üye firmalara, Tehlikeli Maddeler Kuralları (DGR / Kategori 1,2,3,6) Temel-Tazeleme Eğitimleri’ne ilişkin usul ve esasların eğitimi verilecek.Eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılar, IATA ve TMKT (Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü) onaylı sertifikaya sahip olacak.

 

 

 
İNGİLİZLERDEN HAVAŞ'A TEŞEKKÜR
 
MARS'TA 100'DEN FAZLA SES KAYDI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TGS PERSONELİNE TEBRİK
THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, deprem anında yolcusunu korumaya alan THY'nin ...
SINIR İHLALİ YAPAN İHA DÜŞÜRÜLDÜ
Türk Hava Sahasını 6 kez ihlal eden, İHA F-16'lar tarafından vurularak düşürüldü
UNIFREE İLETİŞİM ORTAĞINI SEÇTİ
Unifree Dutyfree’nin iletişim ortağı ‘ Build Up PR’ oldu
 
TAV'DAN "100 YÜZ 100 ÜLKE" SERGİSİ
“100Yüz100Ülke” sergisi Adnan Menderes Havalimanı’nda
ATLASGLOBAL'DA YÖNETİM DEĞİŞİKLİĞİ
Atlasglobal Grubunda yönetim değişikliği... Genel Müdür ve Uçuş İşletme Başkanı görevden alındı
THOMAS COOK YOLCULARINA DESTEK
SunExpress Thomas Cook yolcularına yardım eli uzatıyor
 
RİZE'DE TAŞ OCAĞINDA HEYELAN
Rize-Artvin Havalimanı inşaatına dolgu malzemesinin alındığı taş ocağında ...
UNIFREE YÖNETİMİNE ÜST DÜZEY ATAMA
Dünyada yeni bir iş modeli geliştirerek İstanbul Havalimanı’nda hizmet ...
TEKNOFEST REKOR KIRDI
Teknofest teknoloji festivaline katılım bu yıl rekor kırarak 1 milyon 720 bin kişi oldu
 
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
ORUÇ
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
ORUÇ
HAVALİMANI OFİSİ'NE ÖDÜL GELDİ
AJET'İN İLK UÇUŞU YAPILDI
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
13 / 18 °C 15 / 21 °C 15 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •test
  •seyahat
  •turizm
  •Temel Kotil
  •Çin