iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
5 Temmuz 2020 Pazar - 10:15

THY KANATLARINI DOĞA İÇİN AÇIYOR

Türk Hava Yolları, 2019 yılı sürdürülebilirlik raporuna göre geçen yıl hem çevreye hem de ülke ekonomisine önemli bir katkı sağladı

THY KANATLARINI DOĞA İÇİN AÇIYOR
" border="0" alt="Losev-1">

Yeryüzünden gökyüzüne tüm operasyonlarını doğaya saygı bilinciyle gerçekleştiren Türk Hava Yolları açıklanan 2019 yılı sürdürülebilirlik raporuna göre geçen yıl hem çevreye hem de ülke ekonomisine önemli bir katkı sağladı. Pandemi krizi öncesinde sürdürülebilir büyüme ve kârlılık stratejisini başarıyla uygulayan bayrak taşıyıcı havayolu 74,3 milyon yolcu taşıdığı yılda özellikle iklim değişikliğiyle mücadele ve yakıt verimliliğini artırma konularına odaklandı.

Türk Hava Yolları’nın tüm grup şirketleri ve alt markalarıyla, çevresel etkilerin azaltılmasına yönelik gerçekleştirdiği bütünleşik çalışmalar uçak bakımından hava kargo taşımacılığına, yer hizmetlerinden ikramlara kadar farklı faaliyet alanlarında başarılı sonuçlar verdi.  Yaklaşık 60 bin kişilik Türk Hava Yolları ailesinin çevre bilinci eğitimleri alarak birer parçası oldukları süreç sonunda; 2019 yılında 63 futbol sahası kadar toprak, 7 bin 935 adet ağaç ve 784 adet olimpik yüzme havuzunu dolduracak miktarda su kurtarıldı. 

M. İlker Aycı; “Doğadan ayrı kaldığımız zaman mutlu değiliz.”

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı şirketin sürdürülebilirlik performansı ile ilgili; “İçerisinde bulunduğumuz salgın sürecinde gördük ki keşfedemediğimiz, doğadan ayrı kaldığımız zaman mutlu değiliz. Dünyanın en çok ülkesini uçuş ağında bulunduran havayolu olarak gelecek nesillerin de dünyamızın doğal ve tarihi güzelliklerini yerinde keşfedebilmesini önemsiyoruz. Sahip olduğumuz bu eşsiz çevreyi korumak için iklim değişikliğiyle mücadele ediyor, yakıt verimliliğimizi artırarak karbon ayak izimizi azaltmaya yönelik pek çok inisiyatif alıyoruz. Yeni teknolojilere yatırım yapıyor, filomuzu genç ve yakıt verimliliği yüksek, çevreye duyarlı uçaklarla donatıyoruz. Gelecek yıllarda da misafirlerimize konforlu ve sağlıklı bir seyahat ortamı sunarken tüm operasyonlarımızı sürdürülebilir çerçevede gerçekleştirmeye odaklanacağız.” dedi.

THY Teknik A.Ş. 63 Futbol Sahası Büyüklüğünde Toprak Kurtardı

Uçak bakımı ve onarımı alanında bölgesinin lider şirketi olan Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. gökyüzünün incileri olan uçakların bakımını yaparken yeryüzündeki çevreyi de unutmadı. 2019 yılında önemli bir geri dönüşüm başarısı sergileyen şirket tehlikeli atıkları geri dönüştürerek 63 futbol sahası kadar (12 adet B737-800 hacmine eş atık) toprak kurtarırken tehlikesiz atıkların dönüşümü ile de 3 bin 648 ağacın kesilmesini önledi.

Atık yönetim sistemi sayesinde makine ve uçak yağlarının doğal su kaynaklarına karışmasını önleyen THY Teknik A.Ş. böylece 784 adet olimpik yüzme havuzu kadar suyu kirlenmekten korudu. Bunun yanı sıra kimyasalların depoya giriş çıkışını denetleyen RFID sistemi geliştirilerek atık kimyasal miktarının azaltılmasına katkı sağlandı.

Çocuklar ve Doğa İçin Çevreci Oyuncaklar

Türk misafirperverliğini gökyüzüne taşıyan Türk Hava Yolları, misafirlerine sunduğu tüm uçak içi ikramlarda çevreye ve doğaya zarar vermeyecek ürünleri tercih ederek önemli bir çevre kazanımı sağladı.  Bayrak taşıyıcının çocuk misafirlerine sunduğu tahta oyuncaklar endüstriyel kullanım amaçlı ağaçlardan üretilirken ikramların ambalajlarında nişasta bazlı doğaya hızla karışan ürünler tercih edildi. 2019 yılında uçak içerisinde; 

- Ürünlerde biyoambalaj kullanımı sayesinde 176 ton plastik kullanımının önüne geçildi.

- Tarak ve ayakkabı çekeceği seyahat kitlerinden çıkartılarak 105 bin kg plastik atık oluşumunun önüne geçildi.

- Tüm seyahat ve oyuncak setleri, dış ambalaj poşeti olmadan servis edilerek toplam 15 milyon 229 bin 348 adet poşet kullanımdan kaldırıldı.

- 145 bin 743 kg tekstil atığı, lisanslı geri dönüşüm firmaları aracılığıyla yeniden tekstil ürününe dönüştürüldü.

Çalışma Masalarının Altındaki Çöp Kutuları Kaldırıldı

Bayrak taşıyıcı, Sıfır Atık prensibinin etkin uygulanması için İstanbul, Ankara, Aydın, İzmir, Antalya ve diğer dış istasyonlarındaki masa altı çöp kutularını kaldırdı. Çalışanların, çöplerini yeni yerleştirilen 3 bine yakın iç ve dış atık toplama kutularına atmaları konusunda farkındalık oluşturuldu.

Ham maddesi cam, plastik ve kâğıt olan çöplerin kaynağında ayrıştırılmasıyla 2019 yılında; 5 bin 624 kg cam (6750 kg cam ham madde tasarrufu), 67 bin 784 kg plastik (1085 adet varil petrol tasarrufu) ve 252 bin 167 kg kâğıt (bu miktarda kâğıt için 4 bin 287 ağacın kesilmesi gerekirdi) geri dönüşüme kazandırıldı.

Bagajları Elektrikli Araçlar Taşıyor

Türk Hava Yolları’nın havayolu şirketlerine yer hizmetleri sunan iştiraki TGS,  İstanbul Havalimanı’nın apron bölgesindeki elektrikli araçlarıyla önemli işlere imza atıyor. Uçakları hareket ettiren ve bagajları taşıyan küçük araçlar arasında elektrikli olanların sayısı gün geçtikçe artıyor. 2019 yılı itibarıyla 8 tane Pushback cihazı, 291 tane bagaj traktörü, 11 tane forklift ve 14 tane kamyonet elektrikle çalışıyor. İstanbul Havalimanı’nın apron büyüklüğü nedeniyle önemli bir yakıt tasarrufu sağlanıyor.

Turkish Cargo, Depresyondaki 4 Sirk Aslanını Özgürlüğe Taşıdı

Türk Hava Yolları’nın hava kargo markası Turkish Cargo, gerçekleştirdiği nesli tükenmekte olan hayvan taşımaları ile doğal hayatın korunmasına katkıda bulunuyor. Doğal yaşamı korumak için birçok uluslararası deklarasyona imza atan marka #MissionRescue adlı proje ile sosyal sorumluluk kapsamında gerçekleştirdiği taşımalarını hayvanlara gökyüzünde ideal ortamı sağlayarak icra ediyor.

Turkish Cargo,  2019 yılında hayvan taşımaları kapsamında, depresyondaki 4 sirk aslanının Kiev’den Güney Afrika’ya özgürlük yolculuğunu gerçekleştirdi ve nesli tükenme tehlikesi altındaki kızıl akbaba Dobrila’yı, Sırbistan'daki doğal yaşam alanına taşıdı.

Yakıt Tasarrufunda Yeni Dönem

Dünyada en genç filoya sahip havayolları şirketlerinden biri olan Türk Hava Yolları 2019 yılında uyguladığı yakıt tasarrufu uygulamaları ve yeni nesil uçaklarıyla önemli bir yakıt verimliliği sağladı. Filosunu yeni nesil B787-9 ve A321 NEO ile güçlendiren şirket, yeni uçaklarıyla icra ettiği uçuşlarda koltuk başına yüzde 20’ye varan oranda tasarruf gerçekleştirdi. Bayrak taşıyıcı havayolu, yakıt tasarruf uygulamaları ile birlikte 2019 yılında 55 bin 492 ton yakıtı tasarrufu ederek 174.800 ton karbon emisyonunun atmosfere salınımı engelledi.

 
EL AL HAVAYOLLARI ZORDA
 
THY AVRUPA'NIN EN ÇOK UÇUŞUNU YAPTI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SAKARYA'DAKİ YANGINA MÜDAHALE ETTİLER
Sakarya'daki havai fişek fabrikasına Rus Be-200 amfibi uçağıyla müdahale edildi
3 ÜLKE TÜRKİYE'Yİ "GÜVENLİ" SAYDI
İstanbul Havalimanı CEO'su Kadri Samsunlu "Sıra Avrupa Topluluğunda" dedi
ATLASGLOBAL’İN İFLAS DAVASI ERTELENDİ
Atlasglobal'in iflas başvurusu bilirkişi heyetince incelenecek
 
HAVAŞ ANTALYA'DA GEÇİCİ DEPOLAMA YAPIYOR
Havaş, İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından Antalya Havalimanı’ndaki ...
SABİHA GÖKÇEN FORTUNE 500'DE
Sabiha Gökçen Havalimanı, Türkiye’nin en büyük 204’üncü şirketi oldu
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA PCR TEST MERKEZİ
İstanbul Havalimanı’nda içinde laboratuvarı da bulunan ilk PCR test merkezi açıldı
 
BLUE AIR HİTİT'LE UÇUYOR
Türk bilişim şirketi Hitit, Romanya’nın en büyük havayolu firması olan Blue Air ile anlaştı
ANTALYA'DA COVID-19 LABORATUVARI
Antalya Havalimanı’nda ilk COVID-19 laboratuvarı kuruldu. Yerli ve yabancı ...
İSTANBUL HAVALİMANI'NDA OTOPARK İNDİRİMİ
Temmuz ayında İstanbul Havalimanı otoparkları yüzde 50 daha ucuz olacak
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
İGA'YA 'YILIN HAVALİMANI' ÖDÜLÜ
BERKANT KOLCU'YA ÖDÜL
İSG'DEN KAHİRE UÇUŞLARI BAŞLADI
HELİKOPTERİN VURULDUĞU AN
KONGO'DA YOLCU UÇAĞI DÜŞTÜ
VOYAGER 1'DEN MESAJ ALINDI
TÜRBÜLANS MI KOKPİTTE HATA MI
İFTARDA BULUŞTULAR
JAPON ROKETİ HAVADA PATLADI
THY'DEN YOLCULARA UYARI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Salı Çarşamba Perşembe
7 / 15 °C 8 / 10 °C 6 / 12 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •pilot
  •kaza
  •pandemi
  •uçak
  •salgın