iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
4 Şubat 2018 Pazar - 13:41

THY KARGO 3. HAVALİMANINI BEKLİYOR

THY Kargo büyümek için 3. havalimanını bekliyor. Turkish Cargo, yeni havalimanının ilk fazında 2 buçuk kat büyüyecek

THY KARGO 3. HAVALİMANINI BEKLİYOR
Losev-1

Hava kargo taşımacılığında dünyada ilk 5 arasına girme hedefini sürdüren Türk Hava Yolları, 2017 yılını yüzde 27 büyümeyle tamamladı. Gelecek hedeflerine ilişkin açıklamada bulunan Turkish Cargo'dan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Turhan Özen, "Turkish Cargo, yeni havalimanının ilk fazı açılınca ilk etapta 2 buçuk kat büyüyecek. Havalimanının tamamı faaliyete geçince bu büyüme 3-4 kata kadar çıkabilir" dedi.

Türk Hava Yolları'nın alt markası Turkish Cargo, daha önce kendine hedef olarak koyduğu kargo taşımacılığında dünyada ilk 5'e girme yolunda emin adımlarla ilerliyor. 2017 yılını yüzde 27 büyüme oranıyla tamamlayan THY Kargo, daha büyük atılımlar yapmak için İstanbul'da yapımı süren 3'üncü havalimanını bekliyor.

"Bir an önce 3'üncü havalimanındaki tesislerimize geçmemiz gerekiyor"

2017 yılında bir milyon ton barajını aştıklarına vurgu yapan Turkısh Cargo'dan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Turhan Özen," Turkish Cargo olarak 2017 yılında 1 milyon 100 bin tonun biraz daha üzerinde bir rakamla kapattık. Geçen sene de 860-870 bin tonla kapatmıştık. Dolayısıyla yüzde 26-27'lik bir büyümeden bahsediyoruz. Kapasite deyince şu an da hemen yanı başımızda bulunan İstanbul Kargo Terminalimizin kapasitesi 1,2 milyon tondu. Yani kapasitemizin yüzde 90'nın üzerinde bir kapasite kullanımına ulaşmış bulunmaktayız. 2018 yılında bu kapasitemizin üzerine çıkacağımızı görüyoruz. Tesisimizin hacminin üzerinde bir hacimle çalışmamız gerekecek. Bu sebeple yeni havalimanındaki tesisimize bir an önce geçmemiz çok önemli" değerlendirmesinde bulundu.

3'üncü havalimanında değerli eşyalar için özel yapı olacak

Büyüme hedefleri doğrultusunda geçtiğimiz yıl olduğu gibi 2018'de de personel alımını sürdüreceklerini belirten Özen, yeni havalimanıyla birlikte değerli eşyalar için özel yapı oluşturulacağını belirterek, "Değerli kargolar taşımamızın çok kabaca yüzde 3-4'üne gelir olarak tekabül ediyor. Bunların içerisinde banknot taşımaları da var. Altın, gümüş olduğu gibi ziynet eşyası gibi taşımalar da var. Değerli eşyalar toplam taşıdığımız ağırlığın yüzde 2-3'üne ulaşmıştır. Tabi bu yüzde 2'lik kısım küçük görünmesin. Gayet önemli bir oran. Değerli ürünler bunlar. Özel kasalarda taşınıyorlar. Özel güvenlik önlemleriyle taşınıyorlar. Her türlü güvenlik önlemi alınmış şekilde uçak altında, apronda bulunan tesisimize getiriliyor. Yeni havalimanımızda bunlara özel yapı oluşturuluyor" dedi.

Hava kargoyla taşınan yaş meyve-sebze oranında yüzde 42'lik artış

Türkiye Yaş Mevye-Sebze İhracatçılar Meclisi ile yapılan görüşmeler neticesinde hava taşımacılığında ciddi gelişmelerin yaşandığını ifade eden Turhan Özen, "Türkiye'deki bütün meyve ihracatçılarına Nisan sonu itibariyle özellikle belli ihracat destinasyonlarında ciddi indirimli, iskontolu fiyatlar sunduk Turkish Cargo olarak. Sezonun bitmesiyle birlikte, bizimle paylaştıkları bilgilerden Türkiye'nin hava kargoyla ihraç edilen meyve oranında yüzde 42'ye yakın bir artış oldu. Biz bunu 2018'de farklı destinasyonlara yayarak artıracağız. Dolayısıyla daha fazla yaş meyve ve sebzenin hava kargoyla ihraç olmasını sağlayacağız" diye konuştu.

Hedef, 2023'te dünyada ilk 5'e girmek

Kargo taşımacılığında 2023 hedefine değinen Turkish Cargo'dan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Turhan Özen, "2023 yılında Turkish Cargo olarak dünyanın en büyük ilk 5 hava kargo organizasyonundan bir tanesi olmak istiyoruz. Bunun için önümüzde 6 yıl var. Uzun bir süre var. Önümüzdeki 6 yıl boyunca Turkish Cargo yüzde 16 mertebelerinde bir büyüme gerçekleştirebilirse bizim ilk 5 içerisine girmemiz gayet mümkün. Şu aşamada yüzde 3,1 gibi bir pazar oranı büyümemiz var. Geçen sene de bu pazar payı 2,6 civarındaydı. Yani yarım puana yakın pazar payı kazanımı oldu. Bu süreçte insan kaynakları, ortaklığımızın destekleri, THY'nin filosu ve uçuş ağı, yeni havalimanının bize getireceğiz kapasite imkanlarıyla birlikte bu büyümelere ulaşacağımızı düşünüyorum" dedi.

Canlı hayvan taşımacılığı da yapılıyor

Turkish Cargo'nun canlı hayvan taşımacılığı gerçekleştirdiğini de kaydeden Özen, "Canlı hayvan taşımacılığı bunun içerisinde bir bölüm. Tabi ki birçok vatandaşımızın ve müşterimizin çok dikkatini çekecek bir konudur. Örneğin, Güney Afrika'dan tümüyle yasal bir biçimde ulusal parklara bırakılmak üzere veya sertifikalı hayvanat bahçelerine egzotik hayvanları taşıyoruz. Bunların içerisinde tabi ki özel şartlarda ve kargo uçaklarında olmak şartıyla gergedan gibi büyük, geniş hayvanlar da söz konusudur. Bunlar tabi bakıcılarıyla beraber özel kafeslerde bir miktar sakinleştirerek taşınıyorlar" şeklinde konuştu.

İlk fazda mevut kapasitenin 2 buçuk katına ulaşılacak

Yeni havalimanına taşınma işleminin tamamlanmasıyla birlikte kargo kapasitesinin ciddi oranda artacağına da vurgu yapan Turhan Özen, "Oradaki tesisin kapasitesi ilk fazda 2 buçuk katı kadar; aşağı yukarı 2 buçuk milyon tonluk kapasiteye geçiyoruz. Bunu ileri fazlarda büyütmemiz mümkün yandaki arsa üzerinde. Bu tesisin sökülüp oraya gitmesi oradaki tesisin büyüklüğü ve kullanacağız otomasyon sitemini itibariyle yüzde 100 mümkün değil. İçeriden büyük bir ekipman taşınacak. Ama binanın dış cephesinin taşınması söz konusu değil. İlk etapta buraya taşınırken böyle düşünülmüş olabilir. Tabi büyüme hızları Turkish Cargo'nın da hep beklenin ve planlanın üzerinde olduğu için bu tesis çok kısa sürede kapasitesini doldurdu ve aştı. Yeni tesisin bu tesisten çok daha büyük ve daha yüksek kapasiteye sahip olması gerekiyor. Dolayısıyla buradaki tesisin sökülüp oraya götürülmesinin ekonomik bir anlamı olmadığı için biz orada buradan olabildiğince değerli ekipmanları ve sistemleri taşıyarak, bina olarak ve otomasyon olarak yeni bir binayı orada sıfırdan kuruyoruz. Bu tesiste ilk etapta 2 buçuk kat, arkasından da 3-4 kata çıkma imkanı sağlıyor" ifadelerini kullandı.

İHA

 
LODOS ZOR ANLAR YAŞATIYOR
 
CUMHURBAŞKANI İHA’LARIN KARARGAHINDA
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İŞTE THY’NİN YENİ HATLARI
THY yaz sezonuna yeni hatlarla girecek
THY ALMANYA'YI UÇURDU
THY’nin Almanya geneli ortalama doluluk oranı yüzde 79 olarak gerçekleşti
THY YİNE GÜNEŞ SİGORTA’YA EMANET
Türk Hava Yolları, 331 uçaklık filosuyla birlikte yolcu ve çalışanlarını, ...
 
THY MORONİ'YE UÇACAK
THY, Komorlar Birliği’nin başkenti Moroni şehrine tarifeli seferler başlatacak
TASSA BİLAL EKŞİ'Yİ ZİYARET ETTİ
Hava Yolları Kabin Memurları Derneği( TASSA) ,THY Genel Müdürü Bilal Ekşi’yi ziyaret etti
AKÇAYOĞLU’NUN ACI GÜNÜ
İGA Havalimanları İnşaatı CEO’su Yusuf Akçayoğlu, ağabeyi İbrahim Akçayoğlu’nu kaybetti
 
A 321LR İLK UÇUŞUNU YAPTI
Airbus 321’in uzun menzilli versiyonu olan A321 LR ilk uçuşunu yaptı
ASYA PAZARINDA TAI RÜZGARI
Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TAI), 6-11 Şubat 2018 tarihleri arasında ...
ŞEYTAN AYRINTIDA GİZLİDİR
İbrahim Köktener yazdı...
 
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
ORUÇ
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
ORUÇ
HAVALİMANI OFİSİ'NE ÖDÜL GELDİ
AJET'İN İLK UÇUŞU YAPILDI
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
13 / 19 °C 15 / 21 °C 14 / 21 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Rusya
  •TUSAŞ
  •almanya
  •Katar Havayolları
  •Temel Kotil