iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
1 Mayıs 2016 Pazar - 07:23

THY KRİZ DİNLEMİYOR UKRAYNA’DA BÜYÜYOR

Türk Hava Yolları ekonomik krizle birlikte doğusunda savaşın devam ettiği Ukrayna’da küçülmek bir tarafa büyümeye devam ediyor

THY KRİZ DİNLEMİYOR UKRAYNA’DA BÜYÜYOR
Losev-1

Türk Hava Yolları ekonomik krizle birlikte doğusunda savaşın devam ettiği Ukrayna’da küçülmek bir tarafa büyümeye devam ediyor. Ukrayna’da 7 şehre uçan ve 5 yıldır Avrupa’nın en iyi havayolu seçilen THY, savaşın ve ekonomik krizin bunalttığı Ukraynalılara zor günlerde umut oluyor

SAVAŞÇI KAZAKLARIN DİYARI ZAPORİJYA

Doğuda Donetsk ve Lugansk’ta devam eden savaş, bunun yanı sıra ekonomik kriz Ukrayna’yı bunaltırken, Türk Hava Yolları’nın bu olumsuz koşullarda ülkeye yeni yeni uçak seferleri başlatması Ukraynalılara adeta nefes aldırıyor. THY, Ukrayna’da Kiev, Odessa, Lviv, Herson, Zaporijya, Dnepropetrovsk ve son olarak 30 Mart’ta başlattığı seferlerle İvano-Frankivsk şehirlerine uçuyor.

KRİZİ FIRSATA ÇEVİRDİ

28 Aralık 2015’te Zaporijya hattını açtıklarını anlatan Türk Hava Yolları Dnepropetrovsk Müdürü Gürhan Sözen, Kazak diyarı olarak bilinen Zaporijya’da turizm potansiyeli bulunduğunu, bu nedenle buraya yatırım yaptıklarını söyledi. Sözen, “Geçen 4 aylık sürede ne kadar doğru bir karar verdiğimizi anladık. Uçaklarımızın doluluğu bizi haklı çıkardı. Zaporijya kesinlikle uçulması gereken bir yer. Pekçok turistik değer barındırıyor. Bu değerlerin Türkiye’de daha fazla tanınması için çalışıyoruz. Hem Türkiye’den hem de dünyadan buraya yolcu taşıma şansımız var. “ dedi. Türkiye-Ukrayna ilişkilerinin çok eskiye dayandığını hatırlatan Sözen, “Ukrayna ile bugün de çok iyi ilişkiler içerisindeyiz. Belediye başkanının havalimanında yeni terminal binası ve yolların yapılması gibi projeleri bizi heyecanlandırdı. Bu projelerle Zaporijya’nın turizm potansiyelinin daha da büyüyeceğini düşünüyoruz. Haftada 4 kez uçuyoruz ancak hedefimiz haftanın her günü uçmak ve dünyanın her tarafından buraya turist taşımak. “ diye konuştu.

DÜNYAYA BAĞLIYORUZ

Zaporijya Bölgesi’ni İstanbul üzerinden dünyaya bağladıklarını anlatan Sözen, “Zaporijya Doğu Ukrayna’daki iki hattımızdan birisi. Kış dönemimizde açmamıza rağmen gayet memnunuz. Çünkü bu bölgedeki potansiyele güveniyoruz. Burada hem sanayi hem de turizm potansiyeli mevcut. Yerel halk uçuşlarımıza büyük ilgi gösteriyor. Zaporijyalıların yarısı Türkiye’ye geliyor, yarısı da İstanbul üzerinden dünyanın dört bir tarafına dağılıyor. “ dedi.

FİYATLAR DAHA DÜŞÜK

Bölgenin Türkiye’de yeterince tanınmadığının altını çizen THY Dnepropetrovsk Müdürü Gürhan Sözen, “Zaporijya henüz bir Kiev, Odessa kadar tanınmadığı için buraya gelen turistlerin fiyat avantajı olacak. Hem otel konaklama hem restoran hem alış-veriş açısından fiyatlar gayet makul. Khortitsa Adası içinde pek çok aktiviteyi barındırıyor. Tarihten gelen Kazak askerlerinin şovları var, kazak köyü mevcut. Buraya gelen turistlerin pişman olmayacaklarını düşünüyorum. “ diye konuştu.

Khortitsa Adası’nda eski Kazakların yaşadığı köy aslına uygun restore edilmiş ve bugün müze olarak hizmet veriyor. Haber Müdürümüz Süleyman Şen, tarihi adanın turizm potasiyelini yerinde gördü

Kış dönemi olmasına rağmen yüzde 70 gibi yüksek bir doluluk oranı ile uçtuklarını açıklayan Sözen, “Türkiye’den genelde ticaret yapmak isteyen Türkleri görüyoruz şehirde. Bir araştırma içindeler, potansiyele bakıyorlar. Aile bağları olan, Ukrayna’da evlilik yapmaları nedeniyle seyahat eden yolcularımız mevcut. Bir de sadece gezmek, görmek için gelenler var. Türkiye’ye gidenler arasında ise bir grup bavul ticareti için gidiyor. Bunun dışında Antalya çok popüler. Gelir seviyesi biraz daha yüksek olan yolcular Antalya’yı tercih ediyor. Bir de İstanbul üzerinden dünyanın birçok noktasına transit yolcu çok taşıyoruz. Avrupa’nın en iyi havayolu olmamız Ukrayna’da bilinirliğimizi artırdı. Yolcu bizi tercih ediyor. “ dedi.

Kazak savaşçıların atalarından kalma kültürel mirası olan kırbaç, mızrak, kılıç oyunları ve atlarla yaptıkları tehlikeli gösteriler izleyenlerin nefesini kesiyor

UKRAYNA’YA GÜVENİYORUZ

Zaporijya’ya uçuş başlatmalarının takdir edildiğini aktaran Sözen, “Siyasi durumdan dolayı ekonomide kriz baş gösterdi. Bu bazı işletmelerin kapanmasına yol açtı. Biz THY olarak tam tersi bu dönemde bile büyüdük. Yeni hatlarımız açıldı. Herson, Zaporijya ve en son İvano-Frankivsk’i açtığımız için bu yetkililer nezdinde takdir ediliyor. Savaşın halkta yarattığı moral bozukluğunu ve olumsuzluğu, başlattığımız seferlerle biraz olsun unutturup halka umut oluyoruz. Bu Ukrayna’ya güvenimizin de kanıtı oluyor. İki ülke arasında tarihten gelen bağlar, ekonomik ilişkiler, coğrafi yakınlık tüm bunlar iki ülke arasında daha fazla sefer olması gerektiğine inandırıyor. “ şeklinde konuştu.

Ukraynalı yetkililer uçak seferlerini başlattığı ve Zaporijya’yı dünyaya bağladığı için THY’ye teşekkür etti. Zaporijya Belediye Başkan yardımcısı Anatoliy Pustovarov, “Türkiye ile Ukrayna arasında eski ve iyi ilişkiler var. Zaporijya turizmini geliştirmek istiyoruz. Şehrimizde bu potansiyel var. “dedi.

SÜLEYMAN ŞEN-ZAPORİJYA/UKRAYNA

 

 
THY HAC VE UMRE SEFERLERİNİ ARTTIRDI
 
DOĞDUĞU UÇAĞIN ADINI ALDI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TAV İLK ÇEYREK SONUÇLARINI AÇIKLADI
TAV Havalimanları yılın ilk çeyreğinde 231 milyon Avro ciro elde etti
İZMİRLİ VEKİLLERDEN HAVALİMANI ZİRVESİ
AK Parti İzmir Milletvekilleri Atilla Kaya, Hamza Dağ ve Kerem Ali Sürekli ...
BOEING’TEN THY’YE REKOR TESLİMAT
Türk Hava Yolları 2016’da, ABD’li uçak üreticisi Boeing’den 26 adet 777 ...
 
THY 72 MİLYON YOLCUYA NASIL ULAŞACAK
THY, Rusya ve Güney Avrupa’daki bazı uçuşlarda yaşanan kayıplara rağmen ...
İLK ÇEYREK GELİRİ 22,6 MİLYAR DOLAR
Boeing, ilk çeyrek rakamlarını açıkladı ve 2016 beklentisini teyit etti
TAV SUUDİ HAVACILIK HEYETİNİ AĞIRLIYOR
Suudi Arabistan Sivil Havacılık Otoritesi Başkanı ve beraberindeki heyet, ...
 
AIRBUS’DAN SİNGAPUR’A EĞİTİM MERKEZİ
Yeni “Airbus Asya” eğitim merkezi Singapur'da açıldı
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
Bugün 26 Nisan “Dünya Pilotlar Günü”… Airkule Ailesi olarak tüm pilotlarımızı kutlarız
PİSTTE ‘KÖPEK’ TEHLİKESİ
Atatürk Havalimanı’nda zaman zaman pistte tehlikeler yaratan köpeklerle ilgili çalışmalar sürüyor
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
BOEING YÖNETİMİNDE DEĞİŞİM
ERCAN'DA YÜKSELEN TRAFİK
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
14 / 20 °C 12 / 18 °C 15 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Kargo
  •savunma
  •rota
  •Antalya
  •Singapur Havayolları