iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
25 Ağustos 2007 Cumartesi - 10:42

THY'NİN CEPLERİNİ BOŞALTACAKLAR

THY'nin grev sürecinde başaşırısız bir yönetim sergilediğini ve yanlış yerde rest çektiğini belirten Akşam Yazarı Ali Tezel'in THY'ye yüklendiği yazısı....

THY NİN CEPLERİNİ BOŞALTACAKLAR
Losev-1

Gündemde grev yapılıp yapılmayacağı sorusunun en çok sorulduğu THY ile Hava-İş Sendikası arasındaki Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri ağırlığını hissettiriyor. 12 Eylül 1980 darbesi ile işçi sendikalarının tepesine birkaç kez balyozla vurulduğu için şimdiki gençler grev, lokavt, TİS, sendika gibi kelimeleri pek duymuyorlar. Sanırım, THY yönetimi ve bu yönetime akıl verenler de bu kelimelere uzaklar. Zira, bir TİS görüşmeleri sırasında işçi sendikası grev kararı almışsa, sendikanın elindeki grev kozunu tek bir şekilde yok edebilirsiniz, bu da grev oylamasıdır. Ancak, grev oylaması sonrasında şayet karar evet çıkmışsa, sendikaya teslim olmuşsunuz demektir. Yani, işveren veya işveren sendikası grev oylaması isteyecekse en az iki kere düşünmek zorundadır ve oylama sonucu kesinlikle 'hayır' çıkacaksa oylama istenir, yoksa işçi sendikasının elini güçlendirmiş olduğunuz gibi kendi kalenize gol atmış olursunuz. Grev oylaması, işveren ile işçi sendikası arasındaki anlaşmazlıkta 'işçiler de benden yana demektir' yani REST çekmektir. Restinizi görürlerse ve ellerini açtıklarında mosmor olursanız, artık yapacak bir şeyiniz yok demektir. Cebinizdekilerin hepsini rakibinize vereceksiniz. Cebinizdekilerin hepsini vermeyecekseniz bu kere muhtara veya karakol amirinin insafına kaldınız demektir. Yani hükümetin-bakanlar kurulunun grev kararını ertelemesini bekleyecek, ondan medet umacaksınız. Bu TİS görüşmelerinde THY yönetimi amatör davranmıştır. Bu işi bilenlere danışması öğrenmesi gerekirdi, bunu yapmamıştır. Danışmış ama yanlış bilgi almışsa akıl hocalarını bir kez daha değerlendirmesi yerinde olur. Bu arada Hava-İş Sendikası yönetimi kötü niyetli gibi amacı bağcıyı dövmek, üzüm yemek gibi savunmalar ise tamamen hata. Zira bir sendika kendisine üye işçiler için en yüksek rakamları, en iyi çalışma ortamlarını sağlamakla görevlidir ve bu görevini yapacaktır. Yoksa işverenin her dediğine 'he' diyen bir sendika sarı sendikadır. Hava-İş'n sarı sendika olmadığı da bu görüşmelerde ortaya çıkmıştır. Unutulmaması gereken bir diğer nokta ise THY yıllardır en çok kâr eden şirket olarak açıklanmaktadır ki, en çok kâr ettiren işçiler-çalışanlar da bu sonuçtan nemalanmalıdırlar. Üreten, kâr ettiren çalışanlar, işçiler değil mi? Kârdan pay alanlar da onlar olmalıdır.

 
FORMULA 1' İ 100 BİN KİŞİ İZLEYECEK
 
THY'DEN RAMAZAN FIRSATI
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mavigökler 27 Ağustos 2007 Pazartesi 

Sayın Realist; Yönetime CANDAN baglı ve buram buram yağ kokan yorumunuzu korku filmi gibi okuduk..Sonuçta TİS imzalandı ve çizdiğiniz felaket senaryosu iflas etti..Aç ve susuz kalmaktan çok korkuyordunuz, geçmiş olsun..Ayrıca yarım yamalak bilginize istinaden verdiğiniz Akademik Yönetim Kuramları harikaydı..okudukça GÜLÜYORUZ..tşkler .

Yorumu oyla      0      0  
thy calısanı 26 Ağustos 2007 Pazar 

biz thy calışanları greve evet dedik,cünkü hakkımızı istiyoruz başka bir şey değil bize verdikleri %10 luk zam mayıs ayında vergiye gitmiştir. biz ikisene eski maaşımızla calışacağız. Başka bir şey daha söylemek istiyorum 11 eylül amerikaya uçak sardırısından sonra havayol şirketleri iflas durumundayken biz THY ÇALIŞANLARI maaslarımızda %10 fedarkarlık ederek şirketimizi ayakta tutan thy çalışanlarıydık saygılar

Yorumu oyla      0      0  
Cem 26 Ağustos 2007 Pazar 

Hava-iş Sendikasını THY A.O işvereni her dönemde zaman zaman dikkate almamış ama hepsinde de büyük yanılgılara uğradığını çalışanlarının Hava-İş'e olan bağlılıkları ile de görmüştür. Taşeronlara grev görüşmelerini bırakan yönetim dahiane saydığı bu yöntemle aslında basiretsizliğini ortaya koymuştur. Çalışanlarına baskı-dayatmaca politikası uygulamanın hiç bir dönemde prim getirmeyeceğini sendika oylama ile cevap olarak zaten vermiştir. Dünyanın bir çok ülkesine bayrak taşıyan bu nasyonel havayolumuzun kazancımız bu şu diyerek TV lerde basında show yaptığı dönemleri hatırlarsak toplu sözleşme görüşmelerinde cebinde akrep taşıması gariptir. Bu şirkete kazandıran yönetim değil çalışanlardır. Haklarını almak onların en doğal hakkıdır, siz ne yaparsanız yapın vermiyeceğiz demek, sendikayı dikkate almamak, sosyal hakları kısmak, diktatör politikaları izlemenin bedelini sanırım ağır ödeyecekler farkında değiller. Saygılarımla

Yorumu oyla      0      0  
cabbar345 26 Ağustos 2007 Pazar 

Grev oylamasında EVET-HAYIR polemiği bitmiştir.Zaman artık el sıkışma zamanıdır. Açlıktan ölüyorum diyenin bile kıyıda köşede birşeyleri vardır.Sayın işveren;lütfen cimrilik yapmayınız, çalışanları daha fazla üzmeyiniz."Grev yapsınlar da nemalanalım" diye düşünenlerin rüyalarını boşa çıkarınız. SİZ+ÇALIŞAN+SENDİKA OLMAZSA OLMAZDIR.

Yorumu oyla      0      0  
cabbar345 26 Ağustos 2007 Pazar 

Ali bey,selamlar. Yazınız süper olmuş.Ama eksiğiniz de var. İşveren;senelik izine çıkanlara bile grev oylamasına katılma karşılığında müsaade etmiştir.Ancak sonuç işveren açısından istenilen şekilde olmamıştır.Sendikalı olmayan personelin de oy kullandığı ve muhtemelen de hayır oyu verdiği gözönüne alınırsa;Hava-iş müthiş bir fark yapmıştır. İşveren;şimdiye kadar görülmemiş bir şekilde baskı uygulamasına rağmen grev oylamasında kırmızı kart görmüştür.Kaleminize sağlık.

Yorumu oyla      0      0  
kerim 25 Ağustos 2007 Cumartesi 

nihayet bu ülkede dürüst ne söylediğini bilen daha dpğrusu kral cıplak diyrbilen kişileri görmek mümkünmüş.süpersin

Yorumu oyla      0      0  
realist 25 Ağustos 2007 Cumartesi 

Şirketi kara geçiren kişiler yönetimdir. Yönetimin belirlediği stratejiler ve buna bağlı olarak uyguladığı politika bir şirketi kara geçirebilir.. Öncelikle bu böyle biline.. Bunu söylerken burda kesinlikle işçilerin hakkini yemek istemem. Belirlenen bu politikalari canla başla uygulayanlar, o şirkete sevgiyle bağlananlardir onlar.. Ancak Ali Bey bu yaziyi yazarken belli ki araştırma yapmamiş. Kendisine Cem Kozlu'nun kitabını okumasini tavsiye ediyorum öncelikle. Ve ikinci yapmasi gereken o şirette çalışan insanlarla bir konuşsun. Bakalım onlar aslinda oylama greve evet deselerde ne diliyorlar. Acaba sendika onlari ne diyerek etkiledi bu greve evet oyunu atarken... 91 yilinda THY çalışanları aç kaldı. Sendika maaşları ödemeyedi. Sonuç ne mi oldu. Yöetim hem maaşlarda daha onceki teklifinden daha az zam verdi verdi hemde bir çok kişiyi işten çıkardi mecburen 38 gün süren grevin yaralarini sarmak için. Ali Bey gazeteci olarak göreviniz araştırmak.. Görevinizi ifa edin, toplumu yanlış yönlendirmeyin...

Yorumu oyla      0      0  
mavigökler 25 Ağustos 2007 Cumartesi 

sema hnm a katılıyorum..THY hiç bu kadar acemice,çalışanlarını karşısına alacak şekilde yönetilmedi..THY çalışanı kamuoyu önünde bu denli aşağılanmayı ve AÇGÖZLÜ damgası yemeyi haketmedi..Çünki onlar özverili çalışarak kurumlarını kara geçirmek için ter doktuler.ve halada döküyorlar..goruşmelerde Femine!asabiyet gösterisi yaparak bu guzel motivasyonu bozmamak gerekli..artık mantık zamanı..

Yorumu oyla      0      0  
sema 25 Ağustos 2007 Cumartesi 

Tek kelime ile muhteşem yazmış..

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PEGASUS 20 YTL'YE UÇACAK
Pegasus Havayolları, kış tarifesine hızlı giriyor. Şirket, gazetelere ...
DEVLET 500 MİLYON DOLAR FAZLA KAZANDI
Antalya Havalimanı'nın işletmesini İçtaş'la birlikte alan Fraport’un Antalya ...
KADERLERİ SORUŞTURMAYA BAĞLI
Kaçırılan Atlasjet uçağının pilotları ile ilgili soruşturma çok yönlü ...
 
AYÇİN:ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA GREV TARİHİNİ AÇIKLAYABİLİRİZ
Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, arabulucu heyetine paket bir teklif ...
BASIN ENGEL TANIMIYOR
Atatürk Havalimanı’nda görev yapan gazetecilere aprona çıkış yasağı getirilince, ...
SESSİZ BEKLEYİŞ
THY ile Hava-İş Sendikası arasında çıkmaza giren görüşmelerde sessiz bekleyiş ...
 
HAVA-İŞ'E HALKEVLERİNDEN DESTEK
Anlaşma sağlanamayan toplusözleşme sonucu greve çıkmaya hazırlanan Hava-İş ...
HAMURU ERCAN'DAN ALMIŞ
Mısırlı hava korsanı Talikh, uçağı kaçırmaya Ercan Havaalanı'nda karar ...
HINCAL ULUÇ'A CEVAP
Sabah yazarı Hıncal Uluç, üç gün önce CNNTürk spikerinin uçak kaçıran ...
 
Osman Gazi Baykal
HAVADAN İNSANİ YARDIM MALZEMELERİNİ ATMA
Osman Gazi Baykal
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
THY'NİN 100'ÜNCÜ YIL HEDEFİ
GÜNEY AMERİKA'DA BÜYÜYOR
SIA VAKIF KURUYOR
ERCAN'DA ‘KLASİK OTOMOBİL' ŞÖLENİ
SHGM YEMEKHANESİNDE SINAV
'HAYAT BELİRTİSİ YOK'
BİR YOLCUYLA İLETİŞİME GEÇİLDİ
SELAHATTİN BİLGEN AÇIKLADI
HELİKOPTERİ ACİL İNİŞ YAPTI
‘AEROSHARK' İLE TASARRUF
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Salı Çarşamba Perşembe
14 / 22 °C 14 / 23 °C 15 / 25 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Airbus
  •Sabiha Gökçen Havalimanı
  •kriz
  •Sunexpress
  •turist