iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
9 Nisan 2022 Cumartesi - 09:42

THY'NİN ÇEVRECİ ADIMLARI

Türk Hava Yolları sürdürülebilir operasyonlarıyla dünyamızın geleceğini koruyor

THY NİN ÇEVRECİ ADIMLARI
Losev-1

Beş farklı kıtada 300’den fazla noktaya gerçekleştirdiği uçuşlarıyla coğrafyaları, kültürleri ve ekonomileri buluşturan Türk Hava Yolları, kanatlarını dünyamızın geleceği için açmaya devam ediyor. Küresel marka; insan, dünya, kalkınma ve yönetim fonksiyonu olmak üzere dört odak noktada gerçekleştirdiği sürdürülebilirlik faaliyetleri ile 2021 yılında on binlerce ağacın kesilmesini, yüzbinlerce metreküp suyun kirlenmesini önledi.

Hava kargodan ikram hizmetlerine, uçak bakım onarımdan havalimanı yer hizmetlerine, faaliyet gösterdiği her alanda dünyanın karşılaştığı çevre sorunlarıyla mücadele eden şirket son olarak çevreci uçuşlarına da başlamış ve 2 Şubat 2022 tarihinde düzenlediği İstanbul – Paris uçuşunda sürdürülebilir havacılık yakıtı kullanmıştı. Bayrak taşıyıcı haftada bir gün Paris, Oslo, Göteborg, Kopenhag, Londra ve Stockholm hatlarında sürdürdüğü çevreci yakıt kullanımını artan frekanslarla farklı destinasyonlara yaygınlaştırmayı planlıyor.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat çevreci operasyonlar ile ilgili; “Türk Hava Yolları olarak 128 ülke ile dünyada en çok ülkeye uçan havayoluyuz ve uçtuğumuz her noktanın kendine has, keşfedilmeyi bekleyen değerleri var. Doğal varlıkları, tarihi, ekonomik ya da kültürel değerleriyle eşsiz güzelliğe sahip bu coğrafyaların geleceğini korumak Türk Hava Yolları ailemiz için çok önemli bir konu. Her gün daha fazla sayıda insanı bu güzelliklere ulaştırırken istiyoruz ki dünyamızın bu nadide eserlerini de geleceğe taşıyalım. Bu çerçevede tüm operasyonlarımızı sürdürülebilir çalışmalar ile optimize ediyor ve dünyamızı gelecek nesiller için koruyoruz. Türk Hava Yolları, gökyüzünün mavisinde yeryüzünün yeşili için uçmaya devam edecek” dedi.

Uçak Bakım Hangarı Yağmur Suyunu Kullanılabilir Suya Dönüştürüyor

Sahip olduğu teknik kabiliyetleriyle bölgesinin en önemli uçak bakım ve onarım şirketi olan Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. yenilenen tesisleriyle daha çevreci bir gelecek vaat ediyor. Şirketin hizmet noktalarından birisi ve Türkiye’nin tek çatı altındaki en büyük uçak bakım tesisi olan İstanbul Havalimanı C/D hangarı yağmur suyunu depolayarak kullanılabilir suya dönüştürüyor. Şebeke hattından su almak yerine yağmur suyu toplama sistemiyle biriktirilen ve arıtılan sular, tesisin kullanma ve proses suyu olarak her noktasında tüketiliyor, 2021’de tesisteki su kullanımının yaklaşık yüzde 54’ü yağmur suyundan karşılandı.

2021 yılı faaliyetlerinden 1 Milyar Dolar’ın üzerinde gelir elde eden şirket Türkiye’nin ihracatına önemli bir katkı sağlarken bu faaliyetlerden kaynaklı atık suları arıtarak 59 bin kişinin kullanım suyu miktarına eş 1 milyon 474 bin litre suyun kirlenmesini önledi. Bunun yanında şirket; 632 ton tehlikesiz atığı geri dönüştürerek 6 bin 710 ağacın kesilmesini, 700 ton tehlikeli atığın geri kazanımı ile de 39 bin 119 m3 toprağın kirlenmesinin önüne geçti.

Turkish Cargo Uganda Ekonomisini Geleceğe Taşıyor

Küresel hava kargo sektörünün en hızlı büyüyen markası olan Turkish Cargo sürdürülebilirlik stratejisi doğrultusunda uluslararası ticaretin kolaylaşmasını sağlayan projelere destek oluyor. Başarılı marka, The Global Alliance for Trade Facilitation (Küresel Ticareti Kolaylaştırma İttifakı) derneğinin ülke projeleri arasında yer alan Uganda Projesi’ne destek sağlayarak bu ülkenin ihracatını geliştirmesi ve büyütmesi için çaba harcıyor. Turkish Cargo proje kapsamında Uganda personeline eğitim desteği vererek ve operasyondaki tecrübelerini paylaşarak Uganda’daki hava kargo sektörünün dijitalleşme ve kapasite gelişimine katkıda bulunmayı planlıyor.

TGS’nin Elektrikli Araçları Her Gün Yaklaşık 38 Bin Kilometre Yol Alıyor

Türk Hava Yolları’nın yer hizmetleri şirketi Turkish Ground Services (TGS) İstanbul ve Anadolu’daki 9 havalimanında 309 elektrikli araca sahip ve bu sayı günden güne artıyor. Uçakları hareket ettiren pushback araçlarından bagaj taşıma traktörlerine kadar farklı nitelikteki elektrikli araçlar TGS’nin çevreci operasyonlarına katkı sağlıyor. Araçların günlük çalışma süreleri hesaplandığında dünyanın çevre uzunluğuna yakın, yaklaşık olarak 38 bin kilometre yol aldıkları ortaya çıkıyor.

Şirketin çevreci faaliyetleri elektrikli araçlar ile sınırlı değil.  Tüm iş süreçlerinde sıfır atık hedefiyle çalışan yer hizmetleri operatörü bu çalışmalar kapsamında 2021 yılında yalnızca İstanbul’daki havalimanlarında 2 bin 152 ton tehlikeli, 294 ton tehlikesiz atığın ayrıştırmasını sağlayarak bu atıkların doğaya karışmasını engelledi.

Uçaklar Bir Yılda 292 Bin Ağaç Dikilmesine Eş Değer Yakıt Tasarrufu Sağladı

Türk Hava Yolları’nın çevreci operasyonlarında en önemli kazanç yakıt tasarruf uygulamalarında ortaya çıkıyor.  Tek motor taksi usulleri, rota optimizasyonları ve uçuş ağırlık merkezi planlamaları gibi süreçlerin verimli bir şekilde operasyona adapte edilmesiyle 2021 yılında 37 bin 82 ton yakıt tasarrufu sağlandı ve 116 bin 809 ton karbon emisyonunun atmosfere salınımı engellendi. Bu yakıt tasarrufu bir yılda 292 bin ağaç dikilmesine, geniş gövdeli uçaklar ile İstanbul – NewYork arası 473 sefere eş değer.

Dünyanın en genç uçak filolarından birine sahip olan bayrak taşıyıcı havayolu filosunu yeni nesil uçaklar ile büyüterek yakıt tasarrufunu daha fazla artırmayı hedefliyor.

 
SİVİL EKİP UZAYDA
 
TOPLU TAŞIMA ZAMMINA TEPKİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SİPARİŞLERDE 'İPTAL' KARARI
AirAsia X, A330neo siparişinin çoğunluğu için iptal kararı aldı
İLK UÇUŞLAR DOLU YAPILDI
Corendon Airlines yaz sezonunun ilk İngiltere ve İskoçya uçuşlarını gerçekleştirdi
EMIRATES'TE HIZLI CHECK-IN
Emirates yolcuları Dubai Uluslararası Havalimanı Terminal 3’te bulunan ...
 
TRABZON'DA 'SİS' ENGELİ
Trabzon’da, sabah saatlerinde etkili olan yoğun sis nedeniyle uçak seferleri ...
AIR ASTANA GİRİT'E UÇACAK
Air Astana Yunanistan uçuşlarına başlıyor
TÜRKİYE'DEN TEKNOLOJİ ORTAĞI
SAN TSG, Singapur Havayolları’nın Türkiye merkezli ilk NDC teknoloji ortağı (Aggregator) oldu
 
335 MİLYON DOZ AŞI TAŞIDI
Turkish Cargo 2021 yılında 61 ülkeye 335 milyon doz Covid-19 aşısı taşıdı
KABİN MEMURU HAVUZU OLACAK
TASSA, SHGM ile anlaştı, kabin memurları aday havuzu oluşturulacak
ROLLS-ROYCE AIR BP İLE ANLAŞTI
Rolls-Royce, Air BP ile motor testleri için ‘sürdürülebilir havacılık yakıtı’ anlaşması imzaladı
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
12 / 18 °C 15 / 20 °C 14 / 19 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •pilot
  •United Airlines
  •salgın
  •uçak
  •Baykar