iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
2 Ağustos 2015 Pazar - 09:36

THY’NİN PİLOT AİLELERİ

Türk Hava Yolları'nın tecrübeli kaptan pilotlarından biri olan Halil Üstün'ün ailesinde, eşi dışında herkes pilot…

THY’NİN PİLOT AİLELERİ
Losev-1

Türk Hava Yolları'nın kaptan pilotları arasında çocuklarıyla aynı dönemde görev yapan pilotlar da var. THY'de iki kızı veya iki oğlu pilot olanlar da bulunuyor. Ancak şirketin kadrosunda sadece iki kaptan var ki, onların hem kızı hem de oğlu pilot…

İşte o iki kaptandan birisi olan Halil Üstün’ün ailesinde eşi dışında herkes meslek olarak pilotluğu seçmiş. Buna bir de askeri pilot olan damat da eklenince Üstün Ailesi'nde pilot sayısı 4 olmuş. Türk Hava Kuvvetleri'nden binbaşı rütbesinden emekli olduktan sonra 18 yıldır Türk Hava Yolları'nda uçan 40 yıllık pilot Halil Üstün'ün oğlu Cem ve kızı Ece İnci de babalarının yolundan giderek pilotluğu seçmişler. 61 yaşındaki Halil Üstün THY'nin Airbus 330 tipi uzun menzilli uçaklarında görev yapıyor.

"BU DUYGUYU TARİF EDEMEM"

THY'de uçuş hocalığı da yapmış Kaptan Pilot Halil Üstün,"Çocuklarımla gurur duyuyorum. Onlarla birlikte görev yapmaktan dolayı çok heyecanlıyım. Bunun herkese nasip olmasını istiyorum. Bizim ailemizde yaşantımızın ana konusu havacılıktır. Sohbetlerimizin çok büyük bir bölümü havacılıkla ilgilidir. Havacılık bir aşktır. Çocuklarım da benim yaşantımı gördükçe bana özendiler bu aşka tutuldular. Çocuklarımın mesleğinde öğretici durumuna da gelmesini isterim. Kızım bu mesleği seçerken öncelikle itiraz ettim çünkü bu mesleğin onun sosyal hayatını etkileyeceğini düşündüm. Arkamızda bize büyük bir destek olan eşim Ayşe var. Bizleri uçuşlara hazırlayan bizlerin arkasında devamlı koşturan bir insan… Bizler onun yardımlarıyla uçuş hayatına hazırlanıyoruz" dedi.

"BİR KEZ KIZIMLA UÇTUM"

Etik olarak akrabalık bağı olan kişilerin beraber uçamadığını ancak kızı Ece ile 5 yıl önce bir uçuş değişikliğinden dolayı beraber uçma fırsatı yakaladığını belirten Halil Üstün,"Uçuş değişikliklerinden kaynaklanan bir birliktelik oldu. Uçuşa ihtiyaç vardı. Beni o zaman çağırdılar. Ekipte de kızım varmış. Benim için çok büyük sürpriz oldu. O gün ilk defa birlikte uçma fırsatı yakaladık. Önce Ankara git gel yaptıktan sonra Tiflis uçuşunu da git gel beraber gerçekleştirdik. Kokpit gibi bir yerde bir araya gelmek ve kızınızla birlikte uçmak müthiş bir heyecandı. O gün kızımın performansından çok mutlu oldum. Çok iyi bir performans gösterdi. Bütün uçuşlarında aynı performansı gösterdiğini biliyorum" diye konuştu.

THY'NİN GENÇ KADIN KAPTAN PİLOTLARINDAN BİRİ

Babasının yolundan giderek Türk Hava Yolları'nda genç yaşta kaptan pilot olan 10 yıllık pilot Ece İnci Üstün Pınar, Airbus 320 tipi uçaklarda görev yapıyor. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tıbbi Biyolojik Birimler bölümünden mezun 33 yaşındaki genç kaptan, "Babam, ağabeyim ve ben THY'de uzun süredir beraber uçuyoruz. Üniversiteyi bitirdikten sonra bir sene kadar ABD'de eğitim aldım ardından İstanbul'da özel bir uçuş okulunda uçuş eğitimi tamamladım. Sonra özel bir şirkette Boeing 737-400 tipi uçakta bir sene kadar uçuş tecrübesi yaptıktan sonra THY'nin Airbus 320 uçaklarına geldim. 3 yıl bu filoda uçtuktan sonra geniş gövde A330/340 uçak tipinde de 4 yıl uçuş yaptım. 8 sene sonra kaptanlığı hak ettim. Bir yıldır kaptan olarak uçuyorum. Eşim de hava kuvvetlerinde jet pilotu olarak görev yapıyor" şeklinde konuştu.

"İDOLÜMÜZ BABAM"

Babasının kendileri için idol olduğunu dile getiren Ece Kaptan, "Biz bu havayı soluduk. Her ne kadar başka üniversiteleri de bitirsek tamamen bu ortam içerisinde bu ortamın kültürünü alarak yaşadık. Zannedersem bu içimize işlemiş bir duyguydu. Babamız örnek oldu, idolümüz babam. Babamla her türlü fikir alışverişinde bulunuyoruz. Öncelikle danışabildiğimiz bir büyüğümüz var evimizde. Babam uçuş hocalığı da yaptı. Onun fikirlerinden çok faydalanıyoruz. Eşim de bana çok büyük destek veriyor. Pilot olarak mezuniyetimizde ayrıca evde törenimizi kendi aramızda da yaptık. Bir hafta aralıklarla abimle bröveleri taktık. Babam kendi eskittiği brövelerini apoletlerini bize takması çok anlamlı bir hatıradır. Herkesin özenerek baktığı çok büyük bir şirkette çalışıyoruz. THY'nin verdiği eğitimle de çok mutluyuz" diye konuştu. "

PİLOT OLMAYA 13 YAŞINDA KARAR VERMİŞ

Pilot olmaya 13 yaşında karar verdiğini belirten THY'nin genç kaptan pilotlarından 35 yaşındaki Cem Üstün, "1994 yılında Kuleli Askeri Lisesine girdim. Babamın gittiği yoldan gidiyordum fakat o zaman ailem Antalya'daydı. Yatılı okudum yaş küçük aile özlemi çekiyor insan. Kuleli Askeri Lisesinden ayrıldım.İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği okudum. Galatasaray Üniversitesinde de mastera başladım bu sırada THY Uçuş akademisine girdim. 10 yıllık pilotum ve bir yıldır kaptanım. Kardeşimin eşi de pilot aile de 4 pilot var. Bütün sohbetler pilotluk üzerine oluyor. Benim çocuğum yok kardeşimin var ama çocuğum olursa pilot olmasını isterim. Anneme de teşekkür etmek isterim. Üç gün kardeşim olmadığı zaman yeğenime annem bakıyor" şeklinde konuştu.

Gökhan ARTAN-Habertürk

 
THY UÇAĞINA BOMBA İHBARI
 
ATİNA’DA LASTİĞİ PATLADI
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kısaca 3 Ağustos 2015 Pazartesi 11:45

Genetik yatkınlık var.takdir edeceğiz.

Yorumu oyla      5      2  
arka cephe 3 Ağustos 2015 Pazartesi 11:36

Babası ile aynı işyerinde olup babası ile birlikte yıpratılanlar da var. ve de daha fazla otokontrol yapmak zorunda kalıyorlar. işveren kadar baba baskısı ve kontrolu altındalar,hatta birbirlerinin hatalarında da mağdur duruma düşebiliyorlar. Aslında büyük sorumluluk.

Yorumu oyla      4      1  
Her Yer Aynı 3 Ağustos 2015 Pazartesi 04:04

Havacılık dışındaki diğer şirketlerde de durum aynı malesef. Babası şirkette olanlar ayrıcalıkla ve jet hızı ile müdür/yönetici yapılıp üst gelir ve şirket aracı vb gibi ek fayda seviyelerine ulaştırılırken, gariban halkın çocukları ne kadar yetenekli olurlarsa olsunlar, ya işe alınmazlar, ya alınsalar bile kendilerini geliştirecek fırsatlar tanınmaz ve önlerine set çekilir yada en ağır ve zor işler üstlerine yıkılarak aşağılarda düğüm edilir bırakılır. Babası şirkette olanların büyük kusurları dahi görülmez, ama halk çocukları ağızları ile kuş tutsalar, gözünün üstünde kaşın var misali en küçük hataları büyütülür, pire deve yapılır. Bu ülkede adaletsizlik adeta bir gelenek haline gelmiş. Çok yazık.

Yorumu oyla      3      3  
ihtiyar 3 Ağustos 2015 Pazartesi 00:00

Baba mesleğini seçenlerin çok daha başarılı olduğunu gördüm hep.

Yorumu oyla      5      2  
İK 2 Ağustos 2015 Pazar 12:54

SAYIN YÖNETİCİ KENDİSİ PİLOT OLUP ÇOCUKLARI PİLOT OLMAYAN VAR MI? BENCE BUNU HABER YAPMALISINIZ

Yorumu oyla      4      5  
Gurur mu, utanç mı? 2 Ağustos 2015 Pazar 10:33

Bu düzen yıllardır böyle gidiyor, yıkılamıyor, pilotluk; krallık gibi babadan, oğula ve kıza geçiyor. Halkın çocuklarına girmesinler diye yapılmadık eziyet bırakılmıyor. Örneğin; pilot çocuğunun gözünde, problem mi var var, çizdir deniliyor, ama halkın çocuklarını elemek için neler yapılıyor, neler? Ancak çok kabiliyetli olanları, utandıklarından çok fazla eleyemiyorlar. Bu haber, tipik üçüncü Dünya ülkesi durumunu yansıtan bir haberdir.

Yorumu oyla      7      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ALİ İSMET ÖZTÜRK COŞTURDU
Ünlü akrobasi pilotumuz Ali İsmet Öztürk, 'Mor Menekşe' isimli akrobasi ...
TEAM PIONEER DE ŞOVUNU YAPTI
Airfest 2015'te İtalyan akrobasi ekibi Team Pioneer de gösterisini yaptı. İşte gösteriden kareler...
HAVACILIK ŞÖLENİ BAŞLADI
Büyükçekmece Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı ve Türkiye Hava Trafik ...
 
İSTANBUL HAVACILIK ŞÖLENİNDE GERİ SAYIM
Büyükçekmece Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı 'Airfest 2015' festivali ...
ÇHS ESENBOĞA’YA ENGELSİZ HAVAALANI SERTİFİKASI
ÇHS Ankara İstasyonu "Engelsiz Havaalanı Kuruluşu" Sertifikasını aldı
YILIN İLK YARISINDA 10 MİLYON YOLCU TAŞIDI
Pegasus Hava Yolları tarihinde ilk defa yılın ilk yarısında 10 milyondan fazla misafir taşıdı
 
BÜYÜKÇEKMECE’DE HAVACILIK ŞENLİĞİ
İstanbul Büyükçekmece Belediyesi "Airfest 2015" Havacılık Festivali'ne ev sahipliği yapıyor
26 YILLIK THY KARİYERİNİ NOKTALADI
Türk Hava Yolları(THY) Doğu Avrupa ve Balkanlar Pazarlama ve Satış Başkan ...
THY'DEN DIVERT AÇIKLAMASI
Türk Hava Yolları İstanbul-San Francisco uçağının Varşova'ya divert sebebini açıkladı
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
İNGİLİZ ORDUSUNA AIRBUS
RUSYA'DA ASKERİ UÇAK DÜŞTÜ
HURDA UÇAK YANDI
KENYA'DA HELİKOPTER DÜŞTÜ
TAV'A 'SKYTRAX' ÖDÜLLERİ
KIRIK BACAĞIYLA UÇTU
MİT-EMNİYET OPERASYONU
'787 DREAMLINER' UYARISI
İGA'NIN YENİ KONUĞU
'TEST' YETKİSİ ALDI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
12 / 14 °C 11 / 16 °C 11 / 19 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •United Airlines
  •yolcu
  •salgın
  •Singapur Havayolları
  •Antalya