iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
1 Eylül 2013 Pazar - 09:30

THY OLİMPİYATLARA HAZIRLANIYOR

THY Genel Müdürü Temel Kotil'in, bu ay yayınlanan Skylife Dergisi Business ekinin başyazısında konu Türkiye’nin ve THY’nin olimpiyat hazırlıkları oldu…

THY OLİMPİYATLARA HAZIRLANIYOR
Losev-1

THY Genel Müdürü Temel Kotil, bu ay yayınlanan Skylife Dergisi Business ekinin başyazısına Türkiye’nin ve THY’nin olimpiyat hazırlıklarını konu etti. Kotil’in yazısında “İstanbul 2020 Olimpiyatları” logolu tişörtle çekilmiş bir fotoğrafı yer aldı.  

İşte Temel Kotil’in olimpiyat hazırlıklarını konu ettiği yazısı:

Değerli Konuklarımız,

İstanbul, Asya ile Avrupa'nın en anlamlı biçimde birleştiği, bin yıllardır kültürün, sanatın ve hayatın merkezinde yer alan bir şehir oldu. Şimdi bu kadim, modern ve enerjik şehrimiz uzun zamandır özlemle beklediği 2020 Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapma mutluluğunu yaşamak istiyor.

Türkiye, olimpiyatlara yönelik kapsamlı bir vizyon ortaya koyuyor. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonu, hükümetimizin kararlı yaklaşımı, ülkemizin güçlü ekonomik yapısı ile perçinlenen süreçte İstanbul, bu büyük organizasyona adım adım hazırlanıyor. Boğaz'da denizin altından geçiş imkânı sağlayan Marmaray Projesi, geçtiğimiz aylarda ihalesi tamamlanan üçüncü köprünün inşası ve daha birçok altyapı projesi İstanbul'u hem olimpiyatlara hem de geleceğe taşıyor.

Bunların yanı sıra sadece olimpiyat tesisleri, alt ve üst yapı projeleri için yaklaşık 20 milyar dolarlık kaynak ayrılarak olimpiyatların sportif, sosyal ve kültürel etkisinin kalıcı olması amaçlanıyor. Kısacası İstanbul istekli, hazır ve kararlı bir biçimde olimpiyatları bekliyor.

Olimpiyatların düzenleneceği 2020 yılı, ülkemizde havacılık endüstrisi açısından da önemli bir dönem olacak. Türkiye'nin 2023 vizyonu çerçevesinde kendi sivil, ticari uçağını ürettiği, alanında dünyanın en büyük tesisi olarak nitelenen üçüncü havalimanının hayata geçirileceği bu dönemde dünyanın yolcu trafiğinin ekseni de İstanbul'a kaymış olacak.

Türk Hava Yolları olarak bu süreci hazır karşılayabilmek için yoğun bir yatırım ve çaba içerisindeyiz. 2020 itibarıyla 415 uçağımızla 100 milyon yolcu kapasitesine erişmeyi hedefliyoruz.

Halihazırda dünyanın en fazla noktasına uçan havayolu olarak o dönemde uçuş ağımızı daha da genişletmek, coğrafi konumu ve saat farkı eksenindeki yeri açısından doğal bir bağlantı noktası olan İstanbul'u dünyanın havacılık üssü haline getirmek için üzerimize düşen ne varsa gerçekleştirmek üzere kararlılıkla hedeflerimize yürüyoruz.

Tarihi, kültürel dokusu, konukseverliği ve coğrafi konumuyla İstanbul'un, yıllardır arzu ettiği ve hakkı olan 2020 Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapma mutluluğunu yaşayacağına gönülden inanıyorum.

Yolculuklarınızda bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ediyor, iyi uçuşlar diliyorum.

Sevgi ve saygılarımla.

Doç. Dr. Temel Kotil

Genel Müdür

 
THY'DEN GELİŞ TERMİNALİNDE LOUNGE HİZMETİ
 
RİSKLİ MEYDANLAR VE GÜVENLİK SORUNU
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İstanbul mu ?? Olimpiyat mı?? 6 Eylül 2013 Cuma 12:51

İstanbul, tarihi hariç neyiyle olimpiyati hak ediyor??? Trafik rezalet ortalikta bir tane trafik polisi yok olanlarda arabalarinin icinde ,agizlarinda sigara ellerinde telefon oturuyor, otekiler de bakan vs gelirse ortaya cikiyor, spor tesisleri 1-2 haric rezil halde,insanlar yolda yürüyemiyor bırak metroya vs inip binme adabını, saygısızlık, keşmekeşlik, her türlü kepazelik vs had safhada !!! Sözüm ona bir lokma bir hırkacı hukumet sirf oy,iktidar ve olimpiyattan gelecek para icin İstanbullulara sormadan,etmeden olimpiyata onem veriyor yoksa basari,hizmet vs umurlarinda degil yoksa sporu, sanati gunah sayanlar neden olimpiyata bu kadar onem versin ki ? Ayrica hukumet olimpiyat verilirse ulasima 19 milyar dolarlik yatirim yapacagini aciklamis!!! Bu yatirimin olmasi icin illa olimpiyat mi olmasi lazim ey hukumet?? Olimpiyattan önce bu şehirde ve bu ülkede halletmen gereken o kadar çok sorun var ki haberin var mı acaba??? Bir de şöyle güçlendik şöyle büyüdük bize şöyle gıpta ediyorlar falan demiyorlar mı gülüyorum ama neremle?? Güçlüysen,bilmem neysen ordan burdan gelecek olan parayı düşünmezsin değil mi?? Özel uçağa 400 milyon dolar harcıyorsun ama atletizm federasyonunun bütçesi 14 milyon tl!!! Zihniyete bak!!! Bu zihniyetin adamı botokslu da tam temele layik laflar soyluyor durumu daha da trajikomik hale getiriyor!!! Bize de boyleleri layik zaten!!!

Yorumu oyla      3      0  
kedi 2 Eylül 2013 Pazartesi 10:32

olimpiyatlar bugün artık ideallerinden uzaklaşmış neoliberalizmin görkemli bir gösterisi olarak kent-pazarlama aracına dönüşmüştür. zaten, antidemokratik yöntemlerle, fütursuzca uygulanan tepeden inme “kentsel dönüşüm” projeleriyle talan edilen kent ve hayatlar özellikle bu tür mega projeler üzerinden kolaylıkla küresel sermayeye pazarlanır. bu pazarlama iştahıyla kent yöneticileri birer girişimciye dönüşür. ve “liderler imaj parlatırlar”. kotil’in sözettiği “recep tayyip erdoğan’ın vizyonu,” budur işte. ve yine kotil’in “hükümetimizin kararlı yaklaşımı, ülkemizin güçlü ekonomik yapısı ile perçinlenen süreçte istanbul, bu büyük organizasyona adım adım hazırlanıyor.” derken bu hazırlığın altında ne yattığını, ne manada olduğunu anlamak da bize düşer. “tarihi, kültürel dokusu, konukseverliği ve coğrafi konumuyla istanbul'un, yıllardır arzu ettiği ve hakkı olan 2020 olimpiyat oyunları'na ev sahipliği yapma mutluluğunu yaşayacağına gönülden inanıyorum.”demiş bi de…istanbul ve biz istanbulluların ne istediğini nerden biliyorsun, sordun mu? kaçırılan pilot arkadaşlarımızın hayatından endişeyle güvenlik zafiyetleriyle ilgili kafa yorarken “İstanbul'u dünyanın havacılık üssü haline getirmek” iştahı bizde var mı, sordun mu? “yolculuklarınızda bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ediyor, iyi uçuşlar diliyorum.” diye bildik dilekle bitirmiş açıklamasını. valla ben sizinle ve yöntemlerinizle amaçladığınız “yolculuğu” tercih etmiyorum bay kotil; bizim “yolculuğumuz” başka bir “yolculuk” olacak, bilmenizi isterim.

Yorumu oyla      7      2  
olimpiyat !!! 1 Eylül 2013 Pazar 13:50

istanbul daha rezil durumdaki trafik sorununu cozememisken, en kalabalik saatlerde ortaliklarda bir tane trafik polisi yokken, sehircilik, duzen vs sorunlarinin cozumu icin hicbir sey yapilmazken nasil olimpiyatlari alacak ki? Rakipler, duzgun sehircilikleri, sorunsuz trafik akislari, duzenleri ile bizden kat be kat ondeler daha oteki sorunlari saymiyorum.. Olimpiyatlari almak, bu zihniyetle, isinin ehli olmayanlarin sirf siyasi nedenlerle yonetici olabildikleri muddetce bizim icin bir ruyadan baska bir sey degil maalesef!!!

Yorumu oyla      8      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY'DEN GELİŞ TERMİNALİNDE LOUNGE HİZMETİ
İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar geliş bölümünde lounge hizmeti başlıyor.
HAVALİMANINDA ÖLÜM
53 yaşındaki kanser hastası Vladimir Ostashov (53), ülkesine dönemeden ...
KAPTANIN EŞİ DE “KAPTAN” OLACAK
Galatasaray futbol takımının kaptanı Sabri Sarıoğlu’nun eşi Yağmur Yılmaz ...
 
HAVALİMANI POLİSİNE ‘DAVRANIŞ BİÇİMİ’ EĞİTİMİ
Türkiye’nin dünyaya açılan en büyük sınır kapısı olan İstanbul Atatürk ...
DİYARBAKIR JET ÜSSÜNDE TURUNCU ALARM
Diyarbakır 2’nci Hava Kuvvet Komutanlığı’nın 8’inci Ana Jet üssünde alarm ...
ATATÜRK HAVALİMANI’NDA KAÇAK ALTIN
Gümrük Muhafaza Müdürlüğü Kaçakçılık ve İstihbarat Şubesi ekiplerinin ...
 
GREVCİ THY İŞÇİSİ ADLİYE ÖNÜNDE
THY'de grevlerini sürdüren işçiler, 10 Eylülde İstanbul 5. İş Mahkemesi'nde ...
CANLI HAYAT YOK OLUR!
Prof. Dr. Ali Kahriman, 3. havaalanının yapılması halinde oluşumu 50 milyar ...
RİSKLİ ÜLKEYE ÖZEL GÜVENLİK
Dışişleri Bakanlığı ile MİT, Lübnan'da iki pilotun kaçırılmasının ardından ...
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
BOEING YÖNETİMİNDE DEĞİŞİM
ERCAN'DA YÜKSELEN TRAFİK
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
14 / 20 °C 12 / 18 °C 15 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •COVID 19
  •Rusya
  •Sabiha Gökçen Havalimanı
  •kabin memuru
  •uçak