iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
30 Mayıs 2015 Cumartesi - 11:26

THY SABİHA GÖKÇEN’E AĞIRLIK VERİYOR

THY Genel Müdürü Temel Kotil, Atatürk Havalimanı’nda günden güne artan yoğunluk karşısında Sabiha Gökçen Havalimanı’na ağırlık verdiklerini söyledi

THY SABİHA GÖKÇEN’E AĞIRLIK VERİYOR
Losev-1

THY Genel Müdürü Temel Kotil, CNN Türk’te Hakan Çelik’in sunduğu Hafta Sonu Keyfi programına konuk oldu. THY ve Türkiye’de havacılıkta son gelişmeleri değerlendiren Genel Müdür Temel Kotil, İstanbul’un Londra’dan sonra dünyanın en çok yolcu alan kenti olduğunu belirtti. Atatürk Havalimanı’nın günden güne artan trafik yoğunluğuna dikkat çeken Kotil, THY’nin de bu gelişmeler karşısında aldığı önlemlerden söz etti. Sabiha Gökçen çıkışlı seferleri artırdıklarını vurgulayan Kotil, “THY olarak Sabiha Gökçen Havalimanı’na yükleniyoruz. Orada büyüyoruz, bağımsız olarak bir THY kuruyoruz” dedi.

YENİ HATLAR

Genel Müdür Temel Kotil, yakında Atlanta ve Miami hatlarının başlayacağını belirtirken “Küba ve Meksika’ya uçmaya hazırlanıyoruz. Ancak bu konuda ülkeler arasında sivil havacılık anlaşmalarıyla ile ilgili sorunlarımız var. Örneğin Havana uçuşu git-gel olarak ekonomik değil. Oradan bağlantılı uçuş yapmamız gerek. Öte yandan Kolombiya’ya da uçmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Sürekli büyüyen THY’nin koltuk-km ciroda dünyada 13. Havayolu olduğunu kaydeden Kotil, şirketin geniş gövde uçak alımı konusunda ise “Örneğin uçuşumuza sınır getirilen bir Çin pazarı var. Uçuş vermiyorlar bize. Bu mesafelere uçuşumuzu artırırsak, bize geniş gövde bir uçak yetmez, alırsak bir düzine büyük uçak almamız lazım” dedi.

“YENİ HAVALİMANINA 2017’DE UÇAK İNDİRECEĞİZ”

THY Genel Müdürü Temel Kotil halen zemin düzeltme çalışmaları süren İstanbul’un yeni havalimanına ilişkin değerlendirmede bulunurken “Konsorsiyum finansmanı buldu. Zamanında bitirmesinde yarar var. Çünkü sonuçta onlar da para kazanacaklar. Öte yandan biz sıkışmış durumdayız. Havalimanı zamanında bitecek ve yeni havalimanına 2017’de uçak indireceğiz” dedi.

ORDU-GİRESUN VE YÜKSEKOVA BÜTÜN GÜVENLİK ŞARTLARINI KARŞILIYOR MU?

Biz pilotlarımızı pas geçmeye teşvik ediyoruz. İniş kalkış her zaman kritiktir. Orada işi kurtardıysan havada da kurtarırsın. 4.5 milyonda bir kaza olur. Yeni havalimanlarının ILS’leri, iniş sistemleri daha sonra kurulur. Amerika’da da bir çoğunda ILS yok. Ordu-Giresun dünyada deniz üzerine yapılan üçüncü havalimanı.

Bu yıl İstanbul londradan sonra Avrupa’dan sonra en büyük yolcu alan kent olacak. Biz Atatürk Havalimanı’na yüklenmiyoruz artık.1 yılda Sabiha Gökçen’in ikinci pisti de biter. Sabiha Gökçen’de yeni bir Türk  Hava Yolları kuruyoruz.  Atatürk’te yeni hatlar koyuyoruz. Atlanta, Miami başlıyor. Miami için başka bir seferi Sabiha Gökçen’e kaydırıyoruz. Atlanta kesinleşmedi.Havana git gel ekonomik değil. Havana Meksika arasında sorunlar var. Kolombiya’ya uçacağız. Bir uçuş noktası bulmaya çalışıyoruz. Caracas’tı o da, ama ekonomik problemler var.

ÇİN İZİN VERMİYOR

Biz istesek her uçağı alabiliriz. Uçuşlarımıza sınır getiren Çin pazarı var. 10 sefer yapabiliriz Çin’e günde. Hindistan’da iki noktaya uçabiliyoruz. Daha fazla verseler doldururuz yine. Bazı ülkeler kendilerini kapatıyorlar. Kapadığınız zaman halkınız ucuz uçamaz. O pazarlarda uçmak için 2 tane 380’le olmaz. Bir düzine almak gerekiyor. Şu an en çok şehre uçan havayoluyuz. Yetiştiremiyoruz mal yok gidiyor. Bütün bu eko sistem içinde malımız yok gidiyor.

KUŞLAR KONUSUNDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin yaptığı en akıllıca proje bu. Yer seçimi çok sorunlu bir alan zemin olarak. Bu para çok büyük para değil. Duty Free kiraladığınız zaman çok büyük para olacak. Bu konsorsiyum her yıl devlete 1 milyar dolar kira verecek. 60 milyon yolcu ile gireceğiz 3. Havalimanına…  2003’te Bakan firmaların önünü açtı. Uçaklar yapılırken iki motorlu yapılır en azından. Birine bir şey olursa ikinci motorla 2-3 saat uçar bir uçak. Diğer motoruyla iner kalkar. Kuşta falan problem yok. Motorlar onları parçalayıp atıveriyorlar. Bu alan dünyanın tarihini etkiliyor. Zenginleşen Asya Avrupa ile ticarete başlıyor. Dubai yerine İstanbul’u merkeze getiriyor. Uçmadığımız yer kalmadı.

YABANCI PİLOTLAR

Bu bir ticaret. Ben uçak yapacaksam, uçuracaksam, eğitilmiş insansa olay… Her yerden insan getiririm. Kendi pilot okulumuz var. Kendimiz de yetiştiriyoruz. 

KAZA GEÇİREN UÇAKLARIN DURUMU

İki uçağımız da Airbus tarafından kontrole alındı uçaklar. Pilotajdan mı değil mi? Raporlar var… Kimseye fatura kesmem… Dünyanın neresinde aksaklık olursa. Germanwings’ten sonra bir daha her şeye baktık. Air Canada’nın uçağı çıktı. United’ın çıktı.

NASIL UÇAK MÜHENDİSİ OLDU

Bu uçak 30 kişilik şehirler arası uçuşta. THY’nin bir alma kararı yok şu anda. Ama ben alırım onu kişisel olarak. Şehirler arasında Samsun, Adana’ya gider. 70 kişiliği de var. Hindistan da uçak yapıyor. Bunun öncesinde 4 yıl önce sayın Cumhurbaşkanımız Başbakandı. Türkiye kendi sivil uçağını yapacak demişti. Türkiye bunu satar. Erbakan Hoca’yı hatırlamak lazım. Kıbrıs Savaşı zamanında ABD’liler ambargo uygulamıştı. 1 dolarlık parça olmadığı için uçamamıştık. Sayın Erbakan Hoca’nın başlattığı büyük bir kampanya vardı. İtalya'dan uçak alıp imal edecekti. Biz de o sevda ile uçak mühendisi olduk.

 
İLK MEZUNLARINI VERDİ
 
KÖYLÜLERDEN 3. HAVALİMANI PROTESTOSU
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ILS 31 Mayıs 2015 Pazar 12:05

Anladık ILS yok. Acaba VOR var mı? Uçaklar nasıl bir alçalma ve iniş yapıyorlar? Havalar kötüleşince seferler iptal mi olacak, yoksa "sen aslansın" denip görerek alçalma ve inişe mi zorlanacaklar. Ya da bu bir seçim yatırımıdır deyip geçelim mi?

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İLK MEZUNLARINI VERDİ
Erzincan Üniversitesi Ali Cavit Çelebioğlu Sivil Havacılık Yüksekokulu ilk mezunlarını verdi
PILATUS PC-24’ÜN SATIŞ HAKKI AMAC’TA
VIP uçak bakım ve modifikasyon firması AMAC Aerospace, satış ve bakım ...
ANADOLUJET HAKKÂRİ UÇUŞLARINI BAŞLATIYOR
AnadoluJet, 01 Haziran 2015 tarihinde Ankara Esenboğa Havalimanı ile yeni ...
 
TAV İNŞAAT’A YILIN ULAŞTIRMA PROJESİ ÖDÜLÜ
TAV İnşaat, Doha Havalimanı ile yılın ulaştırma projesi ödülünü kazandı
THY’DEN RADYOAKTİF SIZINTI AÇIKLAMASI
Türk Hava Yolları, Hindistan’ın başkenti Delhi’deki İndira Gandhi Havalimanı’na ...
NEW YORK’TAN TAV’A KÖTÜ HABER
TAV, New York La Guardia Havalimanı ana terminal binasının yeniden inşasını ...
 
ACENTELERLE İŞBİRLİĞİ MASAYA YATIRILDI
AnadoluJet Acenteleri, Dalaman’da turizm olanaklarını değerlendirdi
ETIHAD NE KADAR KAR AÇIKLADI
Birleşik Arap Emirlikleri'nin ulusal havayolu şirketi Etihad Airways 2014 ...
GÖKYÜZÜNDE DEHŞET
12 bin metre yükseklikte 2 motoru birden duran uçak 4 bin metre irtifa ...
 
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
İRFAN SARP VEFAT ETTİ
PİLVAK'TA SEÇİM ZAMANI
HANEDA'NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI
PEGASUS'UN YENİ ROTASI
ÜREKSOY: 26 NİSAN'IN ÖNEMİ
LUFTHANSA'DA YENİ KABİN
ERCAN'DA 'PİLOTLAR GÜNÜ'
TAV'A 'EN İYİ İŞVEREN' ÖDÜLÜ
'GÖKYÜZÜ SİZİNLE DAHA GÜZEL'
INDIGO'DAN DEV A350 SİPARİŞİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Pazar Pazartesi Salı
13 / 19 °C 14 / 15 °C 14 / 16 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •COVID 19
  •kaza
  •test
  •Turkish Airlines
  •filo