iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
31 Temmuz 2011 Pazar - 09:00

THY SENDİKADAN KAÇTI

Türk Hava Yolları, çalıştırılma sözü vererek İŞKUR'dan 600 teknisyen aldı. Ancak daha sonra Hava-İş sendikasıyla ücrette anlaşamadı. Kurum, bunun üzerine teknisyenleri HABOM’a kaydırdı

THY SENDİKADAN KAÇTI
Losev-1

Türk Hava Yolları, geçen yıl İŞKUR'dan iş garantisiyle eğitmek üzere aldığı teknisyenleri, Hava-İş Sendikası ile toplu sözleşme masasında anlaşamayınca yan kuruluşuna kaydırdı. THY, sendikanın düşük işe giriş ücretine karşı çıkması üzerine 600 teknisyeni sendikal örgütlenmesini tamamlamamış olan Havacılık Bakım ve Onarım Merkezi (HABOM) adlı şirkete gönderdi. Yaşanan olumsuzluğa ilişkin Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, THY yönetimi ile işe giriş ücretinde anlaşılamadıklarını ifade ederek, "HABOM'da da sendikal örgütlenme kararı aldık" şeklinde konuştu.

 

600 teknisyen mağdur

THY, geçen yıl "Teknisyen Yetiştirme Programı" kapsamında 2010 yılında meslek liseleri, meslek yüksek okulları ve fakültelerin ilgili bölümlerinden mezun yaklaşık 600 kişiyi 6 aylık bir eğitimden geçirdi. Eğitimi tamamlayan yaklaşık 600 teknisyen, THY Teknik A.Ş’de işe başlayacaktı. Ancak THY, personel için düşük ücret isteyince Hava-İş sendikası karşı çıktı. THY, yeni başlayacak personele bin 250 TL önerirken, sendika ise 2 bin 500 TL talep etti. Sendika ve hava yolu arasında anlaşma sağlanamayınca 600 personel istihdam edilemedi. Bunun üzerine THY yetkilileri, teknisyenleri, sendikal örgütlenmesi henüz tamamlanmayan HABOM A.Ş'de işe başlattı. HABOM, en yüksek ücreti alan teknisyenlere bin 350 TL maaş verileceğini bildirdi.

 

'Habom'da da örgütleneceğiz'

Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, sözkonusu gelişmelerle ilgili şu açıklamayı yaptı: "İşveren, çalışanları sendikasızlaştırmaya çalışıyor. Gücü yetse THY'yi de sendikasızlaştıracak. Ama HABOM'da da örgütleneceğiz. Buradaki işçilerimiz koşullarının güçlendirilmesi yönünde çaba harcayacağız."

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan THY ise, iş ilanında verilen "THY Teknik A.Ş'de istihdam edilme" sözünü yalanlayan bir açıklama yaptı.

 

Aydınlık

 
'EN İYİ MEZİYETİM DİNLEMEK'
 
ÖZDİL'İN KALEMİNDEN 'OR-Gİ' MESELESİ
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
...... 1 Ağustos 2011 Pazartesi 22:44

bir sürü insanı mağdur ettiler thy diye eğitim açtılar habomda işe aldılar sendikal hakları olmadan çok düşük maaşla işe başlattılar

Yorumu oyla      2      0  
thy teknik a. ş. maduru 31 Temmuz 2011 Pazar 22:23

THY Teknik A.Ş., THY AO Eğitim Başkanlığı ve İŞKUR işbirliği ile havacılık sektörünün ihtiyaçlarına yönelik bir Teknisyen Ön Eğitim Programı düzenlenmiştir. EASA kurallarıyla uyumlu bu program kapsamında, başvuru yapan teknisyen adayları, yapılacak değerlendirmenin ardından şirketimizdeki çalışmalarda doğrudan yer alabilecek yetkinlik düzeyine gelecek şekilde 4 ilâ 6 ay süreyle eğitimden geçirileceklerdir. Havacılık sektöründe geçerli dilin İngilizce olması nedeniyle adaylarda İngilizce okuma/anlama yeterliliği aranmaktadır. Yazılı ve sözlü sınavlarda başarılı olan adaylar, program boyunca İŞKUR tarafından belirlenen oranda maddi yardım alacak ve sosyal güvenlik kapsamında bulunacaklardır. Programı başarı ile bitiren adaylar THY Teknik A.Ş.’de istihdam edilecektir.

Yorumu oyla      1      0  
ahmet 31 Temmuz 2011 Pazar 16:32

THY Teknik A.Ş. Sizleri Bekliyor... THY Teknik A.Ş., THY AO Eğitim Başkanlığı ve İŞKUR işbirliği ile havacılık sektörünün ihtiyaçlarına yönelik bir Teknisyen Ön Eğitim Programı düzenlenmiştir. EASA kurallarıyla uyumlu bu program kapsamında, başvuru yapan teknisyen adayları, yapılacak değerlendirmenin ardından şirketimizdeki çalışmalarda doğrudan yer alabilecek yetkinlik düzeyine gelecek şekilde 4 ilâ 6 ay süreyle eğitimden geçirileceklerdir. Havacılık sektöründe geçerli dilin İngilizce olması nedeniyle adaylarda İngilizce okuma/anlama yeterliliği aranmaktadır. Yazılı ve sözlü sınavlarda başarılı olan adaylar, program boyunca İŞKUR tarafından belirlenen oranda maddi yardım alacak ve sosyal güvenlik kapsamında bulunacaklardır. Programı başarı ile bitiren adaylar THY Teknik A.Ş.’de istihdam edilecektir. · T.C. vatandaşı olmak, · Havacılık Okullarının (SHYO ve Havacılık Teknik Liseleri) Uçak Bakım/ Gövde Motor ve Elektrik Elektronik bölümleri ile MYO veya Teknik Eğitim Fakültelerinin; Makine Elektrik Elektronik Mekatronik Otomotiv bölümlerinden mezun olmak · İşe kabul edilmesi halinde vardiyalı çalışabilecek durumda olmak, · Sabıka kaydı bulunmamak, · Başvuru sırasında 30 yaşından büyük olmamak, · Herhangi bir sağlık problemi bulunmamak, · Program süresince İstanbul'da ikameti ve kursa devamı kabul etmek. Uygulama: Teorik ve Pratik çalışmalar THY'nin İstanbul tesislerinde yapılacak olup katılımcılar program süresince yemek ve personel servisinden faydalanabilecektir.

Yorumu oyla      0      0  
OMER 31 Temmuz 2011 Pazar 15:10

TEKNIK A.S`NIN VERDIGI ILAN.KIM KANDIRILMIS HERKEZ GORSUN... THY Teknik A.Ş. Sizleri Bekliyor... THY Teknik A.Ş., THY AO Eğitim Başkanlığı ve İŞKUR işbirliği ile havacılık sektörünün ihtiyaçlarına yönelik bir Teknisyen Ön Eğitim Programı düzenlenmiştir. EASA kurallarıyla uyumlu bu program kapsamında, başvuru yapan teknisyen adayları, yapılacak değerlendirmenin ardından şirketimizdeki çalışmalarda doğrudan yer alabilecek yetkinlik düzeyine gelecek şekilde 4 ilâ 6 ay süreyle eğitimden geçirileceklerdir. Havacılık sektöründe geçerli dilin İngilizce olması nedeniyle adaylarda İngilizce okuma/anlama yeterliliği aranmaktadır. Yazılı ve sözlü sınavlarda başarılı olan adaylar, program boyunca İŞKUR tarafından belirlenen oranda maddi yardım alacak ve sosyal güvenlik kapsamında bulunacaklardır. Programı başarı ile bitiren adaylar THY Teknik A.Ş.’de istihdam edilecektir.

Yorumu oyla      0      0  
typ maduru 31 Temmuz 2011 Pazar 15:06

İlan Detayları Aranan Nitelikler : THY Teknik A.Ş. Sizleri Bekliyor... THY Teknik A.Ş., THY AO Eğitim Başkanlığı ve İŞKUR işbirliği ile havacılık sektörünün ihtiyaçlarına yönelik bir Teknisyen Ön Eğitim Programı düzenlenmiştir. EASA kurallarıyla uyumlu bu program kapsamında, başvuru yapan teknisyen adayları, yapılacak değerlendirmenin ardından şirketimizdeki çalışmalarda doğrudan yer alabilecek yetkinlik düzeyine gelecek şekilde 4 ilâ 6 ay süreyle eğitimden geçirileceklerdir. Havacılık sektöründe geçerli dilin İngilizce olması nedeniyle adaylarda İngilizce okuma/anlama yeterliliği aranmaktadır. Yazılı ve sözlü sınavlarda başarılı olan adaylar, program boyunca İŞKUR tarafından belirlenen oranda maddi yardım alacak ve sosyal güvenlik kapsamında bulunacaklardır. Programı başarı ile bitiren adaylar THY Teknik A.Ş.’de istihdam edilecektir. · T.C. vatandaşı olmak, · Havacılık Okullarının (SHYO ve Havacılık Teknik Liseleri) Uçak Bakım/ Gövde Motor ve Elektrik Elektronik bölümleri

Yorumu oyla      0      0  
31 Temmuz 2011 Pazar 11:55

THY ise, iş ilanında verilen "THY Teknik A.Ş'de istihdam edilme" sözünü yalanlayan bir açıklama yaptı.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KULEDE AFTN ARIZASI
Atatürk Havalimanı’ndaki Havacılık Sabit Telekomünasyon Ağı (AFTN) sisteminde ...
POLONYA-RUSYA RAPOR SAVAŞI
Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaczynksi ile 95 üst düzey yetkilinin hayatını ...
THY TORINO'YA UÇUYOR
Türk Hava Yolları, İtalya’da uçuş gerçekleştirdiği 7’inci şehir Torino’ya direkt seferlere başlıyor
 
THY JAPON ÇOCUKLARI AĞIRLADI
Deprem, tsunami ve nükleer felaketlerde yakınlarını kaybeden bir grup ...
THY'NİN İTİRAZI REDDEDİLDİ
Bakırköy 13. İş Mahkemesi, THY A.O. yönetiminin, Hava-İş’in çoğunluk tespitine ...
LUFTHANSA'NIN İLK 6 AY RAKAMLARI
Japonya’da yaşanan felaketler ve Kuzey Afrika’daki siyasi huzursuzluklar ...
 
ÜNİVERSİTE ADAYLARINA DUYURU
Beykoz Lojistik Meslek Yüksek Okulu Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ...
BARCA ATLANTİK'İ THY İLE GEÇTİ
FC Barcelona, Atlantik’i Türk Hava Yolları ile geçti...
SUNEXPRESS GELİRLERİNİ ARTIRDI
SunExpress, 2011’in ilk 6 ayında gelirlerini yüzde 44 artırdı, yeni şirketi ...
 
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
PİLVAK'TA SEÇİM ZAMANI
HANEDA'NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI
PEGASUS'UN YENİ ROTASI
ÜREKSOY: 26 NİSAN'IN ÖNEMİ
LUFTHANSA'DA YENİ KABİN
ERCAN'DA 'PİLOTLAR GÜNÜ'
TAV'A 'EN İYİ İŞVEREN' ÖDÜLÜ
'GÖKYÜZÜ SİZİNLE DAHA GÜZEL'
INDIGO'DAN DEV A350 SİPARİŞİ
PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Pazar Pazartesi Salı
13 / 18 °C 14 / 15 °C 14 / 16 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Airbus
  •İstanbul Havalimanı
  •pilot
  •test
  •Delta Airlines