iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
10 Ocak 2016 Pazar - 11:27

THY SORUMLULUK ALMAYA HAZIR

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Habertürk TV’de yayınlanan Airport programına konuk oldu ve Güntay Şimşek’in sorularını yanıtladı

THY SORUMLULUK ALMAYA HAZIR
Losev-1

İlker Aycı, göreve geldiği ilk günden itibaren önceliklerini, yaşanılan zorlu yaz dönemi yoğunluğunu, geçtiğimiz günlerde hava muhalefeti nedeniyle meydana gelen sıkıntıları ve çözüm noktasında yapılan çalışmaları anlattı. THY’nin önümüzdeki süreçte 3. Havalimanına hazırlığı ve diğer havalimanlarının kullanımı konusunda da bilgiler veren Aycı, yoğun trafiğe yönelik olarak çözüm bulunması aşamasında THY’nin sorumluluk alabileceğini de söyledi. İşte İlker Aycı’nın sözleri: 

UÇAKLARIN TEMİZLİĞİ KONUSUNDA ÖNEMLİ ADIMLAR

THY uçaklarının temizliğinin daha iyi olmasını istiyordum. İlk olarak tebdili kıyafetle temizlik faaliyetine katıldım. Arkadaşlarımız ne zorluklarla karşılaşıyorlar, daha iyileştirmek için neler yapacağımızı dokunarak, yaşayarak hissettik ve planlama yaptık. Temizlik konusunda önemli adımlar attık. Ama yetmez. En büyük katkı bilinci yükselten çalışan arkadaşlarım.

YETKİMİZ OLMAYAN KONULARDA HESAP SORULMASI BİZİ ÜZÜYOR

Bu yaz gerek havalimanlarındaki yoğunluk, gerekse tamir bakım çalışmalarından kaynaklanan zorlu bir süreç yaşadık. Bir yandan bu zorlukları aşmak ve yoğun bir yolcu trafiğine yön vermek zorunluydu. Geçtiğimiz günlerde hava muhalefeti nedeniyle üzdüğümüz yolculara bir vefa borcu duyuyoruz. Tabii, iptalleri tartışmak gereksiz. Bu dünyanın her yerinde oluyor. Örneğin Şikago’da bir kış döneminde iptallerin oranı yüzde 42. Bu noktada yetkimiz olmayan konularda bize hesap sorulması bizi daha çok üzüyor. Bir aksaklık bir kere olmuşsa anlaşılabilir ama bu tekrarlıyorsa yanlıştır. Tüm paydaşlarımızla birlikte çalışıyoruz. Hepimiz iyi niyetle müşterek orta yolu bulup çözüm üretiyoruz. Bu noktada THY, bir sorumluluk verilirse alacaktır. Sorumluluğu üstlenmeye hazırız. Hem kamuoyunda, hem yönetim nezdinde, hem de hissedarlarımıza bunun hesabını vermeye hazırız.

KABİN İÇİNDE GELİŞMELER

THY’nin filosu büyüdükçe standardizasyonla ilgili riskle karşılaşıyorsunuz. Şu anda daha fazla ‘tam yatan koltuk’ özellikle kısa mesafe dar gövde uçuşlarımızda business’a daha rahat koltuklar getiriyoruz. Aynı şekilde kabin içi eğlence sistemi olmayan uçaklarımıza da yeni bir sistem getiriyoruz. Havelsan’la ortak projemiz var. Bu sayede yolcumuz akıllı telefonuna, tabletine indirerek bizim eğlence sistemimizden yararlanacak. Business class yolcularına tablet dağıtacağız. Kulaklıkları değiştiriyoruz. New York ve Washington’da yeni lounge’lar açıyoruz. Bir koltuk ekibi oluşturuyoruz. Üç ay içinde bunu tamamlarız. Bu yeni bir ekip uçaklar indiğinde içeri girecek koltuklardaki küçük teknik arızaların tamamını anında giderecek.

AY SONUNDA 3 TANE 777 GELİYOR

Ay sonunda 3 tane 777 teslim alacağız. Filomuza üç uçak girerken, üç uçak da çıkacak. Sayı 299 uçak olacak. 300’üncü uçak törenimizi 2-5 Şubat arası sayın bakanımızın da katılımıyla yapacağız. O uçak da Airbus olacak. Geniş gövde sayımız giderek artıyor. Dar gövdede yaptığımız operasyonlarda dünyada en kompakt, en başarılı şirketlerin başında ilk üç arasındayız.

TÜM SIKINTILARI ÇÖZECEK YER 3. HAVALİMANI

Sıkıntıları çözecek yer 3. havalimanı… Orası ihtiyaç duyduğumuz hizmet kalitesini yansıtabileceğimiz yer. Biz bugün Atatürk Havalimanı’nda dar alanda kısa paslaşmalar yapıyoruz. Adeta orada bir mucize gerçekleşiyor. Atatürk Havalimanı dünyada 13’üncü sıraya yükseldi, JFK’den daha yoğun… Bu sıkışıklıktan kurtulmanın tek yolu 3. Havalimanı. 2018’e kadar Sabiha Gökçen Havalimanı bizim için çok önemli. Sabiha Gökçen’deki çalışmalarımızı orayı paylaştığımız diğer havayollarıyla beraber elimizden gelenin en iyisini yaparak Sabiha Gökçen’i birlikte kullanmaya, paylaşmaya çalışacağız. Antalya da önemli ancak orada da belli yoğunluk sözkonusu. İzmir’in de gelecekte daha yoğun olacağını düşünüyorum. 2018’e kadar sıkıntımız var, hep birlikte terleyeceğiz. Bu bir gerçek. 2018’den itibaren yeni havalimanıyla birlikte Türkiye önemli bir aşama kaydedecek bir kere daha ‘take off’ yapacak. 450 uçak, dünyadaki pazar payını yüzde 4’lere getirmiş, 30 milyar dolarlık bir gruba yükselmiş, yılda 120 milyon yolcu taşıyan bir şirket olacağız. Kargo kapasitesinde yüzde 16 artış sağlayacağız. Doluluk oranımızı düşürmeyeceğiz, kapasite koyacağız. Bunlar 2023 hedefimiz…

THY’NİN YENİ REKLAM YÜZLERİ HOLLYWOOD’DAN OLACAK

Hollywood’da iki tane önemli yüzle anlaşmak üzereyiz. Görüşmeler çok olumlu… Önümüzdeki günlerde tanıtım ve turizmle ilgili korner’ler oluşturacağız. Sürpriz projeler getireceğiz. Lounglarımız görsel olarak, teknolojik olarak 360 derece Türkiye turları yapabileceğiniz adreslere dönüşecek. Bizim CIP lounge’larımız dünyadaki diğer eşdeğerlerinden ayrışacak. Bunları yaparken yolcumuzu uçak içinde havalimanında bekletirsek onları üzersek bunların anlamı kalmaz. Bunun farkındayız. Bu yüzden 2016 yılı tüm çalışanlarımızla birlikte yolcularımızın ‘Kalplerine dokunma yılımız’ olacak. Üzdüğümüz tüm yolculardan özür diliyoruz. Daha iyi çalışmalarla daha iyi sonuçlarla hizmet kalitemizi artıracağız. 

 
İLKER AYCI AÇIKLADI
 
HAVA-İŞ'TEN KARLA KARIŞIK TİS AÇIKLAMASI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PİLOT SORUMLU OLACAK
SHGM’den amatör uçakların terör amaçlı olarak kullanılmasını önlemek için yeni bir düzenleme...
BOEING’İN DÖRDÜNCÜ DÖNEM TESLİMATLARI
ABD’li uçak üreticisi Boeing, dördüncü dönem teslimatlarını raporladı
YENİ HAVALİMANI'NIN ÇATI MONTAJINA BAŞLANDI
İstanbul Yeni Havalimanı'nda inşaat son hızla devam ederken, çatı montajının ...
 
ADANA’DAN DİYARBAKIR’A UÇACAK
Borajet, hızla büyüyen uçuş ağına bir yenisini daha ekledi
BOEING’DEN REKOR TESLİMAT
Boeing, 2015’te rekor ticari uçak teslimatı gerçekleştirdi, 762 uçak teslim ...
TÜRKİYE’NİN MESAJINI DÜNYAYA İLETECEK
Gövdesine ”Türkiye’nin Potansiyelini Keşfet - Discover the Potential - ...
 
İŞTE THY’NİN EN YENİ BOEING’İ
Türk Hava Yolları’nın ABD’li uçak üreticisi Boeing’e verdiği Boeing 777 ...
HAVA TRAFİĞİNİ KOMİTE Mİ YÖNETECEK
Süleyman Şen yazdı...
DHMİ 2015 RAKAMLARINI AÇIKLADI
DHMİ Genel Müdürlüğü Aralık ayı ve 2015 yılsonu rakamlarını açıkladı
 
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
HANEDA'NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI
PEGASUS'UN YENİ ROTASI
ÜREKSOY: 26 NİSAN'IN ÖNEMİ
LUFTHANSA'DA YENİ KABİN
ERCAN'DA 'PİLOTLAR GÜNÜ'
TAV'A 'EN İYİ İŞVEREN' ÖDÜLÜ
'GÖKYÜZÜ SİZİNLE DAHA GÜZEL'
INDIGO'DAN DEV A350 SİPARİŞİ
PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
AIRBUS'TA İLK ÇEYREK SONUÇLARI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cumartesi Pazar Pazartesi
13 / 18 °C 13 / 18 °C 14 / 18 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •kaza
  •test
  •United Airlines
  •kabin memuru
  •Birleşik Arap Emirlikleri