iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
5 Kasım 2013 Salı - 16:56

THY UÇAKLARINDA 'HAMSİLİ PİLAV' DÖNEMİ

THY, hamsili pilavdan kuru fasulyeye, kuzu incik ve tandırdan dil balığı ve levrek sarmaya kadar geniş bir lezzet yelpazesini uçaklarda yolculara sunmaya başladı. İçeceklerde ise semaverde ve ince belli bardakta Rize çayı ikram ediliyor

THY UÇAKLARINDA  HAMSİLİ PİLAV  DÖNEMİ
Losev-1

60 MİLYON TL’LİK İKRAM

Türk Hava Yolları (THY) 60 milyon TL harcayarak yenilediği ikram konseptini bugün gazetecilere tanıttı. Skytrax değerlendirmesinde ‘Dünyanın En İyi Ekonomi Sınıfı’ (2011) ve ‘Dünyanın En İyi Business Sınıf Uçak İkramı’ (2013) sunan havayolu şirketi seçilen Türk Hava Yolları ikram konseptini 60 milyon TL’ye yeniledi. Yolcu memnuniyetini daha da üst seviyelere taşımak amacıyla yapılan değişiklikle servis malzeme ve ekipmanlarının tümü değiştirildi.  THY ve DO&CO’nun ortak kuruluşu TURKISH DO&CO’nun Business, Comfort ve Ekonomi sınıfları için hazırladığı yeni ürünler Türk kültürünü yansıtan, modern ve sade bir tasarıma sahip. Osmanlı ve Selçuklu motiflerinden esinlenerek yeniden yorumlanan tasarımlarda uçak üstü kullanım kolaylığı ve yeni trendler göz önünde tutuldu.

YENİ İKRAM KONSEPTİNDE NELER VAR

Türk Hava Yolları’nın öncelikle uzun uçuşlarda yolcuların beğenisine sunduğu yemekler arasında hamsili pilav, kuru fasulye, kuzu incik ve tandır, iskender, döner, dil balığı fileto ve şiş, levrek sarma gibi deniz ürünleri, pide ve börek çeşitleri, geniş bir tatlı menüsü bulunuyor. İçeceklerde ise semaverde ve ince belli bardaklarda yolculara Rize çayı ikram ediliyor.

KOTİL: 7 YILDIZLI İKRAM VERİYORUZ

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, THY’de toplam giderin yüzde 5’ini ikramın oluşturduğunu belirterek, “Havadaki 5 yıldızlı ikram yerde 7 yıldıza tekabül ediyor. THY’miz büyüyen bir şirket, transit yolcumuz yüzde 40 oranında büyüyor. Bunda da ikramın büyük rolü var. Yolcular THY ikramından duyduğu memnuniyeti anlatmakla bitiremiyor. Türkiye’miz havacılıkta dünyanın merkezi olmaya aday. Avrupa’yı Afrika’ya, Asya’ya ve Ortadoğu’ya bağlayan en güçlü havayoluyuz. Büyüyen THY ile birlikte ikram sunumumuz da sürekli gelişecek” dedi.

TOPÇU: THY, BAŞKA HAVAYOLLARINI TAKLİT ETMİYOR

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu da, THY’nin 10 yıl önce ikram hizmetini USAŞ’tan tedarik ettiğini hatırlatarak, “Burada müşteri memnuniyeti yüzde 40 seviyesindeydi. Daha sonra THY kendi şirketlerini kurmaya karar verdi ve Atilla Bey'e teklif götürdü. Turkish DO&CO kuruldu. İlk 1 yıl yeni yapılanmaları gerçekleştirdik. Bu süreçte Turkish DO&CO ile olağanüstü yol aldı. Sadece ikramda değil, tüm hizmetlerde iddialı olduk. Çoğu lojistik şirketi olmak üzere 18 yeni şirket kuruldu ve bu alanda önemli başarı elde edildi. THY ortalama yüzde 20 oranında bir büyüme yakaladı ama kaliteden de hiçbir şekilde ödün verilmedi. Şu an Turkish DO&CO ile dünyada en iyi hizmeti veren CIP Salonlarını işletiyoruz. Kapasitemizi bir kat daha artırıyoruz. Moskova’daki CIP Salonumuzun inşaatı devam ediyor. Bu tür girişimlerimizi çok uçtuğumuz yerlere taşımakta kararlıyız. Artık THY’nin başka havayollarını taklit etme dönemi sona erdi. Kendi Ar-ge’mizle, kendi mutfağımızda geliştirdiğimiz yemekleri sunuyoruz. Yolcularımız Türk Hava Yolları uçağına bindiğinde özel bir restoranda misafir edildikleri duygusunu yaşıyorlar” diye konuştu.

DÜNYANIN EN BÜYÜK AŞÇI GRUBU THY’DE

Turkish DO&CO Genel Müdürü Attila Doğudan da geliştirdikleri yeni konsept öncesinde hem kendilerini hem de dünyadaki havayollarını denetlediklerini belirterek şunları söyledi:

“Yeni konseptte Türk Hava Yolları yolcularını birçok sürpriz bekliyor. Mesela “mum ışığında yemek” için artık özel bir gün olmasına gerek yok, Türk Hava Yolları ile business sınıfta seyahat etmeniz yeterli. Mum ışığında yemek yedikten sonra “semaver”de taze demlenmiş çayınızı da yudumlayabilirsiniz. Ya da yine siz yolcularımız için özel olarak tasarlanmış fincanlarda, Türk kahvesi ya da espressonuzu içebilirsiniz.” dedi.

Doğudan, yeni ikram konsepti ile ilgili olarak da şu rakamları verdi:

“Taze ürünlerle gelişmiş ikram konsepti üzerinde çalıştık. Bugün Turkish DO&CO Türkiye’nin 3 boyutlu damak büyükelçisidir. Yeni konseptte ekipman olarak tabak, bardak hepsi tamamen değişti. 16 milyon parçalık ekipman setimiz var. 120 TIR malzeme geldi, 150 bin taze yemek üretiyoruz. Ürünlerin yüzde 85’i Türkiye’den geliyor. 200 bin ton portakal sıkıyoruz yılda. Dünyanın en büyük uçan aşçı grubu THY’dedir. Yaptırdığımız anketlerin geri dönüşümü yüzde 98 müşteri memnuniyetini gösteriyor“. Attila Doğudan ayrıca yeni konseptin bir parçası olarak menülerde özenle seçilen Türk ve dünya tatlarının yanında Türk mutfağının en büyük zenginliği olan baharatların da ön plana çıkartıldığını belirtti.

İLK KEZ İSTANBUL-NEW YORK HATTINDA DENENDİ

Türk Hava Yolları, yeni servis konseptini deneme amaçlı olarak 22 Ekim’de İstanbul–New York hattında uygulamaya başladı. Bugün itibariye New York, Guangzhou, Jakarta, Capetown, Buenos Aires, Sao Paolo, Hong Kong, Washington DC, Seul, Johannesburg, Osaka, Kuala Lumpur, Los Angeles, Tokyo, Şikago, Pekin, Şangay, Saygon, Singapur, Toronto, Houston seferlerinde yeni konsept ile sunum yapılmaya başlandı. Yeni servis konsepti önümüzdeki 3 aylık dönemde Türk Hava Yolları’nın tüm uçuşlarında uygulanmaya başlanacak.

İbrahim KÖKTENER-Süleyman ŞEN

 
YOLCULAR KADIN PİLOTLARA GÜVENMİYOR
 
HAVALİMANINDA KOMYON DEVRİLDİ
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ikramcı 7 Kasım 2013 Perşembe 12:45

Bu şirketin başından başlayarak her yeri dökülüyor siz hala yalakalık yapıyorsunuz!!! Uçuş güvenliğinde dünyadaki en büyük 60 şirket içinde sonlarda olan bir şirketin her tarafı ödül, yıldız, ikram vs olsa ne olur??? Şakşakçılık yaparken bunu niye yazmıyorsunuz??? Bu ödüllerin nasıl alındığı malum.. 120 milyon dolarlık reklam bütçesinden pay almak için!! Personeline en kötü kalitede yemek verirken kendileri en lüks restorantlarda yiyip içiyorlar... Daha geçenlerde kargo müdürlerinden dördünün florya da lüks bir restorantta yedikleri yemeğin faturası 800 tl idi, bu para nerden karşılandı??? Kargo bütçesinden!!! Adam başı 200 tl!!! Asgari ücret parası!!! Ne güzel değil mi??? Hani bir lokma bir hırka felsefesi bunlardaydı?? Hani bunlar sözüm ona dindardı?? Diğer bölümlerde de durum aynı!!! Müslüman adam adil olur hak yemez, yedirmez, Allah'tan ve onun gazabından korkar... Yapılan diğer haksızlıkları, adilikleri, kepazelikleri buraya yazmaya kalksak burdan Rize'ye yol olur ama anlayana tabii!!!!

Yorumu oyla      5      1  
mum 6 Kasım 2013 Çarşamba 21:08

Pencerelerede yeşil kadifeden saçaklı perdeler yakışır.

Yorumu oyla      2      0  
semaver 6 Kasım 2013 Çarşamba 21:03

Mum ışığında yemek sonrası koridorda bozacı ile şıracı da dolaşır herhal...

Yorumu oyla      4      1  
trajikomedi!!!! 6 Kasım 2013 Çarşamba 14:03

Hahahhaha..7 yıldızlı hizmet veriyormuş!!! Sen daha personeline doğru düzgün yemek veremiyorsun onlara değer vermiyorsun neyinle 7 yıldızı alacaksın hamsilerinle mi????

Yorumu oyla      5      2  
Birinci süvari.. 6 Kasım 2013 Çarşamba 00:45

305 kişi... ekmek parası, yaşam geliri derdine düştü... THY yöneticileri popülizm peşine... Kabin ekibi, yoğun uçuş planlaması neticesinde yemek bile yiyemiyor genellikle... HAmSi nin havlayanına... Köpekbalığı dermiş karadenizliler.. doğru gerçekten...

Yorumu oyla      6      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YOLCULAR KADIN PİLOTLARA GÜVENMİYOR
İngiltere'de bir seyahat acentesinin yaptırdığı araştırma, kadın pilotlara güvensizliği ortaya koydu
11 YILDA 64.5 MİLYON İÇ HAT YOLCUSU UÇTU
Ulaştırma Bakanlığı, AK Parti'nin iktidara geldiği 3 Kasım 2002 seçimlerinin ...
ÜCRETLİ KOLTUK SEÇİMİNİ KALDIRDI
Onur Havayolları ücretsiz ikram ve havalimanı yolcu transferinin ardından ...
 
ÖLÜM FIRTINAYLA GELDİ
Bolivya'da aşırı rüzgar nedeniyle pistten çıkan uçak alev topuna döndü. ...
YALÇIN AĞABEYE SON VEDA
Dün hayatını kaybeden ağabeyimiz, ustamız, duayen gazeteci Yalçın ÖZMEN’i ...
UÇUŞ EĞİTİM BAŞKANLIĞI’NDA SEÇİM SONUÇLARI
Hava-İş Sendikası’nın 7-8 Aralık tarihlerinde yapılacak 27. Olağan Genel ...
 
‘BİZ UÇAMIYORSAK TÜRKLER DE UÇMASIN’
İsrailli devlet havayolu şirketi El Al’ın CEO'su Eliezer Shkedy, Türkiye'ye ...
A-380 SİMÜLATÖRÜNDE İLK DENEYİM
THY’nin emekli kaptan pilotlarından Turhan Özler, Airbus’ın daveti üzerine ...
SENDİKAL ÖRGÜTLÜLÜK AYAĞA KALDIRILMALI
Bahadır Altan yazdı...
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
12 / 18 °C 15 / 20 °C 14 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •kaza
  •pandemi
  •seyahat
  •Emirates
  •salgın