iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
23 Ocak 2013 Çarşamba - 23:22

THY’DE UYUŞMAZLIK ZAPTI

Hava-İş Sendikası 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesinin daha 2. oturumunda işverenin tartışma masasından kaçtığını ve uyuşmazlık zaptı tutulduğunu açıkladı.

THY’DE UYUŞMAZLIK ZAPTI
Losev-1

Hava-İş’ten şu açıklama yapıldı:

 

Değerli Üyelerimiz;

24. Dönem Toplu İş Sözleşmesinin daha 2. oturumunda işveren tartışma masasından kaçmış ve uyuşmazlık zaptı tutmuştur. Tüm kamuoyu 2 dönemdir toplu iş sözleşmesini çıkmaza sokan tarafın kim olduğunu şimdi daha açık görecektir.

Yetki aşamasında “biz sendikadan önce yetkiye başvurduk sendikayı masaya davet edeceğiz” diyenler hukuken, vicdanen ve etik olarak ne yazık ki bizleri yine yanıltmamışlar tam da tahmin ettiğimiz gibi bu kez zamanında başlayan toplu sözleşmesini yine sabote etmeye girişmişlerdir.

İşverenin sendikamızın siz üyelerimiz adına hazırladığı yeni hiçbir öneriyi tartışmaya gerek duymadan reddetmesi, artık THY A.O Yönetimin kronik bir rahatsızlığı haline dönüşen “baskı, tehdit ihlallerle yönetme ve siz çalışanları yok sayma” psikolojisinin bir kez daha tekrarlanmasından başka bir şey değildir.

Hava-İş sendikasının bu dönem zamanında başlayan toplu iş sözleşmesinin iş barışı ve huzurunun sağlanması için bir fırsat olduğunu bu konuda taşın altına elini koymaya hazır olduğunu açıkça ifade etmesi, işvereni telaşlandırmış, sizlerin sorunlarının çözülmesine yönelik hazırladığımız tekliflerin ne kadar haklı olduğunu bildiği için yine uzlaşmaz tutum yolunu seçmiştir.

Mahkeme kararları ve Bilirkişi raporları ile artık “yasadışı” olmadığı açıkça anlaşılan 29 Mayıs onurlu tavrının altında ezilmeye başlayan THY A.O Yönetiminin yarattığı haksızlık ve hakkaniyetsizlik çözümlenmeden bu işyerinde iş barışı ve huzuru tesis edilemez, tam tersi yapılan haksızlık yanlarına kar kaldı diye düşünenler daha büyük haksızlıklara girişirler.

Biz bu nedenle açık olarak masada da ifade ettik, grev yasağı bir hataydı bu hata kabul edilerek onarıldı. Ancak bu hata nedeniyle haksızlığa uğratılan 305 işçiye yapılan haksızlık ortadan kaldırılmadıkça hiçbir üyemizin vicdanen bu sözleşmenin imzalanmasını kabul etmeyeceğini biliyoruz. Buna inancımız tamdır.

Bizler “%3’lük sadaka ücret artışları ile ve diğer hiçbir maddeyi tartışmam” mantığı ile ortaya konulan bu tavrı, bu şirketi son beş yılda iki şirket yapan çalışanlara bir saygısızlık olarak görüyoruz.

THY A.O Yönetimi ne yazık ki kendini hem savcı, hem hakim, hem de infaz memuru yerine koymakta, hukuku hiçe saymakta, toplu iş sözleşmesini her gün çıkardığı prosedürlerle ortadan kaldırmaya çalışmaktadır. Artık haklarımızın PROSEDÜRLE değil TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ ile garanti altına alınmasını talep ediyoruz.

Yıllık izin, İkramiye gibi maddelerde müfettiş raporları ve mahkeme kararları ile oluşan somut haklarımızı uygulamayanlar, yeni alınan işçilere kıdem farkı uygulayıp yıllarca bu şirkete özveri ile çalışan sözleşmeli personelin kıdem sorununu yok sayanlar, uçucu ekiplerin çalışma motivasyonu ihlallerle yok edip müşterinin patron onlarında köle olduğunu hiç sıkılmadan ifade edenlere karşı üyelerimizin 2 yılda bir elimize geçen bu toplu sözleşme fırsatı ile onlara gereken yanıtı vereceklerini biliyoruz.

Hava-İş sendikası üyesine her şartta güvenmekte ve 24. Dönem toplu iş sözleşmesinin kazanımlarla bitirileceğine sonuna kadar inanmaktadır. Mücadele süreci yeni başlamaktadır. Hava-İş sendikası bu süreci uzlaşma ile başlatalım diyerek iyi niyetini ortaya koymuştur. ancak sanırız  işverence bu iyiniyet her zamanki yanlış bir bakış açısı ile sendikanın zaafı gibi algılanmıştır. Ancak bu zihniyet ile gidilen her dönemde kendileri duvara toslamıştır.

Bu noktadan sonra Hava-İş sendikası 305 arkadaşımızın işe dönüşü dahil sizler adına hazırladığı yeni tekliflerin bütüncül olarak tartışılması halinde her zaman görüşmeye açık olduğunu, ancak sürecin işverence tıkandığı her durumda demokratik ve meşru haklarını kullanmaktan kaçınmayacağını bir kez daha belirtmektedir. Saygılarımızla.


 

 
İŞTE İHALE TARİHİ
 
KABİN BASINCI DÜŞTÜ ACİL İNİŞ YAPTI
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SESSİZ KALIN! 24 Ocak 2013 Perşembe 01:52

Naziler komünistler için geldiğinde sesimi çıkarmadım; çünkü komünist değildim. Sosyal demokratları içeri tıktıklarında sesimi çıkarmadım; çünkü sosyal demokrat değildim. Sonra sendikacılar için geldiler, bir şey söylemedim; çünkü sendikacı değildim. Benim için geldiklerinde, sesini çıkaracak kimse kalmamıştı. -Martin Neilmöller-

Yorumu oyla      0      0  
işsiz kabin memuru 24 Ocak 2013 Perşembe 00:21

Bize sahip çıkacağınız gün 29 mayıs 2012 tarihi idi!Sendikaya geldiğimizde, bizlere dediklerinizi anımsatmak isteriz... 'Bu eyleme sizler karar verdiniz. Bizler böyle bir karar almadık dediniz!' Daha sonra da bizden avukatlık ücreti talep ettiniz. Halen yapmakta olduğunuz şeyin iki yüzlülük olduğunu söylemeliyim. İnsanları yok iş buldu yok eyleme katılmıyor yok bizlerden para istedi diyerek suçlayarak ayrım yaptınız. Bakın bu süreçte bizler sizin gibi düşünmesek te, yardım ettiğiniz arkadaşlarımızla kaderimiz aynı. Bizler sendikada yapılan toplantı neticesinde sizlere güvenilmeyeceğine karar verdik. Çünkü bizlerden para istediniz. Siz direk istemeseniz de avukatınız davalara para karşılığı bakabileceğini söyledi. Sendika yetkilileri olarak bu duruma seyirci kaldınız. Basına bir gurup arkadaşımızı bizden yüksek miktarda paralar istedi diyerek suçladınız. Para ile bir grup arkadaşımızı yanınıza almanız yeterli olmadı sonuçta. Hepimize eşit davransaydınız bugün yüzlerce kişi o kapıdan içeri girerdik!

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İŞTE İHALE TARİHİ
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul’a ...
PİLOT EVİNİZE İNEBİLİR
Plansız kentleşme hava trafiğini riske attı... Sayıştay'ın DHMİ raporundan ...
PİLOTLARIN UÇUŞ SÜRESİ İSYANI
Avrupa Birliği'nin uçuş süreleriyle ilgili yeni düzenleme teklifine pilotlar tepkili.
 
F-16 PİSTTEN ÇIKTI
Diyarbakır'da F-16 tipi savaş uçağı kalkış yaparken pistten çıkarak toprak zemine kaydı.
BAŞBAKAN TARİH VERDİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'a yapılacak 3'üncü havalimanı ...
SUNEXPRESS UÇUŞ AĞI GENİŞLİYOR
SunExpress İzmir’deki uçuş ağına 4 yeni şehir ekliyor
 
YOLCULAR LA’DE THY’YE İSYAN ETTİ
İstanbul'a gelmek için ABD'de Los Angeles'ten havalanan THY'ye ait yolcu ...
THY’DE BİR İŞE İADE DAHA
THY yönetiminin grev yasağını protesto gösterisine katıldıkları gerekçesiyle ...
THY UÇAĞI GERİ DÖNDÜ
Los-Angeles İstanbul seferini yapan TK 10 sefer sayılı THY uçağı havadan ...
 
Osman Gazi Baykal
HAVADAN İNSANİ YARDIM MALZEMELERİNİ ATMA
Osman Gazi Baykal
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
HAVA ŞEHİTLERİMİZ ANILDI
STAR TREK İLE HAVALANIYOR
SLOVAKYA'YA DİREKT UÇUŞLAR
PEGASUS'UN YENİ HATTI
AIR ASTANA 22. YILINI KUTLUYOR
JAPONYA'DA HELİKOPTER KAZASI
TALPA 66 YAŞINDA
BEBEK ARABASINDA 73 KİLO ALTIN
SİVRİHİSAR'DA ‘UÇAN GENÇLİK'
ABD'Lİ MÜZE MÜDÜRÜ GÖZALTINDA
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Çarşamba Perşembe Cuma
11 / 20 °C 12 / 19 °C 14 / 24 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •pandemi
  •United Airlines
  •maske
  •helikopter
  •karantina