iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
9 Kasım 2016 Çarşamba - 12:18

THY’DE YILLIK ÜCRETLİ İZİNLER NASIL OLACAK

Hava-İş Sendikası yöneticileri THY Ekip Planlama Başkanlığı ile bir araya gelerek uçucuların izinlerinin hangi kriterlere ve önceliklere göre planlanacağı konusunda mütabakata vardı

THY’DE YILLIK ÜCRETLİ İZİNLER NASIL OLACAK
Losev-1

Hava-İş Sendikası tarafından toplantıda nelerin konuşulduğu ve hangi kararlara varıldığı şu şekilde açıklandı:

Sayın Üyelerimiz,

2017 yılı, yıllık izin planlaması için sendika yöneticilerimiz ve temsilcilerimizin, THY Ekip Planlama Başkanlığı ile gerçekleştirmiş olduğu izin komisyonlarında, uçucu personelin izinlerinin, bazı kriterlere ve öncelik esaslarına göre planlanması konusunda mutabakat sağlanmıştır.

Geçtiğimiz yıldan itibaren yasa gereği aktif olarak oluşturulan izin komisyonlarında, uçucu personelimiz için yıllık izin kriterleri belirleme ve planlanmasında uygulama ve denetleme yetkisi sendikamız ve ekip planlama başkanlığına aittir. Bu konuda başka hiçbir birimin yetkisi yoktur. Amacımız tüm personelimizin yıllık izinlerinin adaletli ve en etkin şekilde planlanması ve kullandırılmasıdır. Bu amaçla katıldığımız izin komisyonlarında temsilcilerimiz, siz değerli üyelerimizin moral ve motivasyonunu attıracağını düşündüğümüz bazı öneri ve teklifleri komisyonlarda sunmuşlardır. Bu tekliflerimizin birçoğu karşılıklı iyi niyet ve mutabakatla kabul edilerek önümüzdeki yıl itibari ile uygulamaya başlanacaktır. Ancak bazıları ise sistem alt yapısının gerekli sürede hazır olamayacağı gerekçesi ile 2018 yılından itibaren uygulamaya konacak şekilde karara bağlanmıştır. Bu sene uygulanacak yeni değişiklikler şunlardır ;

1- 2017 yılı içerisinde yarı yıl tatili tüm personelin maksimum kullanabilmesi için iki parçaya bölünmüştür. Bir kısım personel yarıyıl tatilinin birinci haftasında, diğeri ise ikinci haftasında kullanacak şekilde planlama yapılacaktır. Ayrıca ilk öğretim çağında çocukları olan ailelere (çocukların yaşı 5-15) ilave puan verilerek, yarı yıl tatilinin amacına uygun olarak ilköğretim çağında çocukları olan üyelerimizin öncelikle planlanması yapılacaktır. İlköğretim çağında çocukları olmayan ve eşleri öğretmen olan veya bu tarihler arasında özel sebeplerle izin talep eden üyelerimize de kontenjan dahilinde bu tarihler arasında izin planlanacaktır. Eğer yukarıdaki şartları sağladığı halde bu tarihler arasında izin planlanamayan üyemiz olursa itirazları halinde, itiraz komisyonunda durumları tekrar değerlendirilerek gerekiyorsa manüel planlama ile durumları düzeltilecektir.

2- 2017 yıllık izinlerinin tamamı aynı yıl içinde diğer yıla taşmadan kullandırılacaktır (eğer bu konuda aksi bir talepte bulunulmamışsa).

3- Kesin izin tarihleri belirlendikten sonra Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında yazlık izin planlanamayan üyelerimize, talep etmeleri halinde ve ekip planlama aylık planlama ihtiyaçlarına bağlı olarak tamamına olamasa da, yapılabildiği kadar büyük bir kısmına ay sonu – ay başı 3 veya 4’er gün birleştirilerek hemen her üyemize yaz döneminde en az bir hafta izin yaptırabilmeyi planladık.

NOT: Önümüzdeki aylarda bu konuyla ilgili müracaat tarihi konusunda sizlere ilgili bilgi maili ayrıca gönderilecektir.

Sevgili üyelerimiz, ekip planlama ile görüştüğümüz, ancak sistemsel alt yapı nedeni ile 2017 yılı, yıllık izin planlamasına dahil edilemeyen, ancak 2018 yılından itibaren ekip planlama tarafından yıllık izin kriterlerine dahil edilebilecek tekliflerimiz de şunlardır;

1- Yılık izin prosedürünün yeniden düzenlenerek mevcut yasalara uygun hale getirilmesi,

2- Yazlık ve kışlık izinlerin 15 Nisan – 15 Ekim tarihler arasında 6’şar aylık dönemlere ayrılması,

3- Kış izninin çalışanın kendisinin talebi halinde (1 Ocak-15 Nisan ve 15 Ekim – 31 Aralık) tarihleri arasında ikiye bölünerek kullanılabilmesidir.

Değerli üyelerimiz, yıllık izinlerin itiraz sürecinin tamamlanmasının ardından toplanacak yıllık izin itiraz komisyonunda, sendikamızın komisyon üyesi temsilcileri ve ekip planlama komisyon üyeleri, tüm itirazları tek tek inceleyerek gerekli görülen düzeltmeleri belirlenen gerekli kontenjanlar dahilinde yapacaklardır. Bu konu ile ilgili gerek duyduğunuz tüm itirazlarınızı tanımlanan yasal süre içerisinde (10 Kasım 2016 saat 23:59’a kadar) yapmanızı ve sendikamıza da bilgi maili göndermenizi rica eder, sağlıklı ve emniyetli uçuşlar dileriz.

Uçuş Personeli Yıllık Ücretli İzin Tarihleri Form Linki için TIKLAYINIZ 

 

 
"TWİTTER BOMBACISI" UÇAMADI
 
PİLOTLAR KUŞLARI BEKLEDİ
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
eren 9 Kasım 2016 Çarşamba 15:33

evet cok haklisiniz ben varim..gecen sene nisanda yaz izni bu sene mayista...cocugum olmasina ragmen ilkokulda..ve defalarca temmuzda cikan arkadaslarimi gormek..o kadar moralim bozuk ki...evladimi bir denize goturemedim iki senedir...

Yorumu oyla      0      0  
zühtü 9 Kasım 2016 Çarşamba 13:41

Sendika her zamanki gibi iş işten geçtikten sonra konuşuyor. 2017 yılı izinleri yayınlanmış. Uçuş işletme itirazı olanlar bize bildirsin demiş. Daha sonra Sendika ne diyor "Geçtiğimiz yıldan itibaren yasa gereği aktif olarak oluşturulan izin komisyonlarında, uçucu personelimiz için yıllık izin kriterleri belirleme ve planlanmasında uygulama ve denetleme yetkisi sendikamız ve ekip planlama başkanlığına aittir. Bu konuda başka hiçbir birimin yetkisi yoktur." . yani siz uçuş işletmeye inanmayın onlar yetkili değil biz yetkiliyiz diyor. Sakın uçuş işletmeye itiraz etmeyin onlar yetkili değil diyor. Hadi ya. Ufak parçalar halinde atda civcivler de yesin. Başka ne diyor. 2018 yılı izinlerinin yasalara uygun yapılması için teklif yapacaklarmış. Yasalara uygun yapılacak demiyor, teklif edeceğiz diyor. sayın sendika yöneticileri acaba uçucu olmayan THY personelinden ekim ayı sonu kasım ayı başında yaz iznini kullanan var mı, planlı yaz izninden bilgisi dışında 6 gün kesilen bu izini ileri tarihte yani kışın kullanan var mı? Kimsenin bilmediği, görmediği izin komisyonunda sendika temsilcisi ne iş yaptı. Hakkımızı nasıl savundu. Bilen var mı? Bu izini planlayan komisyon elemanlarından yıllık yaz iznini ekim ayında veya nisan ayında kullanan var mı?Sendikaya sorulacak daha çok soru var.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MARDİN YOLCUSUNU ARTIRIYOR
Mardin Havalimanında Ekim ayındaki iç hat trafiği geçen yılın anı ayına göre yüzde 15 arttı
BÖLGESEL UÇAK PROJESİ İLERLİYOR
Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir, milli savunma projeleri için teklif ...
KONTROLÖRLERDEN EKŞİ’YE ZİYARET
Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği(TATCA) kısa süre önce Türk Hava ...
 
THY TOKYO VE KUALA LUMPUR HATTINDA TİP DEĞİŞTİRİYOR
THY, Tokyo ve Kuala Lumpur seferlerinde uçak tipini değiştiriyor
THY 30 UÇAĞI YERE İNDİRDİ
Türk Hava Yolları, ekonomik daralma ve terör nedeniyle azalan yolcu sayısı ...
THY’YE GAZETE TEPKİSİ
Türk Hava Yolları’nın uçağa binmeden önce yolcularına Atatürk’ü çok ağır ...
 
ÇOCUKLA "SESSİZ" UÇAK YOLCULUĞU
Bebek ve çocuklarla uçak yolculuğu sadece ebeveynleri için değil, diğer ...
THY'NİN KADIN PİLOTU ZAMANLA YARIŞTI
Türk Hava Yolları'nın Hamburg-İstanbul seferini yapan uçağında kalp krizi ...
KOTİL’İN DANIŞMANI GENÇ OLDU
Türk Hava Yolları’nda 11 yıl genel müdürlük yaptıktan sonra Tük Havacılık ...
 
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
ORUÇ
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
HAVALİMANI OFİSİ'NE ÖDÜL GELDİ
AJET'İN İLK UÇUŞU YAPILDI
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
13 / 19 °C 15 / 21 °C 14 / 21 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •İstanbul Havalimanı
  •Sabiha Gökçen Havalimanı
  •pandemi
  •Delta Airlines
  •kabin memuru