iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
30 Nisan 2013 Salı - 16:46

THY’DEN 'KIRMIZI RUJ' AÇIKLAMASI

Türk Hava Yolları, dün ve bugün medyada geniş yer bulan ‘THY’de hosteslere kırmızı ruj yasaklanıyor’ haberleriyle ilgili açıklama yaptı. THY yasak konusunda ne dedi? Bir tık ötede…

THY’DEN  KIRMIZI RUJ  AÇIKLAMASI
Losev-1

THY’den yapılan açıklama şöyle:

KAMUOYUNA DUYURU

Türk Hava Yolları; yerel kültüründen aldığı konukseverlik ve sıcaklığı, yenilikçi yaklaşımlarla birleştiren bir havayoludur. Son yıllarda uluslararası alanda elde edilen başarının ve müşteri memnuniyetinin arkasında bu yenilikçi anlayışın önemli payı vardır.

Bugün global bir marka haline gelen Türk Hava Yolları uzun süredir marka çalışmaları ve kurumsal kimliği üzerinde çalışmaktadır. Bu amaçla ilgili birimlerimiz uluslararası alanda tanınmış firmalardan danışmanlık almakta ve süreçlerini yenilemektedir.  Yapılan uluslararası araştırmalar artan hizmet kalitesi yanında, yükselen marka algısının özüne çağdaş Türk misafirperverliği kavramını oturtan Türk Hava Yolları, uçakların iç dizaynı, yeni ikram konsepti, yeni ofis tasarımları gibi birçok alanda aynı strateji ile hareket etmektedir.

Genel kabul görmüş uygulamalara göre hizmet sektöründe çalışan personelin sade, bakımlı ve pastel tonlarda makyaj yapması tercih edilmektedir. Ortaklığımızın mevcut üniformasında yer almayan kırmızı, koyu pembe vb. renkte oje ve ruj da görsel bütünlüğü bozmaktadır. Kabin ekiplerinin yolcuya servis esnasında en çok gözönünde olan ellerinin ve yüzlerinin görünümü ayrı bir önem taşıdığı gibi doğal bir görüntünün iletişimde daha ılımlı ve ulaşılabilir bir etki yarattığı da tecrübe edilmiştir.

Bu uygulamalar yönetim tasarrufu değil tersine uçuş emniyeti ve müşteri memnuniyeti kapsamında marka algısının güçlendirilmesi ve görsel bütünlüğün sağlanması için ilgili birimlerin yaptıkları çalışmaların sonucunda alınan kararlardır. Kamuoyunun bildiği uluslararası diğer havayolu şirketlerinde de benzer uygulamalar yaygındır. Ayrıca kabin memurlarının uçuş emniyetiyle ilgili durumlar da düşünülerek taktığı aksesuar, saat vb takıları da kendi emniyetleri için kurallara bağlanmıştır. Kabin memurlarının saçlarının derli toplu ve bakımlı olması ise hem ikram sunumu esnasında hijyeni sağlamakta hem de yangın gibi acil bir durumda kullanması gereken duman başlığını saçların dışarıda kalmayacak şekilde takılıp, hızlı müdahale edebilmesi içindir.

Türk Hava Yolları tarafından yapılan uygulamaların eleştirilmesi yapıcı olması kaydıyla kabul edilebilir. Ancak yapılan uygulamaya ilişkin bazı siyasilerin tamamen önyargılarla ve galiz ifadelerle yaptıkları değerlendirmeler kabul edilemez. Bazı siyasilerin Türk Hava Yolları faaliyetlerini bir muhalefet alanı olarak görüp şirketin iç işlerine karışmaları açık bir sorumsuzluk örneğidir. Bu konuda kanuni haklarımızı saklı tutuyoruz.

Son günlerde gündeme gelen ve içerikten bağımsız olarak "yasak" kavramı ile yansıtılan durumların şirketimizin süreçlerinden habersiz olunmasından kaynaklandığını ümit etmek istiyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 
İZMİR’DEN ÇEŞME’YE YOLCU TAŞIYACAK
 
İŞTE FACİA ANI
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
NFLNMZ 3 Mayıs 2013 Cuma 19:47

Kırmızı ruj, sarı saç muhabbeti kamuoyunda yatışınca sırada şeriatı çağrıştıran başka ne tezgahlarınız var THY yöneticileri??? Bu arada uçak ihalelerinden aldığınız sadeceyasal huzur hakkı akçelerini de kamuoyuna açıklama cesaretiniz var mı?? Kapı arkasındakiler size kalsın:))

Yorumu oyla      0      0  
meraklıya 3 Mayıs 2013 Cuma 12:52

ben mantıklı ve objektif yaklaşımın olduğu %'in içine girmeye çaba gösteriyorum. Ön yargı ve karalama kampanyalarından arındırılmış bir yaklaşımda bulunmaya çalışıyorum. Umarım sorunuzu cevaplandırıp merakınızı dindirebilmişimdir...

Yorumu oyla      0      0  
305 kişi 3 Mayıs 2013 Cuma 12:23

THY yöneticileri tıpkı hükümet gibi gerçek niyetlerini gizlemek, toplumun dikkatini başka yöne çekmek için saçma sapan kararlar almaktadır. Burada grevi engellemek, unutturmak, işten attıklarını geri almamak için kırmızı ruj skandalını yaratmışlardır. Ama yemezler.

Yorumu oyla      0      0  
Bir Bilen 3 Mayıs 2013 Cuma 08:47

Tariakattan atamalı THY yöneticileri, toplumu şerata hazırlama çabanızı kınıyorum. Besleme medya ile kendinizi sürekli ÇOOOK başarılıymış gibi reklam etseniz de aslında şirketi hormonlu büyütüp içini boşalttığınızı, çalışanların haklarını gasp ettiğinizi, yetersiz ve donanımsız kişileri şirkete doldurarak şeyhlerinize şirinlik yaptığınızı biliyoruz.

Yorumu oyla      0      0  
vatandaş ll 3 Mayıs 2013 Cuma 02:24

akıl var mantık var - THY ticari bir kuruluştur. Yani türkçesi para kazanıp gelir elde etmek zorundadır. Bunlar ne Fethullah Güvenler için taksi servisi olarak sağlanabilir nede takkecileri taşımakla... Bırakın bunları, bütün Türkiye sınırlarındaki vatandaşlarla bile bir yere varamaz. Yani olumlu verimler alabilmek için dünyaya hitap etmek zorundadır. Öyle atıp, tutulduğu gibi kafasınca apık-sapık kararlarla saltanat sürdürme lüksüne sahip değildir. Bu yoldada modern bir şirket olarak güzel adımlar attığı apaçık ortadadır. Dinine bağlı olmak ve aynı anda çağdaş olmak birbirine zıt değildir. Ikidebir bunu bir şekilde malzeme yapmanın ne faydası varsa.

Yorumu oyla      0      0  
meraklı 2 Mayıs 2013 Perşembe 22:59

Yolcu'ya yanıt veren arkadaş merak ettim siz % kaçın içine giriyorsunuz?!

Yorumu oyla      0      0  
2 Mayıs 2013 Perşembe 19:18

mesele ne ruj nede icki, mesele T.C. Vatandasin genetiginle oynamak , Amerika, fettullah gülen cemaatleri her yere sizmis... T.C.Vatandaslariyla Alay edercesine Devlet yönetiyorlar .Müstehaktir aptallara. yani asisz nesinin dedigi gibi %60 lara. Almanyada elbette sorun olmas böyle konular. Ama Almanlari almanlar yönetiyor Amerika yada gülen cemaati degil

Yorumu oyla      0      0  
Kırmızı dudak 2 Mayıs 2013 Perşembe 16:42

Kamuoyu bu açıklamınızdan tatmin olmadı Takiyye Hava Yolları yöneticileri! Sizler aslında şeriatiçin elinizden gelen çabayı gösterirken şahsi nemalanmayı da ihmal etmiyorsunuz. Bunu herkes biliyor. Söylesenize bu uçak ihalelerinden huzur hakkı olarak kaç para (yasal olanı)cebinize girecek???

Yorumu oyla      0      0  
Takiyyeci 2 Mayıs 2013 Perşembe 12:11

Kırmızı renginden alınan boalar var bir de Tarikat Hava Yollarının yöneticileri...:)))

Yorumu oyla      0      0  
yolcu ya 2 Mayıs 2013 Perşembe 11:38

bakın asıl sorun bu. Biz böyle geldik - böyle gideriz mantığı ile, durup yerimizde sayarız. Değişikliğin sebebi illa zararlı olup - olmaması, yakışır olup - olmaması olması gerekmiyor. Belki şimdiye kadar uygun bulundu, şimdiden sonra uygun görülmüyor. O kadar basit. Bunu sorumlu birimler belirler ve uygularlar. Her konuda, her kararda herkese söz hakkı verilirse hiç bir yere varılamaz. Herkesin her köfteye maydonoz olması gerekmiyor - dimi ?! :0)

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZMİR’DEN ÇEŞME’YE YOLCU TAŞIYACAK
Havaş, İzmir Adnan Menderes Havalimanı ile Çeşme arasında yolcu taşımacılığı hizmeti verecek
TAV’DAN İLK ÇEYREK KARI
TAV, tarihinin en yüksek ilk çeyrek yolcu, ciro, FAVÖK ve kâr rakamlarına ulaştı.
SİVİL HAVACILIKTA HEDEF AMERİKA
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) Türkiye'nin Latin Amerika açılımı ...
 
KAZADA 'PİLOTAJ HATASI' İDDİASI
Dönemin SHGM Müdürü Ali Arıduru ve Genel Müdür Yardımcısı Oktay Erdağı, ...
BAŞKANLAR KURULUNDAN GREV YETKİSİ
Hava-iş Başkanlar Kurulu, THY grev uygulama tarihi ile ilgili Yönetim Kuruluna tam yetki verdi.
‘KÖPEĞİM UÇAKTA DONARAK ÖLDÜ’
Ses sanatçısı Gökçe Saadet Yıldır, önceki gün THY'nin İstanbul-Bodrum ...
 
CHP'DEN TEPKİ: SAPIKLIK
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, THY yönetiminin yolcuların şikayeti ...
THY'DE KIRMIZI RUJ YASAĞI
THY kadın kabin görevlileri için yeni bir yasak listesi hazırladı. Daha ...
SUUDİ HAVALİMANINA TAV BİLİŞİM ELİ
TAV Bilişim, iki Suudi havalimanında 2,5 milyon avroluk bilişim altyapısı kurdu
 
Osman Gazi Baykal
HAVADAN İNSANİ YARDIM MALZEMELERİNİ ATMA
Osman Gazi Baykal
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
EN GÜZEL '19 MAYIS' KUTLAMASI
VİZE REDDİNDE ÇİN GERİDE KALDI
'SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK' ADIMI
KIRGIZİSTAN SOCEA'YA KATILDI
YER PERSONELİ UÇAKTAN DÜŞTÜ
İZMİR'DEN 7 YENİ ROTAYA UÇACAK
TB-2 POLONYA'YA İHRAÇ EDİLDİ
SIA REKOR KAR AÇIKLADI
'CAFE YANIMDA' İLE FARKINDALIK
HEDEF: 10 MİLYON YOLCU
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cumartesi Pazar Pazartesi
13 / 20 °C 15 / 23 °C 15 / 22 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Airbus
  •Qatar Airways
  •Baykar
  •maske
  •İsrail