iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
12 Temmuz 2013 Cuma - 12:12

TOPÇU’DAN AIRKULE’YE AÇIKLAMALAR

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Airkule.com’a Mısır’da yaşanan son gelişmelerden THY’deki grev ve gelecekteki projeksiyonlara kadar geniş açıklamalarda bulundu.

TOPÇU’DAN AIRKULE’YE AÇIKLAMALAR
Losev-1

HAVALİMANI SAYISI 10 YILDA İKİYE KATLANDI

Airkule’nin sorularını yanıtlayan Topçu, 10 yılda Türkiye’de havacılık alanında ve Türk Hava Yolları’nda yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. AK Parti hükümetinin göreve gelmesinden itibaren bugüne kadar geçen sürede Türkiye’de havalimanı sayısının iki katına çıktığını söyleyen Topçu, “Havalimanları artıyor, iletişim artıyor, ekonomik faaliyetler artıyor. Bu Türkiye’nin kabuğunu kırmasıdır. 52 havalimanı oldu şu anda Türkiye’de. 10 yıl önce bu sayı 26 idi. Tam iki katına çıktı, pistler, terminaller yenilendi. Haftada 1-2 uçak seferi yapılan bazı şehirlere şimdi günde 7-8 uçak kalkıyor” dedi.

YENİ HEDEF ÇAPRAZ UÇUŞLAR

Hamdi Topçu, Türk Hava Yolları olarak artık yavaş yavaş ikinci faza geçtiklerini belirterek, “Çapraz uçuşlar başlayacak artık. Sunexpress’le başlattık, Borajet’le yaptırmaya çalışıyoruz. Onları destekliyoruz. Borajet’i ciddi olarak destekliyoruz çünkü çapraz uçuşlar bize yolcu ve hareketlilik getiriyor. Özel havayollarının bu konuya daha teşvikli olması lazım, bu hatlara biz girmeyelim” diye konuştu.

ENERJİMİZİ İÇE DEĞİL DIŞA HARCAMALIYIZ

THY Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye’nin toplumsal enerjisini dışa değil içe harcadığını ifade ederek, “Mısır’da bir olay oldu ve Mısır en az 20 yıl geriye gitti. Bu tip olaylar her şeyi durduruyor, gelenekleri de öldürüyor. Demokrasi geleneğini de öldürüyor. Bizim gibi eskiden her 10 senede bir darbeci ülke konumuna çıkıyor adınız. Türkiye şeffaf, yönetici hesap veriyor, ülke büyüyor, kaynaklar bölüşülüyor. 10 sene önceki kaynaklarla şimdikiler aynı mı ? Milli gelir üç kat arttı. 3 kat arttığı zaman benim işime de geliyor bu. Niye, çünkü yolcu sayısı artıyor, insanlar zenginleşiyor. İnsanlar ticarete alışıyor, ekonomiye alışıyor. Ekonomiye alıştı mı zenginlik geliyor, pazardaki esnaf kazanıyor, üretici kazanıyor, tüketici kazanıyor. Rekabet o kadar çok arttı ki eskiden Doğan alamayan adam şimdi yabancı araba seçiyor. Önemli olan enerjiyi, sahip olduğumuz dinamizmi yurtdışına taşımak. Türkiye’nin bu olağanüstü atılımını çekemeyen dış güçlerin de böyle bel altı faaliyetleri her ülkede olduğu gibi Türkiye’de de oluyor. Bunlara fırsat verilmemesi gerekiyor. Demokratik kurumların güçlendirilmesi gerekiyor. Son 10 yılda Türkiye’de hem ekonomide hem siyasi arenada ciddi mesafeler alındı. Bunların kıymetini bilerek sahip çıkmak lazım. Bunlara sahip çıktıkça insanlar zenginleşecek, Türkiye’nin gücü artacak. Uluslar arası ekonomiden, dünya pastasından daha fazla pay alacak. Enerjimizi içe harcadığımız takdirde bundan başkaları faydalanır, biz birçok şeyi kaçırmış oluruz ki, geçmişte birçok şeyi kaçırdık” şeklinde konuştu.

GÜNEY KORE ÖRNEĞİ

Buna Güney Kore örneğini veren Topçu, ”1950’de milli gelirimiz Güney Kore’den daha fazla olmasına rağmen, 1970’lerde eşitlenmemize rağmen Güney Kore’nin milli geliri şu anda bizim aşağı yukarı 4-5 katımız. İhracatı bizden fazla, çıkardığı global marka sayısı 7-8’i buldu. Ülkemizin daha hala global markası yok, bunun doğum sancıları yaşanıyor Türkiye’de. İnşallah bunlar bu ülkenin evlatları tarafından ortaya konur, kabul görür, hem dünya hem Türkiye ekonomisine katkı yapar” dedi.

HEPİMİZ AYNI UÇAKTAYIZ

“Bu ülke hepimizin, hepimiz aynı uçaktayız” diyen Topçu, “Bu uçağın kötü bir duruma düşmesini kimse istemez. Ülkemize hepimiz sahip çıkmamız gerekiyor, dezenformasyonlara karşılık vermememiz gerekiyor, kurumlara sahip çıkmamız gerekiyor. Tabi ki bu bir yarış meselesidir. Yarış da sandıkta oluyor. Herkesin attığı oy da gizlidir. Beğendiği ekipleri getirir, beğenmediklerini getirmemekte serbesttir. Son 10 yılda Türkiye iki, üç katına katlanmışken, bu iç barışta fitilin daha hızlı ateşleneceği göz önüne alınırsa bunları sabote edecek herhangi iç ve dış etkenlere karşı çok uyanık olmamız gerekiyor. Enerjimizin çoğunu yurtdışında kullanmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

2023’TE DÜNYADA İLK SIRALARDA YER ALACAĞIZ

Hamdi Topçu, Türk Hava Yolları’nı 2023 yılı için hazırladıklarını belirterek, “Konseptimizi yeniden dizayn ediyoruz. 2023 konsepti içinde THY’yi yeniden yapılandırdık. Herhangi bir aksilik olmadığı takdirde 2023’e geldiğimiz zaman global ligde, dünyada ilk sıralarda THY inşallah hepimizin gurur kaynağı olur” dedi.

SENDİKA YÖNETİMİ İSTİFA ETMELİ

THY’de devam eden greve de değinen Hamdi Topçu, grev başlarken 600’e yakın kabin memurunun eğitimde olduğunu, bu memurların mezun olmaya başladığını, bu nedenle greve katılan kabin memurlarından dolayı bir sıkıntı yaşamadıklarını belirtti. Grevin anayasal bir hak olduğunu ve isteyen çalışanların greve katıldığını ifade eden Topçu, “İleriki günlerde sendika eğer gelip sözleşmeyi imzaladığı takdirde grevdeki çalışanlarımıza da işbaşı yaptırırız. Bu şirkete inanan çalışanlar bugün de yükselişine katkı yapmaya devam ediyor. Çalışanlarımız mutlu, hepimiz mutlu bir şekilde devam ediyoruz” diye konuştu. Hava-İş Sendikası yönetimine de seslenen Topçu, “Kanunda şöyle bir madde var; ‘Grevi çalışan yapar’ diyor. Grevi sendika yapmaz. Çalışanların grevidir bu ama, yüzde 99.5 çalışanı eğer grevi tercih etmemişse buna sendika yönetiminin saygı göstermesi gerekiyor. Çalışma şartlarını gelip imzalaması gerekiyor. Ama Türkiye’de ideolojik sendikacılık yapıldığı için çalışanları riske atan sendikanın bu manzara karşısında aslında istifa etmesi gerekiyor veya olağanüstü genel kurula gitmesi gerekiyor. Ben önümüzdeki günlerde yapılacak bir genel kurulda THY çalışanlarının bunları dikkate alacağını düşünmüyorum” dedi.

DIŞ HATLAR CIP SALONU

Topçu, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminalindeki CIP Salonu’nun artan talebe cevap veremez hale geldiğini, bu nedenle de genişletileceğini belirterek, “Burada çok değişik şeyler olacak. Alt katı daha uzun konaklamalar için yapacağız. Üst katı ise daha sahaflık olarak kullanacağız. Aşağıda daha fazla dinlenme yerleri olacak. Yeni özellikler katacağız” diye konuştu.

İbrahim KÖKTENER-Süleyman ŞEN/Airkule.com

 

 
TOPBAŞ HAVALİMANI TAKSİCİLERİNE SÖZ VERDİ
 
THY’DEN DOĞU’YA YENİ DESTİNASYONLAR
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 5 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mutsuzlar 13 Temmuz 2013 Cumartesi 14:43

hamdi bey çalışanların mutlu olduğunu beyan etmiş bunu etrafındaki ofis çalışanlarını görerek değerlendiriyor heralde şuan uçuşa giden kabin ve kokpit görevlilerinin neredeyse tamamına yakını aşırı derecede mutsuz ve yorgun daha gerçekçi olmakta fayda var. bu ülke şuandada şeffaf falan değil kimse hesap vermiyor ve hiçbirşey paylaşılmıyor,sanırım herşeyi kendi aralarında paylaştıkları için böyle konuşuyor.

Yorumu oyla      11      26  
servis ve yemek 12 Temmuz 2013 Cuma 13:19

Sen önce Thy deki servis ve yemek sorunlarını çöz!! Servisler, şöfürler ve sorumlular!! felaket gel B kapısına kendi gözünle gör!! Genel Müdürlük önündeki trafik kilitlenmeleri yüzünden sıkıntı yaşanıyor haberin var mı? Çalışanlara verilen yemekler de maalesef sana ve yanındakilere geldiği gibi Kaşıbeyaz'dan vb den gelmiyor arada bir kimseye haber vermeden personel yemekhanesine gidersen anlarsın!!!!

Yorumu oyla      32      34  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TOPBAŞ HAVALİMANI TAKSİCİLERİNE SÖZ VERDİ
İBB Başkanı Kadir Topbaş, Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı ...
BİNGÖL HAVALİMANI BUGÜN AÇILIYOR
Bingöl Havalimanı’nın açılışı bugün Başbakan Tayyip Erdoğan ve bir grup ...
İLK İNSANSIZ JETİN GÖVDE GÖSTERİSİ
Geliştirilen ilk insansız savaş jeti ‘X-47B’nin yeni görüntüleri yayınlandı
 
PİLOT: GÖZÜME IŞIK TUTTULAR
Asiana Airlines'ın ABD'de düşen uçağının pilotu 'Görüş açımı bir ışık ...
ORDU-GİRESUN HAVALİMANI'NA 27 TEKLİF
2014 yılında açılacak olan Ordu-Giresun Havalimanı üst yapı çalışmaları ...
HOLLANDALI TURİSTİN TERCİHİ GAZİPAŞA
DHMİ verilerine göre Gazipaşa Havalimanı'nı yılın ilk yarısında sırasıyla ...
 
AYÇİN’DEN GREV RAKAMLARI
Hava-İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin’den grev rakamları. Ayçin, bin ...
ADALET İÇİN 1 GÜN 1 GECE EYLEMİ BAŞLADI
Hava-İş Sendikası ve grevdeki THY çalışanları grev kırıcılığı konusunda ...
SABİHA GÖKÇEN YOLCU SAYISINI ARTIRIYOR
2012 yılında Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI Europe) tarafından ...
 
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
MUCİZE KURTULUŞ
YAĞIŞLAR TRAFİĞİ DURDURDU
BOEING İHBARCISININ ÖLÜMÜ
ANTALYA'DA FOTOĞRAF SERGİSİ
'GE AEROSPACE VAKFI' KURULUYOR
YILANLARLA UÇAĞA BİNECEKTİ
HİNDİSTAN'DA KAZA
GAZİPAŞA'DA KARŞILAMA
THY KABİN MEMURU ALACAK
PEGASUS'TAN KAMPANYA
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Pazar Pazartesi Salı
12 / 18 °C 10 / 18 °C 11 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •koronavirüs
  •COVID 19
  •Airbus
  •Rusya
  •Birleşik Arap Emirlikleri