iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
10 Ekim 2018 Çarşamba - 16:52

TURİZMDE YENİ HEDEF: NİTELİKLİ TURİST

Yeni vizyoner direkt turizm hamlesini açıklayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy,“ Türk Hava Yolları’na nitelikli turisti ülkemize getirmek için devlet olarak tanıtım desteği vereceğiz. Yeni tanıtım sloganımız Turkey yerine Turkish” dedi

TURİZMDE YENİ HEDEF: NİTELİKLİ TURİST
Losev-1

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı, ‘Direkt Turizm Hamlesi‘ adını verdikleri Türkiye’nin yeni turizm politikasını tanıttı. İş birliğinin imza töreninde planlamanın detaylarını paylaşan Bakan Ersoy, Türkiye’de yeni dönemle birlikte turist sayıları kadar nitelikli turizmin de çok önemli olduğunu söyledi.

YENİ TURİZM MESLEK LİSELERİ

‘Nitelikli turist istiyoruz’ demenin kolay olduğunu ancak gerçekleştirilmesinin oldukça zor olduğunu belirten Ersoy, “Bu çok kapsamlı çalışma gerektiren bir operasyon. Bununla ilgili ilk çalışmaları geçen haftalarda Milli Eğitim Bakanlığımızla yaptık. Nitelikli turizmde birinci konu insan kaynakları, personel. Doğru personel yetiştirebilmek için ilk çalışmamızı Milli Eğitim Bakanlığımızla yaptık. Protokolle yeni nesil turizm meslek liselerini eğitim programına katarak başladık. Önümüzdeki yıldan itibaren iki lisanı çok iyi bilen, İngilizce ve Rusçayı çok iyi bilen, Arapça, Çince, Almanca ve Fransızca’dan herhangi birini seçmeli eğitim veren, iyi derecede öğreten kolej statüsünde yeni turizm meslek liselerini hayata geçiriyoruz.

LOJMAN İHTİYACI VE TAHSİS İHALELERİ

İnsan kaynakları için lojman ihtiyacının çok önemli olduğunu belirten Bakan Ersoy, bundan sonra yapılacak tahsis ihalelerinde mutlaka personel lojmanlarına yer verileceğini belirterek, “Daha önce personel lojmanı olmayan tahsis arazileri için de bölgelerde yeni personel lojman alanları yaratıp daha önce otel yatırımı yapmış arkadaşlarımızın tahsisine sunacağız ve insan kaynakları ile ilgili iki önemli noktayı bu şekilde gidermiş olacağız “ dedi.

THY 13 HATTA 67 FREKANS BUSINESS UÇUŞLARI BAŞLATIYOR

Nitelikli turizmde ikinci önemli adımı Türk Hava Yolları ile attıkları belirten Ersoy, “Nitelikli turizmde en önemli ikinci konu ulaşım. Türkiye’de maalesef tatil bölgesi dendiği zaman dünya genelindeki adı charter destinasyon,  ağırlıklı olarak charter operasyonların yapıldığı turizm beldeleriyle biz ünlenmiş durumdayız. Nitelikli turist öncelikli olarak tarifeli seferler ve business class gitmek istiyor. Bu fikrimizi paylaştıktan sonra THY yönetimi çok ciddiye aldı. Güzel bir çalışmayla 2019 Nisan sezonu itibarıyla 13 hatta 67 frekansla Antalya, Bodrum, Dalaman, İzmir havalimanlarına önümüzdeki sezon THY business class uçuşlarını başlatıyor. Çok ihtiyacımız olan bir noktaydı nitelikli turizm açısından. Bunu bu sene itibarıyla hayata geçiriyoruz. 5 yıl içinde 67 olan frekans sayısı 143’e çıkacak. Artırarak devam edeceğiz. Bunlar ihtiyatlı konulmuş sayılar“ dedi.

THY’YE TANITIM DESTEĞİ VERECEĞİZ

Türk Hava Yolları’na uçtukları noktalarda Bakanlık olarak ciddi tanıtım desteği vereceklerini belirten Ersoy, “Önemli olan bu hatları açmak değil, açılmış olan bu hatların dolu ve karlı bir şekilde uçmasını sağlamak. Bakanlık olarak uçuşları başlattığımız noktalarda çok ciddi tanıtım desteği vereceğiz ve ihtiyatlı olarak belirlediğimiz 143 frekans sayısını aslında misliyle artırmak istiyoruz. 200’lü, 300’lü rakamlara getirmek istiyoruz“ diye konuştu.

YENİ TURİZM TAHSİS ALANLARI

Bakan Ersoy, nitelikli turizm denildiği zaman 12 aya yayılmış turizmin kast edildiğini ifade ederek “Yatırım yapmak için yeni turizm tahsis alanlarını ihaleye çıkacağız. Bunun hazırlıkları bitiyor. Bunlar 12 ay hizmet verecek alanlar olarak belirleniyor. İçinde golf, spor, kongre ve termal gibi özellikleri barındıran kompleks turizm alanlarını yıl bitmeden ihale aşamasına geleceğiz. “ dedi.

YENİ TANITIM POLİTİKASI

Tanıtımla ilgili radikal değişikliklere gitme kararı aldıklarını açıklayan batan Ersoy şunları söyledi:

 “15 sene önce fuarlar çok cazip tanıtım alanlarıydı. Turizmin cazibe merkezleri fuarlarda tanıtılıyordu. Son 15 senede iletişim teknolojilerinde çok ciddi değişiklikler oldu. Yeni teknolojiler devreye girdi, insanların iletişim alışkanlıkları değişmeye başladı. Sosyal medya, dijital platformlar ön plana çıkmaya başladı. Klasik iletişim metodlarından uzaklaşmaya, yeni teknolojilere geçmeye başladı insanlar. Biz de bunları düşünerek tanıtım politikalarımızda eski klasikleşmiş yöntemlerden vazgeçmeye başladık. Yeni stratejimiz teknolojinin yeni iletişim araçlarını ön planda tuttuğumuz yapay zekalarla hedef kitleleri belirleyip nokta atışı yaptığımız yeni bir tanıtım politikamızla ilgili hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. Çok yakında bunlarla ilgili detayları tanıtım politikamızla devreye alacağız. Yıl sonuna kadar yeni bir tanıtım sloganıyla yeni bir programıyla ve yeni bir ajansla tekrar tanıtım operasyonuna başlıyoruz. Burada da ciddi bir değişikliğe gitmek istiyoruz. TURKEY yerine TURKISH  olsun diyoruz. Turkish hotels, Turkish destinasions, Turkish cousine, Turkish’in ön planda olduğu yeni bir tanıtım projesiyle Türkiye’yi tekrar turizm alanında hayati atılımlar yaparak devreye almaya çalışıyoruz”.

TANITIMIN MERKEZİNDE THY

THY’nin yaptığı tanıtımlarla dünyada kendini ispatladığını ifaden eden Ersoy, “Tanıtımın merkezine THY’yi koymayı düşünüyoruz. THY ile birlikte uçacağımız destinasyonlarda işbirliği ve aynı politikalarla bir tanıtım yapacağız. Hem bütçenin daha verimli kullanılması hem çok seslilikten aynı hedefe konsantre olmuş tek sesli bir pazarlama anlayışına geçeceğiz. Herkesin kendi adına farklı bir şeyler yapmaktansa bir çatı altında koordineli bir şekilde ortak hedefleri belirleyeceğiz” dedi.

ÜST KURUL

Bütün sektörün paydaşlarını kapsayan bir üst kurul modeli üzerinde çalıştıklarını söyleyen Ersoy, “Yıl sonuna kadar bu üst kurulu da hayata geçireceğiz. Bundan sonra yatırım ve tanıtım politikalarına bu üst kurul tarafından karar verilmesini istiyoruz. Nitelikli turizm için gerekli olan insan kaynakları, ulaşım, yeni yatırım alanları, tanıtım ve bütün bunları yönetecek üst kurul oluşturduktan sonra yabancı yatırımcıyı ve turizm yatırımcısını çekmek için gerekli olan alt yapıyı ve yatırım ortamını sağlamış oluyorsunuz. Bundan sonra büyük turizm yatırımları için alt yapı ve olanaklar sağanmış olacak ve 2019 itibarıyla başta yabancı yatırımcının ilgisini çekecek, Türk yatırımcıların da ilgisini çekecek olan yeni yatırım alanlarını sırayla devreye almaya başlayacağız. Turizmde istenen rakamlara bu operasyonlarla birlikte ulaşacağız “ dedi.

ERKEN REZERVASOYNARDA BÜYÜK ARTIŞ

Toplantıda bir müjdeyi paylaşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, İngiltere’deki yabancı tur operatörleri ile yaptığı görüşme sonucunda 2019 sezonunun erken rezervasyonlarının geçen senenin yüzde 77 üzerinde başladığını belirterek, Önümüzdeki sene inşallah çok daha iyi bir turizm sezonu Türkiye’yi bekliyor. “ dedi.

THY İLE AYNI DİLİ KONUŞUYORUZ

Bakan Ersoy  “Artık THY ile aynı dili konuşuyoruz.İkimiz de sektör oyuncusuyuz. Ben de Bakan olmakla birlikte sektör oyuncusuyuz. Onların ihtiyaçlarını biliyorum. Biz devlet olarak THY’ye ‘zararına uç’ dememeliyiz. Onlar da taşın altına elini koymayı kabul ettiler. Biz de onlara tanıtımla, hatların dolu uçması için gereken destekleri vermeyi kabul ettik. Öncelikle uçakların dolu uçması için bölgedeki tanıtıma ağırlık vereceksiniz. İniş yaptıkları noktalarda da 12 aylık sürdürülebilir turizmle ilgili alt yapıyı oluşturacaksınız. Bu işin birinci kısmı… Hemen otelci arkadaşlarla da görüşüp özellikle kış döneminde kışın uçan havayollarını destekleyecek yeni bir program hazırlayacağız “ şeklinde konuştu.

YENİ HAVALİMANINA GEÇMEK İÇİN SABIRSIZLANIYORUZ

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı da, 29 Ekim’de açılacak İstanbul yeni Havalimanı’na gitmek için az bir zaman kaldığını ifade ederek, “ 29 Ekim’de inşallah yeni havalimanında olacağız. Yeni havalimanının açılışı ile birlikte de yepyeni bir dünyaya kapılarını açmış olacak Türkiye ve İstanbul’umuz. Yeni evimize gitmek için sabırsızlanıyoruz. Ülkemiz turizminin yaşadığı zor zamanları ve üzerimizdeki kara bulutları geride bıraktık. Güneşli günleri yeniden yaşıyoruz. Geçtiğimiz yaz aylarında hızla artan yabancı turist ilgisi ile ülkemizin cazibe merkezi olduğunu bir kez daha gördük. Türkiye, eşsiz doğası ve sosyal olanakları ile kıtalar arası bir noktada unutulmayacak bir tatil imkânı sunuyor. Biz bu imkânları yurt dışında yüksek turizm potansiyeli olan bölgelere daha çok tanıtmalı ve cennet şehirlerimize olan ulaşımı kolaylaştırmalıyız” dedi.

THY NERELERDEN NİTELİKLİ TURİST TAŞIYACAK

Türk Hava Yolları 2019 yılı planlaması çerçevesinde; Antalya Havalimanı’ndan 13 destinasyona 50, Milas- Bodrum Havalimanı’ndan 4 destinasyona 5, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan 5 destinasyona 9, Dalaman Havalimanı’ndan 2 destinasyona 3 frekans olmak üzere toplam 34 noktaya 67 frekans tarifeli yurt dışı seferi icra etmeyi planlıyor. Haftalık 67 sefer düzenlenmesi planlanan ülkeler ve sefer sayıları; İngiltere (8), Almanya (14), Rusya (14), Azerbaycan (7), Suudi Arabistan (3), Kuveyt (4), Ürdün (4), Ukrayna (1), Cezayir (3), İsrail (5), Lübnan (4). 

 

 
THY'DEN YÜZ GÜLDÜREN RAKAMLAR
 
LİMAK KOSOVA'NIN HAVACILARINI YETİŞTİRİYOR
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY'DEN YÜZ GÜLDÜREN RAKAMLAR
Türk Hava Yolları’nın Eylül ayı yolcu doluluk oranı yüzde 83,4’e ulaştı
ŞU KARGAGİLLER
Osman Gazi Baykal yazdı...
YOLCU SAYISI 9 AYDA 26 MİLYONA DAYANDI
Türkiye’nin en büyük ikinci havalimanı olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası ...
 
ATLASGLOBAL REKORA UÇTU
Küresel havayolu şirketi olma hedefiyle uçuş ağını hızla genişleten Atlasglobal, ...
DOĞU İLLERİMİZDE ARTIŞ SÜRÜYOR
DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak, Eylül ayında gerçekleşen yolcu trafiği rakamlarının ...
PİLOTTAN KULEYE İLGİNÇ ANONS
THY pilotu: Yolcumuz kusuyor, inişi iptal etme durumumuz var
 
ULUSAL HAVA VE UZAY TIBBI KONGRESİ
4. Ulusal Hava ve Uzay Tıbbı Kongresi 26-28 Ekim 2018 tarihleri arasında ...
TARİFELİDE AHL CHARTER’DA ANTALYA
DHMİ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Funda Ocak, twitter hesabından ...
HÜRKUŞ ÇİĞLİ YOLCUSU
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TUSAŞ'ın test pilotları tarafından ...
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
12 / 18 °C 15 / 20 °C 14 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •test
  •Emirates
  •Birleşik Arap Emirlikleri
  •turizm
  •Selçuk Bayraktar