iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
30 Mart 2016 Çarşamba - 14:17

TÜRK ŞİRKETLERİNİN BÜYÜK BAŞARISI

2016 Air Transport News Ödülleri açıklandı: Türk şirketlerinin büyük başarısı

TÜRK ŞİRKETLERİNİN BÜYÜK BAŞARISI
Losev-1

ÖDÜLLERİ TOPLADILAR

Türk Hava Yolları, “Yılın Havayolu” ödülünü alırken, Turkish Cargo “Yılın Kargo Havayolu”, Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. “Yılın Uçak Bakım Onarım Merkezi”, TAV Havalimanları tarafından işletilen İstanbul Atatürk Havalimanı da “Yılın Havalimanı” ödülünü aldı.

Havacılığın bütün ana kategorilerinde ödül dağıtan tek uluslararası ödül olan Air Transport News Ödül Töreni, bu yıl Salzburg Mozart Evi’nde yapıldı. Törende, Türk Hava Yolları, “Yılın Havayolu” ödülünü alırken, iştirakleri Turkish Cargo “Yılın Kargo Havayolu” ve Türk Hava Yolları Teknik A.Ş.de “Yılın Uçak Bakım Onarım Merkezi” ödülünü aldı. Törende, TAV Havalimanları tarafından işletilen İstanbul Atatürk Havalimanı’na da “Yılın Havalimanı” ödülü verildi.

Türk Hava Yolları’nın “Yılın Havayolu” ödülünü alması üzerine, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı şunları söyledi:

“Uçuş ağımız gün be gün genişliyor, bununla birlikte yolcularımızın memnuniyeti önceliğimiz olmaya devam ediyor. Büyük bir atılımın sonucu olarak, 2002’de yaklaşık 10 milyon olan yolcu sayımızı, geçtiğimiz yıl 62 milyona yaklaştırdık. 113 ülkede 284 destinasyona uçarak, dünyada en çok ülkeye uçan havayolu unvanımızı koruyoruz. Bu yıl 72 milyon yolcumuzu uçaklarımızda konuk etmeyi planlıyoruz. Avrupa’nın en genç filolarından birine sahibiz, an itibarı ile 304 uçağımız var. Global uçuş ağımıza yeni noktaları eklemek ve yeni uçaklarımızın siparişini vermek suretiyle büyümeyi sürdürüyoruz. Geçtiğimiz yıl beşinci kez olmak üzere, Skytrax yolcu tercih ödülleri tarafından Avrupa’nın En İyi Havayolu seçildik. 2023 hedefimiz, yolcu sayımızı 120 milyona, filomuzdaki uçak sayısını da 450’ye çıkarmak. İstanbul’a inşa edilmekte olan yeni havalimanının da büyümemize bambaşka bir ivme kazandıracağını öngörüyoruz. “

Turkish Cargo’nun “Yılın Kargo Havayolu” ödülünü alması üzerine, Başkan Aycı şunları söyledi:

“Türk Hava Yolları’nın bir iştiraki olan ve kendi kargo uçaklarının yanı sıra onun uçuş ağı ve filosunu da kullanan Turkish Cargo, global hava kargo taşıyıcılığında en hızlı büyüyen oyunculardan biri haline geldi. Geçtiğimiz 10 senede, yıllık ortalama %18 oranında büyüme rakamına ulaşan Turkish Cargo, 2015’de kargo ana hacmini 720 bin tona yükseltti. Şimdiki hedefi, taşınan kargo hacmi anlamında “Milyonlar Ligi”ne yükselmek.  Şu anda mevcut filosu ile 61 kargo destinasyonuna hizmet veren Turkish Cargo, Türk Hava Yolları’nın yolcu uçakları ile de 284 destinasyona kargo taşımacılığı yapıyor. Bu rakam, kargo ve posta taşımacılığı anlamında dünyadaki en fazla ülke sayısı ve en geniş uluslararası network anlamına geliyor. Turkish Cargo, yatırımlarına İstanbul Atatürk Havalimanı yeni kargo terminalinde hız kesmeden devam ediyor, yeni havalimanında da 150 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Turkish Cargo, hizmet kalitesini her geçen gün artırmaya ve İstanbul’u global bir lojistik merkezi yapmaya azimli”

İstanbul Atatürk Havalimanı’nın “Yılın Havalimanı” ödülünü alması üzerine TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener de şunları söyledi:

“TAV olarak, başlangıçtan bu yana tüm operasyonlarımızın odağında müşteri memnuniyeti yer alıyor. Yolcularımızın beklentilerini ve ihtiyaçlarını yakından takip ederek, buna uygun çözümler üretiyoruz. Sunduğumuz çözümler ve inovasyonla ortaya çıkardığımız ürünler bugün 17 ülkede 70 havalimanında kullanılıyor. İstanbul Atatürk Havalimanı geçen yıl 61,3 milyon yolcuya sorunsuz hizmet vererek Londra ve Paris’in ardından Avrupa’da üçüncü sıraya yerleşti. Bu süreçte yolcularımıza en iyi seyahat deneyimini sunmak, yolcu konforunu artırmak ve Atatürk Havalimanı’ndaki seyahat deneyimini geliştirmek üzere kapsamlı düzenlemeler yaptık. Duty-free ve yiyecek içecek alanlarını büyüttük, yolcu akışına uygun bir şekilde baştan tasarladık. Biyometrik pasaport kontrolü sistemini başlattık. Engelsiz havalimanı uygulamalarımızla Birleşmiş Milletler’de örnek gösterildik. Bu çalışmalarımızın sonucunda yolcularımızın değerlendirmeleriyle Avrupa’da hizmet kalitesini en fazla artıran havalimanı seçildik ve ASQ ödülünü aldık. Yapımı son aşamaya gelen ek terminalle birlikte yılda 75-80 milyon yolcuya rahatlıkla hizmet verebileceğiz. DHMİ, SHGM ve THY başta olmak üzere, işbirliği yaptığımız tüm paydaşlarımıza ve bu başarıda katkısı olan tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş “Yılın Uçak Bakım Onarım Merkezi” ödülünü alması üzerine, Türk Hava Yolları Teknik A.Ş.Genel Müdürü Ahmet Kahraman,  “Bu önemli ödülü Türk Hava Yolları Teknik A.Ş.adına havacılık endüstrisinin seçkin uzmanlarından oluşun bir jüri elinden almaktan gururluyum. Bu ödül, Uçak Bakım Onarım konusunda yükselen markamızın tescilidir.”  dedi.

Air Transport News Genel Müdürü Dr. Kostas Iatrou, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bu yıl istisnai bir mekanda verilen Air Transport News ödüllerinin havacılık endüstrisinin en önemli ödüllerinden biri haline gelmesinden dolayı gururluyum. Bu ödül, havacılık endüstrisinde en başarılı şirket, lider ve faaliyetlerin tanınması yönünde Air Transport News’in taahhüdüdür. Nazik konukseverlikleri  için Stiftung Mozarteum Salzburg’a, değerli işbirlikleri için de UATP’ye, uzmanlar jürisine ve okuyucularımıza teşekkürü borç bilirim”.

ATN Ödülleri jürisi bu yıl Civil Air Navigation Services Organisation CANSO’nun Direktörü Jeff Poole başkanlığında toplandı. Jüride Airports Council International (ACI) eski Genel Direktörü Bob Aaronson, International Civil Aviation Organisation (ICAO) eski Genel Sekreteri Raymond Benjamin, Global Airport Management Professional Accreditation Programme (AMPAP) Program Yöneticisi Dr. Pierre Coutu, UATP CEO’su Ralph Kaiser, European Regions Airlines Association (ERA) Genel Direktörü Simon McMamara ve Dünya Bankası eski havacılık uzmanı Dr. Charles Schlumberger yer aldı.

 
THY İVANO FRANKİVSK’TE
 
HAREKETLİ DAKİKALAR YAŞANDI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY İVANO FRANKİVSK’TE
Türk Hava Yolları’nın Ivano Frankivsk (Ukrayna)’ya düzenleyeceği direkt ...
HAVA-İŞ’TEN “TİS” AÇIKLAMASI
Hava-İş Sendikası dün imzalanan 25. Dönem Toplu İş Sözleşmesi içeriğine ...
PİLOTTAN YABANCI MADDE UYARISI
Atatürk Havalimanı pistlerinden birinde yabancı cisim gören bir uçağın pilotu kuleyi uyardı
 
KOKPİTTE TARTIŞMA OLMUŞ
Rusya'da düşen Flydubai uçağının kara kutusuna göre, 62 kişinin öldüğü ...
FOTOĞRAFLARLA İMZA TÖRENİ
Türk Hava Yolları ile Hava-İş Sendikası arasında 25.Dönem Toplu İş Sözleşmesi ...
THY’DE TOPLU SÖZLEŞME İMZALANDI
THY çalışanlarının 3 aydır beklediği Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri tamamlandı, ...
 
THY’DEN SUUDİ ARABİSTAN ATAĞI
THY İstanbul Sabiha Gökçen, Ankara Esenboğa ve Trabzon Havalimanı’ndan ...
KULE PİLOTTAN PLAKA İSTEDİ
Atatürk Havalimanı apron tarafında, zaman zaman pist başına giden veya ...
TARTIŞMALI BİR EĞLENCE ARACI
Osman Gazi Baykal yazdı...
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
BOEING YÖNETİMİNDE DEĞİŞİM
ERCAN'DA YÜKSELEN TRAFİK
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
15 / 20 °C 12 / 18 °C 15 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •bilet
  •Selçuk Bayraktar
  •vize
  •Osman Gazi Baykal
  •Çin