iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
11 Mayıs 2017 Perşembe - 09:14

TUSAŞ IDEF 2017'YE DAMGASINI VURDU

TUSAŞ, Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF 2017’nin ikinci gününde çok önemli işbirliklerine imza attı

TUSAŞ IDEF 2017 YE DAMGASINI VURDU
Losev-1

TUSAŞ standında önce Ukrayna’nın en büyük sivil ve askeri havacılık Şirketi Antonov ile İHA Sistemi geliştirilmesi ve ortak üretimine yönelik mutabakat muhtırası imzalandı. İmzalar TUSAŞ Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, Antonov Genel Müdürü Oleksandr Kotsuiba, TUSAŞ İHA Sistemleri Grup Başkanı Ömer Yıldız ve Antonov Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Yuliy Kyselov arasında imzalandı.

SSM imza töreni alanında Pakistan Savunma ve Üretim Bakanı Tanvir Hüseyin ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın şahitliğinde Pakistan Aeronautical Complew (PAC) ile TUSAŞ arasında havacılık alanında işbirliğine yönelik İşbirliği Mutabakat Muhtırası imzalandı. İmzalar TUSAŞ Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil ve PAC Yönetim Kurulu Başkanı Korg. Arshad Malik tarafından atıldı.

MMU PROGRAMI TÜRKİYE- BAE MEKTUP TEATİSİ ANI TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ VE TUSAŞ İLE BAE SYSTEMS ARASINDA ANLAŞMA TUTANAĞI İMZALANDI

TUSAŞ Standında, IDEF 2017’nin ikinci gününde, Milli Muharip Uçak Programı’na ilişkin iki önemli imza atıldı.  

Türk Devleti adına Savunma Sanayii Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir, Birleşik Krallık Hükümetini temsilen ise Uluslararası Ticaret Bakanlığı Savunma ve Güvenlik Kurumu Başkanı Stephen Phipson CBE, MMU Programı Türkiye-BAE Mektup Teatisi Anı Töreni sertifikasını imzaladılar.

Anı töreni imzası, Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Abidin Ünal ve İngiltere Büyükelçisi Richard Moore ile çok sayıda üst düzey misafirin katılımları ile gerçekleştirildi.

Milli Muharip Uçak Programı kapsamında yürütülen çalışmalar neticesinde, TUSAŞ ve BAE Systems arasında imzalanacak işbirliği anlaşmasının ana prensiplerine ilişkin olarak taraflarca mutabakata varılarak 28 Ocak 2017 tarihinde ‘Heads of Agreement’ dokümanı imzalanmıştı. Taraflar arasındaki İşbirliği Anlaşmasının (Collaboration Agreement) kapsamında sürdürülen müzakereler tamamlanarak onay süreçlerinin başlatılması amacıyla tarafların geldiği durumu tespit eden Mutabakat Metni (Letter of Agreement)  TUSAŞ ve BAE arasında düzenlenen törenle kayıt altına alındı.

İmzalar TUSAŞ Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, TUSAŞ Milli Muharip Grup Başkanı Prof. Dr. Mustafa Cavcar,  BAE Genel Müdür Yardımcısı Tom Fillingham ve BAES MAI Yönetim Kurulu Başkanı Michael Hasnip tarafından atıldı.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve TUSAŞ arasında 05 Ağustos 2016 Tarihinde imzalanan Dönem-I Aşama-I (Ön Tasarım) Sözleşmesi ile yürütülmekte olan Milli Muharip Uçak Geliştirilmesi (TF-X) Projesi kapsamında, Ana Yüklenici’nin ortak sorumluluk esasına dayalı olarak Türkiye’de birlikte çalışacağı; tasarım, geliştirme ve üretim dönemlerinde teknik destek alacağı bir Yabancı İşbirliği Firması (YİF) ile çalışması planlandı.

Öncelikli olarak çalışmalara başlanacak firma olarak belirlenen BAE Systems ile “Pre-Contract Study” (PCS) olarak anılan sözleşme öncesi çalışmalar kapsamında sözleşme görüşmelerinin yanı sıra motor seçimi, kavramsal tasarımın gözden geçirilmesi, altyapılar vb. gibi konulara yönelik ortak faaliyetler icra edildi.

HAVA KUVVETLERİ KOMUTANI ORG. ABİDİN ÜNAL’A MİLLİ MUHARİP UÇAK MAKETİ TAKDİM EDİLDİ

Türkiye’nin vizyon projesi Milli Muharip Uçak modelinin sergilendiği alanda Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Abidin Ünal’a TUSAŞ Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil tarafından Milli Muharip Uçak’ın maketi takdim edildi.

MALEZYA İHA SİSTEMLERİ İHTİYACINA YÖNELİK İŞBİRLİĞİ İMZALANDI

TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş, ile Malezya’nın en büyük Savunma Sanayii şirketi DEFTECH – DRB-HICOM Defence Technologies Sdn Bhd arasında 10 Mayıs 2017 tarihinde Malezya’nın İnsansız Hava Aracı Sistemleri ihtiyacının karşılanmasına yönelik “İşbirliği Anlaşması” imzalandı.

IDEF 2017 Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda gerçekleştirilen törende imzalar, TUSAŞ Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, DEFTECH Grup CEO’su Dato’ Haji Amril Samsudin, TUSAŞ İHA Grup Başkanı Ömer Yıldız tarafından atılırken, anlaşmaya Tümg. Dato' Pahlawan Zulkifli bin Mansor – COO şahit olarak imza attı.

İşbirliği kapsamında taraflar yapacakları ortak çalışmayla havacılık alanında güç birliği yaparken, Malezya ve Türkiye arasındaki savunma sanayii işbirliğinin gelişmesine katkıda bulunacaklar.

GÖKTÜRK 1 UYDU GÖRÜNTÜLERİ İLK KEZ TUSAŞ STANDINDA BASIN VE DAVETLİLER İLE PAYLAŞILDI

05 Aralık 2016 tarihinde TUSAŞ’ta yapılan törenle uzaya fırlatılan GÖKTÜRK-1 Uydusundan alınan yüksek çözünürlüklü yer görüntüleri Savunma Sanayii Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir’in katılımları ile ilk kez basın ve davetliler ile paylaşıldı.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hedef istihbaratına yönelik uydu görüntüsü ihtiyacını karşılamak amacıyla tedarik edilen, Türkiye’nin en yüksek çözünürlüklü gözetleme uydusu Göktürk-1, Güney Amerika’daki Fransız Guyanası’nda bulunan Kourou Fırlatma Üssünden, Vega Fırlatma Aracı ile 05 Aralık 2016 tarihinde hedef yörüngesine başarı ile fırlatılmıştı.

Fırlatma gününden bugüne kadar test ve devreye alma süreci devam eden uydu, 6 ayda 1000’den fazla kare ve şerit şeklinde test görüntüsü çekti. Çekilen görüntülerin bir kısmı uydunun görüntü kalibrasyonu, bir kısmı ise Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyaçları için kullanılıyor.

2017 yılı 3. çeyreğinde nihai kabulü gerçekleştirilecek olan Göktürk-1 Uydusu, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın Ankara Ahlatlıbel Keşif Uydu Komutanlığı tesislerinde bulunan yer istasyonundan, uydu üzerinde yer alan ve milli olarak geliştirilen kripto ile işletiliyor.

 
FIRST CLASS UÇARAK PARA KAZANIYOR
 
SABİHA GÖKÇEN'DE NELER OLUYOR
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SABİHA GÖKÇEN'LE İLGİLİ FLAŞ GELİŞME
Malaysia Airports Holdings Berhad, Sabiha Gökçen Havalimanı’nı işleten ...
EN BAŞARILI İHRACAT KREDİ ANLAŞMASI ÖDÜLÜ
Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, uçak finansmanı ...
THY’DEN YENİ KULAKLIK
Türk Hava Yolları’nın dış hat uçuşları özel kulaklıklarla artık daha keyifli geçecek
 
TUSAŞ “İLK”LERİYLE GÖZ DOLDURUYOR
Başbakan Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile birlikte ...
TALPA 59 YAŞINDA
Türkiye Havayolu Pilotlar Derneği TALPA 59 yaşında...
THY UÇAĞINA KUŞ ÇARPTI
İstanbul-Bologna seferini yapan Türk Hava Yolları’na ait uçağa kalkışından ...
 
THY HAVAYOLU PROJESİNE DESTEK OLACAK
Türk Hava Yolları(THY), Arnavutluk Havayolları projesinin hayata geçirilmesine destek olacak
17 SENEDE 17 HAVALİMANI PROJESİNE İMZA ATTI
GMW MIMARLIK kuruluşundan bu yana 17 senede 17 havalimanı projesine imza attı
SABİHA GÖKÇEN’DE NİSAN BEREKETİ
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, geçtiğimiz Nisan ayında yolcu sayısını ...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
RUSYA'DA ASKERİ UÇAK DÜŞTÜ
HURDA UÇAK YANDI
KENYA'DA HELİKOPTER DÜŞTÜ
TAV'A 'SKYTRAX' ÖDÜLLERİ
KIRIK BACAĞIYLA UÇTU
MİT-EMNİYET OPERASYONU
'787 DREAMLINER' UYARISI
İGA'NIN YENİ KONUĞU
'TEST' YETKİSİ ALDI
GENÇLERE 'TEKNİK GEZİ XL' FIRSATI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
12 / 14 °C 11 / 16 °C 11 / 19 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •test
  •thy
  •turist
  •salgın
  •turizm